Dayton in de staat Ohio, VS, is een stad zoals er dertien in een dozijn gaan. De meeste mensen van de staat Ohio hebben nooit over een 'Hangar 18' gehoord, maar ze kennen zonder enige uitzondering wel de Wright-Patterson Air Force Base.

Deze militaire basis begon aan zijn opzienbarende geschiedenis onder de naam Wright Field, genoemd naar de gebroeders Wright die de moderne luchtvaart 'uitvonden'. Maar dat veranderde allemaal kort na het Roswell UFO Incident in New Mexico, waarbij een buitenaards tuig gecrasht zou zijn. De brokstukken van de UFO zouden overgebracht zijn naar Dayton, waarna het Wright Field de Wright-Patterson Air Force Base werd.

Veel ufologen geloven dat sinds die beslissende zomer van 1947 de Wright-Patterson luchtmachtbasis niet alleen dienst deed als magazijn voor brokstukken van neergestorte buitenaardse UFO's, maar ook voor de lichamen van de aliens zelf. Al gauw deden de geruchten de ronde over een mysterieuze 'Blue Room' wat zich later veralgemeende onder de naam 'Hangar 18'.

De wilde verhalen over deze top secret locatie op de luchtmachtbasis waren zo hardnekkig dat Senator Barry Goldwater van Arizona in de jaren 60 van vorige eeuw ging aankloppen bij de luchtmachtbasis en aan generaal LeMay toestemming vroeg om een blik te mogen werpen in Hangar 18. Zijn verzoek veroorzaakte nogal wat opschudding op de luchtmachtbasis maar werd door LeMay kordaat afgewezen.

Een verscheidenheid aan geloofwaardige getuigen zijn naar buiten gekomen met hun getuigenis enkele 'bizarre dingen' gezien te hebben die bewaard worden op de Wright-Patterson Air Force Base. Norma Gardner, die een aantal jaren met een 'high security clearance' op de basis werkte zegt dat zij verantwoordelijk was voor het fotograferen, etiketteren en catalogeren van materiaal dat afkomstig was van neergestorte UFO's. Bij minstens twee gelegenheden zou ze ook lichamen van buitenaardsen gezien hebben.

Fysicus Robert Sarbacher, een adviseur aan het Department of Defense's Research and Development Board, leverde op 15 september 1950 een opzienbarende verklaring af aan een groep Canadese wetenschappers. Hij bevestigde dat de overheid van de VS buitenaardse materialen in zijn bezit had en probeerde om hun eigenschappen te dupliceren, echter zonder enig succes.

De gepensioneerde luchtmachtofficier Arthur Exon getuigde dat, toen hij in 1947 dienst deed op Wright Field, brokstukken van neergestorte buitenaardse UFO's werden overgebracht naar de basis. Exon werd later brigadier-generaal en in 1964 werd hij gepromoveerd tot opperbevelhebber van de Wright-Patterson Air Force Base. Zelfs met deze hoge rang werd hem de directe toegang ontzegd tot om het even welk onderzoek dat op het buitenaards materiaal werd uitgevoerd.

Exon beweert ook dat er naast de brokstukken van de UFO-crash in 1947 ook buitenaardse lichamen waren. Deze dode aliens zouden ook op de basis onderzocht en bestudeerd zijn. Arthur Exon is de enige militair met zo een hoge rang die wat betreft het Roswell UFO Incident met zijn getuigenis naar buiten kwam.

Naar aanleiding van deze verklaringen lijkt het hoogst waarschijnlijk dat er op de Wright-Patterson Air Force Base 'iets' top secret aan de hand was. Of er in Hangar 18 nu nog steeds buitenaards materiaal aanwezig is blijft een onbeantwoorde vraag. Een in ruste zijnde piloot, die anoniem wil blijven, vertelde aan UFO-onderzoeker Leonard Springfield dat enkele 'items', die origineel bewaard werden op de Wright-Patterson luchtmachtbasis, naar een geheime locatie in Colorado Springs zijn overgebracht.

De legende van Hangar 18 is een icoon geworden in de moderne UFO-mythologie. Zelfs indien er geen enkel buitenaards materiaal meer aanwezig is in Hangar 18 ziet het er naar uit dat de geruchten over wat er aanwezig zou kunnen, of aanwezig zou geweest zijn, voor onbepaalde tijd springlevend zal blijven.
 

BTtje: hier over was ook een documentaire van national geographic.
weet iemand hoe die heet en/of die te downloade is??
Op 12-12-2008 13:32:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
VJB: Met UFO'S kun je alle kanten op en het reisdoel hoeft niet dichtbij te zijn, lekker makkelijk... Er is veel geld mee te verdienen, bijvoorbeeld door er boeken over te schrijven, films over te maken, etc... Omtrent elke ondoorzichtige werkelijkheid onstaan de wildste fantasieën. Gekozen machthebbers zouden om die reden eigenlijk niets in het geheim mogen uitbroeden. Nieuwe aardse technologieën die geheim gehouden worden kunnen ons op het verkeerde been zetten... De Indianen zagen destijds voor het eerst in hun leven hoe vreemde voertuigen, imponerende Europese zeilschepen, hun kusten naderden en dachten in eerste instantie met goden te maken te hebben. Tsja, dat werd al snel thuiskomen van een kouwe kermis... Het UFO-geloof is goed bruikbaar als politiek instrument, als afleidingsmanouvre... Er bestaan ufologen die decennia lang zich in de UFO-materie hebben ondergespit en tenslotte van hun geloof zijn gevallen... Ofwel: Worden wij wakker?... (maar dan echt!).
Op 12-12-2008 18:12:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
VJB:

Gekozen machthebbers zouden om die reden eigenlijk niets in het geheim mogen uitbroeden.

en de grap is, tog doen ze het

VJB:
Het UFO-geloof is goed bruikbaar als politiek instrument, als afleidingsmanouvre

in dit filmpje vertelt Carol Rosin tijdens de Disclosure Project op 9 mei 2001 (125 dagen voor 9/11), dat na de terroristen, 3e wereldlanden als bedrijging gezien worden, dan astroiden, dan buitenaartsen.
Op 12-12-2008 22:58:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
VJB: @BTtje: Tsja, het raffinement, ingezet om mensen af te leiden van een juiste perceptie van de werkelijkheid, is enorm. En mensen doen zelf de rest... Laatst zag ik op de TV interviews met mensen die een aantal jaren geleden voor de kick echt mooie graancirkels hebben gemaakt, vol mystieke symboliek. De new age-beweging nam het bloedserieus, schreef er hoogdravende boeken over, enz... De daders stonden versteld van de wereldwijde uitwerking van hun ludieke actie... Zo'n 700 jaar geleden was het voldoende om 's nachts met een lantaarntje om de huizen heen te lopen om de mensen naar de kerk te jagen. De truuk was om spookachtige verschijningen middels dat lantaarntje teweeg te brengen die van buitenaf door de ramen heen op de muren werden geprojecteerd. Dit joeg de mensen angst aan en de pastoor zei dan dat de duivel hen verder met rust zou laten als ze maar trouw elke zondag naar de kerk zouden gaan... (Zo'n 'toverlantaarntje' werd tentoongesteld tijdens het 700-jarig bestaan van Amsterdam). Tegenwoordig is er meer nodig om mensen voor de gek te houden maar vanwege de technologische vooruitgang zijn er nu ook veel meer mogelijkheden... Aan de goedgelovigheid van de massa is in principe niet zo veel veranderd. Is dat erg? Ach, voor iemands persoonlijke ontwikkeling kan het vruchtbaar zijn om een tijd lang in spoken te geloven. Maar voor de wereld als geheel is het eigenlijk vooral nu toch wel heel belangrijk dat mensen een goed onderscheid leren maken tussen wat ze weten (heel erg weinig) en dat wat ze, vanuit allerlei onbegrepen aandrangen, fantaseren (graag voor waar aannemen). Maar ik heb niet de illusie daar veel aan te kunnen bijdragen. Toch zou ik ufo-gelovigen de volgende vraag willen stellen. Laten we aannemen dat we niet weten of er buitenaardse wezens met fysieke lichamen bestaan. Maar je mag kiezen of ze bestaan of niet. Wat zou je dan kiezen? En vooral: Waarom? En zoek dan vooral goed in jezelf, zonder rekening te houden met de wereld om je heen!...
Op 13-12-2008 15:06:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder: Heeel mooi artikel.
Zal even een korte samenvatting maken van een oud boek die ik aan het lezen ben, het kan iedereen vele inzichten geven.
Op 15-12-2008 16:14:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder: Robert Charroux. Schrijft in 1970: De amerikanen zijn zeker van het bestaan van vliegende schotels. Maar ....... om de eenvoudige reden dat zij ze zelf lanceren!
Ze zouden dus niet allemaal van vreemde planeten komen.
Desgrandchamps verklaarde in 1950: De vliegende schotels worden
gefabriceerd door een natie met een grote technische voorsprong.
Zij moeten deze voertuigen natuurlijk beproeven en het is bijna
vanzelfsprekend dat zij, om hun geheim zo lang mogelijk te kunnen bewaren, doen geloven dat deze Flying Saucers van buitenaardse oorsprong zijn. Charles Garreau, een specialist in deze materie, had opgemerkt dat deze viegende schotels achtereen volgens in Frankrijk, Engeland, Scandinavie, en daarna in Mexico, Zuid Amerika
en aan de zuidpool werden gesignaleerd. Aime Michel schrijft ze een bepaalde route toe", alsof ze een zeker topografisch plan volgen.

De Amerikaan Keyhoe, hoge regeringsfunctie, vertelde dat deze vliegende schotels niets anders waren dan interplanetaire voertuigen,
waarmee de bewoners van andere planeten naar de aarde kwamen om ons te observeren. Luitenant kolonel M. van het ministerie van luchtvaart in Frankrijk had eens gezegd; Zij zullen naar de aarde komen om iets te zoeken. Maar aan ons hebben ze maling.

En we gaan nog verder:
Op 18-12-2008 17:21:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: "Toch zou ik ufo-gelovigen de volgende vraag willen stellen. Laten we aannemen dat we niet weten of er buitenaardse wezens met fysieke lichamen bestaan. Maar je mag kiezen of ze bestaan of niet. Wat zou je dan kiezen? En vooral: Waarom? En zoek dan vooral goed in jezelf, zonder rekening te houden met de wereld om je heen!..."

ten eerste, ik ben geen gelovige, er zit een flink verschil tussen geloven dat iets zou kunnen bestaan, en het zien van een object met eigen ogen
maar je vraag, zouden ze (aliens) dan bestaan ja of nee? jazeker, de kans dat wij het enige leven in het gehele heelal zijn is gewoon absurd, wie nog steeds vasthoud aan het beperkte beeld van het heelal om ons heen is zelf de believer in dit verhaal, die krampachtig vasthoud aan (meestal) de indoctrinatie van bv gemeenschap en geloof.
de aarde (even van de geaccepteerde kennis uitgaande) is een 4,5 miljard jaar oud, de dino's zijn ca 370 miljoen jaar oud, en de mens een 200.000 jaar oud. we weten dat het heelal minimaal 13 miljard jaar oud is (mijn mening is dat slechts het deel wat wij nu kunnen zien, en niet het gehele heelal of de gehele leeftijd) en dat er heel wat al gedoofde sterren(stelsels) zijn die ons miljarden jaren voor gingen.
ook komen steeds meer wetenschappers tot de conclusie dat de bouwstenen voor leven wel een algemeen onderdeel van het heelal moeten zijn, en we vinden ook steeds meer dingen die dit bevestigen.

zo kan je nog even doorgaan, maar dat lijkt mij niet zo nodig, alles bij elkaar is het voor mij gewoon een kansberekening, en ik zou mijn geld er niet in op durven zetten dat we alleen zijn, of het moet een heel erg klein bedrag zijn...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 18-12-2008 18:43:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder: Dr. John Kraus, directeur van het Observatorium in de staat Ohio in de VS, die vele seinen heeft waargenomen, meent dat er een radiostation op Venus zou kunnen zijn. Frank Halstead, curator van het observatorium in Minnesolta gelooft dat er op Mars een basis is voor vliegende schotels. Meer dan een eeuw zijn er door astronomen mysterieuze fenomenen op de maan waargenomen. In 1822 meldde de duitse astronoom Gruithuisen, dat hij de muren van een stad had
geidentificeerd. Deze plek heet nu Gruithuisen City. Deze observatie zou van enorm belang zijn, wanneer er niet een verklaring voor was gevonden. Wanneer de maan verglaasd is, zou hij aardse beelden kunnen weerspiegelen. Gruithuizen city zou dus geen maanstad maar een soort luchtspiegeling zijn. In 1847 zag de Engelsman Hodgson verlichte punten op het donkere deel van onze satelliet.
Talrijke astronomen hebben in verschillende tijdperken belangrijke lichtbronnen waargenomen in verschillende kraters.
Krater Aristarcus, krater Erathothenes, krater Littrow etc.
M. Layne uit San Diego, specialist op dit gebied, maakte een opzienbarende geschiedenis bekend die in de geheime Amerikaanse archieven zou zijn terechtgekomen.
In 1961 landde volgens M. Layne, op het Amerikaanse vliegveld Maroc Air Field een vliegende schotel.
Er kwamen twee mannen uit die Eisenhouwer wilden spreken.
Eisenhouwer had een onderhoud met de twee astronauten.
Na het gesprek stapten ze weer in hun vliegende schotels en stegen op. Een jonge officier was getuige geweest van het gesprek.
Deze vertelde dat de astronauten Engels spraken en afkomstig waren van de planeet Betelgeuze. Het zou een militar geheim zijn.
De eerste 10 jaar na dit gesprek mocht deze info niet naar buiten worden gebracht. We gaan nog even naar Het vliegtuig van Gusmäo 1709. De inquisitie verbood de eerste vliegende machine van de Jezuïet Gasmäo, die zijn kennis uit een zeer goede bron had geput, namelijk Zuid Amerika.
Op 18-12-2008 19:56:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder: Toen Gusmäo in 1708 in Lissabon kwam, was hij vastbesloten een soort vliegmachine te gaan bouwen, waarvan hij als enige het geheim bezat. In Bolivia had hij kennisgemaakt met een wetenschap
van een zeer oud Amerikaans volk. Gusmäo had met verbazing het geheim ontdekt van toestellen om te zweven en te vliegen. Het geheim van schepen waarvan men van de ene naar de andere planeet kon komen. Gusmäo maakte de machine, het leek op een vogel met een staart en vleugels. Er is erg veel over zijn machine geschreven die door duizenden mensen werd bewonderd.
De inquisitie had de uitvinding gevaarlijk bevonden, en Gusmäo moest zijn ontwerpen verbranden. Het eerste vliegtuig was al verboden toen het nog nauwelijks bestond.
Gusmäo gaf zijn geheim niet prijs.
Bovenstaande uit het boek van Robert Charroux. Onbekend verleden.
Geheimen uit 1000 eeuwen.
Uit een soort wetenschappelijke nieuwsgierigheid verliet deze briljante denker de afgetrapte paden der wetenschap en tijdens zijn onderzoekingen van onze alleroudste beschavingen ontdekte hij dat wij moderne mensen helemaal niet zo ver en modern zijn als wij wel denken.....

Op 18-12-2008 21:57:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
Ron B.:

...

ten eerste, ik ben geen gelovige, er zit een flink verschil tussen geloven dat iets zou kunnen bestaan, en het zien van een object met eigen ogen
maar je vraag, zouden ze (aliens) dan bestaan ja of nee? jazeker, de kans dat wij het enige leven in het gehele heelal zijn is gewoon absurd, wie nog steeds vasthoud aan het beperkte beeld van het heelal om ons heen is zelf de believer in dit verhaal, die krampachtig vasthoud aan (meestal) de indoctrinatie van bv gemeenschap en geloof.
de aarde (even van de geaccepteerde kennis uitgaande) is een 4,5 miljard jaar oud, de dino's zijn ca 370 miljoen jaar oud, en de mens een 200.000 jaar oud. we weten dat het heelal minimaal 13 miljard jaar oud is (mijn mening is dat slechts het deel wat wij nu kunnen zien, en niet het gehele heelal of de gehele leeftijd) en dat er heel wat al gedoofde sterren(stelsels) zijn die ons miljarden jaren voor gingen.
ook komen steeds meer wetenschappers tot de conclusie dat de bouwstenen voor leven wel een algemeen onderdeel van het heelal moeten zijn, en we vinden ook steeds meer dingen die dit bevestigen.

zo kan je nog even doorgaan, maar dat lijkt mij niet zo nodig, alles bij elkaar is het voor mij gewoon een kansberekening, en ik zou mijn geld er niet in op durven zetten dat we alleen zijn, of het moet een heel erg klein bedrag zijn...


Dinosauria ontstonden ca. 230 miljoen jaar geleden (Midden Trias, Ladiniaan), niet 370 miljoen jaar geleden, want dan kom je terecht in het Devoon, toen waren de reptielen (waartoe de Dinosauria behoren) nog niet eens ontstaan ...

De mens als genus (Homo) is ca. 1.9 miljoen jaar oud (species Homo erectus) en voor diegenen die Homo habilis als geldig species erkennen is ons genus zelfs 2.2 miljoen jaar oud. 200.000 jaar is de ouderdom van het species Homo sapiens.
Op 18-12-2008 23:48:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox: Vlinder zei ;

'Frank Halstead, curator van het observatorium in Minnesolta gelooft dat er op Mars een basis is voor vliegende schotels'.

Jaja, dàt zal wel .....
Op 18-12-2008 23:51:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Firefox:

Vlinder:


'Frank Halstead, curator van het observatorium in Minnesolta gelooft dat er op Mars een basis is voor vliegende schotels'.


Jaja, dàt zal wel .....

Ik had 'm eigenlijk voor Clavius gereserveerd, maar dit citaat is ook wel op jou van toepassing.
Charles Fort: "People with a psychological need to believe in marvels are no more prejudiced and gullible than people with a psychological need not to believe in marvels."
(bericht gewijzigd op 19-12-2008 1:16:18)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 19-12-2008 1:14:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
Ja Horus:

Firefox:

Vlinder:


'Frank Halstead, curator van het observatorium in Minnesolta gelooft dat er op Mars een basis is voor vliegende schotels'.


Jaja, dàt zal wel .....

Ik had 'm eigenlijk voor Clavius gereserveerd, maar dit citaat is ook wel op jou van toepassing.
Charles Fort: "People with a psychological need to believe in marvels are no more prejudiced and gullible than people with a psychological need not to believe in marvels."


Ik hoop dat je begrijpt dat de term 'vliegende schotel' een filmisch begrip is ? De term geraakte ingeburgerd door de eerste films over 'vliegende schotels'. UFO is een andere term (unidentified flying object, wat van alles kan zijn ; weerballons, vliegtuigen, hemelllichamen, spelingen van het licht). Het begrip 'vliegende schotel' is ontsproten uit de menselijke fantasie en film is daar een uitstekend medium voor. Het is dus de filmindustrie die 'vliegende schotels' gecreeërd heeft , zij bestaan niet in werkelijkheid, UFO's wel. 'Vliegende schotels' werden door de menselijke fantasie gecreeërd om bepaalde UFO-verschijningen te 'verklaren'.
Op 19-12-2008 8:06:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Ja Horus:

Firefox:

Vlinder:


'Frank Halstead, curator van het observatorium in Minnesolta gelooft dat er op Mars een basis is voor vliegende schotels'.


Jaja, dàt zal wel .....

Ik had 'm eigenlijk voor Clavius gereserveerd, maar dit citaat is ook wel op jou van toepassing.
Charles Fort: "People with a psychological need to believe in marvels are no more prejudiced and gullible than people with a psychological need not to believe in marvels."


Ik vind het een mooie van Charles Fort en waarschijnlijk nog helemaal waar ook.
I might just be saying that to get you mad...
Op 19-12-2008 9:15:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: INDEX "A" CANADIAN UFO X-FILES.(bericht gewijzigd op 1-1-2009 23:57:32)
Op 01-01-2009 23:56:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: VINTAGE FOOTAGE AREA 51; INSIDE DISC

http://www.disclose.tv/viewvideo/22857/VINTAGE_FOOTAGE_AREA_51__INSIDE_DISC/
(bericht gewijzigd op 3-5-2009 20:57:48)
Op 03-05-2009 20:56:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Invasion: Linkt lijkt niet te werken?
ech?
Op 04-05-2009 10:09:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 04-05-2009 0:30:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
FTNWO:

Leuk filmpje maar ook weer zo vaag en nietszeggend. Hieruit zou ik niet kunnen opmaken dat greys op onze planeet zijn. Wat ik wel geloof is dat er ander leven bestaat en ik behoorlijk zou schrikken als er bij mij aan de deur een wezen staat wat ik nog nooit gezien heb.
Op 04-05-2009 0:33:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Thanks, nu deed ie het wel.
ech?
Op 04-05-2009 0:37:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: Graag gedaan en nu ga ik snel aan de grog....

(1 flinke mok)

ingrediënten:
1 kop sterke zwarte thee (of gember-citroenthee van Twinings)
flinke scheut rum of cognac
scheutje citroensap
schep honing of suiker
* evt smaakmakers zoals kaneel of kruidnagel

en dit moet je doen:
Breng water aan de kook en zet de thee flink sterk. Voeg de overige ingrediënten toe. Drink op en kruip onder de wol.

Op 04-05-2009 0:55:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Refive:

Mensen, mensen.
Kunnen we het allemaal niet overlaten aan UfoSpotters???
Of aan UfoDeskundigen of astronauten???
Of berty shirgel als je die kent.
Maarja, als je graag in discussie wilt gaan, moet je lekker praten hier ;-P
Groetjes

en wat nou als de mensen die hier discusseren deels uit ufospotters, deskundigen en dergelijke bestaan, mogen we dan van jou wel verder praten over ufo's?
en als het jou niet boeit, dan lees je toch gewoon wat anders
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 05-05-2009 19:37:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden