Amsterdam is goed bezig. De aloude hoerenbuurt gaat fors inkrimpen, 43 coffeeshops worden gesloten, winkels misschien weer dicht op zondag en het Amsterdamse college wil nu ook nog eens dancefeesten drugsvrij maken. En wie dan nog de Amsterdamse binnenstad wil bezoeken, al zou ik geen reden kunnen bedenken waarom, mag 5 euro per uur in de parkeermeter storten. Amsterdam was ooit eens het toonbeeld van een liberaal en vooruitstrevend bestuur maar onder druk van de tijdgeest lijkt dat nu voorgoed voorbij.

U en ik
(het doel)

Onze cultuur is in rap tempo aan het veranderen. Onder het mom van veiligheid, en om uw welzijn verdwijnen er steeds meer 'privileges' die door de jaren heen gemeengoed werden. Meer en meer groepen in de samenleving zijn daar de dupe van. De rokers zijn al volwaardig paria, de paddoslikkers staan droog, hoerenlopers gaan zware tijden tegemoet, blowers kunnen alvast gaan uitzien naar een ander genotsmiddel en de 'happy people' moeten binnenkort de dancemuziek verdragen zonder partydrugs.

Nu nog is er een aardig deel van de bevolking dat denkt 'ha, mooi zo, weg met de partydrugs gebruikende, wiet- of sigaretrokende, trippende, hoerenlopers'. Maar pas op. Hier zal het niet stoppen, de doos van Pandora is geopend en iedereen zal getroffen worden.

De volgende oekaze van onze heersers is het invoeren van een 'waardecatalogus voor goed burgerschap'. Dat is hard nodig volgens bewindsvrouwe ter Horst omdat; "Veel mensen zijn zich zeer bewust van hun rechten, maar veel minder van hun plichten. Die balans gaan we herstellen als kabinet." En terwijl de regering u tot modelburger kneedt zijn het de gemeenten die gaan bepalen waar u mag wonen. Wie dan niet de 'juiste leefstijl' heeft komt bepaalde buurten niet in of, andersom, niet uit. Natuurlijk gebeurt dat onder het mom van het vergroten van de 'leefbaarheid' door homogene groepen mensen in bepaald buurten te plaatsen. Maar wie bepaalt de 'juiste leefstijl' en wie gaat dat controleren en hoe? En was diversiteit niet het kenmerk van alles wat ons mens maakt?


(Vroeger gingen mensen met een 'andere leefstijl' ook al 'apart' wonen)

Waarom moet onze cultuur veranderen?

De teerling werd definitief geworpen toen Balkenende met zijn 'normen en waardedebat' in 2005 een publieke discussie wilde voeren. Het ging daarbij natuurlijk niet om uw en mijn normen en waarden maar om die van Balkenende en zijn trawanten. In 2006 beoordeelde Balkenende de normen- en waardendiscussie als een groot succes. Maar succes voor wie?

Natuurlijk is onze complexe samenleving gebaat bij regelgeving en handhaving, maar dan moet dat wel op een goede doordachte wijze plaatsvinden. Maar wat we nu zien is dat er continue kunstmatige vijandsbeelden worden gecreëerd om dat vervolgens te bestrijden.

Zo verbood minister Klink paddo's op basis van enkele incidenten die absoluut niet in verhouding staan tot de hoeveel dagelijkse ellende veroorzaakt door alcohol of, om maar eens wat anders te noemen, de deprimerende leefomstandigheden van behoorlijk wat Nederlanders.

Natuurlijk zit er bij prostitutie meestal wel een crimineel kantje. Maar de dames uit het publieke zicht poetsen is slecht cosmetisch. Prostitutie zal weer ondergronds gaan waar het zéker een criminele kant krijgt.


Partypeople, dancefeesten en MDMA, GHB of XTC (zie hier voor werking en gebruik) gaan al vanaf dag één hand in hand. En natuurlijk zijn er altijd wel enkele gebruikers die teveel snoepen en 'out' gaan. Maar aan de andere kant, wat is het probleem? Partydrugs maken mensen vriendelijk en toegankelijk, wat dan ook de reden is dat men grote groepen mensen in een relatief kleine ruimte de hele nacht kan laten feestvieren zonder matpartijen. Als men écht van partydrugs af wil dan zullen opsporingsdiensten toch echt bij de bron moeten beginnen.

Waar stopt het?

Het stopt niet. Als we de lijn doortrekken zullen alle koopzondagen weer verdwijnen. Het is dat de economie even tegen zit anders had u nu de effecten al kunnen zien. Te korte rokjes of truitjes zullen worden verboden op scholen. Verbod op antroposofische medicijnen. Schrijven en lezen van dit soort 'gezagsondermijnende' teksten worden aan banden gelegd. Huisdieren houden mag alleen nog met vergunning. Seks voor het huwelijk strafbaar. Het aloude Klootschieten mag niet meer. Abortus en euthanasie worden weer verboden. En zelf een sigaret opsteken in je eigen auto mag niet meer. Popmuziek is ook verderfelijk, dus weg ermee. Religie krijgt samen met Big Brother een nóg veel grotere rol en meer bevoegdheden.

HAARLEMMERMEER - De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP roept B en W op te voorkomen dat de in De Meerse geplande voorstelling Donkey God en het Bonussacrament van het cabaretduo De Bloeiende Maagden doorgang vindt. 'Op geen enkele wijze wordt door de programmamakers respect getoond voor hen die de religie als iets kostbaars ervaren en beleven', aldus ChristenUnie/SGP. (bron)

En zo worden we langzaamaan weer een gesloten samenleving waar alles in het geniep plaats zal vinden. Een situatie die te vergelijken is met de jaren '50 met dat verschil dat de controle groter zal zijn.

Wie denkt dat door emigreren men zich een plekje kan veroveren tussen meer verlichte lieden komt bedrogen uit. Een simpel initiatief om discriminatie van homoseksuelen aan de orde te stellen liep in de VN stuk op verdeeldheid. 66 van de 192 leden wilden er wel aan maar de meerderheid, waaronder Amerika, het Vaticaan en Islamitische landen hebben de verklaring niet ondertekend. In feite vinden 162 landen discriminatie of erger van de homoseksuele medemens dus gewoon prima.

We leven in interessante tijden en ik ben benieuwd wat 2009 ons gaat brengen. Alhoewel... ik denk dat ik het al weet.

Tetzmol: Tja, onder Balkie en Rouvoet keren we terug naar de brave 50's. Alleen zijn de heren vergeten dat na de 50's de 60's volgden, dus dat belooft nog wat. Far out dudes! Let's drop some acid.

Tetzmol.
(bericht gewijzigd op 1-1-2009 1:07:27)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 01-01-2009 1:05:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Patrick: Hier in het zuiden laten we ons niet gek maken wha wha Ik ben net terug van Extrema in Eindhoven Rookverbod Waar? Hier niet hoor !!
Op 01-01-2009 10:17:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Van mij mag A'dam autovrij worden...roken stop ik vandaag zelf al mee. Drugs is zo jaren negentig en ik heb een nieuwe vriendin dus die prostituees...whehehe.
Wens iedereen een zinvol en zingevend 2009!!!
(bericht gewijzigd op 1-1-2009 10:29:16)
Op 01-01-2009 10:29:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Tetzmol:

Tja, onder Balkie en Rouvoet keren we terug naar de brave 50's. Alleen zijn de heren vergeten dat na de 50's de 60's volgden, dus dat belooft nog wat. Far out dudes! Let's drop some acid.

Tetzmol.


Ik hoop dat je gelijk krijgt! Misschien dat liberaal in de volgende verkiezingen weer wat groeit. (D'66 / VVD / TON / PVV)
Stel je voor dat Balkenende/Rouvoet de standaard zou worden; OMG!!!
God... Dat ben je zelluf!
Op 01-01-2009 10:40:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik heb absoluut geen zin om mijn leven te laten leiden door een stelletje van die gristelijke spartaanse holbewoners.

Ik vrees dan ook dat emigreren(Goa lijkt mij wel een leuke lokatie en tijdens de natte moeson zoek ik mijn heil wel ergens in de studio op ) op termijn de enigste oplossing is als ik niet als een zwarte kousen kasplantje wil eindigen.

Zonder gein, ik zit er al langer over te denken om serieus te emigreren.
Ik pas me wel aan aan de regels van een ander land, maar ik heb geen zin om mijn leven te laten leiden volgens de Balkenende normen en waarden. Dit is puur tegen mijn principes in en ik ben dan ook in principe tegen de manier waarop het christelijke geloof wordt uitgedragen.
In principe is het zo: Hun pakken alle pleziertjes af, maar ik zorg er voor dat ze dan ook geen cent meer verdienen aan mij door Nederland definitief vaarwel te zeggen en ik ben dit nog serieus van plan ook.
(bericht gewijzigd op 1-1-2009 15:59:47)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 01-01-2009 15:51:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
merlin: Ik zit al jaren aan emigratie te denken, maar aan de andere kant: LATEN WIJ NEDERLANDERS ONS DOOR EEN STELLETJE POLITIEKE PUMMELS WEGJAGEN...? Op naar een ouderwetse revolutie!
Op 01-01-2009 16:38:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
merlin:

Ik zit al jaren aan emigratie te denken, maar aan de andere kant: LATEN WIJ NEDERLANDERS ONS DOOR EEN STELLETJE POLITIEKE PUMMELS WEGJAGEN...? Op naar een ouderwetse revolutie!


goed idee... en heel simpel iedereen die "nee" gebruikt als antwoord op elke normaal menselijke uiting standrechtelijk executeren...

De zogenaamde evolutie is groei
De zogenaamde economie is groei
De zogenaamde ontwikkeling is groei
Laat gewoon mens zijn dan ook groei zijn.
Op 01-01-2009 16:55:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Misschien moeten we toch maar hopen dat in 2012 de wereld vernietigd wordt.
Het kan er alleen maar beter van worden.
Stroom moet vloeien.
Op 01-01-2009 20:27:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Picobyte:

Misschien moeten we toch maar hopen dat in 2012 de wereld vernietigd wordt.
Het kan er alleen maar beter van worden.

Dit heet nou defaitisme.
Geef nooit de hoop op, je hebt je eigen leven grotendeels in de hand. Je hoeft niet alle wetten te gehoorzamen. Steek eens wat vaker je middelvinger op naar dat zootje in Den Haag en je voelt je al een stuk beter.
Bob Marley met Get up, Stand up wil ook nog wel eens werken. Stand up for your right!

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 01-01-2009 20:43:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: ID-plicht? Ik heb NOOIT mijn paspoort bij me. DAAG! Rookverbod? FUCK that. (Hoewel ik zelf niet meer rook, maar het gaat om het principe.) Screw the system!

Eh, effe kijken. 'Waardecatalogus voor goed burgerschap'? Wat een stelletje idioten daar, zeg. Je denkt toch niet echt dat ik dat ga lezen?
NIEMAND gaat mij vertellen hoe ik mijn leven moet leven.

"Burgers zijn zich wel bewust van hun rechten, maar minder van hun plichten."
Ja, tuurlijk! En Den Haag is zich van helemaal niks bewust, lijkt wel....
Op 01-01-2009 21:39:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: hehehe... woorden naar me hart!
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 02-01-2009 15:50:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
noorderzon: Ja, mee eens.
Het is trouwens mijn Amsterdam niet meer, zegt een emigrant (haha), ik deed het wel: vertrekken. Met de Noorderzon, vandaar mijn gebruikersnaam.
Waar zijn de tijden dat je lekker je auto gewoon tussen 2 amsterdammertjes parkeerde en ervan liep? Nu moet ik hem ergens bij de pont of in Diemen neerzetten (als ik in Amsterdam kom dan)....

Lekker lopen door het Vondelpark met een gebraden kippetje die je net uit een luik getrokken hebt. Vrolijke mensen, drugsgebruikers en de tippelaarsters, allemaal in vree. De een doet dit de ander dat.
Ging altijd goed. Waarom niet? Het enige was, dat ze wel altijd je fietst jatten!!! Als ze DAT nou aan gingen pakken.....

Maar laten die prostituees gewoon, ze oefenen hun beroep toch wel uit! Maar dan niet in de openheid....en dat geldt voor alles.
Op 02-01-2009 19:04:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zendeman: Wordt er zo ziek van. Burgelijke ongehoorzaamheid en/of revolute is het advies. Schijt aan dat christelijk tuig dat ons hun idee van normen en waarden op wil leggen. Irak binnenvallen, imigranten weigeren, asielzoekers terugsturen, vleesindustrie hun gang laten gaan, autoindustrie sponseren(verantwoordelijk voor veel menselijke en natuurlijk leed) etc Fuck it! En was Jezus gewoon niet een van de eerste hippies?
Op 03-01-2009 14:19:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
zendeman:

En was Jezus gewoon niet een van de eerste hippies?

Klopt! Alleen dat weten die k*tgristenen nog niet.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 03-01-2009 16:15:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian:
Cultuurmeneer:

Tetzmol:

Tja, onder Balkie en Rouvoet keren we terug naar de brave 50's. Alleen zijn de heren vergeten dat na de 50's de 60's volgden, dus dat belooft nog wat. Far out dudes! Let's drop some acid.

Tetzmol.


Ik hoop dat je gelijk krijgt! Misschien dat liberaal in de volgende verkiezingen weer wat groeit. (D'66 / VVD / TON / PVV)
Stel je voor dat Balkenende/Rouvoet de standaard zou worden; OMG!!!PVV/VVD Liberaal? Beide spreken van een softdrugsverbod.

De andere 2 zijn niks beter. Beter niet stemmen en dit achterlijke systeem niet meer steunen.
Op 04-01-2009 6:15:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: voor zover ik zie is D66 de enige die voor vrijheid van de mensen gaat.
PVV heeft de foute naam want het geldt niet voor moslims bij hun..

ik weet cker dat een revolutie het beste zal zijn.
iig moet dit gebeuren voordat het te laat is.
gezellig met zijn alle naar denhaag
Op 05-01-2009 16:49:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Als jullie nu tijdens de irak demonstraties niet daarna pizza hadden gaan zitten vreten voor de televisie dan waren dit soort nonsens ook nooit voorgekomen, ga nu maar allemaal de gebeten hond spelen. Of doe er wat aan ipv grote bekken opzetten.. achteraf.
Op 05-01-2009 17:04:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden