Ernst & Klink, werk aan de winkel! Nu we zowat nergens meer binnen mogen roken dreigt er een nieuw (te bestrijden en beboeten) gevaar aan de duistere horizon: Toxisch gevaarlaserprinters!

Stel u de gemiddelde kantoorruimte voor. Ergens dicht bij de hand staat een gevaarlijk dampende laserprinter die paraffine, silicone-olie, ozon en ultrafijne deeltjes uitademt. Mensen sterven, happen naar adem en maken tijdens de laatste zucht een vuist richting de laserprinter. Einde. Tussen de kantoormuren, in de huis- of computerkamers, er is een massale en langzame volksvergiftiging bezig. En ons ministerie doet er niets aan.
Volgens een nieuwe Duitse studie is de uitstoot van een laserprinter qua longschade te vergelijken met roken. Er zijn veel gevallen bekend van mensen die ziek, misselijk of lichthoofdig worden van de typische ozongeur die laserprinters afscheiden.
De onderzoekers wisten nog niet helemaal zeker of die geur alleen echt schadelijk was, maar ze bevestigden wel dat het ernaar uitzag. Alle condities om de laserprinter te beschouwen als zwaar schadelijk afdrukapparaat zijn aanwezig. Voor de longen zijn de ondingen een geseling.

De studie wees uit dat niet alleen laserprinters schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Ook toestellen zonder toner, meestal gebaseerd op hittetechnieken, hebben een kwalijke ultrafijne deeltjesuitstoot van silicone-olie en paraffines.

Kortom, het wordt tijd dat die duivelse toestellen buiten hun printwerk doen. Beschut tegen de wind in een hoekje, naast de rokers. Ernst & Klink, make it happen!
Patrick: De mensen die dit laten onderzoeken die verkopen luchtventilatiesystemen (Plenum) vandaar !!
Op 03-12-2008 0:20:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Patrick:

De mensen die dit laten onderzoeken die verkopen luchtventilatiesystemen (Plenum) vandaar !!

Ach, het houdt de economie draaiende.
United as one. Divided by zero.
Op 03-12-2008 0:22:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stephan224: Bijna iedereen weet dat er ozon vrijkomt bij het maken van een kopie (oorzaak van licht in hoofd voelen). En een ieder die een beetje technisch is kan berenederen dat er inderdaad ook fijnstof vrijkomt en wat andere stoffen. De overheid heeft hier allang regels voor opgesteld in de vorm van NEN of NEN-EN normeringen. Het is dus al bekend dat er extra maatregelen voor nodig zijn. Dit artikel doet net alsof het een nieuw gegeven is, maar in tegenstelling.

Daarnaast is een plenum niets anders dan een box op een rooster. Het is geen merk, noch is het een bedrijfsnaam. Ook is het niet verplicht voor de afzuiging van zo`n ruimte. De bovenste reacties slaan de plank dus volledig mis.

Ik vindt dat we ons beter eens druk kunnen maken om het feit dat we allemaal de overheid geld betalen voor het milieu (denk aan verpakkingtax enzo). We betalen en ondertussen doet de overheid niets, en dan ook werkelijk niets. Ja ze schrijven een paar regeltjes, maar das alles. Het wordt tijd dat we hier een over gaan lopen zeuren! Deze melk koe moet eens geslacht worden door bewustmaking. Misschien is dit ook wel een goed idee voor een artikel op GW.
Op 03-12-2008 14:23:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Tis niet helemaal waar dat ons ministerie er niks aan doet. Laser printers mogen niet meer op kantoor staan namelijk. Officieel dan. Laserprinters horen volgens onze overheid op de gang thuis. Handhaving is natuurlijk niet aan de orde.
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 03-12-2008 14:40:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis:
KC:

Tis niet helemaal waar dat ons ministerie er niks aan doet. Laser printers mogen niet meer op kantoor staan namelijk. Officieel dan. Laserprinters horen volgens onze overheid op de gang thuis. Handhaving is natuurlijk niet aan de orde.


En als je kamerdeur de hele dag open staat en die naast de printer staat? mag dat dan weer wel? want mijn kantoortje staat juist naast zo'n printer
Op 03-12-2008 15:30:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Geld dit ook voor laserscanners?
Op 03-12-2008 16:04:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Ik ben geruime tijd technicus geweest voor (onder andere) onderhoud van copiers en printers.

Ik zat de hele dag met mijn neus (en handen en vingers ) in en rond copiers en (laser)printers.
Ozon geur continue.

En bij 'groot onderhoud' werd de ganse toner-voorraad (en de developer, voor de kenners) in een plastic zak gekieperd en de rest met de stofzuiger netjes weggezogen (en een stofzuigerzak houdt zeker niet al dat 'roet' (want dat is die toner) binnen).

Kortom, jaaaaaren ozon en fijn stof binnen gekregen (zeker toen er eens een stofzuigerzak ontplofte tijdens een onderhoud).

En daar werd toen (iets van een 15-20 jaar geleden) niet over gepanikeerd, ook al waren er toen ook al geruchten van 'toner is kankerverwekkend'.

Heb wel continue hoofdpijn, maar dat had ik voordien ook al.

Maar écht gezond was dat werk toch niet, achteraf bekeken.
Wél boeiend (een copier van toen, gebaseerd op hoogspanning, dure lichtgevoelige drum, corona's en een hele boel fijne en minder fijne mechaniek, en van het eerste vijsje tot het laatste veertje weten wat waar hoort en wat wat doet, en dan de copies zo perfect mogelijk krijgen, het was een uitdaging. En de klant was blij als we langs geweest waren. Kom je niet veel meer tegen vrees ik deze dagen).

P.S. En een laserprinter is ongeveer hetzelfde procédé (toen toch): drum, hoogspanning, toner.

Om de onderhoudsprodukten niet te vergeten: liters aceton, alcohol (van de niet drinkbare soort)....
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 03-12-2008 18:10:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: meer ozon is toch een goed iets?

verder mijn mening oud nieuws, ik heb de mcse en aanverwante lectuur wel achter me staan waarin dit minstens 10 jaar geleden al aangegeven werd, en er al strenge regels aangegeven werden, de printer moest beslist afgesloten staan, er moest een klep overheen en er moest afzuiging aanwezig zijn, alleen zoals hierboven al gezegd: ik ben nog maar 1 of 2 werkplekken tegengekomen waar hieraan (deels) werd voldaan...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 03-12-2008 20:13:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: De mensen die zich daarover druk maakten bij ons op kantoor doken ook dagelijks de files in.
Maar dat is dan natuurlijk niet relevant meer het is gewoon die stink printer.
Stroom moet vloeien.
Op 04-12-2008 20:48:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bontevogel: Luk zei:

Ik ben geruime tijd technicus geweest voor (onder andere) onderhoud van copiers en printers.
Ook ex IBMer....
Op 06-12-2008 11:59:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Belasten of verbieden die ziekmakende dingen! WEG ER MEE! Ik vind het doodeng. Kom op Klink en Balkie hier is weer een extra potje om uit te tappen extra eco en healthtax op toners!!!

Wanneer je dan bezig bent, voer dan gelijk een CO2 uitadem tax in want dat vind ik ook niet kunnen, dat wij zomaar CO2 uitademen!!!
Op 05-12-2009 10:31:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden