'k Weet het, ik ben er laat mee. Toch wil ik nog even stilstaan bij Barack Obama, de eerste zwarte president-elect en vermoedelijk ook de eerst zwarte president. In Nigeria is het heel gewoon, maar in onze contreien is het nieuw(s). Knap dat ze in Amerika, anno 2008, eindelijk een groot deel racisme opzij hebben kunnen zetten. Het valt te prijzen. Aan de andere kant, na acht jaar Bush zou gelijk welke ongeschoren straatzwerver te prijzen vallen. Geef toe, als we dan tóch genaaid moeten worden, dan liefst door iemand die voorzien is van een dosis intellect...

Barack Obama

Het is 2008, bijna 2009. Als beschaving zijn we nog steeds onderling aan het twisten. Oorlogen lijken elkaar sneller op te volgen dan pakweg zo'n 20 jaar geleden. Racisme is er ook nog steeds, een zwarte president verandert daar niet zoveel aan. Zeker niet als de persoon in kwestie ook nog eens tegen het homohuwelijk is. Pacifistisch, zoals velen hem lijken te zien, is hij ook al niet. De oorlogen gaan gewoon door, hooguit wordt het werkgebied verplaatst. De gevangenis in Guantanamo Bay sluiten? Geen probleem, er zijn zat andere plaatsen waar we nog nooit van gehoord hebben en nooit van zullen horen. Wat moet gebeuren zal gebeuren, vraag het Jack Bauer maar. Waarom moet het überhaupt 2 jaar duren vooraleer Obama Guantanamo Bay sluit? Waarom niet aan het begin van zijn ambt de verandering doorvoeren? Just do it!


(Will.i.am - Yes We Can)

Alleen op kleine schaal geloof ik in verandering/change, en dan kan het heel krachtig zijn. Maar wat met al die 'onbewusten' die niet bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling, of met een totaal andere niet-compatibele ontwikkeling? Ik noem extreem-rechtsen, extreem-linksen, KKK'ers, moslim-, gristen- of andere extremisten, er zijn zoveel groeperingen. En laten we de gerelicapte politici niet vergeten. Zij zorgen dat het meer en meer een Big Brothermaatschappij wordt, en daar lijkt geen verandering in te komen. Integendeel...


(Will.i.am - We Are The Ones)

Zal Barack Obama een grote change brengen? Men zegt dat de kracht van een positieve gedachte sterker is dan een negatieve, maar in de praktijk is het overduidelijk dat een 'slechte' daad een veel snellere en grotere impact heeft. Neem 9/11 maar als voorbeeld. Change? Maybe next time. Persoonlijk geloof ik niet dat de grote veranderingen vanuit het logge politiek apparaat zullen komen. Waarom de Bilderbergers ondertussen Obama omcirkelen is ook nog niet helemaal duidelijk. Wat voor veranderingen hebben zij in petto?
Maar goed. 't Levert ondertussen wel goeie muziek op.


(Will.i.am - It's a new day)

lindaatje: Ik ben beneiuwd wanneer Amerika en de wereld de vruchten gaan plukken van de regering van Obama. Soms heb ik het gevoel dat hij gekozen is op zijn uitstraling,mooie woorden en die zachte melancholieke ogen. een soort Pim Fortuyn, maar dan anders :-)
Afwachten maar ..
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 31-12-2008 14:09:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jantjeuitnl: Toch moet me even van het hart. De donkergekleurde mensen, die voorheen nooit stemde omdat er alleen blanke kandidaten waren, zijn dat dan geen racisten?
Op 31-12-2008 14:30:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus:
jantjeuitnl:

Toch moet me even van het hart. De donkergekleurde mensen, die voorheen nooit stemde omdat er alleen blanke kandidaten waren, zijn dat dan geen racisten?

ja eigenlijk wel. ik denk ook dat de meeste mensen die op obama stemden op hem stemden door zijn kleur.Maar dat deden ze denk ik omdat ze een keer verandering wilden.
Eerlijk gezegd denk ik dat Obama vermoord zal worden door een stel racisten( maar hopelijk gebeurd dat niet!)
Ita est :)
Op 31-12-2008 15:29:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sonlives: Ik noem extreem-rechtsen, extreem-linksen, KKK'ers, moslim-, gristen- of andere extremisten, er zijn zoveel groeperingen. En laten we de gerelicapte politici niet vergeten.

was te lezen in de tekst. (na het eerste filmpje, voor het tweede filmpje)

ik mis de materialisten in deze zin.....of behoort dat als extremist, groepering of gerelicapterende politici gezien te worden...
volgens mij schuilt in ieder mens een kapitalist.
Hoe kunnen we dit omgooien?
Op 01-01-2009 2:18:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Al met al, na de Texaanse cowboy Bush wordt nu de zeer beschaafde en sympathieke Obama opgevoerd.

Maar veel veraandering zal het niet brengen. Zeker niet als je weet dat de man achter Obama de aloude Zbigniev Brezinski is, nota bene de schijver van "The Grand Chessboard" en daarmee de grondlegger voor het Project for a new American Century.

Het werd tijd voor een nieuw gezicht, moesten ze hebben bedacht. Dat is de hele Change.

De oorlog met Iran komt er. De steun aan Israel blijft. Iraakse olie wordt echt niet gebruikt om Irak beter te maken. Afghanistan en Georgië blijven nuttige bases en doorvoerlanden. Heel Zuid-Amerika zal worden geboycot als ze nog langer linkse sympathiën hebben en Venezuela zal worden gehinderd zijn olie aan China te verkopen.

Kortom: de V.S. blijft een oorlogseconomie en een fascistische staat.
Op 01-01-2009 22:47:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian:
lindaatje:

Ik ben beneiuwd wanneer Amerika en de wereld de vruchten gaan plukken van de regering van Obama. Soms heb ik het gevoel dat hij gekozen is op zijn uitstraling,mooie woorden en die zachte melancholieke ogen. een soort Pim Fortuyn, maar dan anders :-)
Afwachten maar ..


Fortuyn had ten minste nog wat concreets te melden. Hij noemde het beestje bij de naam. Bureaucratie, achterlijk immigratiebeleid, etc.

Obama roept vooral veel 'Change' en 'Yes we can'. Wat dat dan moet inhouden is mij wel duidelijk, maar ik vindt het eng worden.
Op 04-01-2009 6:18:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden