De subtielste vorm van erotiek is misschien wel het spel van kijken en bekeken worden. We houden daar bewust of onbewust rekening mee door voor bepaalde kledij te kiezen of ons voorkomen aan te passen. Het spel van kijken en bekeken worden is goed te observeren in uitgaansgelegenheden of, in wat mindere mate, het openbaar vervoer. Minder subtiel zijn exhibitionisten. Deze groep mensen ontlenen sterke erotische gevoelens aan de wetenschap bekeken en, hopelijk, begeerd te worden. Een duidelijke grens tussen het gewoon leuk vinden om bekeken te worden en exhibitionisme is er niet. Exhibitionisten leven bij de gratie van kijkers en aangezien er in ieder van ons een voyeur schuilt komen beide partijen altijd wel aan hun trekken. Wat heeft een echte exhibitioniste er over te zeggen?

Het clichébeeld van de exhibitionist is die van het vieze mannetje die zijn regenjas opentrekt om zijn geslachtsdeel te tonen. In zekere zin is het exhibitionisme maar het zogenaamde 'potloodventen' gaat meer om het choqueren dan om het direct genot te halen uit het bekeken worden. Toch is niet iedereen het daar mee eens. De meeste exhibitionisten kan men 's zomers aantreffen op het strand of in uitgaansgelegenheden en doorgaans zijn het vrouwen. Ze geven het niet graag toe maar het is duidelijk dat behoorlijk wat vrouwen er tijd en geld voor over hebben om goedkeurende blikken te ontlokken.

exhibitionisme
(Versieren van lichaam, voor jezelf of voor een ander?) (foto copyright)

In dit deel gaan we zelf op de exhibitionistische toer en drukken we hieronder integraal een MSN-chat af die ik met J. voerde. J. is een aantrekkelijke dame van middelbare leeftijd met een normale maatschappelijke positie. Ze is vrijgezel heeft een oudere zoon en kan, als men dat perse wil, het labeltje ‘exhibitionist’ opgeplakt krijgen.

Frank zegt:
Wat kan je over exhibitionisme zeggen?

J zegt:
zat ff wiki te lezen en ook voyeur etc. die combi is snel te maken

Frank zegt:
Ja de een heeft de ander nodig

J zegt:
Precies.. en daar draait alles weer naar de kern toe elkaar nodig hebben...

Frank zegt:
Geeft exhibitionisme je een gevoel van macht? Dat je mannen kan boeien, of juist andersom

J zegt:
Ja in zekere zin wel.. want je weet dat je aandacht krijgt.. positief of negatief

Frank zegt:
Is het een roep om aandacht en bevestiging?

J zegt:
In eerste instantie gaat het om de aandacht... en die kan je zeker gebruiken tot een machtsspel, nee niet direct een roep om aandacht dat kan je ook op een andere manier

Frank zegt:
Waar komt het verlangen jezelf te tonen vandaan?

J zegt:
Voor mij meer...en dan zeker mijn blote lijf... als een drempel over stappen... acceptatie van je lijf door te merken dat een ander het mooi vind en er zelfs opgewonden van raakt, komt voort uit te veel.. in verleden.. negatieve opmerkingen... te dik... te grote borsten... etc. niet voldoen aan het algemene plaatje van bloedmooi met maatje 36

Frank zegt:
Dat lijk een beetje op narcisme?

J zegt:
Nee. Is meer dat je opeens merkt en ook hoe je het om kan draaien naar een goed gevoel, juist gebruiken om een goed gevoel te krijgen...toch dat machtsgevoel denk ik

Frank zegt:
Waar zit dan het erotisch aspect?

J zegt:
Het heeft meer te maken met je onzekerheid overwinnen... volwassen worden, het zelf in de hand hebben lijkt het wel van de opwinding verkrijgen... niet iemand geeft jou dat of veroorzaakt dat.. maar jij doet het zelf

Frank zegt:
Speelt exhibitionisme een belangrijke rol in je leven?

J zegt:
Gek genoeg heb ik juist altijd gedacht van niet... maar nu ik er over nadenk.. toch wel... het maakt dat ik mij goed voel... zeker... zelfbewuster

Frank zegt:
Oké... soms is exhibitionisme heel subtiel.. bijvoorbeeld zonder ondergoed winkelen of werken alleen jij weet het dan ... is dat ook een vorm van exhibitionisme?

J zegt:
Weet ik niet... voor mij niet... ik doe dat al zo lang... en alleen als juist iemand het weet geeft een opwinding

Frank zegt:
Maakt het voor een exhibitionist uit wie er kijkt?

J zegt:
In eerste instantie niet... denk ik..dat gaat pas meespelen als je met dat machtsgevoel wilt bezig zijn dan is het meer op erotiek en seks gericht

Frank zegt:
De macht over de kijker? of de macht van de kijker over jou..?

J zegt:
De macht van het spelen met de kijker

Frank zegt:
Als exhibitionist trek je waarschijnlijk een duidelijke lijn tussen kijken en aanraken...is die grens groot?

J zegt:
Die grens is er zeker... en voor een groot deel bepaal je die zelf ter plaatse.... dan maakt het een groot verschil wie er kijkt... zeker wie je aanraakt

Frank zegt:
Als je mocht kiezen tussen seks met je partner zonder toeschouwers en seks met je partner met toeschouwers, welke vorm zou je dan kiezen?

J zegt:
Ik moet kiezen?

Frank zegt:
Ja

J zegt:
Ik denk met partner... zonder, maar met een vriend zeg maar... met.
Maar vind beiden te gek

Frank zegt:
Mag ik dan concluderen dat exhibitionisme in jouw geval een spel is dat bij een intieme relatie ondergeschikt is aan de intimiteit?

J zegt:
ja eigenlijk wel...

Frank zegt:
Hoe uit je je exhibitionisme in het dagelijks leven?

J zegt:
Niet... ten zij jij het zonder ondergoed naar winkel of werk gaat er bij vind horen

Frank zegt:
Oké.. dus heeft alles een tijd en een plaats en is het niet dwangmatig

J zegt:
Precies
Zeker...bij mij...geen dwangmatigheid... sterker nog ik kijk ook naar mijn omgeving... of het 'kan'

Frank zegt:
Speelt buitenseks een rol?

J zegt:
Nee, niet direct... leuke bijkomstigheid

Frank zegt:
Veel mannen denken dat als een vrouw zich wat euh expliciet toont dat ze dan ook wel makkelijk over te halen is tot seksuele handelingen... heb je die ervaring ook?

J zegt:
Het gaat bij mij..denk ik.. ook niet zozeer om de sex... meer het opwindende gevoel ervoor... dat constante gevoel van super geilheid

J zegt:
ja.. mannen denken dat te snel... klopt en zijn soms erg verbaasd en zelfs gepikeerd als je een aanraking niet wilt toe staan

J zegt:
Kan je je die man nog voor de geest halen in cr...die aangekleed als of hij naar zn werk ging aan de bar zat..achter jou

Frank zegt:
ja

J zegt:
Toen ik meer van mijzelf liet zien aan jou... moest hij mij even aanraken...
negeren was mijn reactie

Frank zegt:
Kijken mag maar aankomen niet tenzij op uitnodiging is het devies?

J zegt:
Ja, het mag alleen als ik het wil, dan sta ik het toe

Frank zegt:
Dat is heel duidelijk en leerzaam voor aspirant voyeurs

J zegt:
Hahahah

Frank zegt:
Heb je nog een boodschap voor onze lezers?

J zegt:
Eigenlijk het al oude kijken mag... aankomen even vragen?
 
Frank zegt:
Lijkt me voldoende, dan je wel voor je openhartigheid en ik kom snel even bij je 'kijken´

J zegt:
Hahaha heerlijk 


exhibitionisme
(Shower zoekt kijker, serieuze reacties voor J. zijn welkom)
(foto copyright)

Tot zover de chat met J. die ook zo aardig was om haar eigen foto’s die bij dit blog staan vrij te geven. J. is vrijgezel en als er doortastende single heren zijn die dit lezen en zich aangesproken voelen voor een serieuze relatie stuur dan een leuke email naar infoATgrenswetenschap.nl (AT door @ vervangen) onder vermelding van J. en wij sturen die dan weer door.
De Hertog: Groots! Kijken blijf ik doen, met of zonder partner :p
Op 15-12-2008 13:14:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Ik vertoon alleen neigen tot exhibitionisme met mijn kleren aan.
United as one. Divided by zero.
Op 15-12-2008 13:55:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Wat zou een wekelijkse column, uiteraard met een onderwerp "vragen van de bezoeker" en wat recente foto's ontzettend welkom zijn... Genot om naar te kijken!
...
Op 15-12-2008 15:01:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jokero:
cootje:

Wat zou een wekelijkse column, uiteraard met een onderwerp "vragen van de bezoeker" en wat recente foto's ontzettend welkom zijn... Genot om naar te kijken!


Wat hij zegt inderdaad. Mooie aflevering ook weer.
Op 15-12-2008 15:59:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: wow mooie inkijk... ik bedoel het relaas (oke ook de foto's) Complimenten voor de dame om zich zo open op te stellen en ons sukkels nog eens wat stof tot nadenken te geven.
keurig.
Op 15-12-2008 20:46:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Wat ik me afvraag (nog ff tussendoor) hoe zit dat met mannen en exhibitionisme. Ik bedoel, ik hou zelf ook wel van showen en dat voelt ook fijn aan als inderdaad een soort accepteren en open zijn over je lichaam en je seksualiteit, maar toch heb ik altijd in mijn achterhoofd zo'n gevoel dat je als man al snel als viezerik gezien wordt.

Hoe kan je exhibitionistisch zijn naar vrouwen toe zonder dat je als pervers gezien wordt? Zijn daar nog subtiele tips voor? Of is dat echt per vrouw aanvoelen langzamerhand?
...
Op 16-12-2008 0:09:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
cootje:

Wat ik me afvraag (nog ff tussendoor) hoe zit dat met mannen en exhibitionisme. Ik bedoel, ik hou zelf ook wel van showen en dat voelt ook fijn aan als inderdaad een soort accepteren en open zijn over je lichaam en je seksualiteit, maar toch heb ik altijd in mijn achterhoofd zo'n gevoel dat je als man al snel als viezerik gezien wordt.

Hoe kan je exhibitionistisch zijn naar vrouwen toe zonder dat je als pervers gezien wordt? Zijn daar nog subtiele tips voor? Of is dat echt per vrouw aanvoelen langzamerhand?

Goeie vraag.

Voor een viezerik...

United as one. Divided by zero.
Op 16-12-2008 0:23:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Het zal wel, maar blijkbaar is voor mij persoonlijk het gezicht zeer belangrijk. Die foto's doen me niets, zo zonder ogen.
Niet om J. te dissen (respect!) maar ik denk eerder aan een slagerij dan iets seksueels. Pas wanneer de ogen/het gezicht de meerwaarde geven (een geretourneerde geile blik bijvoorbeeld) komt de opwinding.
Maar nogmaals, dat is persoonlijk.
(bericht gewijzigd op 16-12-2008 0:38:38)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 16-12-2008 0:36:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Kan me ook wel voorstellen dat ze haar gezicht hier niet openlijk tentoon wil spreiden. Onder het motto; wanneer het past. En exhibitionisme is hoe vreemd ook vaak iets persoonlijks en prive's. Wat je niet maar met iedereen deelt. *lees; familie, vrienden, collega's en dat soortemet van tijdsgenoten*

Maar Ja Horus, weer gerust, want ook in exhibitionisme/voyeurisme-land past op ieder potje een dekseltje.
Moeten is een keuze...
Op 16-12-2008 0:46:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Waarom voel ik me nu zo vies ???

Ik kan persoonlijk al erg genieten van deze prachtige vormen, is niet perse een gezicht bij nodig en inderdaad ook niet altijd even handig.

Geeft daarmee wel aan (helaas) dat in deze oh zo 'open' maatschappij seksualiteit en het uiten daarvan nog steeds niet geaccepteerd is, anders hadden we waarschijnlijk wel een gezicht gezien.

Aldus, in het ontbreken van het gezicht het gezicht van de effecten van onze seksuele maatstaven...
(bericht gewijzigd op 17-12-2008 9:10:35)
...
Op 17-12-2008 9:09:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Ik wil geen spelbreker zijn, maar als je de foto goed bekijkt is het een oudere vrouw compleet met spatblauwe aders op haar benen. Je moet er maar op vallen als het je eigen vrouw niet is.
Op 17-12-2008 21:04:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
lemetje:

Ik wil geen spelbreker zijn, maar als je de foto goed bekijkt is het een oudere vrouw compleet met spatblauwe aders op haar benen. Je moet er maar op vallen als het je eigen vrouw niet is.


Wat heeft leeftijd er mee te maken? O, ja excuus, ouderen mogen natuurlijk geen sexbelevenis hebben. Net als dikke, gedrongen, gehandicapten, lelijkers, puistenkoppen, brildragers en beugelbekkies... tenminste als we de commercie mogen geloven.
Op 18-12-2008 13:58:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
lemetje:

Ik wil geen spelbreker zijn, maar als je de foto goed bekijkt is het een oudere vrouw compleet met spatblauwe aders op haar benen. Je moet er maar op vallen als het je eigen vrouw niet is.

Vind je dat zelf ook niet een beetje bekrompen? Of doe je't alleen met Barbie?
(bericht gewijzigd op 18-12-2008 14:19:22)
United as one. Divided by zero.
Op 18-12-2008 14:19:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Stamgast:

lemetje:

Ik wil geen spelbreker zijn, maar als je de foto goed bekijkt is het een oudere vrouw compleet met spatblauwe aders op haar benen. Je moet er maar op vallen als het je eigen vrouw niet is.

Vind je dat zelf ook niet een beetje bekrompen? Of doe je't alleen met Barbie?


Dat zou dan eerder met Ken zijn, lemetje is een vrouw namelijk. Ja ja, ook die reageren op GW...

En op zich ben ik blij dat er mannen zijn die een "oudere vrouw met spataders" mooi vinden en blijkbaar naar het totaalpakket kijken (voor zover zichtbaar op de foto's)
Op 18-12-2008 14:24:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
cootje:

Wat ik me afvraag (nog ff tussendoor) hoe zit dat met mannen en exhibitionisme. Ik bedoel, ik hou zelf ook wel van showen en dat voelt ook fijn aan als inderdaad een soort accepteren en open zijn over je lichaam en je seksualiteit, maar toch heb ik altijd in mijn achterhoofd zo'n gevoel dat je als man al snel als viezerik gezien wordt.

Hoe kan je exhibitionistisch zijn naar vrouwen toe zonder dat je als pervers gezien wordt? Zijn daar nog subtiele tips voor? Of is dat echt per vrouw aanvoelen langzamerhand?


Intrigerende vragen....
Sowieso moet je het per vrouw aanvoelen, denk ik. Daar bestaat geen algemene regel of iets dergelijks voor.

Dan zou ik jou willen vragen hoe je jouw behoefte aan exhibitionisme uit? Ik kan me voorstellen dat je dat hebt, maar om de vraag te kunnen beantwoorden of je dan als viezerik of pervers wordt gezien zou ik eerst moeten weten wat je behoefte is. En dan nog is dat ook alleen mijn persoonlijke mening.

Maar het is even aan jou of je daar open over wil zijn.
Op 18-12-2008 14:30:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje:
C.:

cootje:

Wat ik me afvraag (nog ff tussendoor) hoe zit dat met mannen en exhibitionisme. Ik bedoel, ik hou zelf ook wel van showen en dat voelt ook fijn aan als inderdaad een soort accepteren en open zijn over je lichaam en je seksualiteit, maar toch heb ik altijd in mijn achterhoofd zo'n gevoel dat je als man al snel als viezerik gezien wordt.

Hoe kan je exhibitionistisch zijn naar vrouwen toe zonder dat je als pervers gezien wordt? Zijn daar nog subtiele tips voor? Of is dat echt per vrouw aanvoelen langzamerhand?


Intrigerende vragen....
Sowieso moet je het per vrouw aanvoelen, denk ik. Daar bestaat geen algemene regel of iets dergelijks voor.

Dan zou ik jou willen vragen hoe je jouw behoefte aan exhibitionisme uit? Ik kan me voorstellen dat je dat hebt, maar om de vraag te kunnen beantwoorden of je dan als viezerik of pervers wordt gezien zou ik eerst moeten weten wat je behoefte is. En dan nog is dat ook alleen mijn persoonlijke mening.

Maar het is even aan jou of je daar open over wil zijn.

Hoe ik op dit moment vooral die drang naar exhibitionisme, dat open zijn, dat acceptatie proces, vervul, is door erotisch webcammen. Ook al is het digitaal, toch blijft het principe hetzelfde en is het ook vanuit een vertrouwde omgeving te doen, verlaagde de drempel voor mij persoonlijk wat, en geeft je de mogelijkheid wat te experimenteren.

In dat geval kom je dan ook vrijwel alleen erotisch geïnteresseerden tegen en heb je niet zo snel het label pervers, maar toch pik ik links en rechts een tendens op van dat alle mannen maar gefrustreerde figuren zijn omdat ze zo massaal te vinden zijn in de erotische sfeer.

Ik denk dat ook meespeelt dat mannen vaak erg kort door de bocht zijn en puur lust gericht bezig zijn zonder enige vorm van spel of creativiteit, vrouwen daarin tegen hebben dat wel vaak meer, toch wat speelser en een mooier spel, denk dat dat er mee te maken heeft nu dit me zo tijdens dit antwoord te binnen schiet.
(bericht gewijzigd op 19-12-2008 2:07:10)
...
Op 19-12-2008 1:59:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Volgens mij zijn saunagangers, nudisten en schaars geklede party people in essentie ook exhibies. Misschien ligt de motivatie niet zo zeer op erotisch vlak maar zeker op het vlak van acceptatie en bewustzijn van eigen lijf.

@ Cootje.

Naakt op de webcam is toch prima. De toeschouwer kan zelf bepalen en everybody is happy.
Op 19-12-2008 9:00:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Inderdaad dat zou kunnen, het komt ook in allerlei vormen voor natuurlijk, net hoe je het zelf invult enz, ik vindt de webcam zeker prima, lekker vrijblijvend
...
Op 19-12-2008 16:57:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
cootje:

Hoe ik op dit moment vooral die drang naar exhibitionisme, dat open zijn, dat acceptatie proces, vervul, is door erotisch webcammen. Ook al is het digitaal, toch blijft het principe hetzelfde en is het ook vanuit een vertrouwde omgeving te doen, verlaagde de drempel voor mij persoonlijk wat, en geeft je de mogelijkheid wat te experimenteren.

In dat geval kom je dan ook vrijwel alleen erotisch geïnteresseerden tegen en heb je niet zo snel het label pervers, maar toch pik ik links en rechts een tendens op van dat alle mannen maar gefrustreerde figuren zijn omdat ze zo massaal te vinden zijn in de erotische sfeer.


Inderdaad, als je er gericht en selectief mee omgaat, dan tref je ook gelijkgestemden en is er over het algemeen al bij voorbaat acceptatie. Misschien heerst er wel een beeld van gefrustreerde mannetjes etc. maar ik denk dat dit komt omdat veel mensen moeite hebben met hun eigen seksualiteit en de openheid daarover. Dus dat zul je altijd wel treffen. Ben jij er echter zelf helemaal comfy over, over je beslissingen en hoe jij ermee omgaat, dan zullen dat soort opmerkingen ook zo van je afglijden, denk ik.

cootje:

Ik denk dat ook meespeelt dat mannen vaak erg kort door de bocht zijn en puur lust gericht bezig zijn zonder enige vorm van spel of creativiteit, vrouwen daarin tegen hebben dat wel vaak meer, toch wat speelser en een mooier spel, denk dat dat er mee te maken heeft nu dit me zo tijdens dit antwoord te binnen schiet.

Dat kan, is ook weer erg verschillend van persoon tot persoon (zowel man als vrouw). Ik heb zelf niet zoveel met generaliseren: dan ga je al uit van bepaalde aannames en veronderstellingen. Doe waar jij je goed bij voelt, zou ik zeggen. Ik persoonlijk vind het prettig als een ander zich lekker voelt in haar/zijn lijf en seksualiteit. Dat accepteert en daar open in is. Vind ik een mooie eigenschap.
Op 19-12-2008 17:22:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Ganzfeld:

Volgens mij zijn saunagangers, nudisten en schaars geklede party people in essentie ook exhibies. Misschien ligt de motivatie niet zo zeer op erotisch vlak maar zeker op het vlak van acceptatie en bewustzijn van eigen lijf.


Ik denk ook dat het gaat om schaamteloze acceptatie van jezelf. Ik ben ook content met mezelf en mijn lijf, en voel me vrij en zeker genoeg om te zijn wie ik ben. Ik zie geen reden mezelf te verstoppen. Maar ik ga niet perse naar sauna etc. om mezelf te laten zien: dat doe ik voor de sauna op zich, dat daarbij naaktheid hoort vind ik geen punt.

Dat is dan wel weer een verschil met het puur exhibitionistische, denk ik.
Op 19-12-2008 17:34:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Het is inderdaad afhankelijk van de man of vrouw hoe het uiten of het spel vorm krijgt.

Maar zonder te willen generaliseren en puur feitelijk, als je een webcam site pakt zal je meestal 200 mannen zien die zich vrij gefrustreerd op de 5 aanwezige vrouwen werpen, denk dat daar die tendens ook wel mee gevoed wordt

En misschien omdat mannen in het algemeen toch wat minder met hun gevoel en ook vrouwelijke kant in verbinding staan, zullen ze ook minder snel een wat meer met gevoel onderbouwde 'show' weggeven.

Puur mijn visie.
...
Op 19-12-2008 17:50:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
cootje:

Het is inderdaad afhankelijk van de man of vrouw hoe het uiten of het spel vorm krijgt.

Maar zonder te willen generaliseren en puur feitelijk, als je een webcam site pakt zal je meestal 200 mannen zien die zich vrij gefrustreerd op de 5 aanwezige vrouwen werpen, denk dat daar die tendens ook wel mee gevoed wordt

En misschien omdat mannen in het algemeen toch wat minder met hun gevoel en ook vrouwelijke kant in verbinding staan, zullen ze ook minder snel een wat meer met gevoel onderbouwde 'show' weggeven.

Puur mijn visie.


Aha, maar dan vind jij dus zelf dat mannen vrij gefrustreerd zijn op basis van je ervaringen...en is de door jouw genoemde tendens dus eigenlijk jouw eigen mening.... .
Op 19-12-2008 18:39:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje:
C.:

cootje:

Het is inderdaad afhankelijk van de man of vrouw hoe het uiten of het spel vorm krijgt.

Maar zonder te willen generaliseren en puur feitelijk, als je een webcam site pakt zal je meestal 200 mannen zien die zich vrij gefrustreerd op de 5 aanwezige vrouwen werpen, denk dat daar die tendens ook wel mee gevoed wordt

En misschien omdat mannen in het algemeen toch wat minder met hun gevoel en ook vrouwelijke kant in verbinding staan, zullen ze ook minder snel een wat meer met gevoel onderbouwde 'show' weggeven.

Puur mijn visie.


Aha, maar dan vind jij dus zelf dat mannen vrij gefrustreerd zijn op basis van je ervaringen...en is de door jouw genoemde tendens dus eigenlijk jouw eigen mening.... .


Eigenlijk kan je zeggen van wel ja, maar is het niet een waarneming waar je niet omheen kunt en die iedereen kan zien?

Kijk bijvoorbeeld eens naar hoeveel mannen cammen zonder daar iets voor te rekenen, en hoeveel vrouwen cammen en daar wel iets voor rekenen, dat is simpelweg een kwestie van vraag en aanbod die wat verteld over het verschil in het nodig hebben van.

Wordt het beeld daar ook niet door gevoed? Misschien dat mannen nu eenmaal gewoon meer seks nodig hebben dan vrouwen en dat daardoor dat verschil in vraag en aanbod ontstaat, en daardoor de man snel als gefrustreerd gezien kan of gaat worden.
...
Op 19-12-2008 19:05:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje:
C.:

Stamgast:

lemetje:

Ik wil geen spelbreker zijn, maar als je de foto goed bekijkt is het een oudere vrouw compleet met spatblauwe aders op haar benen. Je moet er maar op vallen als het je eigen vrouw niet is.

Vind je dat zelf ook niet een beetje bekrompen? Of doe je't alleen met Barbie?


Dat zou dan eerder met Ken zijn, lemetje is een vrouw namelijk. Ja ja, ook die reageren op GW...

En op zich ben ik blij dat er mannen zijn die een "oudere vrouw met spataders" mooi vinden en blijkbaar naar het totaalpakket kijken (voor zover zichtbaar op de foto's)


Dank je C...

Ik wilde alleen maar de aandacht erop vestigen van de heren die al meteen met hun tong op de schoen hingen wegens een paar uitpuilende borsten.
Tuurlijk heeft iedere leeftijd zijn charmes en als je samen ouder wordt, 'zie' je dat niet. De heren zullen er in hun midlive ook niet meer al te florisant uitzien.
Ikke Barbie met mijn Kent.

Op 19-12-2008 20:32:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
joy: hallo allemaal leuk om alle reacties te lezen op het stukje van Frank over exibi. Voorals eerst Frank, dank je wel voor het goed weergeven wat exhibi kan zijn. Dank aan Ganzfeld, voor het compliment, inderdaad lijkt het wel...in de door velen omschreven als ; open minded en open maatschappij...dat vrouwen zoals ik...52 jaar dus... achter de geraniums zouden moeten zitten... in iedergeval zich niet bloot op een foto moeten laten zetten en dan ook nog op internet...! ..schande !... de niet gefoto shopte, niet geretoucheerde eerlijke bloot fotoos van een oudere vrouw met zichtbare adertjes.. en voor Ja Horus mijn gezicht laten zien ..ach niet echt bezwaarlijk..maar je begrijpt vast wel dat ook ik niet zit te wachten op reacties op mijn rimpeltjes en kraaien pootjes daarbij komt ook nog mijn foto's zijn ter illustratie van het onderwerp en niet ter geile-vermaak-opwinding van de heren...verwijs ik naar een nul zes of een ik-maak-jou-gratis-geil site Voor Lemetje: leer eens lezen en kijken waar het echt om gaat...en ter info...die adertjes zijn geen spataders en had ik al toen ik 25 was niets leeftijd gebonden dus.. maar zou jou wel willen zien op je 52 ste als uitgezakte barbie en ken met bierbuik .. laat jij je maar gek maken door alle mooie, nette, gefoto shopte barbie foto's van het net hoor of door de vrouwen met het 'Helwegen' effect...cq defect... Voor Yvoryke: dank je voor jou commentaar..en inderdaad klopt het: waar gepast je ziet het grijnzzz zelfs op een site als GW zijn er nog mensen die niet kunnen lezen en kortzichtig zijn van geest..
Voor mij joy--vrouw van 52 met trots was het leuk om aan een stukje van Frank mee te werken...en ik kan je zeggen het is heerlijk om je eigen lijf zo te accepteren als ik het mijne doe..
ik wens iedereen een eerlijk, open en bloot 2009 toe ! lieve groeten van Joy
Op 23-12-2008 3:00:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Hee Joy, jij ook een lekker naakt 2009 toegewenst en bedankt voor dit mooie kerstcadeau

p.s.

Rimpels kunnen ook heel sexy zijn...
...
Op 23-12-2008 13:16:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
joy: Dank je cootje ook ik hoop op een eerlijk en 'bloot' 2009...waar het kan en gepast...en natuurlijk een warme zomer dan dat dan weer wel natuurlijk :d
Op 23-12-2008 14:03:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Dat zou niet verkeerd zijn idd , liefst ook beetje vroeg al...
...
Op 23-12-2008 15:12:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
joy:

hallo allemaal leuk om alle reacties te lezen op het stukje van Frank over exibi. Voorals eerst Frank, dank je wel voor het goed weergeven wat exhibi kan zijn. Dank aan Ganzfeld, voor het compliment, inderdaad lijkt het wel...in de door velen omschreven als ; open minded en open maatschappij...dat vrouwen zoals ik...52 jaar dus... achter de geraniums zouden moeten zitten... in iedergeval zich niet bloot op een foto moeten laten zetten en dan ook nog op internet...! ..schande !... de niet gefoto shopte, niet geretoucheerde eerlijke bloot fotoos van een oudere vrouw met zichtbare adertjes.. en voor Ja Horus mijn gezicht laten zien ..ach niet echt bezwaarlijk..maar je begrijpt vast wel dat ook ik niet zit te wachten op reacties op mijn rimpeltjes en kraaien pootjes daarbij komt ook nog mijn foto's zijn ter illustratie van het onderwerp en niet ter geile-vermaak-opwinding van de heren...verwijs ik naar een nul zes of een ik-maak-jou-gratis-geil site Voor Lemetje: leer eens lezen en kijken waar het echt om gaat...en ter info...die adertjes zijn geen spataders en had ik al toen ik 25 was niets leeftijd gebonden dus.. maar zou jou wel willen zien op je 52 ste als uitgezakte barbie en ken met bierbuik .. laat jij je maar gek maken door alle mooie, nette, gefoto shopte barbie foto's van het net hoor of door de vrouwen met het 'Helwegen' effect...cq defect... Voor Yvoryke: dank je voor jou commentaar..en inderdaad klopt het: waar gepast je ziet het grijnzzz zelfs op een site als GW zijn er nog mensen die niet kunnen lezen en kortzichtig zijn van geest..
Voor mij joy--vrouw van 52 met trots was het leuk om aan een stukje van Frank mee te werken...en ik kan je zeggen het is heerlijk om je eigen lijf zo te accepteren als ik het mijne doe..
ik wens iedereen een eerlijk, open en bloot 2009 toe ! lieve groeten van Joy


Ook jij een whopping jaar gewenst !!! Leuk je toegift dank je wel
Op 23-12-2008 16:36:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden