Homofilie was in de oudheid heel normaal. Grieken en Romeinen deden er bijvoorbeeld niet moeilijk over en in latere eeuwen maakte men zich er niet echt druk om. Ook in het Islamitische deel van de wereld bestond vóór 1800 homoseksualiteit helemaal niet als zodanig. De benaming en bijbehorende afkeuring kwamen pas later. Maar ook in onze verlichte tijden duurde het tot 1993 voordat de toonaangevende American Psychiatric Association homofilie als geestesziekte uit hun handboek (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) schrapte. Voor de paus is homofilie nog steeds 'vernieling of belediging van Gods werk'.

(Als Gore wat zegt over het klimaat barst er mondiaal een gekte los, als hij een lans breekt voor de homofiele medemens hoor je niks. How come?)

Wat kunnen kerkvorsten, idealisten, gerelicapten, politiek en moraalridders zich toch druk maken over iemand anders zijn of haar seksualiteit. Het verbaast mij keer op keer dat er mensen zijn die louter op basis van een seksuele voorkeur moord en brand schreeuwen of erger. Anders zijn wordt tegenwoordig maar al te vaak als een bedreiging ervaren, wie niet conformeert is een mogelijk doelwit van partijen die menen de wijsheid in pacht te hebben.

Toch is die bekrompenheid niet van alle tijden. Pas in het Victoriaanse tijdperk en de aansluitende opkomst van de psychiatrie begon men pas goed met veroordelen. Voor de kerk was sodomie (het woord homofilie bestond nog niet) een doodzonde maar in de regel bestond er niet zoiets als een vervolging. Mannen en vrouwen hadden gewoon naar behoefte en kans homoseksuele contacten en er werden verder geen woorden aan vuil gemaakt. Pas toen de ontluikende psychiatrie met Freud als voorganger homofilie als ziekte gingen duidden ging het mis. Kerk en 'wetenschap' vonden elkaar in een moralistisch tijdperk waar we al honderd jaar last van hebben. Toch zijn er groepen waar men niet zo makkelijk vat op heeft.

Neem bijvoorbeeld de 'non-libidoïstische' mens. Er zijn mensen die helemaal geen trek hebben in seks in wat voor vorm dan ook. Vroeger veegde de psychiatrie dergelijke mensen onder de noemer 'aseksueel'. Maar die noemer is eigenlijk te breed en dus werd in 1994 de term 'non-libidoïsme' bedacht. Hoewel de psychiatrie dat niet echt als een ziekte zag is het vooral de omgeving die de seksloze met argwaan bekijkt. Maar iemand jennen of vervolgen op basis van het feit dat hij of zij geen trek in seks heeft gaat kennelijk toch te ver.

Biseksualiteit is ook een nieuwerwetse term die we danken aan Freud en de zijnen. Freud dacht dat iedereen vroeg of laat wel eens een biseksuele ervaring zou opdoen. Hij zag het als een normaal fenomeen als onderdeel van de ontwikkeling. Biseksuelen komen over het algemeen er wel genadig vanaf. Misschien ook wel dankzij de psychiater Kinsey. Hij bedacht een schaal met onder 'absoluut homofiel' en boven met 'absoluut hetero'. In de visie van Kinsey zit ieder mens ergens tussen deze twee uitersten. Maar een biseksueel is niet zo eenvoudig te herkennen en wederom moeilijk om vat op te krijgen. Misschien telt ook mee dat, als Kinsey gelijk heeft, dat men zich kan herkennen in de biseksueel.

Maar goed, homofilie is nog steeds 'hot' en de psychiatrie heeft niet kunnen aantonen dat het om een mentale afwijking gaat. Natuurlijk zijn er weer lieden die een biologische oorzaak menen te hebben gevonden. Dr. Gregory Cochran denkt bijvoorbeeld dat homofilie veroorzaakt wordt door een nogal mysterieuze infectie (nee hij heeft geen bewijs). Dergelijke beweringen zijn zelfs voor mijn smaak te grenswetenschappelijk en gevaarlijk bovendien. Zo blijft men stokken aanreiken waarmee de bekrompen mens denkt mee te kunnen slaan.

Sommigen zeggen dat de meest homofobe medemensen zelf homofiel zijn en daarmee worstelen. Ik heb al eens gewezen op wat homofobe kopstukken die uiteindelijk tegen de lamp liepen toe ze zelf homofiele handelingen pleegden. Zou de paus soms zelf homofiel zijn? Het zou me niet verbazen, hij heeft er immers voor gekozen om zich een leven lang door louter mannenbroeders te omringen. Anderzijds zou zijn celibaat, als die oprecht is, gezien kunnen worden als non-libidoïsme. In dat geval heeft hij dus geen enkel inlevingsvermogen en zou hij zijn dogmatische visie voor zich moeten houden.

Pascal: Homofilie onstaat of beter gezegd onstond ieder einde van een cultuur omdat de vrouw zich dan ''vermant'' om mee te vechten voor het behouwd van de cultuur.
Het is de omkeringsperiode van een opgebouwde cultuur.

Homofilie is daarmee een reactie op het verlies van de vrouwelijke energie. Het is het proberen iets erin te houden wat niet meer is..... dat is trouwens de al gehele menselijke taak voor het oneindig bewegen van de kosmos.
Op 15-01-2009 13:36:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jakar: maar hoe zie je dat dan met mannen, er is toch voor mannen niet echt een aanleiding om zich te vervrouwelijken om de cultuur te behouden ofzo...?
Op 15-01-2009 17:01:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Maar met lesbiennes hebben mensen geen problemen mee? of valt dat ook onder homofilie
Ita est :)
Op 15-01-2009 17:47:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Een mens wordt verliefd op een ander mens. Maak niet uit van welk geslacht die persoon is. Waarom moet de mens toch altijd zo moeilijk doen?

@ lotus. Homofilie betekent liefde voor iemand van het zelfde geslacht.
(bericht gewijzigd op 15-1-2009 19:18:56)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 15-01-2009 19:12:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jakar:
lotus:

Maar met lesbiennes hebben mensen geen problemen mee? of valt dat ook onder homofilie

lesbiennes zijn ook homoseksueel, homo komt van homoios (of net iets anders geschreven ) uit het Grieks wat: "hetzelfde" betekent. en dat geldt dus ook voor lesbiennes, ze vallen op hetzelfde geslacht.
Op 15-01-2009 19:16:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian: Geweldig blog. En dan met name vanwege de laatste alinea!
Op 15-01-2009 19:23:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte:
Pascal:

Homofilie onstaat of beter gezegd onstond ieder einde van een cultuur omdat de vrouw zich dan ''vermant'' om mee te vechten voor het behouwd van de cultuur.
Het is de omkeringsperiode van een opgebouwde cultuur.

Door zulke denkbeelden ontstaat homohaat.
Mensen die denken dat wat anderen doen de samenleving als geheel "besmet"
Helaas zijn er nogal veel van dat soort simpele zielen hier op deze planeet.
Stroom moet vloeien.
Op 15-01-2009 20:45:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: In deze kan ik het volgende boek aanraden: Het grote verschil tussen man en vrouw. Waarom de hersenstructuur mannen en vrouwen zo verschillend maakt.
Geschreven door Anne Moir en David Jessel met een voorwoord van Prof. Dr. P. A. Vroon.
ISBN 90 210 0079 2

Vooral hoofdstuk 3; Het geslacht zetelt in de hersenen, zal een hoop duidelijk maken en wat ook zeer plausibel lijkt.
Op 15-01-2009 21:14:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xavier: Niet alleen God vanwege zijn visie maar zelfs de natuur 'wenst' geen homo's. Omdat het leven eenmaal niet gebasseerd is op iets wat zich zelf niet kan voortplanten. In dat geval kunnen we maar één ding concluderen en dat is dat homo's een hormonale stoornis hebben.

Is dit niet wetenschappelijk bewezen?

Of praat ik onzin?
Op 16-01-2009 0:10:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Een (in dit opzicht) foute vriend van mij maakte het grapje dat god homo's heeft geschapen zodat ook lelijke mensen aan hun trekken kunnen komen.
Persoonlijk geloof ik niet in god en niet in homo's.
Wel in liefde - en die/dat is geslachtsloos.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 16-01-2009 1:41:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Xavier:

Niet alleen God vanwege zijn visie maar zelfs de natuur 'wenst' geen homo's. Omdat het leven eenmaal niet gebasseerd is op iets wat zich zelf niet kan voortplanten. In dat geval kunnen we maar één ding concluderen en dat is dat homo's een hormonale stoornis hebben.

Is dit niet wetenschappelijk bewezen?

Of praat ik onzin?

Ja, je praat onzin, omdat een kleine variatie op 100% homoseksueel zijn, namelijk 99,99% homoseksueel zijn al een flinke kans maakt op voortplanting. Je denkt te zwart-wit en bent verdwaald in de voorgeschreven manier van denken. Wordt wakker en open je ogen!
'Don't forget rule number 6'
Op 16-01-2009 8:36:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Eens met Gerard. Om dan maar even lekker verder te knallen met vooroordelen. De meeste homo's die elkaar afraggen op P's hebben thuis vrouw en kinderen zitten dus dan zit het met die voortplanting wel goed.

Bovendien, dat probleem van voortplanting van 100% homogeniteit hebben we ook al opgelost. Zowel voor de mannelijke als de vrouwelijke paren zijn daar wel oplossingen voor.
Moeten is een keuze...
Op 16-01-2009 9:43:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pascal: Allereerst Jakar,

Om te begrijpen wat ik zeg zal je eerst iets moeten weten over de natuurlijke energieën die door de oude wijsheid werden ingedeeld in Yin en Yang.
Alles is in beweging doordat Yin (vrouwelijk) ongeveer 10% sterker is dan Yang (mannelijk). Deze energieën zijn in alles terug te vinden en het Yang danst als het ware om het Yin.
We kunnen dit als voorbeeld simpel terug zien doordat de vrouw ongeveer 10% langer leeft of beter gezegd leefde dan de man.
Alles in het leven maakt een groei door naar ''gelijkheid'' van beide energieën. Dit gaat niet direct maar in fasen.

Een cultuur is een samengaan dus een fusie van mensen. Dit samengaan wordt geintroduceerd om te overleven doordat er een energië schaarste optreed.Houdt deze energië schaarste aan dan gaat men in de onstane cultuur specialiseren dus je krijgt verschillende functies van groepen mensen in die cultuur, dat zijn de verschillende beroepen. Is er weer voldoende energië door die specialisatie dan onstaat er weer een groei in die gespecialiseerde groepen... enz enz. Op een gegeven moment kan de cultuur niet meer verder specialiseren en treed er dan weer energië schaarste op dan moet men dus alles aanwenden om te overleven en dus om de cultuur in stand te houden. Dat is het moment dat de vrouwen moeten mee gaan werken in de cultuur en dit luidt het einde van de cultuur in. Doordat de vrouw niet meer thuis huis en haard rustig kan verzorgen en zich in de mannen wereld noodgedwongen moet gaan mengen loopt haar fertiliteit terug.
Dit betekent dus dat de vrouw veryangt of te wel vermant.
Ik vertelde je al dat het leven in beweging is doordat de Yin energie ongeveer 10 % sterker is dan de yang energië. Dit zijn dus ongelijke polen die elkaar aantrekken en nadat ze bij elkaar zijn gekomen stoten ze elkaar weer af. Dit is eerst een opstapeling van spanning en dan een ontlading. Maar omdat de vrouw zich heeft moeten vermannen is de spanning er vanaf en is er ook geen volledige ontlading meer.
Op 16-01-2009 11:04:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pascal: Homofilie onstaat dus uit een overlevings mechanisme om de spannning (het leven) erin te houden. Mensen doen dit uiteraard onbewust van dit alles.
Dit is een enkel aspect van de zovele die mensen onbewust doen om als geheel vanuit de kosmisch geregelde energieën te overleven en dus het leven te rekken.
Een ander aspect is recycling van afval wat uiteindelijk uitmond in zelfrecycling of te wel oorlog.

Het is een natuurlijk proces en het is ook niet voor niets dat er in de islamitische wereld op homofilie de doodstraf stond. Omdat het het einde van de cultuur inluidt dachten zij als wij dit uitbannen kunnen wij dit einde misschien tegenhouden.
Dat wij dit alles nu niet meer zo bevelen is een ander en ook erg lang verhaal.
Maar mooi is het wel als je je beseft dat alles goed is wat er is en alles een natuurlijk proces is.

Hij zag dat het goed was en hij liet ze!
Op 16-01-2009 11:25:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: dieren die homosexueel gedrag vertonen http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_animals_displaying_homosexual_behavior

Lesbische koeien
http://www.theregister.co.uk/2004/09/03/lesbian_cows/

Homoseksuele necrofiele eend
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=512

Binnen bepaalde culturen zijn homoseksuele contacten gewoon onderdeel van de sociale orde (o.a. Papoea's) ... heeft niets met 'geaardheid' te maken maar gewoon omdat men de ander aardig vindt.

Kunnen wij nog een lesje van leren dus....
Op 16-01-2009 19:40:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xavier:
Ivoryke^:

Eens met Gerard. Om dan maar even lekker verder te knallen met vooroordelen. De meeste homo's die elkaar afraggen op P's hebben thuis vrouw en kinderen zitten dus dan zit het met die voortplanting wel goed.

Bovendien, dat probleem van voortplanting van 100% homogeniteit hebben we ook al opgelost. Zowel voor de mannelijke als de vrouwelijke paren zijn daar wel oplossingen voor.


Opgelost? Vertel is..
Op 17-01-2009 13:17:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xavier:
Gerard:

Xavier:

Niet alleen God vanwege zijn visie maar zelfs de natuur 'wenst' geen homo's. Omdat het leven eenmaal niet gebasseerd is op iets wat zich zelf niet kan voortplanten. In dat geval kunnen we maar één ding concluderen en dat is dat homo's een hormonale stoornis hebben.

Is dit niet wetenschappelijk bewezen?

Of praat ik onzin?

Ja, je praat onzin, omdat een kleine variatie op 100% homoseksueel zijn, namelijk 99,99% homoseksueel zijn al een flinke kans maakt op voortplanting. Je denkt te zwart-wit en bent verdwaald in de voorgeschreven manier van denken. Wordt wakker en open je ogen!


Ik snap echt niet waar je het over hebt. Zou je jezelf beter willen verwoorden? Wat betreft je laatste twee zinnen; Zijn er nog andere dingen die je over mij weet? Knap hoor.
Op 17-01-2009 13:25:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Xavier:

Gerard:

Xavier:

Niet alleen God vanwege zijn visie maar zelfs de natuur 'wenst' geen homo's. Omdat het leven eenmaal niet gebasseerd is op iets wat zich zelf niet kan voortplanten. In dat geval kunnen we maar één ding concluderen en dat is dat homo's een hormonale stoornis hebben.

Is dit niet wetenschappelijk bewezen?

Of praat ik onzin?

Ja, je praat onzin, omdat een kleine variatie op 100% homoseksueel zijn, namelijk 99,99% homoseksueel zijn al een flinke kans maakt op voortplanting. Je denkt te zwart-wit en bent verdwaald in de voorgeschreven manier van denken. Wordt wakker en open je ogen!


Ik snap echt niet waar je het over hebt. Zou je jezelf beter willen verwoorden? Wat betreft je laatste twee zinnen; Zijn er nog andere dingen die je over mij weet? Knap hoor.

Het hele leven is een hormonale stoornis: postnatale depressie, pubertijd, overgang, midlifecrisis, impotentie. 't is ook nooit goed. Of we maar in ziekte beelden willen denken, toe nou toch! Leven en laten leven!
'Don't forget rule number 6'
Op 17-01-2009 14:31:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Xavier:

Gerard:

Xavier:

Niet alleen God vanwege zijn visie maar zelfs de natuur 'wenst' geen homo's. Omdat het leven eenmaal niet gebasseerd is op iets wat zich zelf niet kan voortplanten. In dat geval kunnen we maar één ding concluderen en dat is dat homo's een hormonale stoornis hebben.

Is dit niet wetenschappelijk bewezen?

Of praat ik onzin?

Ja, je praat onzin, omdat een kleine variatie op 100% homoseksueel zijn, namelijk 99,99% homoseksueel zijn al een flinke kans maakt op voortplanting. Je denkt te zwart-wit en bent verdwaald in de voorgeschreven manier van denken. Wordt wakker en open je ogen!


Ik snap echt niet waar je het over hebt. Zou je jezelf beter willen verwoorden? Wat betreft je laatste twee zinnen; Zijn er nog andere dingen die je over mij weet? Knap hoor.

Trouwens, als er iets is dat het voortbestaan van de mensheid bedreigt, dan moet je dit maar eens lezen:
http://zapruder.nl/portal/artikel/italiaanse_rechter_erkent_du_besmettingen/
'Don't forget rule number 6'
Op 17-01-2009 14:34:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xavier:
Gerard:

Xavier:

Gerard:

Xavier:

Niet alleen God vanwege zijn visie maar zelfs de natuur 'wenst' geen homo's. Omdat het leven eenmaal niet gebasseerd is op iets wat zich zelf niet kan voortplanten. In dat geval kunnen we maar één ding concluderen en dat is dat homo's een hormonale stoornis hebben.

Is dit niet wetenschappelijk bewezen?

Of praat ik onzin?

Ja, je praat onzin, omdat een kleine variatie op 100% homoseksueel zijn, namelijk 99,99% homoseksueel zijn al een flinke kans maakt op voortplanting. Je denkt te zwart-wit en bent verdwaald in de voorgeschreven manier van denken. Wordt wakker en open je ogen!


Ik snap echt niet waar je het over hebt. Zou je jezelf beter willen verwoorden? Wat betreft je laatste twee zinnen; Zijn er nog andere dingen die je over mij weet? Knap hoor.

Het hele leven is een hormonale stoornis: postnatale depressie, pubertijd, overgang, midlifecrisis, impotentie. 't is ook nooit goed. Of we maar in ziekte beelden willen denken, toe nou toch! Leven en laten leven!


Hmm zit wat in. Ik probeerde het wat wetenschappelijk te benaderen. Ben er nog niet over uit. De sexuele smaak van anderen gaat mij absoluut niet aan. Heb niks tegen homo's. Zou ook niet weten waarom wel.
Op 17-01-2009 20:15:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^:
Xavier:

Ivoryke^:

Bovendien, dat probleem van voortplanting van 100% homogeniteit hebben we ook al opgelost. Zowel voor de mannelijke als de vrouwelijke paren zijn daar wel oplossingen voor.


Opgelost? Vertel is..


Ingevroren sperma-cellen en eitjes??? Draagmoeders??? Adoptie??? Manieren zat voor homofiele stellen om kinderen te krijgen.
Moeten is een keuze...
Op 19-01-2009 11:00:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden