Vanavond op de Nederlandse televisie, de TV-première van Al Gore's film An Inconvenient Truth. Afspraak op SBS 6 om 20u30. Nobelprijswinnaar Gore legt u dan uit dat we op een tijdbom leven, we nog 10 jaar hebben om iets aan de klimaatsverandering te doen én het allemaal de schuld is van u en ik. En net dat laatste is een claim die de Truth in de titel een bittere bijklank geeft. Is de klimaatverandering wel de schuld van de kapotconsumerende mensheid?

Al Gore
Al Gore
(De man achter An Inconvenient Truth: Al Gore)

Natuurlijk haalt An Inconvenient Truth de mening van vele wetenschappers aan. Laat u daardoor niet vangen. Voor iedere klimaatstudie is er immers een tegenstudie, dus er is ook een grote schare vorsers die niet achter de boodschap van Al Gore staan. Doctor William Gray, een pionier in meteorologische toekomstvoorspellingen van orkanen, noemde het vertonen van An Inconvenient Truth in scholen zelfs brainwashen van de kinderen. Binnenkort dus bij u op de buis.

In Engeland mogen scholieren de documentaire niet langer zomaar bekijken in de klas. Op last van de rechter moet de overheid voortaan een begeleidend schrijven verspreiden waarin staat dat er ook andere opvattingen over het klimaatprobleem bestaan. De leraren moeten fouten in de film eerst mondeling kenbaar maken aan de leerlingen. Die uitspraak kwam er dankzij een bezorgde vader die naar de rechter stapte omdat hij zijn kinderen niet aan dergelijke doctrines wou blootstellen.

Waarom al deze controverse? Mogelijk omdat er zoveel fouten en aannames in de film aanwezig zijn dat het obscuur wordt, maar liefst 35 stuks volgens klimatosoof.nl. Een rechter hield het bij 11 dubieuze stelligheden. "Het is nu algemeen bekend dat het niet simpelweg een wetenschappelijke film is - hoewel het duidelijk is dat het in belangrijke mate is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en meningen - maar dat het een politieke film is," aldus de uitspraak die erop duidt dat de rechter wist dat milieubewustzijn tegenwoordig kapitale business is, met Gore voorop de kar.

Politieke boodschappen (met economische gevolgen) op scholen verspreiden dat mag niet. Wel op TV, vanavond dus. Om te zorgen dat u goed tijdens de les bent terwijl Al Gore met zijn zweepje over u heen slaat sommen we voor u even de 11 fouten uit An Inconvenient Truth op:

(1) De film claimt dat de smeltende sneeuw op de Kilimanjaro een bewijs vormt van 'global warming'. De expert van de overheid (Dr. Stott) moest toegeven dat dit niet correct is.

(2) De film suggereert dat (geboorde) ijskernen bewijzen dat stijgende concentraties CO2 voorafgaan aan temperatuursstijgingen in een periode van 650.000 jaar. Het Hof vond dit misleidend: in die periode kwam de stijging van het CO2 juist 800-2000 jaar de stijging van de temperatuur.

(3) De film gebruikt emotionele beelden van de orkaan Katrina en suggereert dat deze een gevolg is van de opwarming. De expert van de overheid moest accepteren dat het niet mogelijk is om eenmalige gebeurtenissen toe te schrijven aan de opwarming.

(4) De film vertoont het opdrogen van het Tsjaadmeer en claimt dat deze door de opwarming is veroorzaakt. De overheidsexpert moest accepteren dat dit niet het geval is.

(5) De film claimt dat een studie heeft laten zien dat ijsberen verdronken waren door verdwijnend poolijs. Het bleek dat Gore de studie verkeerd had gelezen: er waren inderdaad 4 ijsberen verdronken maar dit was tengevolge van een bijzonder krachtige storm.

(6) De film dreigt met het stoppen van de Golfstroom als gevolg van de opwarming; het bewijs van Carter gaf aan dat dit een wetenschappelijke onmogelijkheid is.

(7) De film geeft de opwarming de schuld voor het verdwijnen van soorten, inclusief het bleken van het koraalrif. De overheidsvertegenwoordiger kon hiervoor geen enkel bewijs aandragen.

(8) De film suggereert dat het ijs op Groenland zou kunnen smelten en daarbij een gevaarlijke stijging van de zeespiegel veroorzaken. Het wetenschappelijke bewijs komt er op neer dat Groenland nog duizenden jaren niet zal smelten.

(9) De film suggereert dat het ijs op Antarctica aan het smelten is, het bewijs laat echter zien dat het juist snel aan het groeien is.

(10) De film suggereert dat de zeespiegel wel met 7 meter zou kunnen stijgen en zo miljoenen mensen op de vlucht jagen. Het bewijs zegt echter dat de zeespiegel in de komende 100 jaar zal stijgen met ongeveer 40 cm en dat er geen gevaar dreigt van massale migratie.

(11) De film claimt dat de stijgende zeespiegel genoodzaakt heeft tot evacuatie van verscheidene eilanden bij Nieuw Zeeland. De overheid kan dit niet hard maken en het Hof meende dat deze claim fout was. (bron)

Gerelateerd aan deze publicatie:
3.14po: Gore is me sowieso te gladjes. Wijst ook teveel met het vingertje.
United as one. Divided by zero.
Op 24-11-2008 14:01:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Ben benieuwd of SBS6 ook zo dapper is om dit lijstje vlak voor de film te vertonen...
Op 24-11-2008 14:10:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: Hier kan ik me echt ontiegelijk kwaad over maken!
gaan ze in het voorstuk tijdens de reclames nog eens zeggen:
Nederland is in groot gevaar! op een sensationele manier vertelt en dan het stukje dat Nederland bijna volledig onder water staat als de zeespiegel zou gaan stijgen.

er word natuurlijk niet bij verteld dat deze beroeps leugenaar beelden van vallende stukken ijs gebruikt en die bij de zuidpool plaatst terwijl die beelden van de Perito Moreno Glacier zijn.

en er word natuurlijk ook niet verteld dat deze man 11x meer energie verbruikt dan de gemiddelde amerikaan, die al meer energie per persoon gebruiken dan Europeanen.
Op 24-11-2008 14:22:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Abada: Het is toch logisch dat bepaalde dingen inmiddels niet meer kloppen. De wereld is veranderlijk. Het ene moment dreigt er nog een enorme opwarming van de aarde. het andere moment wordt het weer kouder. Er zijn zoveel factoren die invloed hebben, dat het onmogelijk is om een juiste voorspelling te maken, imo.
Op 24-11-2008 14:26:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
todo:

Ben benieuwd of SBS6 ook zo dapper is om dit lijstje vlak voor de film te vertonen...

jah ik wou het gaan melden bij sbs,
er staat:
Heeft u een vraag, verzoek, opmerking of klacht over één onze andere tv-programma’s, klikt u dan op de zender dat het programma uitzendt:
* NET 5
* SBS 6
* Veronica TV

als je op SBS6 klikt krijg je dit -_-:
Deze pagina kan helaas niet worden gevonden..
De ingevoerde url kan niet gevonden worden op de website van SBS Broadcasting.

ik ehb een klacht gestuurt naar internetredactie@sbs.nl en aangegeven dat de aangewezen link niet werkt.
(bericht gewijzigd op 24-11-2008 15:46:52)
Op 24-11-2008 14:47:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Salomé: Nou, die film hoef ik al niet eens meer te zien.

Op 24-11-2008 15:29:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: ik heb antwoord gehad en heb klacht gestuurd naar:
sbs6@publieksservice.sbs.nl
(tog ff probere he , wie niet waagt heeft 0% kans om te winnen )

ik heb gevraagd of ze voor, na of tijdens de uitzending willen vermelden dat er fouten in zitten. om te voorkomen dat er onnodig angst gezaaid wordt wat wat mensen enorm kan schaden door stress.
Op 24-11-2008 17:09:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
BTtje:

ik heb antwoord gehad en heb klacht gestuurd naar:
sbs6@publieksservice.sbs.nl
(tog ff probere he , wie niet waagt heeft 0% kans om te winnen )

ik heb gevraagd of ze voor, na of tijdens de uitzending willen vermelden dat er fouten in zitten. om te voorkomen dat er onnodig angst gezaaid wordt wat wat mensen enorm kan schaden door stress.


Keurig hoor! Inderdaad, met wat lef bereik je meer...
Ik weet niet of ze er uberhaupt wel wat mee doen, maar een poging wagen kan altijd.
Op 24-11-2008 17:21:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Jeetje, als je een beetje nadenkt moet je toch weten dat niet in één keer half nederland onder water zou kunnen lopen
Ita est :)
Op 24-11-2008 17:29:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Destiny: Ik heb ook een mail naar sbs gestuurd ze zullen er wel geen hol mee doen maar goed. Wie kijkt er uberhaupt sbs 6 ? Ow ja het klootjesvolk, als dit soort programma's uitgezonden wordt op sbs 6 weet ik 1000 % zeker dat er iets aan zit te komen in 2.0.1.2. Alleen dan wel een mooiere variant dan die reptile van een Al Gore verteld natuurlijk.
Op 24-11-2008 18:05:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Destiny:

Ik heb ook een mail naar sbs gestuurd ze zullen er wel geen hol mee doen maar goed.

netjes (Y) wie niet waagt die niet wint tog?

Wie kijkt er uberhaupt sbs 6?

ikke alleen Peter R en Nederland onderkoffer

Ow ja het klootjesvolk, als dit soort programma's uitgezonden wordt op sbs 6 weet ik 1000 % zeker dat er iets aan zit te komen in 2.0.1.2. Alleen dan wel een mooiere variant dan die reptile van een Al Gore verteld natuurlijk.

hoe weet je dan cker dat er wat in 2012 gaat gebeuren omdat ze dit uitzenden dan??
de theorieën zijn niet verbonden aan Al Gore of het NWO.
ookal wordt dit op 1 of andere manier wel bij elkaar gebracht.
Op 24-11-2008 18:37:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Callan: Ongelooflijk dat deze achterhaalde en onjuiste troep nog wordt uitgezonden.

@BTtje: Inderdaad heel irritant die teaser 'Nederland is in groot gevaar'. Pure riooljournalistiek.
Op 24-11-2008 19:23:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: Broeikaseffect is geplant sinds 1961 (volgens dit filmpje maar bind wel punten aan elkaar):


Al Gore vs. 30.000 wetenschappers (hij weigert een debat, dat zegt al genoeg vind ik):

(bericht gewijzigd op 24-11-2008 19:56:40)
Op 24-11-2008 19:56:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Ik zou sowieso niemand vertrouwen die Amerikaans presidentskandidaat was. En voorzitter van de Senaat. Voor wie werkt die Gore eigenlijk? Wie betaalt hem om al die onzin te verkopen?

Want klimaatleugens zijn "big bussiness" en daar zitten vanouds boeven achter. Zal de Boogeyman wel weer zijn....
Op 24-11-2008 20:25:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Volgens mij is de aarde(Nederland) alweer behoorlijk aan het afkoelen?

Effe serieus; het klimaat zal misschien wel weer eens opwarmen, maar dit gebeurt elke paar honderd jaar wel eens. Het wordt gevolgt door een periode dat we kouder weer hebben. Global cooling down?
Als er weer eens een'El Ninja' heerst? We zijn verwend geweest door 'El Ninjo' en er is paniek dat de aarde opwarmt.
'Handige' jongens willen hiervan profiteren door de rest van de wereldbevolking op stang te jagen liefst met Amerikaans geld.
Alles wat leeft geeft CO2 uitstoot, hoe wil je dat voorkomen?
DAT GAAT NIET!
Tenzij je idd de bevolking wil decimeren en zo ook de CO2 uitstoot; minder (stinkende) koeien en ander vee, meer bomen die de CO2 verminderen. Maar hoe hou je dan de vermeerdering van het wild in de hand wat ook CO2 uitstoot?
Wat doe je dan als Moedertje Aarde besluit dat de golfstroom stopt of omdraait wat ook 1ns in de zoveel duizend jaar gebeurt met alle gevolgen van dien? Of als zij zich eens op haar zij draait en de polen verschuift?
Denk eens goed na en ga alles eens goed na. We hebben die grijze massa daarboven gekregen om te gebruiken en niet om als domme schapen achter iemand aan te lopen die moord en brand schreeuwt.
Het is goed om je verbruik na te lopen. We consumeren wel een eind raak zonder bij de gevolgen stil te staan. Zuinig zijn op Moedertje Aarde en de zaak schoonhouden en niet je troep overal te laten slingeren, dan ben je al een eind op de goede weg.
Om de groene stroom te distribueren is altijd nog olie nodig.
Op 24-11-2008 21:33:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Olav:

Ik zou sowieso niemand vertrouwen die Amerikaans presidentskandidaat was. En voorzitter van de Senaat. Voor wie werkt die Gore eigenlijk? Wie betaalt hem om al die onzin te verkopen?
Want klimaatleugens zijn "big bussiness" en daar zitten vanouds boeven achter. Zal de Boogeyman wel weer zijn....

zoals iedereen die hoog in het rijtje van presidentskandidaten stond/staat, hoor hij bij de NWO groep.
dit moet haast wel want hij lult een heleboel onzin. kijk mar het bovenste filmpje dat ik heb gepost
verder gebruikt hij 20x meer energie dan de gemiddelde amerikaan (ik zij eerst 11x maar dat was een fout), hij heeft 3 huizen en hij is eigenaar van een grote zink mijn.
dus dat past er eigenlijk niet bij als je zown milieu'held' bent, met z'n gewonnen prijzen.

lemetje:

Om de groene stroom te distribueren is altijd nog olie nodig.

hennep kan ook of andere bio brandstof. iig in het begin wel, daarna zou het een soort recycle effect kunnen hebben.

nou hier is ie dan:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=2395&p=2
(bericht gewijzigd op 25-11-2008 0:16:20)
Op 24-11-2008 22:38:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
besjakie: Als je dan toch een oude column in de recycle doet, post dan ook even de reacties van destijds erbij (met behorende info). Wel zo objectief.
Op 24-11-2008 23:24:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
besjakie:

Als je dan toch een oude column in de recycle doet, post dan ook even de reacties van destijds erbij (met behorende info). Wel zo objectief.

?
United as one. Divided by zero.
Op 24-11-2008 23:26:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
carpin: Er klopt niet veel van Al gore zijn beroemde grafiekjes.
Foute data erin foute data eruit.
http://www.climateaudit.org/?p=4428

http://wattsupwiththat.com/ is ook een mooie site over het klimaat

Op 24-11-2008 23:26:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
besjakie: Rechter Burton: Al Gore's presentatie accuraat

Met andere woorden: rechter Burton vindt de presentatie van Al Gore's inconvenient truth accuraat.

Wat was de uitspraak en bevinding van rechter Burton:
The judge, Justice Burton found that "Al Gore's presentation of the causes and likely effects of climate change in the film was broadly accurate"

De zogenaamde '9 errors' van Al Gore zijn inmiddels ook grotendeels inhoudelijk weerlegt en de rechter achtte: The judge referred to these as 'errors' in quotations precisely to emphasize that, while these were points that could be contested, it was not clear that they were actually errors

http://www.realclimate.org/index.php/archives/2007/10/convenient-untruths/#more-483

Al Gore: "De rechter heeft zelf nooit de term "fouten" gebruikt - dat was de beschuldiging van de aanklager, wiens motieven nogal verdacht zijn"...
Wel zo eerlijk om dit even te nuanceren he?
ps nog een interessant verhaal, schrijf daar ook eens over:
Ontkenning klimaatverandering minder lucratief

Vandaag werd bekend dat oliegigant Exxon stopt met het financieren van organisaties die tot doel hebben de klimaatverandering te ontkennen. Na de afgelopen tien jaar 23 miljoen dollar te hebben gepompt in clubs die Greenpeace “the engine room of the climate sceptic industry” noemt, wordt Exxon nu een halt toe geroepen door haar aandeelhouders, waaronder de gefortuneerde Rockefeller familie (Guardian). Welke organisaties het precies zijn is niet duidelijk, maar we zullen snel genoeg zien of ook Theo Richel en Simon Rozendaal hun huis te koop moeten zetten.

Zijn we nu verlost van de klimaatontkennende holle vaten van de olieindustrie? Nee waarschijnlijk niet want op deze bovengemiddeld warme meidag waren er weer twee luide ontkenningen van de klimaatverandering te horen in de media.
http://sargasso.nl/archief/2008/05/28/ontkenning-klimaatverandering-minder-lucratief/#more-16663
Op 24-11-2008 23:41:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
besjakie:
lemetje:

Volgens mij is de aarde(Nederland) alweer behoorlijk aan het afkoelen?

Simpel antwoord: Nee.

Laat je niet gek maken door de desinformatie.
Wil je goede info hierover lezen, dan raad ik je de volgende site aan:
http://www.realclimate.org/ (dit zijn onafhankelijke wetenschappers)

Toevallig schrijven ze deze week een artikel over het fabeltje dat de opwarming 'gestopt' zou zijn:
The misconception 'the global warming has stopped' still lives on in some minds. We have already discussed why this argument is flawed. So why have we failed to convince ?
http://www.realclimate.org/index.php/archives/2008/11/mind-the-gap/#more-611
http://www.realclimate.org/wp-content/uploads/rc-gap.jpg
Global temperature deviations from the 1950-2008 average suggests that the earth’s temperature is steadily increasing. Since 1966 the increase has been approximately 0.6 egrees C, indicating a rate of about 0.20 C per decade. The rate of increase appears to be higher now.
Op 24-11-2008 23:49:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
besjakie:

Als je dan toch een oude column in de recycle doet, post dan ook even de reacties van destijds erbij (met behorende info). Wel zo objectief.

dat is nogal dubbel post dan
ik zet de link er wel ffies bij
Op 25-11-2008 0:13:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
JustRobbie: 1 Ding is zeker dat wat de hele mensheid doet kwa vervuiling , oorlog ,etc is in mijn ogen niet goed ik ben het eens dat het anders moet alleen is dat juist het moeilijkste want als een groepje mensen dat doet maakt dat geen reet uit ja behalve voor je eigen gevoel hele bevolkingen moeten gewoon beginnen met samen werken en respect voor elkaar en de natuur .
en oke die algore vertelt ook niet alles net zoals ze haarp gebruiken wat voor effecten heeft dit wel niet op de aarde of depleted uranium etc dus het wakkerschudde wat hij probeert vind ik goed alleen met sommige dingen overdrijft hij een beetje dat is weer jammer
Op 25-11-2008 10:22:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
besjakie: Uitstoot broeikasgassen naar recordhoogten
Uitgegeven: 25 november 2008 17:50
Laatst gewijzigd: 25 november 2008 17:52

GENEVE - De concentraties van broeikasgassen in de atmosfeer hebben dit jaar nieuwe recordhoogten bereikt. Dat meldde het in Geneve (Zwitserland) gevestigde weerbureau van de Verenigde Naties dinsdag.

Het gaat onder meer om methaangas en koolstofdioxide. De concentratie methaangas groeide harder dan in enig ander jaar in het afgelopen decennium.

Wetenschappers van de VN waarschuwen al langer dat de hoge uitstoot van broeikasgassen door auto's, fabrieken en boerderijen allerlei negatieve effecten zal hebben voor het klimaat. De deskundigen voorzien een stijgende zeespiegel, heviger stormen, meer hittegolven en perioden van droogte.
nu.nl
Jongens hoe lang blijven we nog verdeeld? Verdeeldheid die door bepaalde groeperingen in stand gehouden wordt.
Er is een probleem. Laten we hopen dat er verstandige beleidsmakers opstaan.
Op 25-11-2008 20:41:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
besjakie:

Uitstoot broeikasgassen naar recordhoogten
Uitgegeven: 25 november 2008 17:50
Laatst gewijzigd: 25 november 2008 17:52

GENEVE - De concentraties van broeikasgassen in de atmosfeer hebben dit jaar nieuwe recordhoogten bereikt. Dat meldde het in Geneve (Zwitserland) gevestigde weerbureau van de Verenigde Naties dinsdag.

Het gaat onder meer om methaangas en koolstofdioxide. De concentratie methaangas groeide harder dan in enig ander jaar in het afgelopen decennium.

Wetenschappers van de VN waarschuwen al langer dat de hoge uitstoot van broeikasgassen door auto's, fabrieken en boerderijen allerlei negatieve effecten zal hebben voor het klimaat. De deskundigen voorzien een stijgende zeespiegel, heviger stormen, meer hittegolven en perioden van droogte.
nu.nl
Jongens hoe lang blijven we nog verdeeld? Verdeeldheid die door bepaalde groeperingen in stand gehouden wordt.
Er is een probleem. Laten we hopen dat er verstandige beleidsmakers opstaan.


Welk probleem? Er zijn misschien wat meer gasjes van dit, wat minder van dat, het zou wat. De website van Stichting Klimaat is niet meer bereikbaar, hoe zou dat nou komen? Mogen we ons niet meer breed informeren, net als met HIV-AIDS en andere zaken? Laten we ons en onze kinderen maar volproppen met allerlei chemie van Big Pharma tegen alles waar ze ons eerst bang voor gemaakt hebben? Verlaat je angst en vertrouw op de natuur.
'Don't forget rule number 6'
Op 25-11-2008 21:26:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: goed dat je het zegt (Y) ik heb ff een reactie 8ergelaten op Nu.nl

btw over het HIV=Aids verhaal dit staat ook weer in het nieuws, en wil mensen verplicht laten chippen:
http://tweakers.net/nieuws/56972/indonesische-parlementsleden-willen-aids-patienten-chippen.html

hier nog een leuk filmpje van George Carlin over de Global warming

(bericht gewijzigd op 26-11-2008 1:08:55)
Op 26-11-2008 0:46:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Okee, het is me duidelijk dat Al Gore hier geen hoge ogen gooit, maar zijn verhaal over de Amerikaanse auto-industrie lijkt me spijkers met koppen te slaan. De stelling dat de auto-industrie blind is voor buitenlandse normen en daarom de slag gaat verliezen is visionair (we hebben het over 2005); immers, doordat de industrie aldaar zich niet wenst te conformeren aan milieu-afspraken in Europa en Azië, verkoopt de motor van de Amerikaanse industrie, d.w.z. de allesbepalende auto-tak van de economie weinig tot niets in het buitenland.
Vele ontslagen dreigen, en dan bedoel ik honderdduizenden.
Al Gore is op vele punten aan te vallen maar de essentie van de boodschap is: Pas Op! Het is een beetje als wanneer in de film iemand James Bond dreigt neer te schieten maar het nodig vindt een ellenlange uitleg te geven zodat onze held tijd krijgt een tegenplan te maken.
En natuurlijk vertrouw ik nooit een presidentskandidaat. Maar soms overlappen bepaalde agenda's.
Blijft oppassen.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 26-11-2008 1:10:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ja Horus:

Okee, het is me duidelijk dat Al Gore hier geen hoge ogen gooit, maar zijn verhaal over de Amerikaanse auto-industrie lijkt me spijkers met koppen te slaan. De stelling dat de auto-industrie blind is voor buitenlandse normen en daarom de slag gaat verliezen is visionair (we hebben het over 2005); immers, doordat de industrie aldaar zich niet wenst te conformeren aan milieu-afspraken in Europa en Azië, verkoopt de motor van de Amerikaanse industrie, d.w.z. de allesbepalende auto-tak van de economie weinig tot niets in het buitenland.
Vele ontslagen dreigen, en dan bedoel ik honderdduizenden.
Al Gore is op vele punten aan te vallen maar de essentie van de boodschap is: Pas Op! Het is een beetje als wanneer in de film iemand James Bond dreigt neer te schieten maar het nodig vindt een ellenlange uitleg te geven zodat onze held tijd krijgt een tegenplan te maken.
En natuurlijk vertrouw ik nooit een presidentskandidaat. Maar soms overlappen bepaalde agenda's.
Blijft oppassen.

Ik denk dat kwaliteit een belangrijke rol speelt in de export van USA auto's Ze lopen mijlen achter op dat gebied. Er zal weinig markt voor zijn. Het ontwikkelen van nieuwe modellen is een zeer kostbare en langdurige zaak, laat staan als er ook nog eens nieuwe factoren bij komen, zoals milieu-eisen en veiligheidsvoorzieningen.
Daarnaast duurt het jaren voor een automerk vaste grond onder de voeten krijgt waarna er pas een rendabele omzet mogelijk is.
'Don't forget rule number 6'
Op 26-11-2008 5:52:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
besjakie:
Gerard:

Gerard zei

Er zal weinig markt voor zijn. Het ontwikkelen van nieuwe modellen is een zeer kostbare en langdurige zaak,
[/quote]

Die behoefte ontstaat niet door de klant maar door de producent. Maar de burger/klant denkt vaak dat het andersom is.
Bekijk maar eens de docu 'who killed the electric car?'.
http://en.wikipedia.org/wiki/Who_Killed_the_Electric_Car
Op 26-11-2008 9:29:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: voor meer echte klimaatsinfo, kijk hier ook even:
http://www.friendsofscience.org/

en wb de electric car, zie ook dit blog:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1995
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 26-11-2008 18:12:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: wtf
dus er waren al elektrische auto's maar die werden gewoon van je afgepakt om gesloopt te worden??
dit had ik nog niet eerder gehoord :s
hoe wilde je toen eigenlijk gaan tanken??

besjakie:

Die behoefte ontstaat niet door de klant maar door de producent. Maar de burger/klant denkt vaak dat het andersom is.
Bekijk maar eens de docu 'who killed the electric car?'.
http://en.wikipedia.org/wiki/Who_Killed_the_Electric_Car

juist
mensen zijn ipod of telefoon verslaaft omdat er ooit iemand een ipod of een mobile telefoon op de markt had gebracht die steeds beter worden gemaakt. toen kwam opeens de slidephone, toen hadden mensen behoefte aan een slidephone. hetzelfde als toen er touchscreen op kwam. en natuurlijk de iphone niet vergeten
Op 27-11-2008 13:54:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
BTtje:

wtf
dus er waren al elektrische auto's maar die werden gewoon van je afgepakt om gesloopt te worden??
dit had ik nog niet eerder gehoord :s
hoe wilde je toen eigenlijk gaan tanken??


er waren netwerken van oplaadpunten bij tankstations, maar je kreeg er ook een laadstation bij, die je thuis kon installeren en waar je de auto snachts via laadde, ook was er nog een soort reisadaptor bij waarmee je aan elk standaard stopcontact op kon laden...

in de docu komt het nog wat uitgebreider aan bod
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 27-11-2008 20:18:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Ondertussen kun je voor relatief weinig een elektrische scooter aanschaffen (onder de € 2000-) en die dingen hebben tegenwoordig een actieradius van zo'n 80 kilometer op een volle accu (kosten 0,45 eurocent per honderd kilometer(!)), MAAR je mag er bijvoorbeeld niet op de fietspaden door de duinen of bijvoorbeeld Ameland heen en dat terwijl ze stiller zijn dan de gemiddelde koelkast. En schoon, natuurlijk. Maar de starre overheid weigert gewoon in te zien dat die dingen een hele stap voorwaarts zouden zijn voor onder andere (oudere) mensen die niet zo gemakkelijk een stukje de natuur in fietsen, of naar het strand willen (een paar contactpuntjes bij de strandtenten en de economie krijgt ook nog 's een impuls).
Maar het blijft een "gemotoriseerd voertuig" voor de pennenlikkers...

(en ja, voor de geïnteresseerden heb ik nog wel een adresje)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 27-11-2008 21:29:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: elektrische auto -> minder olie verkopen -> minder geld -> helpt JP de winter niet door -> maatregelen verzinnen om wel de winter door te komen -> machtsmisbruik -> bron (elektrische auto) verbieden -> meer olie verkoop -> meer geld -> winter overleeft
Op 28-11-2008 0:27:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ja Horus:

MAAR je mag er bijvoorbeeld niet op de fietspaden door de duinen of bijvoorbeeld Ameland heen en dat terwijl ze stiller zijn dan de gemiddelde koelkast. En schoon, natuurlijk. Maar de starre overheid weigert gewoon in te zien dat die dingen een hele stap voorwaarts zouden zijn voor onder andere (oudere) mensen die niet zo gemakkelijk een stukje de natuur in fietsen, of naar het strand willen (een paar contactpuntjes bij de strandtenten en de economie krijgt ook nog 's een impuls).
Maar het blijft een "gemotoriseerd voertuig" voor de pennenlikkers...

Ik denk dat deze wet/regel aangepast moet worden. Ik snap wel dat je op bepaalde plaatsen geen fiets met hulpmotor zoals een Sparta-met wilt hebben, die dingen stinken verschrikkelijk, kan niet gezond zijn.
Daarentegen is de fiets met elektrische hulpmotor stil en schoon. Kan er geen bezwaar tegen bedenken om dit soort vervoersmiddelen door de natuur te laten rijden.

'Don't forget rule number 6'
Op 28-11-2008 6:59:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden