Op zondag de deur uit is voor mij een feest. Zondag is schoonmaakdag, dus een dagje weg is een dagje niet poetsen en schrobben. Woehoe! Op zo'n kille zondag stapten we in de auto richting Stichting Enigma te Amersfoort. Men hield daar namelijk een screening van nieuwe mediums en wij waren uitgenodigd. U dus ook...

Glazen bol.
(I can see clearly now...)

Het zal u mogelijk vreemd in de oren klinken, een screening van mediums. Voor de sceptici onder u zullen mediums van die verlebberde vaagsprekers zijn. Types die door middel van beginletters communiceren met overledenen om in algemeenheden te vervallen. Zo simpel ligt het echter vaak niet. Sceptici, gelieve u dan ook te onthouden van commentaar, want de Enigma-blogs zijn voor diegenen die er in geïnteresseerd zijn.

Dat er discutabele personen actief zijn is bekend, zeker bij de mediums zelf. Precies daaraan probeert Stichting Enigma iets te doen. Als organisatie vormen ze een collectief van erkende mediums. Enigma-mediums hebben dus een kwaliteitskeurmerk waaruit blijkt dat hun integriteit, doelstellingen, wensen en ambities approved zijn door het bestuur en de medewerkers van de stichting. Dat stempel van goedkeuring wordt pas afgegeven na een positieve screening.

Het Enigma Bestuur
(Het Enigma-bestuur. Vlnr: Ard Vink, Marysse Bottenheft, Frank Heijkamp en Jacky van de Berkt)

Om 11 uur werden we verwelkomd door Enigma-voorzitter Marysse Bottenheft en vice-voorzitter Jacky van de Berkt, bekend van het televisieprogramma Het Zesde Zintuig, eerste seizoen. We hadden al eerder een Enigma-sessie met ze gehad. Dit was de eerste keer dat we enkele van de actieve mediums zouden ontmoeten én een screening zouden meemaken. Want hoe wordt een medium gekeurd? Weet u het? Wij hadden het slechts op papier gezien.

De jurerende mediummensen die we ontmoetten waren bijzonder aardig. Natuurlijk heb je met de ene een grotere klik dan met de andere, maar er waren veel kliks, dus het werd een prettige aangelegenheid. Na een flipover-ondersteunde instructievoorlichting van voorzitter Marysse Bottenheft werden vier jury-groepen aan vier tafels gezet. Iedere groep bestond uit 3 mediums. Hoewel, 2 groepjes bevatten slechts 2 mediums en één uwer ondergetekenden. We waren met twee man aanwezig bij de screening en mochten elk zetelen om als jury aan de selectie mee te doen. "Iemand die onbevangen het medium ervaart kan nuttige informatie over zijn of haar ervaringen bieden," aldus Ard Vink.

Er kwamen diverse soorten mediums langs. Ze waren allemaal al enkele jaren bezig met ontwikkelen van hun gave. Bij de een luisterden we naar het intake-gesprek waarin doelen, integriteit, ambitie en achtergrond werden gepeild, bij de andere mochten we de 'kunstjes' beoordelen. Alles werd genoteerd.
Wat betreft de mediamieke gaven: Het merendeel wist aardig concrete zaken te vertellen. Anderen waren matig, of misschien minder geschikt. Uit de categorie 'straffe toeren' hebben we het voorbeeld van het jonge medium Guillermo. Net nadat hij zich voorgesteld had en mijn hand nam zei hij, wijzend naar de slagader in de hals van zijn nek: "ik voel hier iets. Hier zit iets. Ik voel het kloppen en duwen."
Wat weinigen weten, ik heb op die locatie aderverkalking waar ik zo nu en dan duwende pijn in heb, en het bloed daardoor voel kloppen in mijn hals. De kans dat iemand zo'n concrete uitspraak doet op basis van gokken, nadat hij iemand pas een minuut heeft gezien is nihil. Hij dacht overigens zelf dat het iets met de lymfeklieren te maken had, dus wie weet wat de toekomst brengt...Een andere uit de categorie 'straffe toeren' is het medium Joke, dat haar tarotkaarten legde en tot mijn grote verbazing niet begon met het opsommen van mijn valkuilen in de toekomst, verleden en dergelijke. Toen ze haar kaarten bekeek zei ze: "Het is heerlijk om eens iemand voor me te hebben die geluk heeft gevonden op alle gebied. Je bent wel bezig met een heel grote keuze in je relatie, die je relatie zal versterken en vergroten."
Ze keek verwonderd bij het zien van zoveel goede kaarten, net als ik. Ik vertelde haar dat ik sinds een week of twee actief aan het denken ben over een kindje, een versterkende en vergrotende keuze in een relatie.

Er zijn meer van dat soort zozo-momenten te vertellen, maar dat doen we niet. Het kwam er simpelweg op neer dat sommige mediums heel accuraat waren en andere niet. Weer andere waren wisselvallig. Van ieder medium hielden de screeners bij wat hun indrukken waren, hoe accuraat ze het medium vonden, of ze aan vermissingszaken wilden meewerken en welke gradering ze verdienden. Niet iedereen kwam in aanmerking voor Enigma, maar aanwinsten zaten er zeker tussen.

Wat ons tijdens de selectie opviel is hoe nerveus de kandidaten waren. Het was duidelijk dat acceptatie door Enigma als belangrijk wordt gezien. Het is een vorm van bevestiging van de gaven en dat is belangrijk voor de kandidaat. Eén medium barstte in tranen uit, anderen waren angstig als een kind dat een slecht rapport stond te wachten. Ook het rustige type was aanwezig. De emoties waren divers en er wáren emoties. Soms rauw, diep en confronterend, maar vooral liefdevol en respectvol naar elkaars mens-zijn. Naast een mooie blik in de wereld van helderzienden, die zeker serieus genomen dient te worden, gunde de Enigma-screening ons een blik in de mens. Noem ons maar boomneukers, wij houden ervan.

We liepen er nu en dan met de video-camera rond, dat hadden we u beloofd. Niet om een reportage te draaien, dat komt misschien een ander keertje, maar om wat sfeerindrukken aan u te laten zien:


Clavius:
artikel:

Sceptici, gelieve u dan ook te onthouden van commentaar...


Ik heb het er maar moeilijk mee.

Serieus, het is een goed blog. Ben benieuwd.
I might just be saying that to get you mad...
Op 25-11-2008 8:56:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cath: Ben erg blij met de blog want ik ben zeer geinteresseerd in spirituele zaken en het verheugt mij dat de belangstelling hiervoor groeit.
Op 25-11-2008 9:01:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Linda: Super mooi verwoord redactie,

Ik vind het een leuk stuk geworden en het geeft heel goed weer hoe het in zijn werk gaat bij de screenings van Enigma.
Op 25-11-2008 9:28:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Persoonlijk heb ik niet zoveel met het medium-wereldje (en dat zal ongetwijfeld liggen aan mijn onvermogen om ervoor open te staan), maar het blijft altijd fascinerend om te zien, hoe serieus deelnemers aan een dergelijke bijeenkomsten zichzelf en het hele gebeuren nemen, voor hen is het blijkbaar niks minder dan een 'roeping vanuit het hogere' o.i.d. Tja, en dan is zo'n keurmerk uiteraard een mooie opsteker.
(bericht gewijzigd op 25-11-2008 10:56:35)
Op 25-11-2008 9:47:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "medium Joke".

Heeft zij ook een boek geschreven over haar ervaringen?
Heb nml eens een boek gelezen van ene Joke en haar ervaringen met haar paranormale potentie.
Was een mooi boek.
Carpe diem homo universalis
Op 25-11-2008 10:13:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
Eva:

.....maar het blijft altijd fascinerend om te zien, hoe serieus deelnemers aan een dergelijke bijeenkomsten zichzelf en het hele gebeuren nemen,
voor hen is het blijkbaar niks minder dan een 'roeping vanuit het hogere'

Zo te horen weet je er alles van.
(bericht gewijzigd op 25-11-2008 10:25:55)
Op 25-11-2008 10:18:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: in char geloof ik niet, die zit een beetje te veel slim te gokken en vooraf wordt er te veel gevraagd (van wat ik hoor van mensen die deelnamen).
ik geloof cker wel dat er mensen zijn die met geesten kunnen communiceren, bijvoorbeeld Derec Ogilvie en de (hogere) deelnemers van het 6e zintuig. anders zijn het wel hele goeie gokkers en moesten ze wel heel erg veel van tevoren weten.

mijn moeder had eerst ook een (soort) reading gekregen.
ze had een soort flashbacks gehad van haar leven wat ex militairen in Vietnam ook hadden gehad.
hiervoor moest ze naar een psychiater tijdelijk. Ze was er van overtuigd dat de psychiaters daar zelf niet helemaal 100% waren, wat meerdere mensen veronderstellen.
zoals: vragen of er nog een afspraak gemaakt moet worden; wordt er geantwoord: ja is goed, we bespreken het zo. ze was het direct vergeten. ook een baas van me vertelden eens dat hij met zijn zoon vroeger naar een psychiater moest en die had altijd 2 verschillende sokken aan.
Ze kwam er altijd moe en depressief van terug. toen ging ze in een spiritueel winkeltje er met de verkoper over praten toen ze wat kocht. die vertelden dat ze ook met geesten enzo kon praten. ze had op een hoop punten gelijk, mijn moeder kwam er altijd open en opgelucht vandaan, het was 2x goedkoper dan die psychiater en was 10x goedkoper dan char.
(bericht gewijzigd op 25-11-2008 10:20:34)
Op 25-11-2008 10:19:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Voetnoot:

Eva:

.....maar het blijft altijd fascinerend om te zien, hoe serieus deelnemers aan een dergelijke bijeenkomsten zichzelf en het hele gebeuren nemen,
voor hen is het blijkbaar niks minder dan een 'roeping vanuit het hogere'

Zo te horen weet je er alles van.

Mijn excuses, zo staat het er inderdaad wat vooringenomen. Even opnieuw dan maar:

...zichzelf LIJKEN te nemen...
Voor hen is het SCHIJNBAAR niks minder dan...
Op 25-11-2008 10:43:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis: "Het is heerlijk om eens iemand voor me te hebben die geluk heeft gevonden op alle gebied"

Wat leuk dat je geluk hebt gevonden. ook leuk om te lezen dat je nadenkt over een kindje. Altijd leuk om te lezen dat het ook goed gaat met mensen.

Verder een goed blog.

Op 25-11-2008 10:45:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: --knip--
Nvdr: Laster.
Op 11-04-2009 19:20:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Liefde? Iemand die zo bezig is met anderen pakken neemt dat woord best niet teveel in de mond. Smaakt vast wat zurig.
United as one. Divided by zero.
Op 11-04-2009 19:30:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem:
3.14po:

Liefde? Iemand die zo bezig is met anderen pakken neemt dat woord best niet teveel in de mond. Smaakt vast wat zurig.

Beste,

Het siert de mens om aan te geven dat hij/zij fouten gemaakt heeft, dat ik al meer dan een jaar continue aangevallen wordt (kafparagnosten) wil niet zeggen dat ik haatdragend ben. Wel dat de twee pornoboeren en hun aanhang waartoe Enigma behoort en geen bekwame paragnost herkent, want dat is ten koste van hun boterham. Uw klakkeloze kritiek wordt niet beschouwt als iets zinvol, juist omdat er duidelijk in vermeld staat dat de bewijzen opgestuurd zijn naar de redactie, had dat gecontroleerd, nu schaart u uzelf in de hoek van het kaf.

In licht, liefde en wijsheid én een Vrolijk Pasen ook voor U wat dat ook in houdt.
Paragnost Willem
Op 11-04-2009 20:37:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: -knip-
Nvdr: Laster
Op 19-04-2009 14:42:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
paragnostwillem:

--knip--

Hou es op met zeiken man. Wie een vinger wijst naar een ander wijst er 3 naar zichzelf. Je bent niet bepaald een lichtend voorbeeld.
United as one. Divided by zero.
Op 19-04-2009 14:54:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: --knip--
Nvdr: Laster
Op 19-04-2009 15:20:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
paragnostwillem:

nee zeker niet als je toevallig aan de verkeerde kant zit nietwaar

Waar heb je't over? Ik zit aan geen kant. Ik zeg alleen dat dat hele gedoe tussen jou en enigma stevig mijn oren uitkomt. De manier waarop jij informatie overbrengt is niet alleen schreeuwerig, er zit ook een grote ondertoon van valsheid, rancune en jaloezie in. Gewoon naar om te lezen.

Maar daar hoef je het natuurlijk niet mee eens te zijn. Ik geloof dat je gelooft dat je een ridder ten strijde tegen het wereldkwaad bent. Ik zeg je alleen, de manier waarop je strijdt werkt niet in je voordeel.
United as one. Divided by zero.
Op 19-04-2009 15:59:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Zo'n keurmerk is ook geen overbodige luxe met al die charlatans die zich als medium verkopen.
Stroom moet vloeien.
Op 19-04-2009 16:13:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem:
Picobyte:

Zo'n keurmerk is ook geen overbodige luxe met al die charlatans die zich als medium verkopen.


inderdaad dat klopt volledig maar een keurmerk door mensen van astro tv of astrotijd jijst waar het om gaat die te weren vanwege niet bekwaam zijn enkel geld belust is toch niet het beoogde doel neem ik aan dus lees eens heel goed ko van dijk vertelt
in licht,liefde en vrede
paragnost willem
Op 19-04-2009 16:17:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Ah ja das weer wel jammer he.
Als ik het goed begrijp zijn het dus zelf ook een stelletje oplichters.
Iig alles wat met astro TV van doen heeft daar wil ik niets mee te maken hebben,daar zit een naar luchtje aan.
Mediums en waarzeggers zijn altijd al een gevoelig en discutabel onderwerp geweest en waarschijnlijk vindt men daar boven ook dat dat voorlopig zo moet blijven.
Mensen zouden er hier met de pet naar gooien als ze wisten hoe het systeem werkt.
Ik wacht verder rustig af op de ontwikkelingen die komen gaan en vooral jouw bewijs als men dat hier publiceert.
Stroom moet vloeien.
Op 19-04-2009 16:32:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem:
3.14po:

Liefde? Iemand die zo bezig is met anderen pakken neemt dat woord best niet teveel in de mond. Smaakt vast wat zurig.

hier is er maar een die juist negatief reageer omdat ik het aankaart
en zeker is het naar om dat te horen indien je liever die kant steunt
in licht liefde en vrede
paragnostwillem
Op 19-04-2009 18:32:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
paragnostwillem:
....
Negentig procent (ongeveer) van de paragnosten is kaf,
...


Wie we hier hebben !

Maak daar maar 200% van hoor.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 20-04-2009 7:47:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zerek: Weer een fijne necropost van Willempje Biemans. Ik heb slechts 1 enkele vraag, waarom is het nodig om zeven dezelfde mensen op zoveel verschillende websites te plaatsen? Frans, Willem, Vera en noem maar op kom ik tegen op minstends vijf onafhankelijke websites, ik ben maar gestopt met tellen want het is werkelijk te bizar voor woorden zoveel als er zijn. Willem, als ik zo eerlijk mag wezen komt jouw telefoonlijn als niet betrouwbaar op mij over. In godsnaam waarom toch?
Op 20-04-2009 17:34:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: zou het misschien van u kant uit het niet zo zijn dat je met een gekleurde bril loopt kijk eens op de sites van andere en tel daar eens of zijn namen die ze op andere sites gebruiken er ook bij geteld als je naga dat er een site van mij in google sta en dat wil je overzicht hebben van je reclamegeld je met verschillende nummers moet werken iedereen mag dat enkel willem niet nee zerek je zal met iets moeten aankloppen wat er bij mij niet juist is en dat ken je niet maar haal je geld maar bij je pornoboer wel vlug zijn want binnen korte tijd is hij ook weer uit frankrijk grvlucht
kaf zal niet winnen
Op 20-04-2009 18:22:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Ik geloof dat ome Willem 'de paragnosjt' wel de laatste persoon op dees' aard zou zijn bij wie ik ooit om een adviesje zal komen...
(bericht gewijzigd op 20-4-2009 19:04:53)
ech?
Op 20-04-2009 18:48:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Mosselman:

Ik geloof dat ome Willem 'de paragnosjt' wel de laatste persoon op dees' aard zou zijn bij wie ik ooit om een adviesje zal komen...

je bent niet de enige...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 20-04-2009 19:37:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans:
Mosselman:

Ik geloof dat ome Willem 'de paragnosjt' wel de laatste persoon op dees' aard zou zijn bij wie ik ooit om een adviesje zal komen...

Dat geloof ik ook
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 20-04-2009 21:12:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
marisa: Beste (Medium) Willem,

Normaliter schrijf ik niet op een format, waarom niet?, omdat deze vaak overschaduwd worden met smaat en laster.

Er is een hele wijze Japanse gezegd: Tegen smaat en laster kun je je niet weren het zal vanzelf overwaaien.

Een ander bekent Nederlands gezegde spreekt hier mogelijk boekdelen: Wat je zegt ben je .........

Ik vraag mij af wat uw beweegredenen zijn om mij persoonlijk te bekritiseren. Ik ken u niet en u kent mij niet. Komt het voort uit angst, angst voor het onbekende?

Het is eenvoudig om de makkelijke weg te bewandelen. Beschermt vanuit de veilige huiskamer, negatieve berichten plaatsen over mensen die u niet kent, waar u niet over kunt oordelen.

Het is veel moeilijke om deze mensen rechtstreeks te benaderen, en mensen onder ogen te komen, ze te leren kennen, en jezelf kwetsbaar op te stellen zodat ook zij jouw kunnen leren kennen.
Ik nodig u daarom ook van harte uit om met mij een persoonlijk gesprek aan te gaan. Dan kunt u vragen wat u wilt, te weten komen wat u wilt, zodat u niet meer suggestief hoeft te oordelen. Waarom zou nog langer mensen die u niet kent in een slecht daglicht stellen?
U kunt mij berijken via de e-mail van stichting Enigma.

Warme groeten, en ik hoop u persoonlijk te ontmoeten en leert uitgaan van de positieve kracht van de mensen.

Marisa
Op 20-04-2009 21:31:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: sinds wanneer is gewoon de waarheid vertellen smaad en laster daarbij ken de st enigma mij wel degelijk vraag maar aan frank en ja ik heb beloofd om aan te tonen dat enigma niet correct handeld lees ook eens www.astro-willem.com en wat ko an dijk erover schrijft en dan nog doen of je een normale stichting ben waar haal je het lef vandaan

je heb de kans gehad die heb je verknald een jaar geleden wel de blaren heb je nu
oja je heb mijn adres je kan altijd praten maar ik zal niet achter die nepstichting aangaan
in licht liefe en vrede
Op 20-04-2009 21:51:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zerek: Beste heer Biemans, u heeft geen antwoord gegeven op mijn vraag en mag ik u verzoeken fatsoenlijke taal uit te slaan en VERZOEKEN NIET ZO TEKEER TE GAAN! Wederom mijn vraag, waarom heeft u toch zoveel websites in de lucht? Voor klanten werkt dit volgens mij alleen maar verwarrend, zoveel verschillende uittingen op het web wekt bij mij in ieder geval geen vertrouwen op. Beste Willem zou u als het u belieft antwoord willen geven om deze vraag? Bij voorbaat dank voor uw open antwoord.
Op 20-04-2009 22:00:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans:

Ik ontkom niet aan een vergelijking.

Sorry.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 20-04-2009 22:15:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: waarde zerek even wat duidelijk maken tik eens in kijk eens dan weet u gelijk waarom er niks met die naam kan zo zijn er nog de nodige namen ook de naam www.mediumwillem.be eens bezien dus zal indien je die eraf haald enkel de naam topparagnosten astrobaken er nog vinden dus zoveel is het niet kijk eens bij de andere en als je dan nog eens erbij weet dat juist die firma is waar ik tegen vecht en wel omdat ze buiten astro-lijn steeds zoeken om zo een ander dwars te zitten als u mij aanval over enkele domeinnaamverschillen waarvan ze duidelik mijn naam hebben en niks over juist die dingen zeg is het normaal dat ik mij ook tegenover u verdedig en je kan weten dat ik zo goed als niks zie dus is het voor mij meer dan een normale inspanning iets zichtbaar op lettervorm te krijgen
Op 20-04-2009 22:28:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
marisa: Geachte heer Willem,

Jammer dat u zo reageerd. Ik wens u heel veel succes toe met hetgeen u voor ogen heeft.

Jammer, dat u het gevoel heeft zo van u af te moeten bijten.
Ik ken u niet en u kent mij niet.
Als u een klacht met veel geschreeuw, zonder inhoud en zonder bewijs, met daarin alleen laster over een 3e benoemd alsof ik u daarmee zou 'kennen", en u zegt mij persoonlijk te kennen, dan spreken wij vermoedelijk een andere taal.

Helaas en gelukkig bestaan de kosmische wetten uit oorzaak en gevolg. Alles wat je een ander aandoet of probeert aan te doen zal uiteindelijk tegen je keren. Ik hoop voor u dat dit niet gebeurd.

Gezien de inhoud van uw bericht en het niveau, denk ik niet dat wij elkaar iets te vertellen hebben. Ik wens u heel veel liefde licht en vrede toe. Al vraag ik mij af wat voor u de betekenis van het woord "vrede" is.

Marisa,
ps. Ik zal niet meer reageren op uw teksten, dit lijkt mij jammer genoeg zinloos.
Op 20-04-2009 22:56:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem:
Frank Bomans:Ik ontkom niet aan een vergelijking.

Sorry.


geeft aan hoe een kleine geest je hebt maar troost je zalig zijn de arme van geest

in licht liefde en vrede
Op 20-04-2009 22:59:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zerek:
paragnostwillem:

waarde zerek even wat duidelijk maken tik eens in kijk eens dan weet u gelijk waarom er niks met die naam kan zo zijn er nog de nodige namen ook de naam www.mediumwillem.be eens bezien dus zal indien je die eraf haald enkel de naam topparagnosten astrobaken er nog vinden dus zoveel is het niet kijk eens bij de andere en als je dan nog eens erbij weet dat juist die firma is waar ik tegen vecht en wel omdat ze buiten astro-lijn steeds zoeken om zo een ander dwars te zitten als u mij aanval over enkele domeinnaamverschillen waarvan ze duidelik mijn naam hebben en niks over juist die dingen zeg is het normaal dat ik mij ook tegenover u verdedig en je kan weten dat ik zo goed als niks zie dus is het voor mij meer dan een normale inspanning iets zichtbaar op lettervorm te krijgen


En nu graag even in het Nederlands.
Op 20-04-2009 23:01:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans:
paragnostwillem:

geeft aan hoe een kleine geest je hebt maar troost je zalig zijn de arme van geest

in licht liefde en vrede


Dank je. Met mijn apenhersenen kan ik nog nét een rechte zin schrijven.

Ben je zeker dat je licht, liefde en vrede bedoelt? Dat kan ik niet echt rijmen met hoe je je hier profileert.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 20-04-2009 23:30:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
paragnostwillem:

zou het misschien van u kant uit het niet zo zijn dat je met een gekleurde bril loopt kijk eens op de sites van andere en tel daar eens of zijn namen die ze op andere sites gebruiken er ook bij geteld als je naga dat er een site van mij in google sta en dat wil je overzicht hebben van je reclamegeld je met verschillende nummers moet werken iedereen mag dat enkel willem niet nee zerek je zal met iets moeten aankloppen wat er bij mij niet juist is en dat ken je niet maar haal je geld maar bij je pornoboer wel vlug zijn want binnen korte tijd is hij ook weer uit frankrijk grvlucht
kaf zal niet winnen


Off topic, maar: Willem, nog steeds de leestekens niet gevonden? Moet je niet helderziend voor zijn hoor, gewoon kijken zou moeten volstaan.
Het pertinent weigeren van het gebruik van leestekens, hoofdletters etc duidt op een totaal gebrek aan respect voor je lezers.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 21-04-2009 1:14:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: --Knip--
Nvdr: Laster
Op 21-04-2009 10:30:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: --knip--
Nvdr: Laster
Op 21-04-2009 10:36:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Dat hele grutje helderziendo's die hier reageren en 'in discussie' zijn komen stuk voor stuk nogal .....eh....knap gestoord over. Met Willem als onbetwiste nummer 1 . En ik zie het niet zo snel gebeuren dat iemand hem van deze troon stoot. Wat een G...*uche* 'geval' zeg.
In OPlicht en liefde zullen we maar zeggen. Nou kom op Willem, geef hem van jetje. Liefst een lang betoog want ik heb nog niet genoeg gelachen deze ochtend .
ech?
Op 21-04-2009 11:18:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zerek: Ik krijg nog steeds geen antwoord op mijn vraag, zo onduidelijk ben ik toch niet? Laat ik maar zo verstandig zijn om niets meer tegen deze man te zeggen.


(bericht gewijzigd op 21-4-2009 11:44:57)
Op 21-04-2009 11:43:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans:
paragnostwillem:
een verlengstuk van de poroboeren

Als je pornoboeren bedoelt, dan noemt zo'n verlengstuk een dildo.

Wat is er eigenlijk zo erg aan meewerken in de pornoindustrie? Iedereen gaat van bil, toch? Heb je zo'n probleem met tepels en kutjes, Willem?
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 21-04-2009 13:43:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
Frank Bomans:

paragnostwillem:
een verlengstuk van de poroboeren

Als je pornoboeren bedoelt, dan noemt zo'n verlengstuk een dildo.

Wat is er eigenlijk zo erg aan meewerken in de pornoindustrie? Iedereen gaat van bil, toch? Heb je zo'n probleem met tepels en kutjes, Willem?

Ik denk dat mensen een probleem hebben met andere mensen als lustobject zien, jij blijkbaar niet. Jouw probleem.
Op 21-04-2009 14:47:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans:
eoi:

Ik denk dat mensen een probleem hebben met andere mensen als lustobject zien, jij blijkbaar niet. Jouw probleem.

Als mensen er zelf voor kiezen om mee te werken aan porno, why not. Niemand verplicht je ook om te kijken. Ik zie het probleem niet. Pornografie is zo oud als de straat en is gewoon onderdeel van de menselijke cultuur.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 21-04-2009 14:52:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
paragnostwillem:

...

dan wist je dat ik zo goed als totaal blind ben en ook dat ik gelijk heb over enigma...


Ik ken nogal wat blinden die wél netjes en leesbaar met leestekens typen.

En het gedoe met enigma: de pot verwijt de ketel.... dat het voor ons allemaal één pot vies nat is.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 21-04-2009 16:53:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
paragnostwillem:
...
In licht, liefde en wijsheid én een Vrolijk Pasen
Paragnost Willem


opLICHTeriij, eigenLIEFDE, en eigenWIJSHEID ?
Zo ken ik de paragnostjes helemaal.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 21-04-2009 16:56:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
paragnostwillem:

Luk ik gun geen mens hetgeen ik mankeer maar jou zou ik graag een paar uur het licht wat ik nog in mijn oog heb gunnen om in te zien wat een verschrikkelijk minderwaardig gluiperig persoon je ben ga vlug je geld bij de pornoboeren halen

Tiens, ik kan een reactie zetten nog vóór dat waarop ik reageer hier staat.
Als dat geen grenswetenschap is! Ik wist al wat er ging komen. Ben ik ook helderziends !
(bericht gewijzigd op 23-4-2009 0:29:05)
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 22-04-2009 16:19:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: Luk ik gun geen mens hetgeen ik mankeer maar jou zou ik graag een paar uur het licht wat ik nog in mijn oog heb gunnen om in te zien wat een verschrikkelijk minderwaardig gluiperig persoon je ben ga vlug je geld bij de pornoboeren halen
Op 22-04-2009 18:53:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
paragnostwillem:

Luk ik gun geen mens hetgeen ik mankeer maar jou zou ik graag een paar uur het licht wat ik nog in mijn oog heb gunnen om in te zien wat een verschrikkelijk minderwaardig gluiperig persoon je ben ga vlug je geld bij de pornoboeren halen

Hoe combineer je je denigrerende houding t.o.v. 'pornoboeren' met je boodschap van licht, liefde en vrede?
United as one. Divided by zero.
Op 22-04-2009 19:20:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zerek: Ik had me voorgenomen niet meer te reageren maar kan het niet nalaten om het volgende te schrijven.
--knip--
(bericht gewijzigd op 22-4-2009 23:25:47)
Nvdr: Niet nodig.
Op 22-04-2009 23:25:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
paragnostwillem:

Luk ik gun geen mens hetgeen ik mankeer maar jou zou ik graag een paar uur het licht wat ik nog in mijn oog heb gunnen om in te zien wat een verschrikkelijk minderwaardig gluiperig persoon je ben ga vlug je geld bij de pornoboeren halen

Wat heb je toch met pornoboeren? Eén zéér hardnekkige fixatie lijkt me.
Gebruik het licht in je ogen voor nuttiger dingen.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 22-04-2009 23:37:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: [quote=Luk]
paragnostwillem:

Alle paragnosten zijn gluiperds, volgens mij.

dat hier boven sta zegt het juiste over jou

ken het spreekwoord zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten
Op 23-04-2009 10:08:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: [quote=paragnostwillem]
Luk:

paragnostwillem:

Alle paragnosten zijn gluiperds, volgens mij.

dat hier boven sta zegt het juiste over jou

ken het spreekwoord zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten

Ach man, je ziet niks, laat staan "helder".
Anders zou je écht wel beter weten.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 23-04-2009 16:39:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: weet je wat het is LUK de smerigheid die jij mij toeschrijf is hetgeen je ziet als je in de spiegel ziet helaas draag je ook de naam mens maar ben je een onwaardig iemand daarbij ben ik voor jou in het vervolg mijnheer paragnost willem enkel omdat je zo'n onderkruipsel ben
Op 23-04-2009 18:37:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
paragnostwillem:

weet je wat het is LUK de smerigheid die jij mij toeschrijf is hetgeen je ziet als je in de spiegel ziet helaas draag je ook de naam mens maar ben je een onwaardig iemand daarbij ben ik voor jou in het vervolg mijnheer paragnost willem enkel omdat je zo'n onderkruipsel ben


"In liefde en vrede en wijsheid" zeker he ?

De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 23-04-2009 18:42:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
paragnostwillem:

ken het spreekwoord zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten

Wat zegt jouw spreekwoord dan over jou?
United as one. Divided by zero.
Op 23-04-2009 19:11:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Luk:

paragnostwillem:

weet je wat het is LUK de smerigheid die jij mij toeschrijf is hetgeen je ziet als je in de spiegel ziet helaas draag je ook de naam mens maar ben je een onwaardig iemand daarbij ben ik voor jou in het vervolg mijnheer paragnost willem enkel omdat je zo'n onderkruipsel ben


"In liefde en vrede en wijsheid" zeker he ?United as one. Divided by zero.
Op 23-04-2009 19:12:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem:
Luk:

paragnostwillem:

weet je wat het is LUK de smerigheid die jij mij toeschrijf is hetgeen je ziet als je in de spiegel ziet helaas draag je ook de naam mens maar ben je een onwaardig iemand daarbij ben ik voor jou in het vervolg mijnheer paragnost willem enkel omdat je zo'n onderkruipsel ben


"In liefde en vrede en wijsheid" zeker he ?

dus toch ben je echt een met een plaat voor zijn hoofd en zeker ziende blind want waar heb ik dat naar jou gezet dat telt voor mensen niet voor namaak

Op 23-04-2009 19:20:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: @willem

Op je webstek lees ik

"Onze online paragnosten voelen perfect aan wat jij denkt of voelt."

Wel beste man, in mijn geval heb je er géén idee van wat ik denk of voel . Grapjas!

Maar best ook denk ik.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 23-04-2009 19:35:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Het op de man spelen mag gerust wat beperkt worden.
(bericht gewijzigd op 23-4-2009 20:26:45)
United as one. Divided by zero.
Op 23-04-2009 20:26:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: gerust ik begrijp ook niet dat wanneer je bewijs aanbreng dat je dan als de schuldige wordt beschouwd volgens mij zou dat dan gewoon een eerlijk antwoord moeten krijgen dat ik een jaar geleden al het vertelt heb en geijk heb of dat het er inderdaad uitziet dat ik gelijk heb maar niks is miner waar ik ben de boeman en dat iemand mij niet mag omdat hij in het verkeerde kamp zit
wel het zij zo
in licht liefde en vrede
Op 23-04-2009 22:00:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
paragnostwillem:

gerust ik begrijp ook niet dat wanneer je bewijs aanbreng dat je dan als de schuldige wordt beschouwd

Iemand werkt samen met iemand die in de porno zit. Nou nou, wat een bewijs. En nu?

Wat is je doel eigenlijk, Willem? Wie is de volgende? Naeyaert en zijn parazijn.eu? Totdat jij de enige paragnostenbellijn hebt?
United as one. Divided by zero.
Op 23-04-2009 22:04:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem: Wel 3.14po even beetje geheugen proberebn op te frissen buiten het verhaal van de dames in dag allemaal ook nog even het verhaal dat een dame naar een van die lijnen belt met de vraag voor eenbox op een van hun erotische sites ze te horen krijg koop een boek kaarten dan ben je paragnost en verdien je meer wel ook de mensen aan de praat houden deug niet ook de enige lijn die zich heeft verzet en nog doe pogen kapot te krijgen is allemaal juist wel dat is de reden dat enigma niet correct is ook wat is een kaartlegger of legste paranormaal begaaft zelfs al kunnen ze de kaarten goed leggen zijn het nog geenbegaade mensen maar het erge is zelfs dat kunnen ze niet en die worden door enigma als gecreende aangemarkt ook een die mensen een dodelijke ziekte aanpraat is bekwaam nee hooor enigma is een fout ioets lees ko van dijk maar eens goed
ik denk dat juist die dingen de mensen mogen weten om te weten wie ze moeten kiezen of hulp of geld kwijt aan de charlatans van enigma

oja er zijn best meer goede lijnen enkel de besmette lijnen worden steeds meer ze schuwen niks zie maar naar www.astro-willem.com dat is dus je verheven lijnsysteem

in licht liefde en vrede
Op 23-04-2009 22:58:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zerek:
paragnostwillem:

... erotische sites ze te horen krijg koop een boek kaarten dan ben je paragnost ...


Waar heeft u deze onzin vandaan?

paragnostwillem:

... ook wat is een kaartlegger of legste paranormaal begaaft zelfs al kunnen ze de kaarten goed leggen zijn het nog geenbegaade mensen ...


Wanneer ik het goed lees zijn er twee soorten, de kaartleggers die werken vanuit boeken en de kaartleggende mediums die werken vanuit paranormale inzichten.

paragnostwillem:

... mensen een dodelijke ziekte aanpraat is bekwaam ... lees ko van dijk maar eens goed...


Op de website Ko van Dijk vertelt worden vaak negatieve stukken geschreven met daarin een bittere ondertoon, ik voel me ongemakkelijk bij het lezen van zulke zure teksten.

paragnostwillem:

... ze schuwen niks zie maar naar www.astro-willem.com dat is dus je verheven lijnsysteem

in licht liefde en vrede


Ik begrijp niets van de beweringen op die website. Kennelijk mis ik informatie of neemt u dingen aan die ik niet aanneem.
Op 24-04-2009 0:00:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Willem, die laatste tekst van je: Mooier en duidelijker had ik het niet kunnen verwoorden. Zit hier met een rood aangelopen hoofd te stikken van het lach....ik bedoel, van de emoties die het bij me oproept .
(bericht gewijzigd op 24-4-2009 10:16:46)
ech?
Op 24-04-2009 10:15:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mister Snock: Gek genoeg zijn er 2 Paragnostenwillen (of Paragnostwillem's)

Op pagina 1 van deze serie reakties staan een stuk of 3 reakties van hem(??) waarin leestekens gebrukit werden. Hoofdletters en enige leesbare samenhang. Die is later weer verdwenen in een bijna onbegrijpelijke woordenbrij. Als iemand slechtziend is of dyslectisch dan is dat wel een gedeeltelijke verklaring voor de spelfouten etc. Maar wat verklaart die 2 schrijfstijlen??
Meervoudige persoonlijkheid???
Één Paragnostwillem in "lichte en liefde" en één haatdragende verwrongen geest??

(overigens maak ik ook vouten hoor)
Op 24-04-2009 11:43:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Mister Snock:

Gek genoeg zijn er 2 Paragnostenwillen (of Paragnostwillem's)

Op pagina 1 van deze serie reakties staan een stuk of 3 reakties van hem(??) waarin leestekens gebrukit werden. Hoofdletters en enige leesbare samenhang. Die is later weer verdwenen in een bijna onbegrijpelijke woordenbrij. Als iemand slechtziend is of dyslectisch dan is dat wel een gedeeltelijke verklaring voor de spelfouten etc. Maar wat verklaart die 2 schrijfstijlen??
Meervoudige persoonlijkheid???
Één Paragnostwillem in "lichte en liefde" en één haatdragende verwrongen geest??

(overigens maak ik ook vouten hoor)

De helft van de berichten wordt geschreven door Willem, de andere helft door zijn vrouw Isis.
(bericht gewijzigd op 24-4-2009 11:52:45)
United as one. Divided by zero.
Op 24-04-2009 11:52:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paragnostwillem:
Mister Snock:

Gek genoeg zijn er 2 Paragnostenwillen (of Paragnostwillem's)

Op pagina 1 van deze serie reakties staan een stuk of 3 reakties van hem(??) waarin leestekens gebrukit werden. Hoofdletters en enige leesbare samenhang. Die is later weer verdwenen in een bijna onbegrijpelijke woordenbrij. Als iemand slechtziend is of dyslectisch dan is dat wel een gedeeltelijke verklaring voor de spelfouten etc. Maar wat verklaart die 2 schrijfstijlen??
Meervoudige persoonlijkheid???
Één Paragnostwillem in "lichte en liefde" en één haatdragende verwrongen geest??

(overigens maak ik ook vouten hoor)

waarom ga je niet bij je bazen uithuilen zijn goed in je te troosten hebbben zeker nog een zakdoek voor je
Op 24-04-2009 0:28:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mister Snock: Waar heb je het over Willem??????????
Welke bazen?????????

Ik ben slechts een regelmatige lezer die af en toe reageert.

Ik merk op niet kwetsende wijze iets op en wordt meteen zo afgeblaft.

Licht en liefde Willem, licht en liefde. Vergeet dat niet.
En wat je een ander doet of toewenst krijg je zelf in veelvoud terug!!

Licht, liefde, vrede en VERDRAAGZAAMHEID.

Op 24-04-2009 13:39:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Toe, kom weer een lange reactie aub.
Bijna einde van de vrijdag en een prachtige manier om schuddenbuikend het weekend in te glijden. Pleeeease?
ech?
Op 24-04-2009 16:24:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tip: heerlijk om te lezen dat paragnosten elkaar in de haren vliegen. Zeker als ze weten wat de toekomst zal brengen...of toch niet?
Ik persoonlijk hecht geen enkele waarde aan certificaten voor paragnosten, omdat die, welke een certificaat hebben, deze in opsommen op hun website als waren zij werkelijk een paragnost en of deskundig. Die deskundigheid is niet te meten, alleen aan resultaten. Gezien het feit dat er geen resultaten zijn van Enigma, doorbraken, is het al ongeloofwaardig dat men zo geloofwaardig probeert over te komen. Ik zelf zie vele paragnosten als zielige mensen die te weinig moedermelk hebben gehad. Paragnost willem heeft wel zijn commentaar, maar welke zaken heeft hij dan opgelost? Een ieder met een analistisch vermogen kan bepaalde zaken goed inschatten. Deze mensen zijn zeer bekwaam in cold and jhot readings. Niks paranormaals aan. Als ik 100 voorspellingen doe en er 2 van goed heb, ben ik dan paragnost? Uw reactie zal zijn nee! Maar, hoe is het dan mogelijk dat vele zogenaamde paragnosten 100 voorspellingen doen en een paar goed hebben gezien worden als paragnost?
Er zullen mensen zijn die beweren dat bijv croisset zo goed was of hurkos, nou die hebben echt merendeel van hun zaken echt fout voorspeld. Ik zal zeggen kijk eens naar de tv serie: the mentalist. Veel hocus spocus erbij en men zal geloven.

En zoveel paragnosten in 1 stichting is al ongeloofwaardig.
Op 17-08-2009 14:06:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden