In navolging van de succesvolle eerdere edities vond afgelopen zaterdag 15 november in Krasnapolsky Amsterdam het zevende Frontier Symposium plaats. Ruim 18 sprekers inspireerden de ruim 500 bezoekers.

Er waren boeiende, controversiële lezingen over interessante, mysterieuze en ongrijpbare fenomenen zoals UFO’s, graancirkels, verdwenen beschavingen, geheime technologieën, alternatieve gezondheid en verborgen machtsstructuren.

Pim van Lommel

De Frontier Award 2008

Tijdens dit symposium werd wederom de Frontier Award uitgereikt. Een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een grenswetenschapper die het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de grenswetenschap. Na een verkiezing onder de lezers van Frontier Magazine en bezoekers van de Frontier Bookshop in Amsterdam is de Frontier Award overtuigend gewonnen door cardioloog Pim van Lommel, dit in verband met zijn onderzoek naar bijna-doodervaringen (BDE).

Pim van Lommel
(Pim van Lommel wint de Frontier Award)

Pim van Lommel

Al in 2001 publiceerde Van Lommel in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet over zijn onderzoek naar bijna-doodervaringen (BDE) bij 344 Nederlandse patiënten. Zij hadden in het ziekenhuis een hartstilstand gehad. Van hen bleken er 62 een BDE te hebben meegemaakt. Van Lommels artikel was wereldnieuws. Blijft ons bewustzijn ook actief als we dood zijn? Daarover gaat zijn in eind 2007 gepubliceerde boek Eindeloos Bewustzijn. Het antwoord van van Lommel is Ja.

Inmiddels heeft Eindeloos Bewustzijn de grens van bestseller overschreden (momenteel 100.000 exemplaren) en dit was reden genoeg voor Harper Collins om de wereldwijde rechten in de Engelse taal op zich te nemen

Van Lommel ontving de Frontier Award afgelopen zaterdag uit handen van actrice Shireen Strooker, echtgenote van wijlen Bram Vermeulen (winnaar Frontier Award 2004).
hoff: Ik heb het boek van Pim van Lommel .
Een bevestiging van wat ik al wist (als gelukkig "slachtoffer" van een BDE in het verleden.)
Facinerend materiaal, een echte aanrader.
En dan niet het verzamelen van ervaringen, maar de wetenschappelijke onderbouwing...
Op 18-11-2008 0:39:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
merlin: Symposium was weer helemaal top!

merlin
Op 18-11-2008 9:52:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jeebee: Jammer voor Paul, maar dit zat er dik in en is in feite ook verdiend. Van Lommel is een baanbreker die 'de geest' en de rol van het bewustzijn terugbrengt in de discussie. Dat is een enorme verdienste in een wereld die bol staat van aandacht voor het predikaat "wetenschappelijk bewezen".
Er is hoop voor de ons 'ontvallenen' en straxx voor ons allen.
Op 18-11-2008 23:54:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
De Hertog: Zeer boeiende grenswetenschap, om verder te zoeken dan het bewustzjn gaat moet je lef hebben. Meneer heeft dit, gebruikt dit en deelt dit! Petje af! Iemand een linkje naar een verkoopwebsite voor zijn boek?
Op 20-11-2008 0:04:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
De Hertog:

Zeer boeiende grenswetenschap, om verder te zoeken dan het bewustzjn gaat moet je lef hebben. Meneer heeft dit, gebruikt dit en deelt dit! Petje af! Iemand een linkje naar een verkoopwebsite voor zijn boek?


Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar. Daar heb ik het ook vandaan.
Op 20-11-2008 0:56:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: @ De Hertog:

Misschien vind je dit nog wel interessant. Je kunt het interview met Pim van Lommel n.a.v. zijn boek downloaden:

http://www.grenswetenschap.nl/sureline/
(bericht gewijzigd op 20-11-2008 17:02:16)
Op 20-11-2008 17:01:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden