We kijken nog even terug naar het jaar 2008 en pikken er nog een paar vreemde voorvallen uit. Oké, ze zijn misschien niet wereldschokkend maar wel hoogst opmerkelijk en van duidelijk Forteaans signatuur. Lees verder en laat u verrassen en verbazen en, wie weet, met de terugkeer van de fantoomclowns zelfs een beetje bang maken. Kortom, enkele wonderlijke zaken uit 2008.

fort
(Charles Fort zou er weer van smullen)

Alle olijven weg

Wat te denken van een olijfgaard met 400 bomen waarvan opeens, als bij toverslag, alle olijven zijn verdwenen zonder een spoor achter te laten? Geen olijven meer aan de bomen en zelfs geen olijf op de grond. Normaal kost het minstens drie dagen en zes mensen om een dergelijke klus te klaren maar de mysterieuze verdwijning van een complete oogst vond plaats van de ene op de andere dag. En natuurlijk geen sporen van machines en geen getuigen. Volgens de teler zouden ook bij vijf andere telers de olijven zomaar verdwenen zijn. De mysterieuze verdwijning vond plaats in mei 2008 in Hunter Valey, Australië

Turing test score 2008 25%

De Turing test is een manier om te kijken of mensen erachter kunnen komen of ze met een mens of met een computer 'praten'. Als de 'kunstmatige intelligentie' van de computers 30% van de mensen voor de gek weet te houden dan beschouwt men de machines zelfbewust genoeg om inderdaad intelligent te zijn. In 2008 werd op 5% na de door wiskundige Turing gestelde grens van 30% niet gehaald. De dag dat u denkt met een mens te maken heeft terwijl het een computer is komt steeds dichter bij.

Selectieve wind?

Stel je voor, het is een normale zomerdag en opeens is er een gebulder van wind en staat het huis te trillen. Momenten later is het 'natuurgeweld' weer voorbij en wat blijkt? Jouw huis is het enige huis in de straat dat zware stormschade heeft opgelopen. Het overkwam een Amerikaan in juni 2008. Het is nog steeds een raadsel waar de plotselinge 'storm' vandaan kwam en waarom er slechts één huis getroffen werd.


(Het bewuste huis na de plotselinge 'mini tornado')

Schaapcirkel

In 2008 werden we verrast door een heuse schaapcirkel. Ongeveer 100 schapen besloten om de een of andere reden een keurige cirkel te vormen. Pas toen de verbaasde boer aan kwam rijden viel de cirkel uit elkaar aldus het bericht.


(Wat te denken?)

Fantoomclowns weer terug?

Ik rapporteerde hier al eerder over de plotseling opduikende clowns die het voorzien hadden op kleine kinderen. Een fenomeen dat telkens wel in de een of andere vorm terugkeert en waar men de nodige vraagtekens bij kan zetten. Zo worden de daders nooit gepakt en zijn er eigenlijk ook nooit slachtoffers omdat de werkwijze meestal heel doorzichtig is. Althans, dat is de indruk. Massahysterie? Gezien de data die voor handen zijn, lijkt dat niet het geval. Wat wel? Geen idee. De fantoomclowns waren bijna historie aan het worden tot in oktober 2008 weer berichten verschenen dat een als clown verklede man kinderen probeerde te lokken in Chicago.

Tru: Het is Turingtest, niet Turlingtest.
Op 07-01-2009 0:45:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Euhmmm bent u een mens of een robot???
...
Op 07-01-2009 6:27:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: mensen willen een antwoordt op alles, ik geef het ze

Alle olijven weg:
door een alien olijven magneet

Schaapcirkel:
aliens dachten, weer eens wat anders dan een graancirkel.

Selectieve wind?:
HAARP attack
Op 07-01-2009 16:47:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Jullie hebben er 1 gemist:

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article1936416.ece/Politie_leurt_met_op_snelweg_gedumpte_schoenen.html

weer eens wat anders dan een enkele schoen langs de kant van de weg.
Op 07-01-2009 17:19:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dilettante Emme:
Tru:

Het is Turingtest, niet Turlingtest.


Euh - dat staat er toch?!
Op 08-01-2009 20:00:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden