In de vorige delen lieten we u zien dat het gebruik van erotische speeltjes in de historie zeker niet ongebruikelijk was. In het tweede deel maakte u kennis met het testpanel dat de door Totaljoy ter beschikking gestelde veilige en ftalaatvrije speeltjes mochten uittesten. Ook lieten wij u zien wat er op dat gebied zoal nog meer te verkrijgen is. Nu, in dit deel, kunt u alles lezen over de bevindingen van onze testers. Inmiddels zijn er ook al testexemplaren verdeeld onder onze lezers. Hun oordeel komt aan bod in het volgende deel. Voor nu: welkom in de wondere wereld van de erotische speeltjes.

wanna play?

Totaljoy maakt 100% veilige en oer-Hollandse erotische speeltjes. Het bedrijf geeft daarmee een antwoord op de bedenkelijke en vaak giftige speeltjes uit China waarmee Europa al jaren wordt overspoeld. Hoewel de verkoop van dergelijke speeltjes big business is, rust er nog steeds een taboe op. En dat is best wel vreemd want hoe meer ik mij in het onderwerp verdiepte, hoe meer ik ontdekte dat bijna iedereen zo een ding bezit of er een ervaring mee heeft gehad.

totaljoy
(Een greep uit de Totaljoy-collectie; Lola, Wave, Pebbles, en Barbabelle. Meer hier op deze pagina)

Vliegende dildo's op Schiphol

Zo vroeg ik onlangs aan een stel beveiligers op Schiphol hoe vaak zij dildo's en vibrators aantreffen in de handbagage. Als u per vliegtuig reist gaat uw handbagage door een scanner en het beveiligingspersoneel krijgt dan een röntgenbeeld te zien van wat er zoal in de tassen zit. Aangezien niets verborgen blijft, hebben deze beveiligers dus even een maximale inkijk in uw privé-aangelegenheden. De jongens en meisjes die ik sprak zeiden dat ze regelmatig seksspeeltjes de revue zien passeren. Per dienst schatten zij de aantallen tussen de 10 en 20 keer.

Aangezien er meerdere doorlaatposten zijn kan men deze aantallen minimaal met een factor drie vermenigvuldigen. "Wat zijn dat dan voor mensen?", vroeg ik hen.
"Mannen en vrouwen, jong en oud," was het korte en discrete antwoord.
Buiten handbagage zijn er natuurlijk ook nog de gewone koffers die buiten de doorlaatposten om het vliegtuig in gaan. Ook die bagage gaat met miljoenen stuks door scanners en het is gissen hoeveel seksspeeltjes er op die manier op reis gaan. De beveiliging op Schiphol gaat professioneel en discreet om met wat zij zien, besmuikte glimlachjes of een luid "Hee, moet je kijken," zult u dus niet zien of horen.

Maar goed, de testers. Wat vonden zij van de Totaljoy speeltjes?

Janine, 30, getrouwd.

“Wat mij opviel was het zachte materiaal en de mooie vorm. Meestal zien die dingen er niet uit, maar het exemplaar dat we kregen zag er uitnodigend uit. Zelfs mijn man werd nieuwsgierig. Natuurlijk hebben we het uitgeprobeerd en er was niks mis mee. Het zoemt zachtjes en geeft prettige trillingen. Vergeleken met onze harde plastic vibrator een hele verbetering. Het materiaal voelt heel natuurlijk aan en neemt opvallend snel de lichaamswarmte over. Het is dus een leuk extraatje om ons spel op te leuken.”

Rob, 32, vrijgezel.

“Nou, hij staat mooi in mijn collectie hoor. Lekker fris en fruitig. Het materiaal is glad, stevig en toch zacht en voelt warm aan. Door de gladde vorm liet mijn dildo zich makkelijk afwassen en drogen. Helemaal goed dus. Of de dildo van Totaljoy beter is dan wat ik gewend ben? Pfoe, geen idee, ik denk wel dat ik er goed gebruik van zal maken in de toekomst want het is gewoon een prettig speeltje.”

totaljoy detail
(Detail: goed afgewerkt)

Floor, 19 vrijgezel.

“Wat mij als eerste opviel was de geur. Dat klinkt gek maar ik ruik altijd overal aan, dat is een afwijking van me. Het speeltje dat ik kreeg rook fris, een beetje naar wasverzachter. Ik had verwacht dat het apparaat heel buigzaam zou zijn maar dat was niet het geval, het was stevig maar toch ook weer zacht. Ik zal niet teveel in details treden maar ik heb het een paar keer gebruikt en dat was tot volle tevredenheid. Een aanwinst die zeker blijft, GW bedankt!”

Stella, 28, samenwonend

“Goed vormgegeven, lekker materiaal en weinig lawaai; dat waren onze eerste indrukken. We gebruiken wel vaker speeltjes maar wat echt opviel is dat het Totaljoy-exemplaar zo snel lekker warm aanvoelt. Minder vonden wij de knop waarmee de trilsnelheid bediend kan worden. Deze is glad en tijdens het spel moeilijk om grip op te krijgen. Als de makers hier nou wat ribbels in maken is het helemaal af. Op de site van Totaljoy zagen we wat modellen die we heel interessant vonden dus ja, een blijvertje die naar meer smaakt.”

Joke, 48, LAT-relatie

“Nou, pret in bed was het zeker. Wat hebben we gelachen zeg. Nooit geweten dat het zo lekker aan zou voelen. Het was in het begin wel een beetje wennen maar het masseren van bepaalde plekjes was heel aangenaam. Mijn vriend heeft het speeltje gebruikt tijdens het vrijen en dat gaf zeker een extra dimensie. Ik vind penetratie door het speeltje minder en eigenlijk ook niet zo een prettig idee, maar wat ik al zei... bepaalde massage is lekker. Ik denk dat we het wel vaker gaan gebruiken.”

Mevr. Vanslagmulders, 38, getrouwd.

“Een feestelijk ding om naar te kijken, vrolijke kleur en lieve uitstraling. Het voelt prettig aan en trilt lekker. Meneer Vanslagmulders weet feilloos mijn plekjes te vinden en dus waren de testen succesvol. Het idee dat het een veilig speeltje is spreekt mij nog het meeste aan. Laten we wel zijn, zo een apparaat komt op de meest intieme plekjes en daar wil je zeker geen problemen. Natuurlijk heb ik ook meneer Vanslagmulders de test laten ondergaan en het speeltje langs zijn piemel, eikel en ballen laten trillen en dat mistte zijn uitwerking niet!
Anaal mocht ik bij hem niets doen... de lafaard. Mijn oordeel als rapportcijfer een dikke 8 en misschien wel 9. Waarom geen 10? Omdat het exemplaar dat ik kreeg niet helemaal geruisloos was.”

Tot zover de positieve reacties van ons panel die ik omwille van de leesbaarheid wat heb ingekort. Opvallend is dat het ftalaatvrije materiaal zo snel de lichaamswarmte overneemt, dat is een belangrijk aspect. Enkele dames uit ons testpanel vroegen mij om ook een stukje te schrijven voor heren over het gebruik van speeltjes bij dames. Het schijnt dat er nog steeds mannen zijn die een dildo of vibrator niet goed kunnen bedienen. Ik heb de grieven aangehoord en hieronder kort voor u samen gevat.

totaljoy tulip
(De 'Lotus' een beetje vreemd maar wel lekker)

Cursus dildogebruik door mannen bij dames:

Een dildo of vibrator is geen vervanging van een echt exemplaar! Het is een extraatje dat gebruikt kan worden om de pret te verhogen.

Ram een dildo niet gelijk naar binnen en gebruik het niet om gelijk woest heen en weer te beuken.

Gebruik speeltjes creatief om mee te masseren of te plagen, er zijn plekjes genoeg.

Het effect van dildo's of vibrator wordt bepaald door de sfeer en de stemming, het is onderdeel van het spel.

Groter en dikker is zeker niet altijd lekkerder of beter.

Kunstpenissen die een karikatuur van het origineel zijn, zien er niet uit en werken averechts.

Opbouwen is het devies, zeker als de dame in kwestie geen ervaring heeft, rustig en voorzichtig grenzen verleggen.

Geen grenswetenschap?

Naar aanleiding van deze Totaljoy: ‘Pret in bed’- reeks heb ik ook enkele e-mails mogen ontvangen van mensen die vinden dat seksspeeltjes absoluut niet thuis horen op GW. 'Niet Grenswetenschappelijk' tot 'botte pornoreclame' en alles wat daar tussenin zit, waren de verwijten. Speciaal voor die mensen duik ik nog even terug in de tijd om het belang van een open en speelse seksualiteit te onderstrepen.

In een ideale wereld kun je zijn wie je bent. In onze wereld is dat helaas niet altijd het geval. Dankzij kerk, wetenschap en de waan van de dag die we koesterend cultuur noemen krijgt alles een hokje en natuurlijk de bijbehorende oordelen en onderdrukkingen. En dat zeker niet op de laatste plaats dankzij psychiaters. In de negentiende eeuw van onze jaartelling kwam de psychiatrie pas echt in opkomst. Freud drukte een enorme stempel op die ontwikkeling die nog vele jaren zou duren. Zeker in seksueel opzicht werden zaken die voordien gewoon waren opeens 'ziektebeelden'. Zo was het Freud die onderscheid maakte tussen clitorale en vaginale orgasmen. Het eerste zou infantiel zijn en het tweede volwassen. Het effect was dat behoorlijk wat vrouwen 'genezing' kregen door clitorectomie oftewel: het wegsnijden van de clitoris. Freud dacht ook dat masturbatie op latere leeftijd schadelijk zou zijn. Sigmund was tevens van mening dat cocaïne hét wondermiddel was.

Freud was natuurlijk een kind van zijn tijd. Hij werd geboren op het moment dat het puriteinse Victoriaanse tijdperk net afgelopen was. De moraal van die tijd was pro-zedelijkheid. Alles dat met seks te maken had moest uitgebannen worden. De kerkvorsten van die tijd gingen daar natuurlijk volop in mee. Zo zagen ze vrouwelijke genitaliën als riolen. Penis en ballen waren de sleutels tot de hel. Dergelijke visies gaan natuurlijk rechtstreeks in tegen alles wat het mens zijn is en Freud probeerde vermoedelijk een soort brug tussen de oude opvattingen en het gewoon mens zijn te slaan. Hij worstelde daarbij met zijn persoonlijke gevoelens en opvattingen.

In feite zijn al die oude moralistische of pseudo-wetenschappelijke opvattingen vormen van onderdrukking. Waarom zouden mensen geen plezier mogen beleven aan eigen, andermans of partners lichaam? En waarom zou men daar geen middelen bij mogen gebruiken? "Seks is goed als er passie en intimiteit is," zegt seksuoloog van Driel en in de moderne opvattingen mogen, als men wil, daar ook speeltjes bij. Misschien zou men seksspeeltjes ook wel kunnen zien als het symbool voor vrijheid en de erkenning van de menselijke seksualiteit. We mogen weer genieten en laat geen moraalridder u van het tegendeel overtuigen!!

totaljoy

chefbram: Goeie reclame inkomsten hier denk ik??
Geenstijl heeft defensie, GW heeft totaljoy..
Ik zie de ironie wel
Op 13-01-2009 8:10:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Voor iedereen wat wils toch?
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 13-01-2009 8:18:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Ik denk dat het vooral een goede openbaring is, lekker open, kleurig en fleurig over de seksualiteit praten, prima!
...
Op 13-01-2009 8:27:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
JaccoV: Kan idd prima, de mensen die hier problemen mee hebben zijn over het algemeen van de kerk en die zijn het nooit ergens mee eens. Ik zelf heb ook geen interesse in de apparatuur maar kan nooit kwaad wat info voor het vrouwtje op te pikken ;P

Sex is een algemeen goed, iedereen doet het, het is niet voor niets een levensbehoefte. Wil of kan je dit niet inzien jammer maar helaas voor jou.

Homo sapiens non urinat in ventum
Op 13-01-2009 11:07:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ik weet het niet.
Seks is seks en seks zonder Liefde is bij mij ontdaan van het belangrijkste element, betergezegd HET element waar de seks uit voortkomt; liefde.
Ik noem het dan ook altijd liever; de liefde bedrijven.
Zoals ik al schreef ik weet het niet, kan er niet echt de vinger op leggen (hm hm, wat een dubbele uitdrukking weer Lanoe ).
Laat ik zeggen dat het dan voor mij koud aanvoelt en ik het niet zou willen/kunnen.
De speeltjes heb ik geen moeite mee, want dat kun je ook met liefde en dat staat er los van, maar als ik lees; het is een levensbehoefte, dan gaat dat naar mijn zin wat ver, je kunt ook leven zonder seks en dat doen we de eerste jaren van ons leven dan ook allemaal.
Is er in diezelfde jaren geen liefde, dan zie je dat dat zn invloed heeft en dat liefde dus wel een levensbehoefte is.
Is er in die eerste jaren geen liefde dan zie je destructief gedrag naar zichzelf en vaak ook naar buiten (en we blijven er ons verdere leven ook behoefte aan hebben en ook dan heeft het zn invloed als er aan die behoefte niet voldaan wordt).
Ik zie het dan ook vaak als een excuus om maar toe te geven aan genot, wat dan als excuus fungeert voor het niet kunnen beheersen.
Genot is in die zin ook nog niet erg, maar je ziet steeds meer dat daarin dan naar mijn inziens wel een grens wordt overschreden die later ook problemen opleveren met het zelfbeeld of zelfs lichamelijk (ziektes).
Iedereen moet natuurlijk doen wat hem goed dunkt, maar ik vind dat seks, en dat heb ik hier al vaker geschreven, overschat wordt.
Wat cootje zegt ben ik het natuurlijk wel mee eens, er moet altijd over gepraat kunnen worden.


(bericht gewijzigd op 13-1-2009 13:45:41)
Carpe diem homo universalis
Op 13-01-2009 13:33:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: jaja tis wat, vroeger moetsen we het met kantklossen doen en dat was zeker niet altijd een pretje (in het bedje)

De Lotus roept de nodige vragen op.. alhoewel ik moet ruimdekend zijn.
Op 13-01-2009 18:19:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Anaal mocht ik bij hem niets doen... de lafaard."

Idd, Bert!
Misschien een tip:

Niet meteen het grote werk, dat wordt zowiezo niets als iemand zich niet voor 100% relaxed voelt.
Probeer eerst eens 1 vinger (misschien de pink? ) en ga dan naar beneden (in de richting waar de penis zit) en streel dat stukje.
Is ook niets aparts, je dokter doet het ook als je iets aan je prostaat hebt.
Het is natuurlijk jullie seksleven en het gaat mij niets, maar dan ook totaal niets aan, tis enkel een tip
Zie maar wat jullie ermee doen.

En Bert, nu niet snel deze reaktie verwijderen voordat Mevr. Van slagmulders thuis komt hé
Carpe diem homo universalis
Op 14-01-2009 9:22:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden