Inmiddels beschikbaar op de site: de tweede aflevering van ‘Sureline’ met een intrigerende bijdrage van Henk Wever van stopUMTS.nl.
Goed om te beseffen dat de medewerkers van stopUMTS.nl academisch gevormd zijn en tegelijkertijd ervaringsdeskundig met betrekking tot de effecten van UMTS-straling op de gezondheid.

De ‘gezondheidsraad’ vervult een kantelfunctie in de non-aandacht voor GSM- en UMTS-straling. Uit de woorden van Wever blijkt dat het een gesloten bastion van belanghebbenden is dat burgers nodeloos aan nog niet volledig in kaart gebrachte risico’s blootstelt. GSM- en UMTS-straling wordt schromelijk onderschat, er gaan miljarden om in deze business en dat is één van de belangrijkste redenen waarom risico’s graag buiten beeld worden gehouden. Zoals zo vaak wint de economie het van gezond verstand.

Luister waarom het lastig is om UMTS-kritiek geplaatst te krijgen in gerenommeerde kranten als het NRC en de Groene Amsterdammer, luister waarom je kinderen geen mobiele telefoon moet geven en luister vooral naar de onderliggende boodschap van Wever: “voortschrijdend onderzoek toont aan dat we grote risico’s lopen”.
StopUMTS.nl is een informatieve site die ons allemaal met de neus op de feiten drukt en duidelijk maakt dat de overheid het lang niet altijd goed voorheeft met de burger. Wie oren heeft... moet vooral luisteren.

Verderop in het programma een gesprek met Martin Rooks uit Makkinga (Fr) over zijn bijzondere waarneming. Opnieuw een ‘driehoek’ (UFO) in het noorden van het land.
Het houdt maar niet op en verbaast ons allang niet meer.

Tot slot een terugblik met Jurgen over de blogs van deze week op www.grenswetenschap.nl. Over twee weken een uitzending met wetenschapsjournalist Govert Schilling over zijn nieuwste boek (astronomie).

Beluister hier de uitzending.
Bron foto's en meer afbeeldingen: http://www.gsm-antennes.nl
TMTNSP: Een goede uitzending. Voor wat betreft het onderwerp "UMTS"-straling: onze samenleving wordt nadrukkelijk gestuurd door overwegingen die in directe relatie staan tot winst en kostenreductie. Zo heeft TNO onlangs een onderzoek afgesloten naar het vervangen van de traditionele telefonievoorzieningen door gsm's ten behoeve van overheid. Iedere overheidsmedewerker een gsm in zijn broekzak en weg met al die telefoniekabels in de grond en in de kantoren! Het onderzoek betrof uiteraard de toepasbaarheid, de betrouwbaarheid, de beschikbaarheid en de veiligheid ten opzichte van het bestaande vaste telefonienetwerk. En het onderzoek resulteerde in de conclusie dat de realisatie- en beheerkosten iets lager liggen dan in het geval van een vast telefonienetwerk (uitgaand van een aantal aannames). Maar dit "veilige" netwerk heeft dus niets te maken met "veilig voor de gezondheid". Die vraag is voor de overheid afgedaan: het is veilig voor de gezondheid.
Op 21-11-2008 14:36:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: En het Zwitserse onderzoek dat vaak aangehaald wordt geld voor een periode van 2 uur en niet voor het ruim 10 voudige daarvan: 24 uur. Het is maar even dat u het weet!
Geef je gezondheid het voordeel van de twijfel zou ik zo zeggen!
'Don't forget rule number 6'
Op 21-11-2008 15:45:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Beeblebrox: Mobieltjes komen ook positief in het nieuws!
http://www.telegraaf.nl/buitenland/2602752/__Mobieltje_stopt_kogel__.html?p=1,1
Op 21-11-2008 17:00:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden