Welkom terug bij de reeks 'Totaljoy: Pret in bed', deel 2. In het eerste deel lieten we u de historische achtergronden van de seksspeeltjes zien en ontdekten we dat het gebruik van dildo's en vibrators allesbehalve nieuw is. Tegenwoordig vinden containerladingen vol met erotisch speeltjes vanuit Azië hun weg naar Europese consumenten. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar gezien het ruime aanbod zou je verwachten dat in bijna ieder huishouden wel een dergelijk apparaat te vinden is. Toch hoort en ziet men er doorgaans niets van, kennelijk liggen de best bewaarde geheimen in nachtkastjes. Dat is allemaal prima natuurlijk, ware het niet dat veel seksspeeltjes ziekmakende weekmakers (ftalaten) of andere bedenkelijke chemicaliën bevatten. Grenswetenschap besloot zich te verdiepen in de wereld van de seksspeeltjes en het bedrijf Totaljoy dat 100% veilige seksspeeltjes maakt durfde het aan om hun producten aan onze kritische testen te onderwerpen.

totaljoy
(Onze testpiloot toont aan dat de Totaljoy producten ook geschikt zijn voor gezichtsmassage)

Seks is goed voor u en zolang u er niemand kwaad mee doet is alles geoorloofd om het maximale uit uw seksleven te halen. Natuurlijk is die belevenis voor iedereen anders, maar gezien het duizendjarige succes van de dildo spelen dergelijke voorwerpen een belangrijke rol in het verhogen van de pret. Dildo's en vibrators (wat in feite een soort dildo is met het verschil dat er een trilmotortje in zit) kan men solo gebruiken, maar ook samen met een partner kan het inspirerend werken. Het bedrijf Totaljoy stelde ons een aantal producten ter beschikking om eens grondig te testen. En dus maakte ik een rondje onder mijn meer openhartige vriendenkring, op zoek naar vrijwilligers. Na de uitleg over het hoe en waarom en de belofte dat de testers het apparaat mochten behouden na afloop was het animo verrassend hoog.

totaljoy vibrator
(De ergonomische high-tec Totaljoy Barbabelle versus de klassieke hard plastic vibrator, wie is het prettigst?)

Om de producten van Totaljoy eerlijk te kunnen beoordelen benaderde ik ook andere leveranciers van seksspeeltjes. Maar nadat ik de bedoeling had uitgelegd en dat hun producten vergeleken zouden worden met het speelgoed van Totaljoy durfde geen van de leveranciers het aan om deel te nemen. En dus moest ik het doen met een vergelijking van de bestaande speeltjes uit de nachtkastjes van ons testpanel. Hoewel dat wat gevoelig lag lukte het me het toch om een aardige collectie te verzamelen voor een kort vergelijkbaar warenonderzoek.

Even voorstellen; ons testpanel

Janine, 30, getrouwd.

Ik denk dat we ons seksleven als 'normaal' kunnen omschrijven. Rob is er niet echt de man naar om met 'toeters en bellen' het bed in te duiken. Toch hebben ook wij wel eens wat geprobeerd. Jaren geleden kochten wij een gewone plastic vibrator die nog steeds af en toe dienst doet. Zelf heb ik dat ding ook alleen gebruikt. Samen spelen we er ook wel eens mee en dan gebruik ik het voornamelijk om Rob zijn scrotum mee te masseren. Persoonlijk vind ik dergelijke dingen er eerder afschrikwekkend dan erotisch uitzien, maar ja, misschien is het daarom wel dat ik meestal mijn ogen gesloten hou.

Rob, 32, vrijgezel.

Ik gebruik al jaren toys om de boel op te leuken en ja, ook anaal! Ik schaam me er niet voor, waarom zou ik? Mijn ervaring is dat er enorme verschillen zijn in kwaliteit. Sommige maken een vreselijk lawaai en andere 'verzuipen' tijdens het afwassen. Over ftalaten had ik wel eens iets gehoord, is dat spul echt zo schadelijk?

Floor, 19, vrijgezel.

Ik bezit geen erotisch speelgoed. Ik heb wel een elektrische tandenborstel, telt dat ook? Gelukkig heb ik altijd nog mijn vingers om mijzelf door 'moeilijke tijden' te helpen. Ik hoop wel dat mijn toekomstige vriendje genoeg fantasie heeft want speeltjes blijven spannend.

Stella, 28, samenwonend.

Natuurlijk hebben wij ook seksspeeltjes, dat hoort er gewoon bij. Wij doen daar niet zo moeilijk over hoor. Mijn vriend vindt het geweldig om me te 'bespelen' waarna we samen de klus spetterend afmaken. Net als lingerie, kaarslicht en een lekker wijntje horen speeltjes er ook bij. Toch gaat het wel eens mis. Een tijdje terug werd ik door M. verrast met zijn idee van een lekkere vibrator. Het was een vreselijk goor uitziend apparaat dat stonk als een petrochemische fabriek. Tot overmaat van ramp voelde het ding ook nog eens aan als een fietsband. Speeltjes zijn leuk, maar niet ieder speeltje komt er bij mij in, hahaha.

Joke, 48, LAT-relatie.

Heel lang was mijn seksleven niet om over naar huis te schrijven en pas na mijn scheiding begon erotiek en alles wat daarbij komt een rol te spelen. In het seksspel met mijn vriend zijn we nog volop aan het ontdekken en wat dat betreft heb ik nog niet zo heel veel ervaring.

Mevr. Vanslagmulders, 38, getrouwd.

Erotiek speelt een belangrijke rol in ons leven. Probeer alles en behoud het goede is daarbij ons uitgangspunt. Voor wat betreft bedspeelgoed laat ik het over aan meneer Vanslagmulders (ik ben immers een net meisje.) Gelukkig kent zijn creativiteit niet zoveel grenzen dus hebben we nogal eens wat geprobeerd en meestal tot tevredenheid aan beide kanten. Van de speeltjes die ik ken zijn de meeste wel oké, geloof ik. Ik heb eigenlijk nooit stilgestaan bij ftalaten en andere rotzooi in speeltjes, maar nu ik meer geïnformeerd ben bekijk ik het toch anders. Seks hoort vooral veilig te zijn en de gedachte aan eventuele risico's is een storende factor geworden. Ik ben heel benieuwd naar het Totaljoy product waarmee Bert op de proppen komt.

Wat hebben we tot nu toe?

Voor de foto moest ik een rondje rijden om alle bestaande speeltjes op te halen. Nieuwsgierig als ik ben had ik het er graag voor over. Van een piepklein trillertje tot een monsterachtige dildo van onwaarschijnlijk formaat, ik kreeg van alles mee. Er zat een opblaasbaar rubber exemplaar tussen en zelfs eentje die buiten trillen ook kleine stroomstootjes afgaf (auw?). De ouderwetse witte plastic massagestaaf ontbrak niet en ook speciaal voor anaal gebruik vormgegeven dingen kwamen uit de kast. Al met al een aardig overzicht van wat uw buren zoal in het nachtkastje hebben liggen.

ouwe dildos
(Als een 'Alice in dildoland' doken we voor u in de nachtkastjes van onze testers)

Opvallend was een nogal futuristisch uitziend exemplaar met drie pootjes. Het bleek een vibrator gekocht bij de 'de Tuinen'. De eigenaars waren niet zo goed te spreken over het apparaat dat al na twee keer de geest gaf. Ruilen van het artikel was er, volgens de verkoopster uit hygiënisch oogpunt, niet bij. De pootjes zelf waren bekleed met een soort geweven nylon over een zachte vulling die wel glad aanvoelde maar volgens mij niet makkelijk te reinigen is. Enkele van de speeltjes waren van siliconen, één van rubber en de rest van week gemaakt plastic. Bij enkele exemplaren waren de batterijen gaan 'lekken' en was er sprake van roestvorming op de contactpunten. We lieten een foto van de collectie zien aan ons testpanel en vroegen om een reactie.

Janine, 30, getrouwd.

He gatver, zeker die 'realistische' dingen zijn echt te goor.

Rob, 32, vrijgezel

Hmmmm... the usual suspects. Leuke collectie.

Floor, 19, vrijgezel.

Nou als ik dat zo zie denk ik 'laat maar'.

Stella, 28, samenwonend.

Tja, nu ik onze speeltjes zo tussen die andere zie liggen moet ik zeggen dat het er niet fraai uitziet.

Joke, 48, LAT-relatie

Bij sommige exemplaren kan ik me niets voorstellen, anderen zien er wel intrigerend uit.

Mevr. Vanslagmulders, 38, getrouwd.

Wil ik dit weten? Beetje confronterend zo. Soms is het beter niet alles te weten.

Tot zover in het kort de reacties op het bestaande spul. De leden van ons testpanel kregen allemaal een Totaljoy exemplaar mee en de opdracht om ze aan een kritische beschouwing te onderwerpen. Geheel willekeurig verdeelden we de diverse modellen over onze deelnemers...

Totaljoy testpiloten gezocht

Om de test eerlijk te houden krijgt ook u de kans om enkele producten van Totaljoy te testen. We hebben speciaal voor u drie exemplaren die we mogen weggeven. Als u testpiloot wilt worden dan zijn dit de spelregels:

totaljoy
(Wanna take it for a ride?)

1) Vul hieronder uw motivatie in waarom u een Totaljoy-speeltje wilt testen en vergeet daarbij niet om uw postadres op te geven.
2) Wij verwachten van u een verslagje waarbij u zaken zoals materiaal, uiterlijk, gebruiksgemak en natuurlijk uw ervaring beschrijft (expliciete details mogen achterwege blijven).
3) U mag het testproduct na afloop houden.

We hebben er slechts drie te vergeven, dus wees er snel bij.

Voor de goede orde willen wij u erop wijzen dat noch de auteur noch Grenswetenschap.nl geld heeft ontvangen van Totaljoy. Grenswetenschap staat geheel vrij om de producten naar inzicht en waarheid te boordelen. Slaan de producten van Totaljoy aan? Zijn ze echt zo goed? In het volgende deel komt ons testpanel uitgebreid aan het woord.

Chris de Boden: Wat moet ik nou met dit speelgoed? Heb liever een echte levende rosbief om den paal.

Verder maak ik er geen geheim van en masturbeer me ook weleens, heb geen speelgoed, wel films.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 27-12-2008 16:55:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "U staat op het punt een blog te lezen/bekijken dat 18+ informatie kan bevatten."

Goede zaak
Persoonlijk vind ik dat seks nogal word overschat en houdt het me niet meer zo bezig.
Ook wel wat speeltjes in huis maar liggen al heel lang op dezelfde plek.
Ik vind het mooi om mn vriendin te zien ontwikkelen, te evolueren en het gaat mij meer om het geestelijke aspect.
Tuurlijk hebben we ook wel seks, maar het heeft voor mij persoonlijk niet meer zoveel draagkracht als toen ik een jaar of 18 was.
Lekker met mn hoofd bij haar op schoot liggen, terwijl zij mijn haren kietelt, als ik naar bed ga lekker tegen dr aanliggen zodat onze energieën/aura's zich lekker mengen, is voor mij heaven

Pff, 36 en ik klink nu al als een oude lul

(bericht gewijzigd op 27-12-2008 18:31:36)
Carpe diem homo universalis
Op 27-12-2008 18:22:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Alles wat met erotiek te maken heeft is leuk of op z'n minst interessant. Ik ben benieuwd hoe het de testpiloten zal vergaan.
Goeie reeks weer en leuke dame (wie is dat?)

@ lanoe.

Shot voor open doel he... te makkelijk.

(bericht gewijzigd op 28-12-2008 10:38:58)
Op 28-12-2008 10:38:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ganzfeld:

Alles wat met erotiek te maken heeft is leuk of op z'n minst interessant. Ik ben benieuwd hoe het de testpiloten zal vergaan.
Goeie reeks weer en leuke dame (wie is dat?)

@ lanoe.

Shot voor open doel he... te makkelijk.Wie a zegt......dus shoot
Carpe diem homo universalis
Op 28-12-2008 10:54:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: @ Lanoe

Nee jij wint. seksualiteit is zo persoonlijk daar kan en mag een ander geen oordeel over hebben. Zolang jullie het prettig hebben is het prima. Vermengen van aura's roept wel wat vraagtekens bij me op.
Op 28-12-2008 11:00:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ganzfeld:

@ Lanoe

Nee jij wint. seksualiteit is zo persoonlijk daar kan en mag een ander geen oordeel over hebben. Zolang jullie het prettig hebben is het prima. Vermengen van aura's roept wel wat vraagtekens bij me op."Vermengen van aura's roept wel wat vraagtekens bij me op."

energieën/aura's, schreef ik, want aura's is algemeen minder begrijpelijk dan energieën

Maar idd, dat is ieder zn ding.

Carpe diem homo universalis
Op 28-12-2008 0:34:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Dit topic heeft mij op een idee gebracht, naja idee, was het al langer van plan.
Wacht maar tot mijn nieuwste mix klaar is

Gezien mijn nachtleven weet ik als geen ander dat ook muziek van belang is en een stimulerende en toch ontspannende werking geeft ondanks het wat opzwepende karakter.

Wie weleens naar een erotiekbeurs is geweest zal begrijpen welke extravagante muziek ik bedoel.

Bij het luisteren van deze muziek gaan bij mij de remmen los, maar dat heb ik al snel als een mix goed in elkaar zit en ben dan ook DJ als hobbie, als serieuze hobbie
Ik ben dan ook soms weken bezig met een (studio)mix, maar de reacties zijn zeer lovend en ik moet er mee verder gaan, ik schijn veel talent te hebben en ik heb mixen gehoord op cd's die echt grove fouten bevatten(als DJ let je daar op) welke ik bij mijn eigen mixwerk niet ben tegen gekomen.

Ik beken dat ik niet vies ben van nachtclub enzo en ben wat gedurfder als een hoop andere mannen, maar ik kan beamen dat ook de muziek de sfeer kan maken of juist breken.

Naat aanleiding van dit artikel kwam er een oud idee naar boven, bij sexspeelgoed moet ik aan een eerder bezoek denken aan een erotiekbeurs en dan automatisch aan die paaldansshow met die muziek En de nieuwe mix is geboren, althans, ik moet hem nog wel produceren, maar mijn handen jeuken nu De muziek heb ik al immers(wat heb ik niet )

Hahahaha, jaja, op de dansvloer ben ik net houten klaas , dan maar achter de knoppen
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 28-12-2008 15:58:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bert (Frank) Va: @ Chris

Nou stuur eens een mp3 sample op... ben beneiuwd.
Probeer niet om een succesvol mens te worden,
Op 28-12-2008 16:39:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Zodra de mix klaar is stuur ik naar jou een link naar de promo-mp3 versie.

Ik ben nog bij de fasé van platen verzamelen.

Jij bent toch medewerker van deze site?
Zo ja, stuur mij een mail en ik beantwoordt hem met alvast een link naar mijn vorige mix zodat je alvast kunt beoordelen hoe ik mix

Ik mag geen links in het openbaar posten.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 28-12-2008 19:13:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Chris de Boden:

Zodra de mix klaar is stuur ik naar jou een link naar de promo-mp3 versie.

Ik ben nog bij de fasé van platen verzamelen.

Jij bent toch medewerker van deze site?
Zo ja, stuur mij een mail en ik beantwoordt hem met alvast een link naar mijn vorige mix zodat je alvast kunt beoordelen hoe ik mix

Ik mag geen links in het openbaar posten.

gewoon contact at grenswetenschap.nl mailen en je bent in Rome.
(bericht gewijzigd op 28-12-2008 19:19:20)
United as one. Divided by zero.
Op 28-12-2008 19:19:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Opgelet!
U staat op het punt een blog te lezen/bekijken dat 18+ informatie kan bevatten.
Klik hier als u ouder bent dan 18 en het blog wilt bekijken »

-_-"

btw, met een paar Idozer geluidjes is ook iets dat je een erectie van krijgt of dat je lekkerder sex kan hebben ofzo

Op 28-12-2008 21:13:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui:
Lanoe:

"U staat op het punt een blog te lezen/bekijken dat 18+ informatie kan bevatten."

Goede zaak


Ja, als het over seks gaat dan moet het 18+ zijn.....foto's van dode palestijnen en ander geweld is voor alle leeftijden....
Ik begrijp soms niets van deze wereld
Onderschriften zeggen niets
Op 29-12-2008 13:04:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Feng Shui:

Lanoe:

"U staat op het punt een blog te lezen/bekijken dat 18+ informatie kan bevatten."

Goede zaak


Ja, als het over seks gaat dan moet het 18+ zijn.....foto's van dode palestijnen en ander geweld is voor alle leeftijden....
Ik begrijp soms niets van deze wereld

Zo moeilijk is dat toch niet. Als kinderen in de straten van Palestina lopen dan zien ze ook bloedende dode mensen liggen, maar nooit copulerende mensen.
United as one. Divided by zero.
Op 29-12-2008 13:07:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Afgelopen week bestookte de Palestijnen Israelische nederzettingen met dildo's. De Israeliërs sloegen terug door condooms af te vuren op doelwitten. Een speciale eenheid van aantrekkelijke Joodse dames wisten 30 arabieren te verleiden en sindsdien is het opvallend rustig in het gebied. Egypte denkt er over na om 100.000 kusjes de grens over te sturen en de VN deelt in allerijl matrassen en satijnen lakens uit. Slachtoffers worden door de WHO opgevangen is speciale klinieken om met eieren en verse jus de orange de vrijkrachten weer op krachten worden gebracht. De paus veroordeelde de aanslagen over en weer en riep op om toch vooral weer het zwaard te hanteren.
(bericht gewijzigd op 29-12-2008 13:21:11)
Op 29-12-2008 13:18:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: LOL@Ganzfeld!


(bericht gewijzigd op 29-12-2008 13:58:22)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 29-12-2008 13:56:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Ganzfeld:

Afgelopen week bestookte de Palestijnen Israelische nederzettingen met dildo's. De Israeliërs sloegen terug door condooms af te vuren op doelwitten. Een speciale eenheid van aantrekkelijke Joodse dames wisten 30 arabieren te verleiden en sindsdien is het opvallend rustig in het gebied. Egypte denkt er over na om 100.000 kusjes de grens over te sturen en de VN deelt in allerijl matrassen en satijnen lakens uit. Slachtoffers worden door de WHO opgevangen is speciale klinieken om met eieren en verse jus de orange de vrijkrachten weer op krachten worden gebracht. De paus veroordeelde de aanslagen over en weer en riep op om toch vooral weer het zwaard te hanteren.

waar heb je dat nou weer vandaan
Op 29-12-2008 15:32:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Ganzfeld:

Afgelopen week bestookte de Palestijnen Israelische nederzettingen met dildo's. De Israeliërs sloegen terug door condooms af te vuren op doelwitten. Een speciale eenheid van aantrekkelijke Joodse dames wisten 30 arabieren te verleiden en sindsdien is het opvallend rustig in het gebied. Egypte denkt er over na om 100.000 kusjes de grens over te sturen en de VN deelt in allerijl matrassen en satijnen lakens uit. Slachtoffers worden door de WHO opgevangen is speciale klinieken om met eieren en verse jus de orange de vrijkrachten weer op krachten worden gebracht. De paus veroordeelde de aanslagen over en weer en riep op om toch vooral weer het zwaard te hanteren.


Oohhh...:0. Geweldig verzonnen.
Op 29-12-2008 16:02:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ganzfeld:

Afgelopen week bestookte de Palestijnen Israelische nederzettingen met dildo's. De Israeliërs sloegen terug door condooms af te vuren op doelwitten. Een speciale eenheid van aantrekkelijke Joodse dames wisten 30 arabieren te verleiden en sindsdien is het opvallend rustig in het gebied. Egypte denkt er over na om 100.000 kusjes de grens over te sturen en de VN deelt in allerijl matrassen en satijnen lakens uit. Slachtoffers worden door de WHO opgevangen is speciale klinieken om met eieren en verse jus de orange de vrijkrachten weer op krachten worden gebracht. De paus veroordeelde de aanslagen over en weer en riep op om toch vooral weer het zwaard te hanteren.

Mooie uitgebreide versie van: "Make love, not war";-)
'Don't forget rule number 6'
Op 30-12-2008 11:51:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Redaxie:

Chris de Boden:

Zodra de mix klaar is stuur ik naar jou een link naar de promo-mp3 versie.

Ik ben nog bij de fasé van platen verzamelen.

Jij bent toch medewerker van deze site?
Zo ja, stuur mij een mail en ik beantwoordt hem met alvast een link naar mijn vorige mix zodat je alvast kunt beoordelen hoe ik mix

Ik mag geen links in het openbaar posten.

gewoon contact at grenswetenschap.nl mailen en je bent in Rome.


Ik maak eerst wijzelijk de cd af, dan stuur ik de link naar de promo wel door
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 01-01-2009 4:30:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Ik hou wel van dat speelgoed, lekker creatief allerlei nieuwe prikkels ervaren, waarom niet
...
Op 04-01-2009 14:04:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden