Dat een tevreden roker geen onruststoker is gaat zeker op voor de gebruikers van cannabis. In tegenstelling tot drank maken de werkzame stoffen in cannabis de mensen 'loom' en 'relaxed'. In 1972 opende de eerste coffeeshop (een eufemisme voor een plek waar cannabis gekocht en gerookt kan worden) in Nederland haar deuren en sindsdien is cannabis onder het gedoogbeleid algemeen in Nederland. Deze bijzondere positie heeft politiek gezien nogal wat pijnpunten. Zo zijn onze Europese buren helemaal niet blij met deze relatief vrije verkoop. Niet dat er bij deze buren geen of zelfs minder cannabis gebruikt wordt maar daar is het keurig zwaar illegaal en zijn gebruikers per definitie crimineel. Christelijke partijen zoals het CDA en de CU, die traditiegetrouw graag de schone schijn ophouden en de kat liever in het donker knijpen, is het kennelijk zat om maar telkens Nederlandse Sodom en Gomorra beleid te moeten verdedigen in het buitenland en roepen nu; 'op naar de nul coffeeshops'.

(Weer een 'crimineel' in een 'achterstandswijk' gepakt en de wereld is weer een beetje veiliger... volgens het CDA)

In de geperverteerde geesten van de politiek bekrompen en gerelicapte volksvertegenwoordigers zouden op veel zolders in achterstandswijken illegale wietkwekerijen zijn waar criminelen er veel geld aan verdienen. En zo trekt minister van Geel (CDA) een lijn tussen probleemwijken en cannabisteelt.

Propaganda natuurlijk; van dergelijke causale verbanden zijn nooit aangetoond. Ikzelf heb diverse malen wietkwekerijen bezocht en die waren allemaal ondergebracht in boerderijen die dankzij anti-agrarische EU maatregelen over de kop waren gegaan. Anderzijds sluit ik zeker niet uit dat er ook in heel wat zoldertjes wiet geteeld wordt. Regelmatig lees ik in mijn lokale krantje dat er in mijn keurige en zeker niet als achterstandswijk bekend staande dorp zolderkwekers tegen de lamp lopen. De oplossing is natuurlijk simpel. Legaliseer cannabis en er zijn vast in het Westland nog wel een paar kassen vrij maar men naar hartenlust de groene vingers kan laten wapperen.

Maar nee. In de ogen van de CDA en CU moet het 'verboten' worden en kiest men dus voor de weg van de minste weerstand. En dus kan je op je vingers natellen dat alle liefhebbers en belanghebbenden massaal ondergronds gaan en zo juist het criminele element vergroot wordt met alle problemen van dien. Hoewel ikzelf wel eens een jointje gerookt heb en in tegelstelling tot voormalig Amerikaans president Bill Clinton die wel geïnhaleerd heb ben ik geen coffeeshopganger. In die zin zal het mij persoonlijk worst zijn of er nu wel of geen cannabis te verkrijgen is. Waar het mij om gaat is de logica, of liever het ontbreken daarvan, als gaat om cannabis.

Al meer dan 4.000 jaar kent de mensheid het gebruik van cannabis. Het begon vermoedelijk bij de Chinezen. Oosterse geschriften daterend uit 2.737 voor Christus bestempelen de plant als medicinaal (iets wat we de laatste jaren weer aan het herontdekken zijn). De Romeinen, altijd in voor vertier, bakten er geestverruimende koekjes van die we tegenwoordig 'spacecake' zouden noemen. Tot 1937 wisten ook de Amerikanen er wel raad mee, totdat de puriteinen het goedje wisten te demoniseren. Onder het mom dat cannabis gebruik tot moord en krankzinnigheid zou leiden werd het tot op de dag van vandaag verboten.

growtent
(Growtent; handzaam en makkelijk voor eigen teelt. Ik neem er eentje, al was het maar om de overheid dwars te zitten)

Formeel heet het dat cannabis niet echt schadelijk is, zeker in vergelijking tot alcohol. Het middel wordt afgeraden voor jonge mensen omdat het hun kortetermijngeheugen zou aantasten en de schoolprestaties zou verminderen. Het is ook niet handig om wiet te roken, domweg omdat roken in het algemeen een redelijk vervuilende manier is. je kan het roken omzeilen door het te verwerken in bijvoorbeeld koekjes. Enfin, lees hier maar na wat de Jellinek erover te zeggen heeft. Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Wie niet kan blowen gaat zuipen en wie niet zuipt snuift coke. Weet u nog het politie-onderzoek uit het anders zo aardige dorpje Volendam waar 50 tot 80% van de jeugd de neus volstopte met cocaïne?

Maar wat ik al zei, het gaat niet om logica maar om politiek. Als de van Geels van deze wereld het gelijk aan hun kant krijgen zal Nederland in één klap er veel meer 'criminelen' bij hebben. Het is natuurlijk nogal naïef te denken dat een louter verbod de mensen doen afzien van het gebruik. Kijk bijvoorbeeld naar de 'drooglegging' in Amerika toen men alcohol probeerde uit te wissen. Er werd natuurlijk geen druppel minder gedronken en de mafia deed zeer goede zaken. Na een alcoholverbod van 13 jaar ging de overheid door de knieën en hief het verbod op omdat het 'niet het gewenste effect had'.

Wat te doen? Het zit er dik in dat mede dankzij de EU en Amerika het CDA en CU het verbod voor elkaar gaan krijgen. Het is dus zaak om nu alvast maatregelen te treffen. Gooi uw aquarium leeg en doek de vogelkooi op. Bij iedere growshop zijn leuke kassen en andere zaken te koop die u in staat stellen om zelf cannabisplanten te laten groeien en bloeien. Voor een luttele €288,50 kunt u al een complete 100x100x200cm Grow Tent aanschaffen. Niet overdrijven natuurlijk anders weten de anti-terreur eenheden u te vinden. Hou het klein en bescheiden en teel voor uzelf of uw vrienden. Hoe het moet legt Doe Maar u hieronder nog eens haarfijn uit.

Picobyte: Weed is net als drank vergroeid met onze samenleving.
Feitelijk draait hier de drooglegging al op volle toeren, de politie heeft infrarood kijkers en helikopters speciaal ter bestrijding van de kwekers. Natuurlijk wordt er geen gram minder om gerookt.
Sterker nog nu veel burgers zelf niet meer durven te kweken helpt de staat grote criminele organisaties reeds stevig in het zadel.
Stroom moet vloeien.
Op 16-11-2008 10:30:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Poki: Om maar even als Bob Marley en Bill Hicks te zeggen: hoe kun je natuur illegaal maken????
Ik heb gisteren nog een voorstelling van hem zitten kijken. Heel treffend stukje dat hij zegt dat we het niet mogen gebruiken omdat we anders door krijgen dat het hele leven dat ons opgelegd wordt geen zin heeft .. en dat mag natuurlijk niet gebeuren.
Het groeit en bloeit, kijken mag gebruiken niet.
Op 16-11-2008 10:51:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Dat krijgen ze niet voor elkaar, want dat gaat koppen kosten.
Door de coffeeshop te legaliseren zijn ze in zee gegaan met enkele uhm, laat ik zeggen organisatie's die dingen niet altijd politiek oplossen.
Daar komen ze dan vanzelf achter en dan heb ik het nog niet eens over de gebruikers die dit ook niet zo leuk zullen vinden.
Maw, ze kunnen niet meer terug nu, maar daar komen die ministers dan vanzelf achter.
Carpe diem homo universalis
Op 16-11-2008 11:08:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: ach ach ach.... wat een treurnis en betutteling.
De wetenschappelijke raad van de regering concludeerde dat paddo's niet schadelijk waren of voor maatschappelijke problemen zorgden.. en desondanks VERBOTEN nu.

Niet roken pirma, maar horeca ondernemers mogen niet zelf beslissen welke huisregels ze hanteren.. gewoon VERBOTEN.

Wiet is het nieuwste slachtoffer van de VERBOTEN cultuur. Logica ten spijt gaat het ze lukken... mark my words nog een maand of zes en het is VERBOTEN.

Topless op het strand wordt daarna VERBOTEN
Alcohol daarna VERBOTEN

Gelukkig mogen we nog wel naar de kerk... dat dan weer wel.

Op 16-11-2008 11:24:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ganzfeld:

ach ach ach.... wat een treurnis en betutteling.
De wetenschappelijke raad van de regering concludeerde dat paddo's niet schadelijk waren of voor maatschappelijke problemen zorgden.. en desondanks VERBOTEN nu.

Niet roken pirma, maar horeca ondernemers mogen niet zelf beslissen welke huisregels ze hanteren.. gewoon VERBOTEN.

Wiet is het nieuwste slachtoffer van de VERBOTEN cultuur. Logica ten spijt gaat het ze lukken... mark my words nog een maand of zes en het is VERBOTEN.

Topless op het strand wordt daarna VERBOTEN
Alcohol daarna VERBOTEN

Gelukkig mogen we nog wel naar de kerk... dat dan weer wel.


Kdenk dat je dan niet echt bekend bent met de cannabiscultuur en de veranderingen die die de laatste jaren heeft ondergaan.
Vroeger was het een wietboertje hier en een wietboertje daar, die tegenwoordig overgenomen zijn door russen, turkse maffia enz.
Mannen die je beter niet tegen kunt werken want dan wordt het aantal familieleden in korte tijd steeds kleiner en het groeit met de dag want de ouderwetste wietboer kan niet tegen ze op.
De tijd van Klaas Bruinsma is voorbij en ik denk dat er nog een tijd komt dat onze politici zouden wensen dat dat niet zo was.
Dit soort organistatie's deinst nergens voor terug en zijn vaak ook verbonden aan de macht in hun eigen land (grijze wolven bv).
Carpe diem homo universalis
Op 16-11-2008 11:38:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
merlin: 1- Buiten dat wiet (en hash) gelegaliseerd dient te worden, moet tegelijkertijd een goede voorlichtingscampagne gelanceerd worden om op de eventuele gevaren van dit goedje te wijzen. Niet dat die er direct aan kleven - een mafkees wordt na het roken van wiet nog maffer... - maar goede voorlichting is nooit weg.

2- De hetze tegen wiet is simpel: het is geestverruimend en doet je inzien dat de werkelijkheid zoals die dagelijks door de media/regering voorgelogen wordt, niet de juiste is. Het geestverruimende aspect is een naar mijn idee een van de belangrijkste redenen dat het VERBOTEN gaat worden... Ik blijf gewoon lekker door roken...

3- Een ander punt is - en ik weet niet of andere bezoekers dat ook opgevallen is - de overheid de laatste 2 jaar het uitsluitend op onze jeugd gemikt heeft. Veel jongeren roken wiet. Dus onze jongeren roken wiet en hun geest verruimd dus nog meer dan ze mogelijk al zijn als nieuwe tijds kind. Kinderen van nu weten meer dan vroeger. Vandaar een verbod. Hoezo de jeugd heeft de toekomst...?

4- Buiten het verbieden van een geestverruimend goedje en het roken algemeen (en meer zaken: drempels, etc), is er nog iets wat van belang is: dergelijke maatregelen wekken alleen maar frustratie op... En..., een gefrustreerd mens heeft wel wat anders aan de kop om na te denken over hetgeen waar de regering hem nu weer eens een oor wil aan naaien...

Nederwiet? Legaliseren die hap. Gisteren nog!

merlin
Op 16-11-2008 11:55:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox: Elk verdovend en/of stimulerend middel is onschadelijk als het goed gebruikt wordt, dat hangt gewoon van het individu af, van haar/zijn discipline. Dus het hangt van persoonlijke discipline af of gebruik van verdovende en/of stimulerende middellen de openbare orde schaadt. Een dronkaard bv. kan ook de openbare orde schaden. Het is misbruik, dus ongedisciplineerd gebruik, dat de overheden doet beslissen iets te verbieden. Zoals altijd zijn het dus de goeden die het met de slechten moeten bekopen, door het gedrag van de slechten dus.

Wat het verkeer betreft bv. wil men in België invoeren dat zelfs overdag met ontstoken lichten moet gereden worden. En waarom ? Omdat men dan het verkeer beter ziet aankomen. Dit is overduidelijk een reactie op de vele chauffeurs die veel te snel rijden. Dat je wagen dus veel meer zal verbruiken omdat je constant met lichten aan moet rijden, is dus in feite de schuld van snelheidsduivels. Zo zie je maar dat de goeden het altijd tesamen met en door de slechten moeten bekopen.
(bericht gewijzigd op 16-11-2008 12:02:35)
Op 16-11-2008 0:01:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Uno:
Firefox:

Elk verdovend en/of stimulerend middel is onschadelijk als het goed gebruikt wordt, dat hangt gewoon van het individu af, van haar/zijn discipline. Dus het hangt van persoonlijke discipline af of gebruik van verdovende en/of stimulerende middellen de openbare orde schaadt. Een dronkaard bv. kan ook de openbare orde schaden. Het is misbruik, dus ongedisciplineerd gebruik, dat de overheden doet beslissen iets te verbieden. Zoals altijd zijn het dus de goeden die het met de slechten moeten bekopen, door het gedrag van de slechten dus.

Wat het verkeer betreft bv. wil men in België invoeren dat zelfs overdag met ontstoken lichten moet gereden worden. En waarom ? Omdat men dan het verkeer beter ziet aankomen. Dit is overduidelijk een reactie op de vele chauffeurs die veel te snel rijden. Dat je wagen dus veel meer zal verbruiken omdat je constant met lichten aan moet rijden, is dus in feite de schuld van snelheidsduivels. Zo zie je maar dat de goeden het altijd tesamen met en door de slechten moeten bekopen.


Mooi punt,
Alleen zijn goed en slecht menselijke illussies.
Uno Solo
Op 16-11-2008 13:57:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Beste manier om de mafia, de Russen, de Balkan-criminelen, de Hollanders, etc uit te schakelen is simpelweg 100% legaliseren en de aanvoer door erkende wiet-boeren te laten verzorgen.

Tegen een zacht prijsje goede kwaliteit op de markt en klaar is kees.

Waarom hebben illegale drankstokers in Nederland geen poot aan de grond..?

Juist...
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 16-11-2008 14:14:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hedramoon: 'alleen zijn goed en slecht menselijke illusies' lees ik nou dat kan wel zijn denk ik ,maar we hebben toch een algemene consensus van goed en slecht of heb ik dat mis?

Op 16-11-2008 15:03:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Het is op zich al een misdaad tegen de mensheid om een mens te verbieden zichzelf te beheren. Wie geeft hen überhaupt het recht zich te bemoeien wat ik met mijn geest doe?

Tetzmol.
(bericht gewijzigd op 16-11-2008 15:15:46)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 16-11-2008 15:15:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Uno:
hedramoon:

'alleen zijn goed en slecht menselijke illusies' lees ik nou dat kan wel zijn denk ik ,maar we hebben toch een algemene consensus van goed en slecht of heb ik dat mis?


En toch hebben wij die consensus bedacht.
Goed en slecht zijn uitingen die opkomen bij een beperkt perspectief.

Een situatie die voor ons als "slecht" ervaren word, kan uiteindelijk als iets "goeds" uitpakken.
Als voorbeeld hoe relatief beide uitspraken zijn.

Uiteindelijk blijft er gewoon ervaring over.

Beide zijn labeltjes die gegeven worden aan situaties die we niet volledig bevatten.
Uno Solo
Op 16-11-2008 16:27:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
paps:

Beste manier om de mafia, de Russen, de Balkan-criminelen, de Hollanders, etc uit te schakelen is simpelweg 100% legaliseren en de aanvoer door erkende wiet-boeren te laten verzorgen.

Tegen een zacht prijsje goede kwaliteit op de markt en klaar is kees.

Waarom hebben illegale drankstokers in Nederland geen poot aan de grond..?

Juist...

Daarnaast is de plant ook nog zeer milieuvriendelijk te verbouwen en is grondstof voor een grote range aan producten, waaronder textiel, biobrandstof en vele anderen. Echt geweldig:
http://zapruder.nl/portal/artikel/persbericht_hennep_special_op_zapruder_inc/

http://zapruder.nl/portal/artikel/cannabis_time_op_zapruder/

http://zapruder.nl/portal/artikel/de_beste_kleding_en_vezels_maak_je_van_hennep/

http://zapruder.nl/portal/artikel/het_beste_landbouwgewas_is_hennep/

http://zapruder.nl/portal/artikel/de_haarlemmer_olie_die_hash_olie_heet/

http://zapruder.nl/portal/artikel/de_beste_medicijnen_worden_gemaakt_van_cannabis/

http://zapruder.nl/portal/artikel/het_meest_duurzame_papier_maak_je_van_hennep/

http://zapruder.nl/portal/artikel/de_beste_biobrandstof_wordt_gemaakt_van_hennep/

maar ja, als het echt goed is steekt de overheid er wel en stokje voor, die doet liever in onrendabele projecten.
'Don't forget rule number 6'
Op 16-11-2008 16:44:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: Wetgeving hieromtrent is regelrecht hypocriet en belachelijk. Economische belangen dicteren de gang van zaken en de wettelijke neerslag daarvan wordt gepropageerd als de ethische hoeksteen van ons trotse en moreel verheven volk.

Alle soorten van hennep werden volledig gedemoniseerd door de vroeg opkomende aardolielobby omdat automobielen perfect bleken te rijden op spotgoedkope hennepolie. (en zonder giftige uitstoot, luitjes!!!)
( tot grote ontsteltenis gelezen in "de cannabisconnectie" Hans Van Scharen)

Demoniseren, die amerikanen hebben er wel koek van gegeten !!!(lachwekkend voor uzelf, kritisch denker als u bent, maar vrome parochianen trillen van angst bij het idee van "drugs" terwijl ze zenuwachtig verder nippend van hun wijntje op zoek gaan naar een kalmeermiddeltje in hun rijkgevulde medicijnenkastje)

Mesjogge stemmingmakerij op economische machtsgeile gronden dus, tot op het moment dat ze in de penarie dreigden te raken door hun eigen propagandistisch onzinbeleid, en het roer 180 graden omsloegen. Ineens werden henneptelers nationale oorlogshelden (kort geheugen die publike opinie (sjo lekker kneedbaar))ziehier de reden hiervoor:

http://www.starchiefpress.com/scenes/castling03.html

EN WAT ZEGT GOD HIMSELF HIEROVER ???

Gen.1:29 En God zeide: Ziet, Ik heb ulieden al het zaadzaaiende kruid gegeven, dat op de ganse aarde is, en alle geboomte, in hetwelk zaadzaaiende boomvrucht is; het zij u tot spijze
Als toemaatje ziet u Amerikaanse propaganda in actie!!!!
Reefer Madness ANNO 1936 en Hemp for victory ANNO 1942: http://video.google.com/videoplay?docid=-117344919147932597
http://video.google.com/videoplay?docid=-6696582420128930236
(bericht gewijzigd op 16-11-2008 19:36:24)
niets is iets, niet?
Op 16-11-2008 19:25:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: ons clubje christenfundamentalisten maakt hun naam weer waar, en weet wat goed voor ons is...

zoals men ons ook zo goed uitgelegd heeft dat veilige sex verkeerd is, condooms uitgevonden zijn door de duivel, je alleen sex mag hebben in het donker, en alleen om kinderen te krijgen, autorijden op zondag verboden is, mastrubatie tot krankzinnigheid leid en ik daag u uit om deze lijst aan te vullen

zoals u ziet hebben ze ook altijd al gelijk gehad natuurlijk, ook zien we rond de wereld dat alle landen met een vergelijkbaar systeem allemaal veel verder ontwikkeld zijn dan landen die mensen een eigen mening laten hebben (sarcasme

kom mee en loop weer in gareel, onze regering die hooguit de helft van de burgers hun stem mag dragen weet wat het best is voor ons allemaal, en de rest moet niet zeuren
(bericht gewijzigd op 16-11-2008 19:54:13)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 16-11-2008 19:51:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
ourobouros:

Wetgeving hieromtrent is regelrecht hypocriet en belachelijk. Economische belangen dicteren de gang van zaken en de wettelijke neerslag daarvan wordt gepropageerd als de ethische hoeksteen van ons trotse en moreel verheven volk.

Alle soorten van hennep werden volledig gedemoniseerd door de vroeg opkomende aardolielobby omdat automobielen perfect bleken te rijden op spotgoedkope hennepolie. (en zonder giftige uitstoot, luitjes!!!)
( tot grote ontsteltenis gelezen in "de cannabisconnectie" Hans Van Scharen)

Demoniseren, die amerikanen hebben er wel koek van gegeten !!!(lachwekkend voor uzelf, kritisch denker als u bent, maar vrome parochianen trillen van angst bij het idee van "drugs" terwijl ze zenuwachtig verder nippend van hun wijntje op zoek gaan naar een kalmeermiddeltje in hun rijkgevulde medicijnenkastje)

Mesjogge stemmingmakerij op economische machtsgeile gronden dus, tot op het moment dat ze in de penarie dreigden te raken door hun eigen propagandistisch onzinbeleid, en het roer 180 graden omsloegen. Ineens werden henneptelers nationale oorlogshelden (kort geheugen die publike opinie (sjo lekker kneedbaar))ziehier de reden hiervoor:

http://www.starchiefpress.com/scenes/castling03.html

EN WAT ZEGT GOD HIMSELF HIEROVER ???

Gen.1:29 En God zeide: Ziet, Ik heb ulieden al het zaadzaaiende kruid gegeven, dat op de ganse aarde is, en alle geboomte, in hetwelk zaadzaaiende boomvrucht is; het zij u tot spijze
Als toemaatje ziet u Amerikaanse propaganda in actie!!!!
Reefer Madness ANNO 1936 en Hemp for victory ANNO 1942: http://video.google.com/videoplay?docid=-117344919147932597
http://video.google.com/videoplay?docid=-6696582420128930236


hulde hulde... dit is een blog op zich !!!!!

Op 16-11-2008 19:57:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik ben wel van mening, als we allemaal toch als zo'n gereformeerd kasplantje moeten gaan leven, verbiedt dan ook keihard alcohol en tabak en voer dan de doodstraf in voor een ieder die ook maar 1 stofje harddrugs bij zich heeft.
Dus compleet droogleggen dus en niet slechts gedeeltelijk, niet de ene groepering(bijvoorbeeld de drinkers) wel en de ander niet(bijv. de blowers).
Dus verbiedt dan in jezusnaam gewoon alle dingen waar je enigzins genot aan beleeft, verbied dan ook tv en sex voor het huwelijk, gelijke monniken en dus ook gelijke kappen.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 16-11-2008 20:35:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Chris de Boden:

Ik ben wel van mening, als we allemaal toch als zo'n gereformeerd kasplantje moeten gaan leven, verbiedt dan ook keihard alcohol en tabak en voer dan de doodstraf in voor een ieder die ook maar 1 stofje harddrugs bij zich heeft.
Dus compleet droogleggen dus en niet slechts gedeeltelijk, niet de ene groepering(bijvoorbeeld de drinkers) wel en de ander niet(bijv. de blowers).
Dus verbiedt dan in jezusnaam gewoon alle dingen waar je enigzins genot aan beleeft, verbied dan ook tv en sex voor het huwelijk, gelijke monniken en dus ook gelijke kappen.

En dat onze overheid het goede voorbeeld mag geven. ( dat wordt nog een hele klus!)
'Don't forget rule number 6'
Op 16-11-2008 21:35:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: foutje bedankt, kan weg.
(bericht gewijzigd op 16-11-2008 21:36:19)
'Don't forget rule number 6'
Op 16-11-2008 21:35:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nufon: -knip-
Nvdr: Alleen als het relevant is, vriend.
Op 16-11-2008 21:53:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Gerard:

Chris de Boden:

Ik ben wel van mening, als we allemaal toch als zo'n gereformeerd kasplantje moeten gaan leven, verbiedt dan ook keihard alcohol en tabak en voer dan de doodstraf in voor een ieder die ook maar 1 stofje harddrugs bij zich heeft.
Dus compleet droogleggen dus en niet slechts gedeeltelijk, niet de ene groepering(bijvoorbeeld de drinkers) wel en de ander niet(bijv. de blowers).
Dus verbiedt dan in jezusnaam gewoon alle dingen waar je enigzins genot aan beleeft, verbied dan ook tv en sex voor het huwelijk, gelijke monniken en dus ook gelijke kappen.

En dat onze overheid het goede voorbeeld mag geven. ( dat wordt nog een hele klus!)


Wat ik bedoel, als ze echt van alle problemen af willen kunnen ze maar 2 dingen doen: Of niet verbieden wat mij het verstandigst lijkt of gelijk alles verbieden.
Naar mijn mening kunnen ze dat dus ook niet maken, want menig kamerlid zal ook weleens een jointje hebben gerookt en ik denk dat er ook wel bij zijn die af en toe een witte neus halen.
Diegene die over het beleid gaan zijn de grootste verbruikers volgens mij
(bericht gewijzigd op 16-11-2008 22:16:42)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 16-11-2008 22:15:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian:
Lanoe:

Dat krijgen ze niet voor elkaar, want dat gaat koppen kosten.
Door de coffeeshop te legaliseren zijn ze in zee gegaan met enkele uhm, laat ik zeggen organisatie's die dingen niet altijd politiek oplossen.
Daar komen ze dan vanzelf achter en dan heb ik het nog niet eens over de gebruikers die dit ook niet zo leuk zullen vinden.
Maw, ze kunnen niet meer terug nu, maar daar komen die ministers dan vanzelf achter.

Wie zegt dat deze organisaties niet zelf hun contacten hebben in de overheid? Corruptie is alom. En het illegaliseren is juist een voordeel voor de grote criminelen die bescherming genieten.
Op 16-11-2008 22:50:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Chris de Boden:

Gerard:

Chris de Boden:

Ik ben wel van mening, als we allemaal toch als zo'n gereformeerd kasplantje moeten gaan leven, verbiedt dan ook keihard alcohol en tabak en voer dan de doodstraf in voor een ieder die ook maar 1 stofje harddrugs bij zich heeft.
Dus compleet droogleggen dus en niet slechts gedeeltelijk, niet de ene groepering(bijvoorbeeld de drinkers) wel en de ander niet(bijv. de blowers).
Dus verbiedt dan in jezusnaam gewoon alle dingen waar je enigzins genot aan beleeft, verbied dan ook tv en sex voor het huwelijk, gelijke monniken en dus ook gelijke kappen.

En dat onze overheid het goede voorbeeld mag geven. ( dat wordt nog een hele klus!)


Wat ik bedoel, als ze echt van alle problemen af willen kunnen ze maar 2 dingen doen: Of niet verbieden wat mij het verstandigst lijkt of gelijk alles verbieden.
Naar mijn mening kunnen ze dat dus ook niet maken, want menig kamerlid zal ook weleens een jointje hebben gerookt en ik denk dat er ook wel bij zijn die af en toe een witte neus halen.
Diegene die over het beleid gaan zijn de grootste verbruikers volgens mij

Of houden er andere hobby's op na.
'Don't forget rule number 6'
Op 17-11-2008 8:54:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: weer een onzinnig nutteloos idee om vrijheid te beperken.
ze zijn tegen milieu vervuiling, en tegen wiet???
dit gaat niet samen.
doordat wiet niet legaal gekweekt mag worden, word het illegaal gedaan (logies). daardoor moet het op een plek waar niemand komt gekweekt worden. dit houd in dat het buiten het zonlicht valt.
daardoor word er illegaal stroom getapt terwijl ook de zon 12uur op die dag de benodigde energie zou kunnen geven.
verder is het ook de nummer 1 co2 vreter dat er is en om het sneller te laten groeien op de plekken waar het illegaal is, word ook soms uitlaatgassen in geblazen. als het legaal zou zijn zouden ze het gewoon langs de A2 kunnen planten (gewoon een paar zaadjes neergooien want het overwoekert toch wel) en je bent meteen van een heleboel Co2 uitstoot af.
Cannabis is wel goed voor 1000den dingen!
je kan er bijvoorbeeld papier, kleding en biobrandstof van maken, dus als er teveel groeit kan er gewoon wat weg gekapt worden en dat dus weer nuttig gebruikt of naar Afrika gestuurd worden.

maar het belangrijkste is nog, cannabis is een geweldig medicijn tegen huidkanker, suikerziekte en hartkwalen. vroeger werd het gebruikt tegen krampen, toevallen, astma, slaapstoornissen, migraine en andere kwalen. Hennepzaadolie hielp tegen eczeem en psoriasis, hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, reuma, ontstekingen en diabetes. het helpt ook nog eens tegen ADHD.

als het legaal wordt en het dan in overvloed verkrijgbaar is, is het ook minder stoer om te blowen omdat je niet met illegale dingen bezig bent en wordt de waarde van wiet uitzonderlijk verlaagd omdat het niet meer schaars is.

nog een punt wat de overheid verneukt, de economie in toerisme
de meeste toeristen komen naar Nederland vanwege vanwege het legaal blowen en de legale prostitutie. nu er voor prostitutie ook loonbelasting betaalt moet worden is dat aan het inkrimpen.
waar moet het heen met de toeristen als er ook geen wiet meer is?
(bericht gewijzigd op 17-11-2008 13:21:22)
Op 17-11-2008 11:57:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Chris de Boden:

Ik ben wel van mening, als we allemaal toch als zo'n gereformeerd kasplantje moeten gaan leven, verbiedt dan ook keihard alcohol en tabak en voer dan de doodstraf in voor een ieder die ook maar 1 stofje harddrugs bij zich heeft.
Dus compleet droogleggen dus en niet slechts gedeeltelijk, niet de ene groepering(bijvoorbeeld de drinkers) wel en de ander niet(bijv. de blowers).
Dus verbiedt dan in jezusnaam gewoon alle dingen waar je enigzins genot aan beleeft, verbied dan ook tv en sex voor het huwelijk, gelijke monniken en dus ook gelijke kappen.

vind ik ook, niet meer gedogen? prima, maar pak dan ook de harddrugs aan, pak je wiet 10 keer harder aan, dan ook harddrugs 10 keer harder aanpakken, bier alleen op vertoon van een IDbewijs, en sterke drank ook geheel verbieden, dan pas zijn ze eerlijk bezig...

ten eerste durven ze dat nooit te doen, want over een paar jaar hebben ze weer stemmen nodig, en ten 2de kunnen we dan binnen een paar jaar situaties verwachten die we nu alleen uit het nieuws en documentaires kennen, illegale circuit neemt hand over hand toe enz...

mooi zo laten zoals het is, en het misschien zelfs nog verder vrij laten, in principe zouden dezelfde regels die voor sterke drank gelden (is harddrugs) ook gewoon voor wiet kunnen gelden...

maar ik weet nu al wat ze willen, nu hard roepen dat ze het willen verbieden en dan zogenaamd een stapje terug doen, en krijgt iedereen een pasje waarmee alleen maar gekocht kan worden, en kan je natuurlijk alleen regeringgoedgekeurde wiet krijgen, wat waarschijnlijk dan ook nog eens medi-wiet achtige genetisch gemanipuleerde soorten op chemische hydro gekweekt...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 17-11-2008 18:10:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Tis simpel en de staat weet dit ook al want het is al meerdere keren voorgesteld, maar dan is er voor de staat ook niet meer zoveel aan te verdienen.
Let op!
Alle coffeeshops gone, enkel nog growshops en de kloontjes die je kunt kopen, maar als je een kweekkast koopt dan teken je daarvoor en onder de 18 je ouders zodat er meteen een berichtje naar de politie gaat die dan weten dat jij in het bezit bent van een kweekkast die hun ten alle tijden ff mogen komen bekijken om te kijken of je niet half frankrijk aan het voorzien bent (en natuuriljk kan het gemeld worden als het een af en aan rijden is van franse/duitse/belgische auto's), zodat we dat voorkomen en andere landen er geen last van hebben.
Dan heb je gewoon elke 2 mnden je eigen kweekje, kun je met vrienden die dezelfde hobby hebben ruilen en is het niet meer meer als een hobby die mensen hebben.
Geen criminaliteit meer want die haal je er zo mooi uit (no more middelman en het verkopen is dan dus gewoon al illegaal).
Dit weet de staat al lang en is ook al meerdere malen voorgesteld maar de criminele wereld en enkel witte boorden houden dit tegen want dan vervalt er voor hun een leuke bron van inkomsten.

(bericht gewijzigd op 18-11-2008 9:22:15)
Carpe diem homo universalis
Op 18-11-2008 9:19:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
paps:

Beste manier om de mafia, de Russen, de Balkan-criminelen, de Hollanders, etc uit te schakelen is simpelweg 100% legaliseren en de aanvoer door erkende wiet-boeren te laten verzorgen.

Tegen een zacht prijsje goede kwaliteit op de markt en klaar is kees.

Waarom hebben illegale drankstokers in Nederland geen poot aan de grond..?

Juist...


Dan moet ik je teleurstellen, want de kweek is nu grotendeels in handen van criminele organisatie's die zich dan aan zullen melden om legaal te kweken en kies je hen niet ,dan krijg je net als onze burgemeester de grafsteen van je vrouw voor de deur en dat is dan nog maar stap 1, daarna zijn je kids aan de beurt.
Je moet hen uitsluiten op een genuanceerde manier.

Carpe diem homo universalis
Op 18-11-2008 9:26:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: De waarheid van wiet:


en dit is nog niet eens alles!
Op 18-11-2008 9:37:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian:
Lanoe:

paps:

Beste manier om de mafia, de Russen, de Balkan-criminelen, de Hollanders, etc uit te schakelen is simpelweg 100% legaliseren en de aanvoer door erkende wiet-boeren te laten verzorgen.

Tegen een zacht prijsje goede kwaliteit op de markt en klaar is kees.

Waarom hebben illegale drankstokers in Nederland geen poot aan de grond..?

Juist...


Dan moet ik je teleurstellen, want de kweek is nu grotendeels in handen van criminele organisatie's die zich dan aan zullen melden om legaal te kweken en kies je hen niet ,dan krijg je net als onze burgemeester de grafsteen van je vrouw voor de deur en dat is dan nog maar stap 1, daarna zijn je kids aan de beurt.
Je moet hen uitsluiten op een genuanceerde manier.

Hoe moet ik dat zien?

Als het legaal is kan toch iedereen vrij zijn eigen plantjes verbouwen? De plant is vrij makkelijk te onderhouden. Prijzen zullen automatisch naar beneden gaan en het zal niet heel interessant blijven voor criminelen. Ze kunnen niet heel Nederland aan hoor. Als iedereen zijn eigen ding doet kunnen die paar crimineeltjes vrij weinig beginnen.
Op 18-11-2008 14:18:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Lanoe:

paps:

Beste manier om de mafia, de Russen, de Balkan-criminelen, de Hollanders, etc uit te schakelen is simpelweg 100% legaliseren en de aanvoer door erkende wiet-boeren te laten verzorgen.

Tegen een zacht prijsje goede kwaliteit op de markt en klaar is kees.

Waarom hebben illegale drankstokers in Nederland geen poot aan de grond..?

Juist...


Dan moet ik je teleurstellen, want de kweek is nu grotendeels in handen van criminele organisatie's die zich dan aan zullen melden om legaal te kweken en kies je hen niet ,dan krijg je net als onze burgemeester de grafsteen van je vrouw voor de deur en dat is dan nog maar stap 1, daarna zijn je kids aan de beurt.
Je moet hen uitsluiten op een genuanceerde manier.

nu is de keuze, legaliseren of verbieden.
met verbieden wordt de waarde wel wat hoger maar wordt er alsnog minder verkocht dan er nu wordt gedaan.
als het gewoon landelijk (of nog beter, internationaal) gelegaliseerd wordt, heb je meteen een heleboel problemen in 1 klap opgelost.
willen ze bij iedere minister een steen voor hun door leggen dan??

mss word het aantal blowende mensen wat meer en wordt er meer plantjes door buitenlanders meegenomen, maar who cares?
De toeristen komen alleen maar een paar plantjes meenemen die, alleen hier in Nederland, in overvloed (dan) groeit en ondertussen overnachten ze of drinken ze hier nog een bakkie koffie dat weer goed is voor de economie
Op 18-11-2008 15:44:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Libertarian:

Als het legaal is kan toch iedereen vrij zijn eigen plantjes verbouwen? De plant is vrij makkelijk te onderhouden. Prijzen zullen automatisch naar beneden gaan en het zal niet heel interessant blijven voor criminelen. Ze kunnen niet heel Nederland aan hoor. Als iedereen zijn eigen ding doet kunnen die paar crimineeltjes vrij weinig beginnen.

Niemand zou het uitgebreid hoeven te verbouwen want je kan het dan ook gewoon langs de weg of in het park terug vinden (Y)
waar het mss nog verbouwd voor zal worden zijn medicijnen, zalfjes, kleding, touw, papier, biobrandstof, biologisch afbreekbaar plastic.
bij een heleboel is niet bekent dat deze plant ook deze functies bezit.

je kan ook een paar plantjes in je tuin, in de zon zetten, dan kan je gewoon ff snel wat plukken als je een cake wilt bakken
mijn idee als bouwkundige is om het op het dak te planten als kruidendak dan neemt het ook meteen de co2 op uit je rookkanaal. mossen doen dat minder, maar die geven wel isolatie.
mss werkt het ook voor tegen de gevel met een staal rasterwerk, net zoals er met klimplanten wordt gedaan
(bericht gewijzigd op 18-11-2008 16:09:04)
Op 18-11-2008 15:56:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "je kan ook een paar plantjes in je tuin, in de zon zetten, dan kan je gewoon ff snel wat plukken als je een cake wilt bakken"

Ik denk dat je jezelf ff bekend moet maken met het verschil tussen gekweekte weed (onder de lamp dus) en buitenweed.
Van 1 wordt ik lekker stoned van 2 juist nog meer hyperactief en krijg ik mn hersenpan helemaal niet meer tot rust
Carpe diem homo universalis
Op 18-11-2008 16:08:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Lanoe:

"je kan ook een paar plantjes in je tuin, in de zon zetten, dan kan je gewoon ff snel wat plukken als je een cake wilt bakken"

Ik denk dat je jezelf ff bekend moet maken met het verschil tussen gekweekte weed (onder de lamp dus) en buitenweed.
Van 1 wordt ik lekker stoned van 2 juist nog meer hyperactief en krijg ik mn hersenpan helemaal niet meer tot rust

das vreemd, normaal heeft het bijna geen verschil.
okee je kan niet altijd ff snel wat plukken
alles plukken als het tijd er voor is, is beter.
maar het gaat er om dat de plant juist gelegaliseerd moet worden zodat er op een hoop punten problemen aangepakt worden dat zijn er meer dan het aantal problemen dat het oplevert.
de politie die telkens bezig is de plantages leeg te halen kan dan ook weer wat nuttigs gaan doen. echte boeven vangen ofzo
Op 18-11-2008 17:31:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
BTtje:

Lanoe:

"je kan ook een paar plantjes in je tuin, in de zon zetten, dan kan je gewoon ff snel wat plukken als je een cake wilt bakken"

Ik denk dat je jezelf ff bekend moet maken met het verschil tussen gekweekte weed (onder de lamp dus) en buitenweed.
Van 1 wordt ik lekker stoned van 2 juist nog meer hyperactief en krijg ik mn hersenpan helemaal niet meer tot rust

das vreemd, normaal heeft het bijna geen verschil.
okee je kan niet altijd ff snel wat plukken
alles plukken als het tijd er voor is, is beter.
maar het gaat er om dat de plant juist gelegaliseerd moet worden zodat er op een hoop punten problemen aangepakt worden dat zijn er meer dan het aantal problemen dat het oplevert.
de politie die telkens bezig is de plantages leeg te halen kan dan ook weer wat nuttigs gaan doen. echte boeven vangen ofzo


Helemaal met je eens
Carpe diem homo universalis
Op 18-11-2008 17:43:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian:
BTtje:

Libertarian:

Als het legaal is kan toch iedereen vrij zijn eigen plantjes verbouwen? De plant is vrij makkelijk te onderhouden. Prijzen zullen automatisch naar beneden gaan en het zal niet heel interessant blijven voor criminelen. Ze kunnen niet heel Nederland aan hoor. Als iedereen zijn eigen ding doet kunnen die paar crimineeltjes vrij weinig beginnen.

Niemand zou het uitgebreid hoeven te verbouwen want je kan het dan ook gewoon langs de weg of in het park terug vinden (Y)
waar het mss nog verbouwd voor zal worden zijn medicijnen, zalfjes, kleding, touw, papier, biobrandstof, biologisch afbreekbaar plastic.
bij een heleboel is niet bekent dat deze plant ook deze functies bezit.

je kan ook een paar plantjes in je tuin, in de zon zetten, dan kan je gewoon ff snel wat plukken als je een cake wilt bakken
mijn idee als bouwkundige is om het op het dak te planten als kruidendak dan neemt het ook meteen de co2 op uit je rookkanaal. mossen doen dat minder, maar die geven wel isolatie.
mss werkt het ook voor tegen de gevel met een staal rasterwerk, net zoals er met klimplanten wordt gedaan


co2? wat is er mis met co2!?
Op 18-11-2008 23:12:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Libertarian:

co2? wat is er mis met co2!?

is slecht voor de gezondheid als er teveel van in de lucht komt
kijk maar naar china ofzo iets in die richting

als je het het water in blaast in grote hoeveelheden, gaan de vissen dood.
verder is er niks mis mee
over de helewereld doet het nog vrijwel niks. maar teveel op 1 plek is slecht.
verder is dit weer een goed excus voor het legaliseren van de cannabis bij de gehersenspoelde mensen door El Gore
bij olie komt niet alleen co2 vrij, maar ook andere giftige stoffen.
Op 18-11-2008 23:21:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian:
BTtje:

Libertarian:

co2? wat is er mis met co2!?

is slecht voor de gezondheid als er teveel van in de lucht komt
kijk maar naar china ofzo iets in die richting

als je het het water in blaast in grote hoeveelheden, gaan de vissen dood.
verder is er niks mis mee
over de helewereld doet het nog vrijwel niks. maar teveel op 1 plek is slecht.
verder is dit weer een goed excus voor het legaliseren van de cannabis bij de gehersenspoelde mensen door El Gore
bij olie komt niet alleen co2 vrij, maar ook andere giftige stoffen.


Wie verbrand er dan ook olie?
Op 18-11-2008 23:25:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Als je CO2 door Spa bauw mengt, krijg je Spa rood.
'Don't forget rule number 6'
Op 19-11-2008 5:59:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Libertarian:

Wie verbrand er dan ook olie?

in Irak wordt/werd dat gedaan ;P
en tijdens Golfoorlog in Koeweit
als je het uit elkaar peutert gaat er ook wat giftige stoffen verloren.

Gerard:

Als je CO2 door Spa bauw mengt, krijg je Spa rood.

das waar
maar gewoon in het water is wel gezond voor de planten. maar in te grote hoeveelheden niet goed voor de beestjes
Op 19-11-2008 9:25:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Salmay... Dalmay... Adonay.................................... Nothing works!!!
Op 21-11-2008 17:37:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden