Na de natte onderwaterwereld uit deel 5 is het tijd om uit te schudden, en wie kan dat beter dan onze trouwe viervoeter, de hond? Dat honden geen domme beestjes zijn weet zo'n beetje iedereen. Ze zijn goed gedomesticeerd en helpen de mens met veel taken. Ze weten zelfs of we blij of triest zijn. Maar soms zijn honden ook rare vogels; vooral als ze gorgelen...

Hondje waai
(Hondje waai)

Het is belangrijk op je hoede te zijn bij het omgaan met de harige viervoeters. Het zou de eerste keer niet zijn dat een blaffer een blaffer gebruikt. In Chicago heeft een groep jachthonden een jager die een afgeschoten fazant wilde oprapen neergeschoten. Om maar even een voorbeeld te noemen.

Nog een voorbeeld? In Texas wilde een jager, die net een gans uit de lucht geschoten had, zijn hond uit zijn pick-up halen om de vogel te zoeken. De onfortuinlijke man legde zijn jachtgeweer in de laadbak waar de labrador retriever zat. Even later was de man doodgekwispeld, hij overleed aan de zware wonden van de beschieting.

Niets aan de hand, het gezang op uw begrafenis kan prima verzorgd worden door huilende honden. Het is niet gebruikelijk, maar toch bestaat er zoiets als een hondenkoor. Het hondenkoor van Swansea wil een CD opnemen en concerten geven. Grwoef-waf-waf, maar dan gesampled.

Genoeg moordenaarshonden: in de categorie lieve hondjes is er de terriër Leo die zijn uiterste best deed om vier katjes te redden. De brandweer vond viervoeter Leo naast een nest jonge poesjes. "Leo wilde de katjes niet alleen laten en dat kostte hem bijna zijn leven", aldus de vertederde brandweercommandant.


(Wilde kat Shakira heeft een warm hondenthuis)

Het is geen unicum dat honden zich ontfermen over een jonge kat. Zo is er die vijf maanden jonge servalkat, Shakira genaamd, die door haar eigen moeder werd verstoten. Het jonge diertje is liefdevol opgevangen door een hond en zijn kroost. Het wilde katje kreeg er elf nieuwe broertjes en zusjes bij.

Eind goed, al goed. Althans tot het volgende deeltje in deze reeks...

3.14po:
(bericht gewijzigd op 27-11-2008 0:16:07)
United as one. Divided by zero.
Op 27-11-2008 0:16:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Hahaha Stamgast xD
Moeten is een keuze...
Op 27-11-2008 8:08:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
HP:
Stamgast:
Op 27-11-2008 8:24:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden