Omdat er de laatste jaren zo hard aan de privacy geknaagd wordt, hebben we in juli 2008 besloten er een maandelijks item van te maken. Elke maand kunt u op GW nieuwe privacyschendende of -behoudende wetten en nieuws hieromtrent vinden.

We zijn nu november, dus hierbij het rijtje zaken die ons in oktober 2008 opvielen:

 • Skype monitort Chinese berichten, filtert melkpoeder - Onderzoekers hebben een monitoringsysteem ontdekt dat op ongekende schaal Skype-berichten van Chinese burgers censureert en opslaat, bijvoorbeeld als de woorden melkpoeder en aardbeving worden gebruikt. De ontdekking werd gedaan door Canadese mensenrechtenactivisten.
 • Gegevens 17 miljoen Duitse telefoonklanten weg - Meer dan zeventien miljoen klantgegevens van het Duitse mobiele telefoniebedrijf T-Mobile zijn gestolen. Volgens het magazine zijn ook gegevens van politici, ministers en tv-sterren ontvreemd.
 • Computer Britse geheime dienst gestolen - Een inbreker heeft in het weekeinde uit een huis in de Engelse stad Manchester een computer van de Britse binnenlandse geheime dienst MI5 gestolen. Dat heeft de politie bevestigd.
 • Britse overheid lanceert nieuwe internetpolitie - De Britse overheid heeft een nieuwe eenheid opgericht die zich gaat bezighouden met de bestrijding van internetmisdaad. Een vorige eenheid die zich in de bestrijding van cybercrime specialiseerde, de National Hi-Tech Crime Unit, werd in 2006 opgeheven en ging over in de Serious Organised Crime Agency.
 • Privacy-schandaal T-Mobile Duitsland breidt zich uit - Nadat bekend werd dat er bij T-Mobile Duitsland in 2006 gegevens van 17 miljoen klanten werden ontvreemd, is het bedrijf opnieuw in opspraak gekomen omdat het belgegevens van zijn raad van toezicht jarenlang onbewaakt in ordners bijhield.
 • Skype: Chinese overheid verplichtte afluisteren - De censuur die Skype in China toepast zou door de Chinese overheid zijn opgelegd, zo laat Skype president Josh Silverman weten. Het monitoringsysteem traceert tekstberichten die gebruikers van Tom-Skype sturen en slaat de chatberichten op, ook als die met mensen buiten China plaatsvinden.
 • Gezichtsscanners op Britse luchthaven vol fouten - Het systeem voor automatische passagierscontrole op het vliegveld van Manchester zou euvels vertonen waardoor ongewenste personen Groot-Brittannië binnen kunnen glippen. Dat zet vraagtekens bij het gebruik van biometrie bij grenscontroles.
 • AH deelt gegevens bonuskaart met justitie - Op klantenkaarten zoals de Albert Heijn bonuskaart staat dat de verzamelde gegevens niet ter beschikking aan derden worden gesteld, toch moeten grote winkelketens zeker tientallen keren per jaar klantgegevens delen met justitie, zo laat BNR weten. Hoe vaak er precies om de gegevens wordt gevraagd wil het OM niet vertellen.
 • Vele onschuldigen in DNA database - De Britse overheid heeft toegegeven een record aantal profielen te hebben toegevoegd aan de database afgelopen jaar. Veel van die 722.464 nieuwe profielen zijn door de politie afgenomen van mensen die nog nooit veroordeeld zijn voor een wetsovertreding en ook nog nooit iets ten laste is gelegd, onschuldige burgers dus.
 • Google moet privégegevens vrijgeven - De Amsterdamse rechtbank heeft Google opdracht gegeven het ip-adres van een Nederlandse Gmail-gebruiker vrij te geven. De man achter de account wordt verdacht van het kopiëren van vertrouwelijke emails van het bedrijf iMerge.
 • CBP waarschuwt voor misbruik politiegegevens - Politieagenten die gevoelige en vertrouwelijke informatie willen misbruiken wordt geen strobreed in de weg gelegd (...) Sinds 1 januari is de Wet politiegegevens (Wpg) actief, toch wordt nog steeds niet geregistreerd welke agenten bepaalde dossiers inzien.
 • Australië stelt internetfilters verplicht - Australische internetgebruikers hebben straks de keuze om wel of geen gebruik te maken van een filter dat pornosites blokkeert. Een ander filter voor 'illegaal materiaal' wordt echter verplicht.
 • China gaat alle bezoekers van internetcafés fotograferen - Alle bezoekers van internetcafés in Peking zullen op de foto moeten voordat ze van de computers in het café gebruik mogen maken. China hoopt op deze wijze beter de leeftijd van internetters te kunnen controleren.
 • Amerikaanse onderzoekers kraken stemcomputer in 7 minuten - Onderzoekers hebben aangetoond dat de AVC Advantage-stemcomputers die in New Jersey worden gebruikt, eenvoudig zijn te hacken door een chip te verwisselen. Deze procedure neemt niet meer dan zeven minuten in beslag.
 • EU wil stiekem bodyscan invoeren - Het Europees Parlement is faliekant tegen het plan van de EU om bodyscans op vliegvelden in te voeren. EU-commissaris van vervoer Antonio Tajani, pleit voor invoering van de bodyscan op alle vliegvelden binnen de Europese Unie vanaf 2010. Hij vindt wel dat reizigers zelf de keuze moeten hebben om de scan te weigeren, om vervolgens gefouilleerd te worden.
 • België werkt aan 'megadatabank' voor politie - Het Belgische kabinet beslist vandaag over een Koninklijk Besluit voor het samen- voegen van meerdere databanken, waarin zeer uitgebreide en gevoelige informatie over miljoenen Belgen staat. Mensenrechtenorganisaties bekritiseren het initiatief.
 • Hoe omzeil je internetcensuur? - Zoals al eerder op Zapruder te lezen was heeft Engeland nu ook Chinees Internet. Nederland loopt altijd netjes in pas achter de USA in UK aan wat “veiligheid” betreft dus het valt te verwachten dat deze “maatregelen” binnen afzienbare tijd overzee komen en ook hier de kop op steken.
 • "Duitsland wil politie-spyware binnen EU legaliseren" - De Duitse overheid is actief bezig om politie-spyware via de Europese Unie te legaliseren. Tijdens de recente G6 conferentie en het Anti-Terrorisme Symposium, kwam onder andere het op afstand doorzoeken van harde schijven aan bod.
 • Rivest: encryptie waterschappen is te zwak - Stichting 'Wij vertrouwen stemcomputers niet' heeft bij de rechtbank een brief van Ron Rivest neergelegd. De encryptie-goeroe betoogt dat de waterschappen grote risico's nemen met de versleuteling van privacygevoelig materiaal.
 • Australische overheid snoert critici internetfilter de mond - De Australische overheid werkt niet alleen aan een verplicht internetfilter voor de bevolking, burgers die het project bekritiseren worden vakkundig de mond gesnoerd. In juni van dit jaar was het de eigen Communicatie en Media autoriteit die een aantal filters testte.
 • 'Deutsche Telekom bespioneert eigen personeel' - Na de diefstal van gegevens van 17 miljoen klanten in 2006 heeft Deutsche Telekom onrechtmatig gespreksgegevens van verdachte medewerkers onderzocht. De praktijken hadden plaats bij dochteronderneming T-Mobile...
 • Britse politie krijgt mobiele vingerafdrukscanners - Binnen anderhalf jaar zullen veel Britse politieagenten met mobiele vingerafdrukscanners rondlopen om identiteitschecks uit te voeren. De politie zegt evenwel dat gescande afdrukken niet zullen worden opgeslagen.
 • Turkse politie slaat encryptiesleutel uit TJX-verdachte - Steeds vaker loopt justitie tegen criminelen aan die encryptie gebruiken, gefrustreerde Turkse politieagenten hebben daar een oplossing voor waar geen techniek aan te pas komt. De Turkse politie zou via geweld de encryptiesleutel van de Oekraïense hacker Maksym Yastremskiy hebben bemachtigd.
 • Een transparante wereld bestaat niet: bewapen jezelf - Zoals we al stelden, de mensheid is gewoon nog niet toe aan een transparante wereld omdat er altijd elementen zijn die er misbruik van zullen maken. Wie heeft er immers wapens nodig als niemand anders ze heeft?
 • Finse stemcomputers verliezen 2 procent van uitgebrachte stemmen - Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Finland op 26 oktober zijn in enkele gemeenten elektronische stemsystemen gebruikt. Naar nu blijkt zijn er daarbij stemmen verloren gegaan, wat gevolgen heeft voor de uitslag van de verkiezingen.
 • Weer Britse USB-stick op straat - In Groot-Brittannië is weer gevoelige informatie op straat komen te liggen. Een usb-stick met namen en wachtwoorden voor een overheidssite werd voor een Britse pub gevonden. Het betreft een site voor ondermeer kinderbijslag en belastingteruggave.
 • Big Brother wordt stiekemer - Cameratoezicht wordt steeds geavanceerder, kleiner en moeilijker om te zien, claimt Bruce Schneier. "We leven in een unieke tijd. De camera's zijn overal en je kunt ze nog steeds zien", aldus Schneier, chief technology officer van BT Counterpane. "Vijf jaar geleden waren ze nog niet overal, maar over vijf jaar zie je ze niet eens meer."
 • Elektronische Patiëntendossier geïntroduceerd - Alle Nederlanders krijgen overmorgen een brief van de Staat. (...) Met het EPD wordt het voor huisartsen, specialisten en apothekers mogelijk om in het ziekenhuis informatie over ziekten van een patiënt en welke medicijnen deze gebruikt te zien.

Heeft u zelf iets gevonden? Aarzel dan niet om het in de reacties te droppen zodat we het kunnen meenemen in de update van volgende maand.

KC: Vooral de eerste valt me direct op:

"Skype monitort Chinese berichten, filtert melkpoeder"

Mede omdat Skype veel in het nieuws was vanwege de nieuwe beveiligings-encryptie methode die het gebruikt. Ik zou onkraakbaar zijn. Maar achter elke encryptie zit een algoritme. Deze hoeft slechts uit te lekken (of doorgespeeld, in dit geval) en de beveiliging is waardeloos.

Vanwege deze reden snap ik al die idioten die hun hele leven op Hyves zetten ook niet. Hyves heeft een database waar alle meuk instaat. Foto's, blog's en alle andere leuke dingetjes die met Hyves te delen zijn met je vrienden, staan vanzelfsprekend allemaal opgeslagen. En al deze gegevens zijn in te zien met één simpel wachtwoord. Het zogenaamde root-wachtwoord van de database.

Het is waarschijnlijk dat Justitie, al dan niet direct, inzage heeft in deze database en anders krijgt Justitie dat binnenkort wel. Momenteel hebben ze nog een gerechtelijk bevel nodig. Maar als de privacy-mania zich doorzet zal het niet lang meer duren alvorens dat verleden tijd is. Dan heeft Justitie gewoon zijn eigen root accountje en kan naar wens de database doorzoeken. Sterker nog, ze kunnen eigen applicaties maken waarmee ze relationele verbanden in de database kunnen gaan zoeken. Dan is het hek van de dam. Dan kan vader overheid lekker meekijken met je leven op Hyves, of je ze nou als vriend toevoegt of niet.

Naast politie weten we ook dat bedrijven regelmatig even Hyves bezoekt om te kijk wat ze allemaal uitvreten en met welke personen ze om gaan. Justitie gebruikt Hyves waarschijnlijk als gereedschap om de relaties van 'aandachtspersonen' te bekijken. "Met wie gaan ze om en waarom?" is dan de vraag.

Het volk geeft haar eigen privacy weg omwille van leuke dingetjes en bovenal gemak. Privacy is daarom een illusie. Het bestaat gewoon niet meer. Details van iedereen staat wel ergens in een database.

Wat nu? Wij moeten er voor zorgen dat het beheer van onze gegevens in goede handen komt. In onze eigen.
(bericht gewijzigd op 3-11-2008 17:52:18)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 03-11-2008 17:35:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
KC:

Vanwege deze reden snap ik al die idioten die hun hele leven op Hyves zetten ook niet. Hyves heeft een database waar alle meuk instaat. Foto's, blog's en alle andere leuke dingetjes die met Hyves te delen zijn met je vrienden, staan vanzelfsprekend allemaal opgeslagen. En al deze gegevens zijn in te zien met één simpel wachtwoord. Het zogenaamde root-wachtwoord van de database.

dan moet je er gewoon niet meer gegevens inzetten dan strikt noodzakelijk, en wat als mijn naam en geboortedatum, gekoppeld aan een hotmailadresje op hyves staat? ik ben er niet zo bang voor dat iemand weet hoe ik heet, al die gegevens zijn via meerdere andere wegen ook allemaal wel te vinden, denk bijvoorbeeld nog maar eens aan het oude telefoonboek...

maar mensen die hun hele hebben en houden (bv een foto van je nieuwe auto, terwijl het kenteken gewoon leesbaar is, dan ben je gewoon dom bezig) op dat soort sites zetten kan ik ook niet helemaal bij hoor. aan de andere kant is hyves wel een leuke uitvinding, maar gooi niet alles er zomaar op en dan is er weinig aan de hand, de gegevens die je dan op moet geven zijn redelijk algemeen en vormen amper een risico...

wat mij ook erg opviel waren deze 2:
http://www.nu.nl/news/1794226/52/Australi%C3%AB_stelt_internetfilters_verplicht.html

en

http://www.security.nl/artikel/23417/1/Australische_overheid_snoert_critici_internetfilter_de_mond.html

ik dacht dat je in een democratie het nog steeds ergens niet mee eens mag zijn? dus eerst krijg je een filter die je vrijheid nogal beperkt, en je kan er pas deels vanaf komen als je even bij de regering meld dat je porno wilt bekijken, daarna worden mensen die hier geen zin in hebben monddood gemaakt? u heeft het recht te doen wat wij willen dat u doet?

de EU heeft tegelijkertijd maar even besloten alle downloaders af te gaan sluiten, mocht men genoeg steun krijgen om dat in te voeren. leven we in een vrij land? ik twijfel steeds meer...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 03-11-2008 17:51:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Ik wil nog wel een keer met nadruk noemen dat Hyves vooral ideaal is om te kijken welke relaties mensen er op na houden. Op die manier kunnen ze mensen makkelijker verdacht maken.

Als jij een hyves-maat hebt die wellicht een strafblad heeft, ben jij direct, automatisch, zonder dat het een cent kost, in de politie database gekoppeld aan die persoon. Afhankelijk van bepaalde keywords in jullie gesprekjes waarderen ze het belang van de relatie.

Daarnaast hebben ze inderdaad ook direct alle ingevulde msn-adressen. En das ook lekker makkelijk, WANT: Microsoft slaat ALLE gesprekken die gevoerd worden met MSN voor onbepaalde tijd op. Waarom? Vanwege een eventueel verzoek van de autoriteiten, waarop ze per definitie gehoor aan geven. Dit gebeurd op internationale schaal. Maar met alles. Van telefoon tot fax, van MSN tot SPYPE gesprek. Alles wordt opgeslagen. En dat is altijd al zo geweest.

Het is dus niet zo dat we misschien wel eens kunnen worden afgeluisterd. Nee. We worden altijd afgeluisterd. Nadat je verdacht bent gaan de autoriteiten de gegevens opvragen om zo een sterke zaak te creëren in de rechtszaal. Hoe onschuldig je dan ook bent, zo kunnen je altijd schuldig doen lijken. Met omstandigheden die je schuldig maken. Omstandigheden die gecreëerd zijn door de aanklager om zijn visie aan te sterken. Ik hoef denk ik geen recente zaken op te noemen waarbij dit op deze manier gebeurde.

Deel gewoon niks uit je leven op internet. Niet zonder goede avatar tenminste.
(bericht gewijzigd op 3-11-2008 18:17:00)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 03-11-2008 18:08:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Het idee alleen al dat bepaalde krachten moeite zouden moeten doen om via wettelijke weg te infiltreren in andermans prive leven is denk ik grotendeels onzin. Overal, in alles wat met registratie te maken heeft is infiltreren mogelijk en daarbij ook 'monitor-baar'.
Dat betekent dus per persoon minimaal honderden gegevens. En reken maar dat je er geen ene donder aan kunt doen als men je wil onderzoeken, wil uitwissen of je gegevens wil veranderen. Digitaal of ouderwets analoog, maakt weinig uit. Digitaal lijkt hoogstens wat effectiever.
Dus om je nou te fixeren op Hyves(Facebook en dergelijke sites zijn veel groter: hyves is een kikkerlandje initiatief) en privacy en wat 'men allemaal niet zou kunnen doen' en zo...kolder.
Die wetten zijn er denk ik eerder om de burger een beetje in het gareel te houden. Maar als de overheid of een andere machtige instantie(of gewoon 1 individu!) daadwerkelijk iets wil, dan wordt het gewoon geflikt. Ongeacht welke wet dan ook. En je kan er weinig aan doen. Zo is de situatie al eeuwen. Internet is een nieuw medium maar heeft aan deze situatie niets veranderd. Nou ja...is een veel behulpzamer vergaarbak in traceerbare en identificeerbare gegevens.
(bericht gewijzigd op 3-11-2008 18:23:30)
ech?
Op 03-11-2008 18:19:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: We moeten dus strijden voor de bescherming van onze gegevens. We moeten er voor zorgen dat er wetteloos wordt meegekeken. Dan komt gedachte-politie en dergelijke toch echt wel een keer de hoek om. Het kijkt namelijk nu al om de hoek.

Ik vind het niet er dat er gegevens van mij in een database komen te staan. En dat er publiek is dat ik zeg dat publiek mag zijn, vind ik ook geen enkel probleem. Maar op het moment dat er in de gebruikersovereenkomst staat dat de gegevens aan derden kunnen worden doorgespeeld zonder mij daar kennisgeving van te geven, denk ik wel drie keer na welke informatie ik in die database stop.
(bericht gewijzigd op 3-11-2008 18:38:01)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 03-11-2008 18:32:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Best vervelend allemaal maar het hoort bij de technische vooruitgang.
Daar waar vroeger een dief wel uit je eigen regio moest komen of hooguit binnen de cirkel die je met paard kon wegkomen is nu de hele wereld een potentiele boef die door jouw digitale prive gegevens kan snuffelen.
Het digitaal patientendossier bijvoorbeeld, ik zag er weinig verkeerds aan handig toch dat je de kans verkleind op combinaties van verkeerde medicijnen enzo.
Maar toen mijn moeder zo zat te vertellen dat zij niet wil dat haar roddelende dorps apotheek assistentes die gegevens in konden zien.
En dan vooral de reden: roddel en achterklap.
Dan geeft dat genoeg te denken over hoe mensen er mee omgaan.
Ik denk dat ik ook nee zeg.
(bericht gewijzigd op 3-11-2008 20:33:43)
Stroom moet vloeien.
Op 03-11-2008 20:31:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: Nog een aanvulling:

(in de categorie: 'Big Brother wordt stiekemer')

Maandag 27 oktober 2008

De politie heeft bij ten minste twee jongens uit de Diamantbuurt, een zogenoemd peilbaken in hun brommer verstopt. Zo kan de politie precies volgen waar de jongens heengaan.
De zenders zijn geplaatst toen de brommers in beslag waren genomen door de politie. Toen de jongens hun brommer terugkregen bleken er zenders in te zitten.
Justitie en politie bevestigen dat de zenders zijn geplaatst, omdat alle mogelijke middelen worden ingezet om criminaliteit tegen te gaan.

zie de video:

http://www.at5.nl/media/at5nieuws_item.asp?newsid=38430


(bericht gewijzigd op 4-11-2008 12:37:10)
Op 04-11-2008 0:34:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
KC:

...

Als jij een hyves-maat hebt die wellicht een strafblad heeft, ben jij direct, automatisch, zonder dat het een cent kost, in de politie database gekoppeld aan die persoon. Afhankelijk van bepaalde keywords in jullie gesprekjes waarderen ze het belang van de relatie.

Daarnaast hebben ze inderdaad ook direct alle ingevulde msn-adressen. En das ook lekker makkelijk, WANT: Microsoft slaat ALLE gesprekken die gevoerd worden met MSN voor onbepaalde tijd op.
...

Het is dus niet zo dat we misschien wel eens kunnen worden afgeluisterd. Nee. We worden altijd afgeluisterd. Nadat je verdacht bent gaan de autoriteiten de gegevens opvragen om zo een sterke zaak te creëren in de rechtszaal. Hoe onschuldig je dan ook bent, zo kunnen je altijd schuldig doen lijken.
...

Deel gewoon niks uit je leven op internet. Niet zonder goede avatar tenminste.

wat ik al zei, er is geen probleem met dat soort sites, maar je moet er niet te veel info op zetten, een paar familieleden kan bijvoorbeeld geen kwaad, ik denk niet dat de politie daar veel mee gaat doen

msn en aanverwanten gebruik ik niet, en er zijn goede volledig versleutelde alternatieven (die niet "goedgekeurd" zijn door de CIA)
en dan nog, de gesprekken die ik via msn (lang geleden) gevoerd heb kunnen ze niets mee, zolang je alleen over koetjes en kalfjes praat... (en dan nog, "ze" kunnen toch heel wat meer info uit mijn telefoonverkeer halen over vrienden enz)

dat we worden afgeluistert zal ik niet ontkennen, maar dat gebeurt al grootschalig sinds de jaren 80 vorige eeuw, dus alleen op internet heel voorzichtig zijn maakt niets uit, men put informatie uit veel meer bronnen. met de pc en internetontwikkeling lijkt de hele zaak wel in een stroomversnelling te zijn gekomen, opslagmogelijkheden en netwerksnelheden zijn de ultieme natte droom voor elke dataverzamelaar...

nu is het slechts wachten op de eerstvolgende gek die aan de macht komt en al die data kan gaan misbruiken voor eigen gewin.
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 04-11-2008 15:05:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Bramsan:

Nog een aanvulling:

(in de categorie: 'Big Brother wordt stiekemer')

Maandag 27 oktober 2008

De politie heeft bij ten minste twee jongens uit de Diamantbuurt, een zogenoemd peilbaken in hun brommer verstopt. Zo kan de politie precies volgen waar de jongens heengaan.
De zenders zijn geplaatst toen de brommers in beslag waren genomen door de politie. Toen de jongens hun brommer terugkregen bleken er zenders in te zitten.
Justitie en politie bevestigen dat de zenders zijn geplaatst, omdat alle mogelijke middelen worden ingezet om criminaliteit tegen te gaan.

zie de video:

http://www.at5.nl/media/at5nieuws_item.asp?newsid=38430

dank je wel, ik had het ook gelezen, maar op de één of andere manier is hij er niet bijgekomen, volgende maand dus wel
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 04-11-2008 21:05:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Nou RF, check dit dan ook maar even..:
http://www.tgdaily.com/content/view/39455/128/
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 05-11-2008 11:52:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jantjeuitnl: http://tweakers.net/nieuws/51404/darpa-ontwikkelt-nanovliegtuigjes-op-zakformaat.html
Er was ook nog een artikeltje in het AD over een mini-helicopter dat het verkeer gaat controleren, dat kan ik niet meer vinden, helaas.
Op 05-11-2008 0:28:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: En een politie-inval bij een tienjarig jongetje dat op Balkenende's hyve een 'tik' achterliet...
http://www.deweekkrant.nl/artikel/2008/november/04/jongen_bedreigt_balkenende_via_hyves
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 05-11-2008 21:05:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo:
jantjeuitnl:

http://tweakers.net/nieuws/51404/darpa-ontwikkelt-nanovliegtuigjes-op-zakformaat.html
Er was ook nog een artikeltje in het AD over een mini-helicopter dat het verkeer gaat controleren, dat kan ik niet meer vinden, helaas.

Dat ging over een mini-kopter met een zogenaamde canna-sniffer, om wiet-kwekerijen op te sporen, als ik me goed herinner.
http://www.verhagenx2.com/verhagex2helikop.html
Op 05-11-2008 21:49:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
jantjeuitnl:

http://tweakers.net/nieuws/51404/darpa-ontwikkelt-nanovliegtuigjes-op-zakformaat.html
Er was ook nog een artikeltje in het AD over een mini-helicopter dat het verkeer gaat controleren, dat kan ik niet meer vinden, helaas.

die heeft er in een eerdere editie al eens bij gestaan dacht ik, maar maakt niet uit, alles is welkom, zo nu en dan ook wel even goed om het geheugen weer even op te frissen.

het is voor mij natuurlijk niet te doen alles alleen bij te houden, de gehele redaxie draagt bij aan deze lijst, en natuurlijk jullie als lezers evenzo.

hierbij nogmaals de uitnodiging om alle opmerkelijke privacy-gerelateerde links hier te dumpen, met zn allen maken we de lijst steeds kompleter, alvast bedankt!
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 07-11-2008 20:19:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: ook nog een tip die niet kan wachten tot volgende maand:

Wij weten alles van u - 09 november 2008
http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1975.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=7752&tx_ttnews[backPid]=1974&cHash=01f858b8a6

"Gegevens van Nederlandse creditcardhouders zijn te koop op Russische criminele sites. Voor vijf dollar per stuk kocht het televisieprogramma ZEMBLA acht willekeurige ‘personages’: hun namen, huisadressen, e-mailadressen, telefoonnummers en creditcard-gegevens. Met die gegevens heeft ZEMBLA probleemloos aankopen gedaan. Die werden betaald door de bezitters van de creditcard."
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 07-11-2008 20:29:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anatolij: BioEFFECT: Welcome to the Machines
Beste Medemens,
Est, Rinie van, Huub Dijstelbloem en Christian van ‘t Hof, ‘Het Glazen Lichaam:
Gegrepen door informatie(200 ’, Den Haag: Rathenau Instituut, 2008,
< http://www.rathenau.nl/files/EssayGlazenlichaamFebr2008.pdf >,
<http://www.rathenau.nl/showpage.asp?steID=1&item=3669 >.
Quote: p.5 Technologie dringt steeds dieper door in ons lichaam en ons brein, en toont emotieloos wie we zijn en hoe we zullen worden: ziek, sterk, gevaarlijk, bijzonder, schuldig of ongewenst. Ons lichaam wordt van glas: doorzichtig en vertekend, hard en breekbaar. Dat lichaam is niet meer van onszelf.
http://www.rathenau.nl/showpage.asp?steID=1&item=3669
Cheryl Welsh, Mind Justice: The Militarization of Neuroscience, By Hugh Gusterson, Bulletin of the Atomic Scientists (Online), 10 April 2007
http://mindjustice.org/mindwarsatomic.htm
BIO-Electronic/Psychotronic BRAINMind/Body Control/ANNIHILATION Weapons:
http://bellaciao.org/en/article.php3?id_article=6205
http://freedomfchs.com/ffchsmessages/viewtopic.php?t=563
Christians Against Mental Slavery:
http://www.slavery.org.uk/news.htm
Resources / Other Sites :
http://www.mindcontrolforums.com/resrc-hm.htm
http://www.remotemindcontrol.netfirms.com/
http://soleilmavis.googlepages.com/comments
http://www.stopeg.nl/
http://www.natalyapolovko.narod.ru/
http://psychophysischer-terror.de.tl/Vereine-s-Organisationen.htm
Hoogachtend.
Ubi ius, ibi actio.
Op 13-11-2008 10:20:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
'Don't forget rule number 6'
Op 14-11-2008 16:09:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden