Via Frontier Bookshop kregen we op verzoek een DVD binnen die al een tijdje uit was. Het was een interview met Patrick Geryl naar aanleiding van zijn boek 'De wereldcatastrofe in 2012'. Ondertitel: de Maya aftelling naar het einde van onze wereld. De Vlaamse onderzoeker en schrijver deelt erin mee hoe hij denkt over het 'rampjaar' 2012 en wat er dan met de planeet zal gebeuren. Een blik op die videoschijf mag natuurlijk niet op GW ontbreken...We kennen Patrick Geryl. Door zijn 2012-interpretatie komt hij over als een doemprediker en -denker, maar dan wel eentje die alles netjes onderbouwt en zeer actief is in 'het veld'. Bij de opgravingen rondom het labyrint van Hawara stond hij op de eerste rij. In dat labyrint zou zich de 'gouden cirkel' bevinden: een grootse kamer helemaal in goud met daarin belangrijke hiërogliefen uit verleden en toekomst. Hij meent dat zijn zoektocht zal leiden naar de culturele en spirituele origines van onze beschaving en diens lot. In het labyrint hoopt Geryl de reden te vinden waarom de piramides zijn gebouwd en wat ze precies met 2012 te maken hebben.Benieuwd naar informatie die niet in zijn boeken staat schoven we de DVD in de disc-lade. Het menu opende zich aan ons. Gelikt. Dat viel eerder ook al op bij de hoes en de opdruk van het schijfje zelf, het is een keurig verzorgde uitgave die de DVD-verzameling helpt sieren.

We're all gonna die!!

De woordkeuze die Patrick Geryl hanteert maakt zijn boodschap soms bombastisch. De 'rampen', 'catastrofes' en 'cataclysmes' vliegen je om de oren en daar moet je even doorheen prikken. Hoewel het een vreemde ervaring blijft, is het aan de andere kant ook logisch dat dit soort grote woorden vaak voorkomen. De man heeft het onder andere over een kanteling van de polen en dat is redelijk catastrofaal. Hoe valt het anders te omschrijven?

Geryl legde de kennis van de Maya's naast die van de Egyptenaren en merkte dat er veel gelijkenissen waren, met name in de piramiden en astronomie. De Maya-piramiden zijn in bepaalde opzichten als kalenders en Geryl besloot die wetenschap op de Egyptische piramides toe te passen. Volgens zijn conclusie is de grote piramide in Gizeh een astronomische klok die één (eind)moment in de tijd markeert: 20 december 2012.
Tijdens zijn zoektocht naar wat er dan precies zou gebeuren botste hij op een nog onbekende zonnecyclus die niet veel afwijkt van de elfjarige cyclus.

Patrick Geryl

De reden dat de Maya's en Egyptenaren op 20 december 2012 grote dingen verwachtten is volgens Geryl een aankomende zonnestorm. In luttele tijd zouden triljoenen magnetische deeltjes de aarde bereiken waardoor de magnetische polen van de planeet omflippen. Of dat zo is of niet zal de toekomst uitwijzen, ons onderzoek toont alvast aan dat de magnetische Noordpool zich de laatste jaren versneld verschuift. Dat kan stroken met wat Geryl vertelt, onze zon lijkt zich voor te bereiden op iets.

Hoe dan ook, volgens Patrick Geryl heeft de zonne-uitbarsting in 2012 grote aardbevingen en vloedgolven van twee tot drie kilometer hoog tot gevolg. Door verplaatsing van de aardlagen gaan alle vulkanen wereldwijd exploderen. Telefoons, computers, satellieten en internet zullen er niet meer zijn. Alle elektronica zal door de deeltjesvloed kortgesloten of ontmanteld worden. De vorige keer dat een dergelijke gebeurtenis plaatsvond was er nog geen internet. Dat zo'n 12.000 jaar geleden. U bent gewaarschuwd, en dus met twee.

Patrick Geryl

Hellup!

U wilt natuurlijk overleven en ook daar heeft Patrick aan gedacht. Hij adviseert mensen een onzinkbare boot te bouwen. Wie niet inventief genoeg is om er zelf een te maken kan er altijd nog eentje van ETAP kopen. De goedkoopste die we vonden was een tweedehandsje. Kostprijs: 35.000 €uro. In de zee bent u echter veilig, als het water stijgt gaat het bootje gewoon mee omhoog.

Een andere optie is klimmen. Als de catastrofe zich voordoet dan moet je volgens Patrick zo hoog mogelijk in de bergen zitten. Maar dan niet de fragiele bergen die kunnen afbreken tijdens het gedonder; vooral rond de evenaar doet dat risico zich voor. Een andere eis is dat de berg niet dicht bij een vulkaan ligt. Volgens Patrick is de enige berg die daarvoor in aanmerking komt de Drakensbergen in Zuid-Afrika.

Hoe dan ook kost overleven geld. Met ronddobberen in een bootje, of zitten zuchten op een berg kom je er niet. Aangezien alles vernietigd zal zijn is het dus nodig om goed voor te bereiden. Kleren, voedsel, brandbaar materiaal, noem maar op. Via zijn website howtosurvive2012.com vertelt Patrick Geryl u er alles over. Daar vindt u ook informatie over de overlevingsgroep die de Vlaming heeft opgezet. U kunt zich nog aansluiten.

Boem

Conclusie

Zowat alle informatie uit het 45-minuten durende interview staat te lezen in de boeken van Patrick Geryl 'De Orion Profetie' en 'De wereldcatastrofe in 2012'. Voor wie niet van boeken houdt is de DVD dus sowieso een aanrader. Patrick heeft geen saaie vertelstijl en de tijd vliegt voorbij.
Spijt dat we drie kwartier aan de DVD hebben besteed is er dus zeker niet. Het interview zorgde voor een compleet overzicht in het 2012-goed van Patrick Geryl. Voor wie helemaal nieuw is met 2012, of het werk van de man, kunnen we de schijf aanbevelen. En dat voor slechts 17,50 euro. Valt ook weer mee.


(Patrick Geryl in De Laatste Show op het Vlaamse Een)
lindaatje: Nou en als er niks gebeurt in december 2012, wat ik eigenlijk verwacht, dan breng ik al mijn 2012-boeken terug naar de boekwinkel en eis m'n geld terug. Mijn bewustzijn heeft blijkbaar zelfs geen hoger niveau bereikt.
(bericht gewijzigd op 28-12-2008 14:20:30)
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 28-12-2008 14:19:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Struikelaar: Marketing 101:
Praat eerst de mensen een angst aan en bied vervolgens een oplossing aan voor weinig geld.
Op 28-12-2008 14:23:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
merlin: Aangezien tijd/ruimte steeds verder krimpt en in 2012 ophoudt te bestaan zoals wij tijd/ruimte kennen en je gedachten ter plekke gematerialiseerd worden, gebeurt er precies datgene dat jij wilt...

merlin
Op 28-12-2008 15:56:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: Deze mijnheer Geryl zei eerder (midden 2007) dat eind 2008 de tekens (van een naderende cataclysme) duidelijk zouden worden. Zoals verwacht is er niets gebeurd, en in 2012 zal er ook niets opmerkelijks gebeuren neem ik aan... Afgezien dat sommige mensen mogelijk wat "nuchterder" worden... Als we een betere wereld willen hebben zullen we zelf, en met zijn allen, de verantwoordelijkheid daarvoor moeten gaan nemen.
(bericht gewijzigd op 28-12-2008 16:26:46)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 28-12-2008 16:25:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Beeblebrox: [cynisme aan]
Het mooiste is nog dat er, ongeacht de uitkomst, nog bijna 4 gehele jaren overblijven om de voor en tegenstanders van Geryl elkaar het leven zuur te maken (en dan heb ik het nog niet eens over andere stromingen die er weer heel wat anders in 2012 zien).
[cynisme uit]

Wat ik dan wel interessant vind, hoeveel van de medelezers/reageerders gaan of willen daadwerkelijk met Geryl mee naar Zuid Afrika?
Op 28-12-2008 17:05:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Beeblebrox:

Wat ik dan wel interessant vind, hoeveel van de medelezers/reageerders gaan of willen daadwerkelijk met Geryl mee naar Zuid Afrika?

Ik laat mijn hekserij nog liever vrijwillig door de inquisitie onderzoeken.
(bericht gewijzigd op 28-12-2008 18:25:58)
United as one. Divided by zero.
Op 28-12-2008 18:25:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Wat een ongelofelijke flapdrol met zijn gezwets over "smeltende" kernreactoren die Europa voor decennia onleefbaar gaan maken...
Goed nieuws is dat ie op 20 dec 2012 boven op een berg in Afrika zijn zelfberedeneerde lot af zit te wachten.
Zijn we daar in ieder geval van af.

Ik heb het meer gezegd: moe word ik van die doemdenkers met hun reversed engineering logica: eerst een oplossing vinden (dat vinden ze geweldig: wilde fantasiën over als een holbewoner vermomd iedere dag je dagelijks vlees neerknuppelen, en nooit meer moeilijk doen over vrouwen, je geeft de eerste de beste vrouw een tikje met je knots en sleept je nieuwe verkering mee naar je hol..) en er dan met de belachelijkste "bewijzen" de aanleiding bijverzinnen..

Ze kunnen haast niet wachten...
(bericht gewijzigd op 28-12-2008 19:08:47)
Op 28-12-2008 19:05:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
hoff:

"smeltende" kernreactoren die Europa voor decennia onleefbaar gaan maken...

ik vraag me af hoe dat zou kunnen smelten.
net zoals een 9/11 comissie pikkie zei dat het beton zo warm werd dat het begon te smelten (bron kan ik helaas niet meer vinden..)

artikel:
Hoe dan ook kost overleven geld.

dat is nu ook zo
zonder geld kan je geen eten, huis en kleding kopen.
dus heb je geld nodig om te kunnen overleven
eigenlijk zou dit niet moeten zijn vind ik..
dus daarom:
http://www.thevenusproject.com/

Op 28-12-2008 21:47:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
lindaatje:

Nou en als er niks gebeurt in december 2012, wat ik eigenlijk verwacht, dan breng ik al mijn 2012-boeken terug naar de boekwinkel en eis m'n geld terug. Mijn bewustzijn heeft blijkbaar zelfs geen hoger niveau bereikt.


Dat is nu juist waar het om draait ; personen zoals Geryl creeëren met opzet fictieve dingen en maken die dan nog zo spectaculair mogelijk, succes gegarandeerd. Het bewijs van dit succes wordt geleverd door de stapel '2012'-boeken die je gekocht hebt. En jij bent lang niet de enige die zulke boeken kocht ; tienduizenden mensen schaften zich die zever aan. Ik persoonlijk begrijp hoegenaamd niet hoe iemand kan geloven in of geïnteresseerd kan zijn in '2012'. Het is zelfs lang niet zeker of die Maya-kalender juist geïnterpreteerd werd .....
Op 28-12-2008 23:59:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jeebee: Right Firefox; angst is een slechte raadgever. Een hoop gezever over 2012 en dat nog vier jaar lang.
Mag toch hopen dat er hier een aantal posters wat verstandiger worden. Weet iemand of er na 2012 nog een nieuwe datum kan worden vastgesteld waarop de wereld 'as we know it, ten onder gaat? Graag wat verder in de toekomst, kan er lustig doorgezeverd en verkocht worden.
Op 29-12-2008 0:59:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Jeebee:

Right Firefox; angst is een slechte raadgever. Een hoop gezever over 2012 en dat nog vier jaar lang.
Mag toch hopen dat er hier een aantal posters wat verstandiger worden. Weet iemand of er na 2012 nog een nieuwe datum kan worden vastgesteld waarop de wereld 'as we know it, ten onder gaat? Graag wat verder in de toekomst, kan er lustig doorgezeverd en verkocht worden.

de 2012-cyclus duurt tot 2016.
United as one. Divided by zero.
Op 29-12-2008 1:58:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
Wat ik mij altijd afvraag, is waarom moeten mensen boten kopen als alle electronische data straks toch als door een magneet verdwijnt in die zonnestorm en er dus ook geen krediet oftewel geen geld meer bestaat.
Je zou toch boten gaan weggeven of niet soms, maar wel aan mensen met enig verstand, niet aan figuren die hun leven vullen met wat patat eten, in de kroeg meelallen met andere dronken mensen en op de bank zitten sjagjes draaien. Geef die boten aan kritische non conformisten. , dat zijn de genenpoelen die het gaan redden namelijk.
Op 29-12-2008 3:11:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Ik denk niet dat de bootproducenten wakker liggen van 2012 en plots altruïstisch worden.
United as one. Divided by zero.
Op 29-12-2008 3:39:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Ach, als ik dat koppie van mijnheer zie denk ik: get a life!
'Don't forget rule number 6'
Op 29-12-2008 5:36:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Hoe komen ze er eigenlijk bij dat er iets slechts gaat gebeuren in 2012 ( ALS er iets gebeurd tenminste). het kan ook gewoon zijn dat er iets gebeurd waarvan we helemaal niets van merken ofzo ¬¬
Ita est :)
Op 29-12-2008 14:42:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
lotus:

Hoe komen ze er eigenlijk bij dat er iets slechts gaat gebeuren in 2012 ( ALS er iets gebeurd tenminste). het kan ook gewoon zijn dat er iets gebeurd waarvan we helemaal niets van merken ofzo ¬¬

Kijk eens om je heen. De Maya's zeiden dat de laatste cyclus er een was waar materie ging transformeren en deze cyclus zou eindigen door grote planetaire onrust (aardbevingen, rampen, etc). Vergelijk de huidige maatschappij eens met die van 100 jaar geleden. En vergelijk die met die van 200 jaar geleden. Je zal zien dat er de laatste jaren wel heel erg veel zaken in een stroomversnelling zijn gekomen. En stromen, die gaan altijd ergens naartoe.
United as one. Divided by zero.
Op 29-12-2008 14:45:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Gerard:

Ach, als ik dat koppie van mijnheer zie denk ik: get a life!

Wat een makkelijke een kinderlijke veroordeling.
United as one. Divided by zero.
Op 29-12-2008 14:45:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
3.14po:

Gerard:

Ach, als ik dat koppie van mijnheer zie denk ik: get a life!

Wat een makkelijke een kinderlijke veroordeling.

Ja, het was niet moeilijk.
'Don't forget rule number 6'
Op 29-12-2008 17:12:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
3.14po:

lotus:

Hoe komen ze er eigenlijk bij dat er iets slechts gaat gebeuren in 2012 ( ALS er iets gebeurd tenminste). het kan ook gewoon zijn dat er iets gebeurd waarvan we helemaal niets van merken ofzo ¬¬

Kijk eens om je heen. De Maya's zeiden dat de laatste cyclus er een was waar materie ging transformeren en deze cyclus zou eindigen door grote planetaire onrust (aardbevingen, rampen, etc). Vergelijk de huidige maatschappij eens met die van 100 jaar geleden. En vergelijk die met die van 200 jaar geleden. Je zal zien dat er de laatste jaren wel heel erg veel zaken in een stroomversnelling zijn gekomen. En stromen, die gaan altijd ergens naartoe.


Die stroomversnelling is simpelweg ... maatschappelijke evolutie. Niet meer dan logisch. Een maatschappij evolueert of verdwijnt.
Op 29-12-2008 23:40:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
lotus:

Hoe komen ze er eigenlijk bij dat er iets slechts gaat gebeuren in 2012 ( ALS er iets gebeurd tenminste). het kan ook gewoon zijn dat er iets gebeurd waarvan we helemaal niets van merken ofzo ¬¬

Wil je veel geld verdienen door de domheid van de goedgelovige massa, dan moet je simpelweg iets spectaculairs verzinnen. Succes gegarandeerd ..... Het doorsnee individu kickt op het spectaculaire, is altijd al zo geweest en zal altijd zo zijn.
Op 29-12-2008 23:42:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Firefox:

Die stroomversnelling is simpelweg ... maatschappelijke evolutie. Niet meer dan logisch. Een maatschappij evolueert of verdwijnt.

Niet mee eens, dan snap je niet waar het om draait als je het daartoe minimaliseert. Kijk naar de periode 1000 tot 100 jaar geleden en je ziet een kleine ontwikkeling ten opzichte van bijvoorbeeld de laatste 10 jaar. Tuurlijk kun je het 'simpelweg' evolutie noemen. Al doe je het daarmee het proces volgens mij zwaar tekort.
United as one. Divided by zero.
Op 30-12-2008 0:04:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
chefbram: waarom wil uberhaupt iemand iedereen "rredden"van iets wat zou gebeuren in 2012???
als je je naasten al "gek"genoeg krijgt hierin mee te gaan, ben je toch allang klaar??
Waarom die drang naar drama?, en overtuiging?

Nog nooit een goed antwoord op gekregen
Op 30-12-2008 1:01:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
2012nieuwefase: Even een andere kijk op de kwestie:
http://oth-channeling.com/nederlands/2012.htm
Op 30-12-2008 1:07:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
chefbram:

waarom wil uberhaupt iemand iedereen "rredden"van iets wat zou gebeuren in 2012???
als je je naasten al "gek"genoeg krijgt hierin mee te gaan, ben je toch allang klaar??
Waarom die drang naar drama?, en overtuiging?

Nog nooit een goed antwoord op gekregen

Wie wil overtuigen? Wie wil geloven gelooft, wie wil zien ziet en wie wil denken denkt. Discussie (strijd om het gelijk) is zelden zinvol. Conversatie wel. Alles wat ik schrijf zijn eigen gedachtes die ik ter conversatie in de groep gooi, elk doet ermee wat hij wil. Als ik overkom als iemand die wil overtuigen, dan is dat zeker niet de bedoeling. Ik geloof in 2012/2016 en grotere cycli die doorslaggevend zijn op de mensheid die eigenlijk maar een uit de kluiten gegroeid mierennest is. Iemand anders hoeft van mij niet in 2012 of dergelijke zaken te geloven. Elk zijn ding.

Al hoop ik wel dat er iets gebeurt met onze beschaving, want zoals het er nu aan toegaat is het gewoon klungelen zonder duidelijk dieper doel noch filosofie.
United as one. Divided by zero.
Op 30-12-2008 1:08:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
dangerous: ik geloof dat je beter af bent als je het niet overleeft
dus wat er ook gebeurt het gebeurt toch
ik probeer gewoon goed te leven en ook anderen te helpen en wat er ook gebeurt het boeit me gene reet
Op 30-12-2008 6:53:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
2012nieuwefase:

Even een andere kijk op de kwestie:
http://oth-channeling.com/nederlands/2012.htm

"Elk van jullie is op z’n eigen manier voorbereid om dan positie in te nemen en door je kennis, door je navigatiesysteem, mensen te helpen die dolen. Want wij kunnen je zeggen: er zullen vele dolende mensen zijn, totaal in paniek. En jullie zullen een vuurtoren zijn, zuilen van licht waar zij op aan kunnen kloppen."

Ik pas.
(bericht gewijzigd op 30-12-2008 10:23:27)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 30-12-2008 10:23:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
3.14po:

chefbram:

waarom wil uberhaupt iemand iedereen "rredden"van iets wat zou gebeuren in 2012???
als je je naasten al "gek"genoeg krijgt hierin mee te gaan, ben je toch allang klaar??
Waarom die drang naar drama?, en overtuiging?

Nog nooit een goed antwoord op gekregen

Wie wil overtuigen? Wie wil geloven gelooft, wie wil zien ziet en wie wil denken denkt. Discussie (strijd om het gelijk) is zelden zinvol. Conversatie wel. Alles wat ik schrijf zijn eigen gedachtes die ik ter conversatie in de groep gooi, elk doet ermee wat hij wil. Als ik overkom als iemand die wil overtuigen, dan is dat zeker niet de bedoeling. Ik geloof in 2012/2016 en grotere cycli die doorslaggevend zijn op de mensheid die eigenlijk maar een uit de kluiten gegroeid mierennest is. Iemand anders hoeft van mij niet in 2012 of dergelijke zaken te geloven. Elk zijn ding.

Al hoop ik wel dat er iets gebeurt met onze beschaving, want zoals het er nu aan toegaat is het gewoon klungelen zonder duidelijk dieper doel noch filosofie.


'...Ik geloof in 2012/2016 en grotere cycli...'

Dan ben jij één van die kwieten die ik hardop zal uitlachen als deze 'cyclus' braafjes voorbijgaat zonder wereldwijde catastrofen ...

'2012/2016' ? Eerst was het '2012', nu is het '2012/2016 en grotere cycli'. Handig toch hé, komen de doemvoorspellingen van '2012' niet uit dan wordt het doemscenario simpelweg eventjes uitgebreid tot 2016 en zelfs 'grotere cycli' ... Zegt voor mij genoeg hoor ...
Op 30-12-2008 16:16:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Maan:

Deze mijnheer Geryl zei eerder (midden 2007) dat eind 2008 de tekens (van een naderende cataclysme) duidelijk zouden worden. Zoals verwacht is er niets gebeurd, en in 2012 zal er ook niets opmerkelijks gebeuren neem ik aan... Afgezien dat sommige mensen mogelijk wat "nuchterder" worden... Als we een betere wereld willen hebben zullen we zelf, en met zijn allen, de verantwoordelijkheid daarvoor moeten gaan nemen.

extremiteiten in het weer nemen toe, aardbevingen nemen ook toe, en zo zijn er nog wel een paar zaken te noemen die je uit kan leggen als voortekenen van "grote rampen", en zo vreemd zijn dat soort voortekenen ook helemaal niet, mijn mening, tegenwoordig is de wetenschap het er redelijk over eens dat grote aardbevingen enz als het ware "aangekondigd" worden dmv andere verschijnselen...

voor de rest ben ik het geheel met je eens hoor, de enige methode tot een echte "nieuwe wereld" is een nieuwe denkwijze...
daar kan je echter wel weer bij opmerken dat grote catastrofes enz vaak opgevolgd worden door een golf van bewustwording, puur ook omdat de mens dan weer gedwongen word zijn ik aan de kant te zetten en als wij te gaan denken om een kans te maken op overleving...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 31-12-2008 19:03:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Maan:

Deze mijnheer Geryl zei eerder (midden 2007) dat eind 2008 de tekens (van een naderende cataclysme) duidelijk zouden worden. Zoals verwacht is er niets gebeurd, en in 2012 zal er ook niets opmerkelijks gebeuren neem ik aan... Afgezien dat sommige mensen mogelijk wat "nuchterder" worden... Als we een betere wereld willen hebben zullen we zelf, en met zijn allen, de verantwoordelijkheid daarvoor moeten gaan nemen.


Nou... Kregen we eind 2008 niet met het begin van de kredietcrisis te maken?
I might just be saying that to get you mad...
Op 04-03-2009 11:32:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Patricks site gelezen. (nog eens ben al eeuwen hiermee bezig)

Ik wou dat ik NOOIT gehoord had van 2012 en benijd Firefox en iedereen die er wel van heeft gehoord en het echt niet gelooft.
Ik heb een beetje geld en zou met mijn gezin weg kunnen gaan. Maar waar en hoe: je zult toch nog jaren afhankelijk moeten zijn van wat je nu hebt. en wat dan daarna. Hoe onveilig zal het zijn, ziektes, nucleaire toestanden, verduistering door vulkaanuitbarstingen.
Nee, voor het eerst in mijn leven baal ik dat ik altijd alles wil weten en uitzoeken.
Ik had beter een soapfanaticus kunnen zijn....
Op 04-03-2009 23:11:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: firefox, jij bent gewoon blind. Wie ziet zal zien, wie blind is stoot zijn teen.

Kijk naar de geschiedenis. Kijk naar het verloop van uitvindingen en hoe onze beschaving technologisch geciviliseerd werd tot de nanotechnologie en quantumtechnologie van tegenwoordig. De meeste uitvindingen zijn de laatste 100 jaar gedaan. De honderden en duizenden jaren ervoor zijn totaal niet te vergelijken. Het opgaan in de materie valt toch niet te ontkennen? Noch valt te ontkennen dat de opmars zo snel en groot is dat het op diverse vlakken tot hoogtepunten komt. Dicht bij huis: kredietkrisis en het wegvallen van schijnzekerheden zoals geld, een baan of banken die onmogelijk omver konden vallen. Grote fraudes komen aan het licht en hoe meer de informatica vordert, hoe meer alles aan controle is onderworpen. Er zal dus nog veel meer massale fraude ontdekt worden en er zullen nog meer schijnzekerheden wegvallen de komende jaren. Ook niet te ontkennen is dat het bewustzijn hierdoor verandert. Als zekerheden wegvallen doet dat iets met de mens, dan wordt men weer meer op zichzelf teruggeworpen.

Ik zou een heel verhaal kunnen houden maar ik vrees dat ik tegen een muur praat. Iemand die het pas zal begrijpen als het proces zich helemaal voltrokken heeft, maar blind blijft tijdens de vorming. En als we in 2017 de boel (kunnen) terugkijken en analyseren, dan nog zal er altijd het woordje 'toeval' zijn waar iedere scepticus eindeloos gebruik van kan maken. Sceptici discussiëren te vaak om het discussiëren, maar luisteren ho maar. Niet voor niets is een discussie een 'strijd om het gelijk' en mij gaat het niet om het gelijk. Ik heb liever een gesprek, een conversatie. Daarom veeg ik de mening of het geloof van een ander niet zo snel van tafel zoals jij, Firefox.
United as one. Divided by zero.
Op 04-03-2009 23:52:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Firefox:

'2012/2016' ? Eerst was het '2012', nu is het '2012/2016 en grotere cycli'. Handig toch hé, komen de doemvoorspellingen van '2012' niet uit dan wordt het doemscenario simpelweg eventjes uitgebreid tot 2016 en zelfs 'grotere cycli' ... Zegt voor mij genoeg hoor ...

Snap je het eigenlijk wel?

2012 is een punt gemarkeerd door de Azteken, waar alle kalenders op een soort nul-stand samenvallen. Dat verandert sowieso niet. Heel veel onderzoekers hebben de kalenders gecorreleeerd aan de bekende geschiedenis waardoor men gelooft dat hij eind 2012 afloopt. Eind 2011 wordt ook genoemd, op basis van een andere correlatie. Mogelijk zit er een fout in die interpretatie, maar de kalender is sowieso niet fout. Aangezien er nergens een bijstelling nodig is moet het eindpunt van 2012 dus wel iets in petto hebben als zijnde het einde van een tijdperk.

2016 is het einde van het proces van de zon die over de galactische evenaar reist. Dat is geen verzinnen van data, dat is nu aan de hemel aan de hand. Moest het in je straatje passen dan zou je het 'uitbreiden van het verhaal' zien als 'nieuwe gegevens in het onderzoek'. Nuja, dwarsliggen hád een sport kunnen zijn.

In dit geval weet niemand wat 2012 en 2016 qua manifestatie met elkaar te maken hebben. Wel is duidelijk dat beiden om hetzelfde proces gaan. Maakt het uit dat er interpretatieverschillen of misschien wetenschappelijke/astronomische correcties zijn? Nee toch. Als er een grote cyclus is dan zullen we dat wel merken en (als we zien) zullen we dat zien aankomen. En dat is het net: ik zie iets aankomen. Jij niet. Gaan we dan eindeloos zeiken over die datum? Steekt het echt op 4 jaar als het over een dergelijk fenomeen gaat? Blijft dit tijdrovend riedeltje van 'ik geloof het niet' aanhouden? Reageer dan gewoon niet, misschien dat er dan nog eens zinnige constructieve reacties worden gegeven.
United as one. Divided by zero.
Op 05-03-2009 0:10:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
3.14po:

firefox, jij bent gewoon blind. Wie ziet zal zien, wie blind is stoot zijn teen.

Kijk naar de geschiedenis. Kijk naar het verloop van uitvindingen en hoe onze beschaving technologisch geciviliseerd werd tot de nanotechnologie en quantumtechnologie van tegenwoordig. De meeste uitvindingen zijn de laatste 100 jaar gedaan. De honderden en duizenden jaren ervoor zijn totaal niet te vergelijken. Het opgaan in de materie valt toch niet te ontkennen? Noch valt te ontkennen dat de opmars zo snel en groot is dat het op diverse vlakken tot hoogtepunten komt. Dicht bij huis: kredietkrisis en het wegvallen van schijnzekerheden zoals geld, een baan of banken die onmogelijk omver konden vallen. Grote fraudes komen aan het licht en hoe meer de informatica vordert, hoe meer alles aan controle is onderworpen. Er zal dus nog veel meer massale fraude ontdekt worden en er zullen nog meer schijnzekerheden wegvallen de komende jaren. Ook niet te ontkennen is dat het bewustzijn hierdoor verandert. Als zekerheden wegvallen doet dat iets met de mens, dan wordt men weer meer op zichzelf teruggeworpen.

Ik zou een heel verhaal kunnen houden maar ik vrees dat ik tegen een muur praat. Iemand die het pas zal begrijpen als het proces zich helemaal voltrokken heeft, maar blind blijft tijdens de vorming. En als we in 2017 de boel (kunnen) terugkijken en analyseren, dan nog zal er altijd het woordje 'toeval' zijn waar iedere scepticus eindeloos gebruik van kan maken. Sceptici discussiëren te vaak om het discussiëren, maar luisteren ho maar. Niet voor niets is een discussie een 'strijd om het gelijk' en mij gaat het niet om het gelijk. Ik heb liever een gesprek, een conversatie. Daarom veeg ik de mening of het geloof van een ander niet zo snel van tafel zoals jij, Firefox.


Respect voor je reactie 3.14 po.
Mooi verwoord, en ik ben het hartgrondig met je eens!
Op 19-03-2009 13:06:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Citaat 3,14po: "Al hoop ik wel dat er iets gebeurt met onze beschaving, want zoals het er nu aan toegaat is het gewoon klungelen zonder duidelijk dieper doel noch filosofie".
Bwah, dat lijkt iig te gelden voor de overconsumptiemaatschappij. Maar ik vind het ook een veroordeling van 6 miljard(?) mensen waarvan ieder zijn eigen recht heeft om te denken en te vinden wat hij of zij wil. Ik vind dit standpunt te 'Westers'. En het Westen is maar 15-20% van de wereldbevolking. Om maar te zwijgen over de talloze culturen en subculturen die bestaan. In het Westen en ook zeker daarbuiten.
(bericht gewijzigd op 19-3-2009 19:50:57)
ech?
Op 19-03-2009 19:50:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: 2012 - Ik denk dat de mens rijkenlijk gefaald heeft en zonder hulp van een hoger interligentere beschaving denk ik dat we wel aardig naar het eindje toe breien.

De meeste schaapjes van de kudde volgen braaf de rest en zolang de mensen dus x-factor enzo belangrijker vinden dan de nabije toekomst en vooral wat er nu allemaal om ons heen gebeurt en feitelijk dus nog in een diepe winterslaap verkeren, in principe dus niet weten waar wij werkelijk staan, is onze beschaving het geeneens waard om gered te worden.

De enigste mega catastroffe wat ik me nog voor kan stellen is die van dat de mens er zelf een uiterst complexe chaotische bende van maakt.

De meeste schaapies beseffen nieteens wat de aarde is en zien de aarde nog altijd als een object en daar gaan de meeste de fout mee in. In feite is ook de Aarde een levend wezen evenals alle andere planeten en sterren die nog in leven zijn. Ook de Aarde heeft een hart, de kern.
En in principe leven wij mensen als parasieten op deze planeet, het boren naar olie zou je kunnen vergelijken met het aftappen van bloed.
Tap je teveel af, dan is dat niet goed.

Verder is er natuurlijk onze eigen onderlinge perikelen zoals oorlogje spelen en pootjes uitdraaien van onschuldige burgers.

En het overbevolkingsprobleem.

Ik geloof niet in rampen, Ik geloof wel in een soort van herhaling van atlantis, want dit kan niet goed blijven gaan en ik denk dat we onze eigen ondergang aan het graven zijn.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 19-03-2009 22:03:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Ik geloof niet in rampen, Ik geloof wel in een soort van herhaling van atlantis, want dit kan niet goed blijven gaan en ik denk dat we onze eigen ondergang aan het graven zijn.


Een herhaling van Atlantis is geen ramp????
Op 20-03-2009 19:15:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The sixth World: Betekent 2012 het einde of een nieuw begin

Veel voorspellers hebben zich in de eeuwen van zich laten horen, nostradamus, malachius, Edgar gayce, moeder shipton, Ned Dougherty, Ricky Randolph, Lou Famoso, Cassandra Musgrave,
Dan heb je de geschriften van de Bijbel, Maya, Azteken, hopi indianen, het sumerisch volk(vroeger Irak), allen over planeet x of Nibiru , met een omloop van 3600 jaar, die in ons zonstelsel is nu, één grote supermagneet dat invloed heeft op onze planeet, volg het nieuws, overstromingen terwijl er soms geen regenvloed was door grondverzakking, aardbevingen, orkanen, poolverschuiving sinds de laatste 20 jaar en erger wordt, zie Australië. Allemaal onder de mom van opwarming aarde, en voor ons verborgen wordt gehouden. Daarom gaan er verschillende roddels de wereld rond om mensen te verwarren en deze niet achter de waarheid komen, in rusland worden 5000 bunkers gebouwd voor 2012, zoek maar op, de aller rijkste ook, alleen voor hen natuurlijk.
Wat is er allemaal van waar !! ik weet het 60%, en wacht op het teken binnen een paar maand om 90% gelijk te hebben,dan zien wij de planeet aan de horizon, hoe erg het gaat worden, weet niemand
Wij gaan er niet op wachten, het leven gaat wel verder, maar wij bereiden ons alvast voor, voor het geval dat…… , tenslotte, goed voorbereiden is half werk, en ooit kunnen we de kennis en materiaal nog eens gebruiken in andere rampen situaties. eigenlijk hoort iedereen zo’n standaard pakket te hebben.
Er zijn groepen die betalen voor een bunker voor 15000-25000€ per persoon, met alle luxe, eten en drinken, allemaal goed, maar kan je zulke bunkers verzetten als daar juist een overstroming komt bv. Waar sta je dan. als ratten in de val
Wij willen een groep oprichten, (vermits in groep samenwerken meer kansen biedt in eventuele ramp gebieden )maar niks van bunker, want je weet niet wat er in de toekomst komt en waar.
Je moet hier geen geld opsturen, enkel zelf je aankopen doen volgens een lijst met tips, die je stilaan aankoopt met de tijd, Je moet er wel minstens 1500-3000 euro voor over hebben per persoon om tot onze groep te behoren, om 1,5-2 jaar te overleven tot je zelf kan zaaien. een ramp overleven is 50% puur geluk, overleven na een ramp is enkel als je de kennis en middelen bezit.
Wil jij mee doen in onze overlevingsgroep: mail ons op sixth_world_f@hotmail.com grote sponsors om mee te doen en minder bedeelden te helpen zijn welkom, je komt alles te weten in een word2007 bestand dat ik dan toestuur, leden krijgen achteraf alle info, tevens weten we waar naar toe te trekken om veilig te zijn, op dat moment en laters, met vele mogelijkheden,landbouw, bos,kleine dorpen,groot meer en hoger dan 500 meter boven de zeespiegel, ver van grote steden en te bereiken in 3-4 uur met de auto.
Op --0 9:39:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff: @The sixth World

En geen amateur astronoom die Niburu aan ziet komen?
Volgens mij doe je nu gewoon een beetje aan angstzaaierij...
Ik ben ook gek... :P
Op --0 11:55:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
denker: De huidige ontwikkeling der mensheid ten koste van dieren en milieu, is niet oneindig. Zij die denken dat dit wel het geval, helaas.
Er moet een volledig omdenken gaan plaatsvinden, want de huidige weg leid alleen maar naar zekere ondergang en wie dat niet wil of kan zien maakt zichzelf wat wijs.
Maar, wie in deze ikke maatschappij het roer om wil gooien of dat daadwerkelijk doet, word door de rest der maatschappij als een zonderlinge gek aangezien die het spoor bijster is.
Is dat wel zo en wat indien er wel een proces op gang is gekomen wat in 2012 zijn beslag gaat krijgen.
Men zegt wel eens wie het laatst lacht, lacht het best, maar of er dan wat te lachen valt staat nog te bezien.
Fatalistisch denken of handelen is een andere zaak, maar rekening houden met en daarop inspelen kan natuurlijk nooit kwaad. In geval van heeft men in elk geval meer kans op overleven dan hij/zij die niets doet.
Aan u de keuze.
Op --0 0:09:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Arnold71: De 2012 wereldcatastrofe dvd is net zoals alle boeken en andere troep
onderdeel van de commerciële 2012 gek makerij.
Einde van het verhaal is dat 2012 gewoon een doorsnee jaar zal
worden en de commercie op 1 januari 2013 stiekem in het vuistje lacht
want die heeft stevig geld verdiend met onzin verkopen.
Op --0 0:25:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Arnold71:

De 2012 wereldcatastrofe dvd is net zoals alle boeken en andere troep
onderdeel van de commerciële 2012 gek makerij.
Einde van het verhaal is dat 2012 gewoon een doorsnee jaar zal
worden en de commercie op 1 januari 2013 stiekem in het vuistje lacht
want die heeft stevig geld verdiend met onzin verkopen.

Tja, zo werkt commercie nou eenmaal. In ons land zo'n beetje de standaard. Is dat erg? Ik vind van niet, zolang ik de mogelijkheid heb er niet aan mee te doen.

(bericht gewijzigd op 4-2-2011 12:59:06)
Is it electrickery?
Op --0 0:58:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Emie :

Arnold71:

De 2012 wereldcatastrofe dvd is net zoals alle boeken en andere troep
onderdeel van de commerciële 2012 gek makerij.
Einde van het verhaal is dat 2012 gewoon een doorsnee jaar zal
worden en de commercie op 1 januari 2013 stiekem in het vuistje lacht
want die heeft stevig geld verdiend met onzin verkopen.

Tja, zo werkt commercie nou eenmaal. In ons land zo'n beetje de standaard. Is dat erg? Ik vind van niet, zolang ik de mogelijkheid heb er niet aan mee te doen.


Het kan ook anders...hier gaat het geld naar het goede doel.
http://www.beyonddimensions.nu/

Op --0 13:49:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Horatio:

Emie :

Arnold71:

De 2012 wereldcatastrofe dvd is net zoals alle boeken en andere troep
onderdeel van de commerciële 2012 gek makerij.
Einde van het verhaal is dat 2012 gewoon een doorsnee jaar zal
worden en de commercie op 1 januari 2013 stiekem in het vuistje lacht
want die heeft stevig geld verdiend met onzin verkopen.

Tja, zo werkt commercie nou eenmaal. In ons land zo'n beetje de standaard. Is dat erg? Ik vind van niet, zolang ik de mogelijkheid heb er niet aan mee te doen.


Het kan ook anders...hier gaat het geld naar het goede doel.
http://www.beyonddimensions.nu/

En gaat dit ook naar het goeie doel? Van dezelfde website:

"Kosten trainer 600 euro per dagdeel.
Kosten trainingsakteur 400 euro per dagdeel.
Exclusief BTW en reiskosten. "

Per dagdeel! Dat moet wel een loeigoeie training zijn....
Is it electrickery?
Op --0 13:54:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The sixth World: astronomen hebben nog niks gevonden, probleem is, dat ze het wel weten maar het niet mogen vertellen, een email is uitgelekt waar de planeet zich bevind, type je die cordinaten in google sky in, dan is op die plek een zwart vierkant, alles weg geveegd, als er niets te verbergen is, waarom dan zo geheim doen, probleem is, dat regeringen dit weten, maar het niet buiten mogen brengen, moet je eens indenken als je dat wereld bekend maakt, de wereldmarkt stort in, plunderingen, moorden, iedereen is al dood voor de ramp zou moeten komen, en vergeet niet dat alles door de regering wordt gecontroleerd, wie iets uitlekt is een vogel voor de kat, tekening hoef ik niet te maken zeker
Op --0 14:28:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The sixth World: wat feit is, planeet x of nubiru is een supermagneet,zo groot als jupiter, niet dat hij in botsing komt met onze aarde, want daar is hij te ver voor, maar zijn supermagnetische uitstraling heeft invloed op onze planeet, sinds de planeet in ons zonnenstelsel is, zijn de laatste 15 jaar meer vulkaanuitbartingen,stormen,orkanen en aardbevingen, onze polen zijn al 1000 km verschoven boven rusland, en het wordt steeds erger de laatste 2 jaar, zie pakistan , australie die onderliep en nu de zware orkaan, kort op elkaar, allemaal mede het gevolg door de planeet, als hij dicht genoeg staat in 2012, kan hij zo hard aan ons magnetisch veld trekken,dat onze aarde 90° kantelt, mooi voor ons, want dan zitten we in een warm klimaat, nadeel is, door het getrek, onstaan er vulkaanuitbarstingen, door het kantelen onstaan aardbevingen en stormvloeden, het minder aangenaam deel, en de planeet heeft ook invloed aan de zon, zodat die enorme zonneuitbarstingen veroorzaakt wat alle elektronica kan vernielen door de EMP stralingen, niet erg, want onze aarde beschermt ons hierdoor door ons magnetisch veld, mits er geen gaten inzitten of verzwakt zijn, zoals nu, daarom is amerika met instemming 187 landen begonnen met chemtrails besproeien van onze admosfeer, chemicalien met deeltjes aluminium, dit werkt als een kooi van faraday en beschermt onze aarde tegen deze zonneuitbarsting tegen 2012, wat trouwens uitgegeven is door nasa, zeg nu nog niet dat de regeringen niet op de hoogte is
Op --0 14:42:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The sixth World: in mei zou de planeet al te zien moeten, er zijn plaatsen waar je ze al kan zijn, genomen door amateur, die staan lekker niet onder de regering, das voordeel van internet,het einde is nooit voorspeld door de maya's, 21-12-2012 is voor hun kalender een overgang naar een ander tijdperk, zoals 1 januari het nieuwe jaar is achter 31 december, het volk dat nu nog leeft betreurt dat men hun kalender anders omschrijft, andere volkeren als de hopi indianen en sumerisch volk hebben gesproken van een 10 planeet, en het is het sumerisch volk die een omrekening gemaakt hebben dat deze planeet in 2012 terug te zien is, maar geen datum
Op --0 14:56:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff: Rugnummers (lees: feiten) 'The sixt World' moeten we hebben.
Ik zal niet ontkennen dat we in uitzonderlijke tijden leven, maar ben er inmiddels van overtuigd dat niemand, ik zeg: NIEMAND, werkelijk weet wat er speelt en waar het balletje heen gaat rollen.
Het is makkelijk om andere doemdenkers op internet na te praten, maar dat bewijst geen klap. En om dan met de ongefundeerde uitspraak te komen: "astronomen hebben nog niks gevonden, probleem is, dat ze het wel weten maar het niet mogen vertellen".
Maak je je zelf in mijn ogen alleen maar belachelijk.
Ik had het namelijk over amateur-astronomen en die hebben bij mijn weten geen spreekverbod opgelegd gekregen, hoe graag je dat misschien ook wilt geloven...

*Mijn lieve God, waar begin ik aan... *
(bericht gewijzigd op 5-2-2011 8:12:10)
Ik ben ook gek... :P
Op --0 23:08:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Misschien zijn we in 2012 dan eindelijk van Patrick Geryl verlost
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op --0 23:25:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The sixth World: iedereen vind het zever en overdreven leest ik op veel blogs, maar ze staan wel allemaal te googlen op internet achter "einde van de wereld" en "2012" om op zulke sites te komen!! zit daar een logica in? waar rook is, is vuur. tenzij internet de bron is van 99% leugen, wat heb je dan aan internet, waarschijnlijk zal, ondanks 100de films die ik keek, HAARP, het nieuwe wapen van amerika, de FEMA kampen voor hun eigen volk op te sluiten, ook niet bestaan, je onderschat de macht van de rijken, wist jij dat er al vrije energie bestaat, je steekt er niks of een beetje energie in en je krijgt enorm veel energie, zoals de TESLA technologie, door nikolas tesla, de zelfde technologie als HAARP, dus waarom staan wij dan nog aan de benzinepomp!! het mag niet op de markt, anders verdienen ze niets aan de olie, wist jij dit!!! en dat de pandemie's virussen door mensen is gemaakt zoals mexicaanse griep, vogelgriep, sars enz, om de wereldbevolking te reduceren,want we zijn met te veel, ziekte die 4 jaar ervoor met moeite is gehoord, en dat met de mexicaanse griep, WHO, die onze gezondheid in oog moet houden, de regering melde op iedereen in europa een verplicht vaccin te nemen, en dat de firma baxter die de vaccins maakte, juist geen vaccins maakte maar dat het virus in de vaccins zaten, wist jij dat!! maar zo'n domme laborante ging eens het vaccin testen op zijn dieren en die stierven direct, toen is er aan de alarm bel getrokken door een non die in een labo werkte, of we waren allemaal bijna dood, wist jij dat, ik heb er niks over gehoord op de media, raar, maar onderschat de macht van de rijken niet, buiten één jornalist, die heeft een officiele klacht ingedient tegen europees parlement en obama tegen genocide tegen zen eigen volk, maar da zal wel gelogen zijn, zoals alles, ook nooit gehoord van de new world order waarschijnlijk, ik zeg altijd, alles is mogelijk, maar niets is zeker, maar je kan je wel voorbereiden, dat is als kinderen de mogelijk bieden ehbo leren op school
Op --0 1:38:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
The sixth World:
...
tekening hoef ik niet te maken zeker


Je zou al kunnen beginnen met zinnen te beginnen met een hoofdletter, en af en toe je lappen tekst op te delen met gebruik van alineas. Het zou de leesbaarheid zeker ten goede komen.
Tekeningetje bijmaken hoeft dan misschien niet.


De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 1:55:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Luk:

The sixth World:
...
tekening hoef ik niet te maken zeker


Je zou al kunnen beginnen met zinnen te beginnen met een hoofdletter, en af en toe je lappen tekst op te delen met gebruik van alineas. Het zou de leesbaarheid zeker ten goede komen.
Tekeningetje bijmaken hoeft dan misschien niet.
weesmaarblijdathijerspatiestussenzetanderszouhethelemaalnietmeertelezenzijn
'Don't forget rule number 6'
Op --0 5:59:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden