Het Belgische TV-kanaal één heeft er weer een grenswetenschappelijke leukigheid bij. NASA stuurde in 1977 een gouden plaat de ruimte in. De bedoeling daarvan was om de mensheid voor te stellen aan buitenaards leven. In het TV-programma Hartelijke Groeten Aan Iedereen wil presentatrice Sofie Van Moll een nieuwe gouden plaat maken.

Sofie van Moll en Tom Waes
(Sofie van Moll en Tom Waes)

Sofie wil dat de gouden plaat over het leven in België anno 2009 gaat. Tom Waes, in Nederland ook bekend door het leuke programma Tomtesterom, heeft de taak op zich genomen om de schijf de ruimte in te krijgen.

Heb je een hobby die je vereeuwigd wil zien? Wil je de aliens laten weten hoe fantastisch jouw job kan zijn? Heb je de beste vrienden ter wereld? Moet er volgens jou zeker iets over de Belgische keuken de ruimte in? Kan het buitenaards leven nog iets leren van jouw sportclub? Ken je iemand met verbijsterende talenten? Weet je iets wat zeker niet mag ontbreken op het intergalactische Belgische visitekaartje? Grijp dan deze unieke kans en laat de redactie van Hartelijke Groeten Aan Iedereen weten wat er volgens jou op die nieuwe gouden plaat moet komen. Een beetje Nederlandse beïnvloeding kan nooit kwaad, zolang het maar netjes blijft. Maak hier eerst je account aan en wie weet wordt jouw idee binnenkort uitgekozen om de ruimte in te gaan!

De inzendingen tot op heden zijn hier te lezen. Ze zijn niet allemaal geschikt om België te vertegenwoordigen. Of misschien net wel...
eoi: Schiet de 2e kamer maar de ruimte in.
Op 01-01-2009 15:33:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wendy007: is het niet egocentrisch om te denken dat het buitenaardse leven onze taal zal begrijpen?
Bovendien, zijn ze een pak slimmer dan ons als zij die "gouden plaat" vinden!

groetjes
Op 02-01-2009 0:06:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Ik denk eigenlijk niet dat er op zitten te wachten...
Ita est :)
Op 02-01-2009 15:31:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden