“Kosmologie van de drie werelden, wat de stenen van Cusco, Peru ons kunnen vertellen”, is de Nederlandse vertaling van een buitengewoon intrigerende Engelstalige documentaire van Jan Peter de Jong. De Jong borduurt voort op het werk van wijlen Alfredo Gamarra die een compleet andere visie had op de wonderbaarlijke bouwwerken die de oude Inca’s voor ons hebben achtergelaten. Overal op deze aarde zijn enorme stenen bouwwerken uit de oudheid te vinden. In Peru onder andere van Cusco tot Sacsayhuaman en van de Heilige Vallei tot aan Machu Picchu. Enorme stenen zijn tot op de millimeter exact op elkaar geplaatst, een prestatie waarvan men nog steeds niet weet hoe men toen dergelijke klussen heeft kunnen klaren. Maar ze staan er en wie, net zoals Gamarra en de Jong verder kijkt dan de dogma’s lang zijn kan tot opmerkelijke conclusies komen.

Tiahuanaco

(Tiahuanaco, een kalender van 225 dagen uit de tijd dat er minder zwaartekracht was en de aarde dichter bij de zon stond?

Enorme megalieten bouwwerken vinden we overal op deze wereldbol terug. Van Egypte tot Ierland en van Zuid-Amerika tot de geheimzinnige onderwaterstructuren van Japan. De algemene opvatting is dat ergens in de oudheid de bouwers kosten noch moeite gespaard moeten hebben om de reusachtige blokken ergens uit te hakken om ze vervolgens met bloed, zweet en tranen te vervoeren om massieve bouwwerken te construeren. Dat geeft te denken. Waarom zou men in de oudheid op mondiaal niveau zoveel inspanningen verrichten? Naar onze maatstaven gerekend zouden duizenden mensen jaren en jaren lang aan dergelijke projecten gewerkt moeten hebben. Dat er één cultuur ergens een dergelijke obsessie zou hebben zou nog kunnen maar als mondiaal fenomeen?

Vanuit de hoek van “waren de goden kosmonauten” kwam de notie dat de aarde ooit eens bevolkt zou zijn geweest door een geavanceerde buitenaardse beschaving die de bouwwerken hebben gemaakt of tijdens de bouw hebben geassisteerd. Hoewel het een fascinerend idee is kleven er behoorlijk wat vragen aan dergelijke theorieën.

Weer anderen verwijzen naar de Nefelim, de reuzen, die ooit eens over de aarde geregeerd zouden hebben. Zij zouden die megalieten bouwwerken hebben neergezet. Maar zelfs voor een drie tot zes meter hoge reus is een gemiddelde bouwsteen van enkele tonnen zwaar een stap te ver.

(Cover van de DVD)

Kosmologie van de drie werelden

Jan Peter de Jong gaat in op deze mysteries die nog steeds niet afdoende verklaard zijn. Door de megalieten bouwwerken van Peru goed te observeren vallen een paar zaken op:

Op en rond de oude bestaande megalithische bouwwerken heeft men in latere periodes nieuwere bouwsels gemaakt. Er zijn drie duidelijke stijlen te onderscheiden waarbij de eerste bestaat uit reusachtige stenen, de tweede uit kleinere maar exact passende stenen tot de jongste laag van handzame maar niet zo heel exact passende stenen.

Op de middelste laag, van blokken die beitelloos gevormd lijken, is er ‘verglazing’ zichtbaar. De stenen zijn spiegelglad zodat het licht erin reflecteert. Het is een raadsel hoe men dat voor elkaar heeft gekregen.

Er zijn van de oudste laag veel stenen aanwezig waarvan het lijkt alsof ze ooit vervormbaar (een soort klei) waren. Vreemde geometrische afdrukken in de stenen suggereren een 'zachtheid'.

Deze kenmerken zijn zowel in Peru als daarbuiten waar te nemen. Het was voor Gamarra een aanwijzing dat de drie kenmerkende bouwstijlen overeen kwamen met drie perioden in tijd.

Hanan Pacha, de eerste stijl.

Gamarra noemt de perioden van de eerste megalithische bouwstijl ‘Hanan Pacha’ (Land van de Hemel naar Boven). Volgens Gamarra was in het tijdperk van Hanan Pacha de zwaartekracht veel minder en daarom kon er, door minder dichtheid en zwaarte van alle materialen, makkelijker mee gewerkt worden.

In de periode van Hanan Pacha duur een jaar ook korter dan nu, 225 dagen om precies te zijn. Op de megalithische zonnepoort van Tiohuanaco aan het Boliviaanse Titicacameer staat een kalender gegraveerd die inderdaad 225 dagen kent. Gamarra bedacht dat de aarde dichter bij de zon gestaan zou hebben in dat tijdperk.


(Cusco, nieuwe stijl op de oude stijl )

In het opvolgende tijdperk zou de aarde een wat grotere afstand tot de zon hebben genomen en de zwaartekracht zou zijn toegenomen. Een zonnejaar duurde toen 260 dagen, wat overeenkomt met de Tzolkin kalender van de Maya indianen. Opvallend is dat bouwstenen uit dit tijdperk verglazingen vertonen alsof men er met een strijkijzer over heen is gegaan. Deze tweede bouwstijl is altijd keurig over de eerste oudere heen gebouwd.

Tenslotte is er de derde en jongste stijl. De handzame stenen zijn simpel gevormd en er is duidelijk te zien dat men beitels heeft gebruikt om de stenen zo goed als kwaad als dat ging te vormen. De aarde stond in dat tijdperk op de huidige afstand van de zon en kende dezelfde zwaartekracht als nu.

Bovenstaande stuk is maar een zeer beknopte weergave van wat de documentaire laat horen en vooral zien. Bouwwerken na bouwwerken en details na details zijn er te zien waarbij er ook opvallende geometrisch gevormde ‘afdrukken’ in de megalithische blokken te zien zijn. De Jong laat ook het mondiaal voorkomende symbool van de drie in elkaar geplaatste cirkels zien, wat de drie perioden zouden voorstellen.

De drie perioden van steeds groter wordende zwaartekracht die Gamarra onderscheidt kunnen ook een verklaring bieden voor het uitsterven van de enorme dinosauriërs ten gunste van de kleinere soorten. Maar ook de Bijbelse en mythische vertellingen dat de mens in den beginne wel duizend jaar of ouder kon worden wat naarmate tijd verstreek terug gebracht werd tot onze huidige maximaal haalbare ouderdom.

De DVD “cosmogony of the three worlds” geeft een boel stof tot nadenken en de getoonde aanwijzingen en bewijzen laten zich niet eenvoudig opzij schuiven. Waar von Däniken en de New Age beweging vastliepen weet Gamarra juist de weg weer open te leggen.


(Machu Picchu, wederom nieuw op oud)

De DVD kunt u bestellen bij de Frontier Bookshop of hier.

De notie dat de aarde en andere hemellichamen niet altijd op dezelfde plek hebben gestaan in het relatief korte verleden is als vloeken in de kerk. Toch zijn er steeds meer aanwijzingen dat ons idee van een onveranderlijk universum eens flink herzien moet worden. Binnenkort zal ik u meer over dat onderwerp berichten.

lindaatje: Mmmmm. smullen zo'n blog!
Dank!
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 17-01-2009 0:55:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Ik zie op de hoes van de DVD drie piramides afgebeeld. Ben benieuwd of er wordt ingegaan op de overeenkomsten tussen de piramides in Egypte, Mexico en China...Ga 'm zeker aanschaffen - bedankt voor de tip!
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 17-01-2009 13:29:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TMTNSP: Stel dat de ouderdom van de oudste laag 20.000 jaar bedraagt. Daarmee zit ik al veel en veel verder terug in de tijd dan wat de wetenschap na zorgvuldig onderzoek heeft geconcludeerd (hooguit een paar duizend jaar). Is het mogelijk dat de zwaartekracht zo'n 20.000 jaar geleden sterk afweek van de huidige sterkte? Nee, totaal niet .
Niet alleen omdat de zwaartekracht afhankelijk is van de massa van de planeet - en deze massa is de laatste duizenden jaren niet ingrijpend gewijzigd - maar ook omdat de balans tussen de zon en de aarde afhankelijk is van de respectievelijke massa's. Vergroten of verlagen wij de snelheid van de aarde dan is deze balans verstoort en wijzigt de evenwichtssituatie. [zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Hemelmechanica]
Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen gevonden voor zulke enorm ingrijpende gebeurtenissen gedurende de afgelopen 20.000 jaar. Die DVD zal heel boeiend zijn maar behoort toch echt thuis in de categorie SF.
Op 17-01-2009 13:38:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vandekaart: Waarschijnlijk zijn die oude beschavingen geholpen door buitenaardse met vergevorderde technologieen. Anti-zwaartekracht bijvoorbeeld, dan wordt het een stuk makkelijker die stenen te verslepen.
Op 17-01-2009 13:49:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Inderdaad, dit blog is echt super interessant. Hulde!!
Op 17-01-2009 13:50:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: [quote=TMTNSP]
Stel dat de ouderdom van de oudste laag 20.000 jaar bedraagt. Daarmee zit ik al veel en veel verder terug in de tijd dan wat de wetenschap na zorgvuldig onderzoek heeft geconcludeerd (hooguit een paar duizend jaar). Is het mogelijk dat de zwaartekracht zo'n 20.000 jaar geleden sterk afweek van de huidige sterkte? Nee, totaal niet .
Niet alleen omdat de zwaartekracht afhankelijk is van de massa van de planeet - en deze massa is de laatste duizenden jaren niet ingrijpend gewijzigd - maar ook omdat de balans tussen de zon en de aarde afhankelijk is van de respectievelijke massa's. Vergroten of verlagen wij de snelheid van de aarde dan is deze balans verstoort en wijzigt de evenwichtssituatie. [zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Hemelmechanica]
Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen gevonden voor zulke enorm ingrijpende gebeurtenissen gedurende de afgelopen 20.000 jaar. Die DVD zal heel boeiend zijn maar behoort toch echt thuis in de categorie SF.
[/quote]

TMTNSP,
ik ben bang dat je de dvd eerst zal moeten zien voordat je hem in acht zinnen naar het rijk der fabelen verwijst.
Op 17-01-2009 13:53:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Stonehenge in your backyard (aka Stonehenge... Do It Yourself!)

God... Dat ben je zelluf!
Op 17-01-2009 14:04:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Goed artikel! Wat er trouwens ook op wijst dat ooit de zwaartekracht minder was is het feit dat er ooit gigantische dinosaurussen hebben rondgelopen op deze planeet. De libellen waren toen ook zo groot als een reiger nu is.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 17-01-2009 14:19:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: En en passant nog even hoe de pyramides zijn gebouwd...

God... Dat ben je zelluf!
Op 17-01-2009 14:31:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Of zijn de bouwstenen van de pyramides in 'VLOEIBARE' vorm naar boven gebracht (...)

God... Dat ben je zelluf!
Op 17-01-2009 14:49:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:
Cultuurmeneer:

Stonehenge in your backyard (aka Stonehenge... Do It Yourself!)
@ cultuurmeneer

Dank u, ik was al de gehele ochtend en middag koortsachtig de verste regionen van mijn brein aan het uitborstelen om een treffend en presentabel voorbeeld te vinden van een met succes geindoctrineerd kleinburgerlijk kortzichtig denkparcours.

Bij deze hebt u mij een frappant schoolvoorbeeld gegeven dat ik met of zonder uw permissie zal aankaarten in discussies op andere webstekken en fora teneinde de plooibaarheid van de perceptie door - en vooringenomenheid van - wetenschappelijke "bewijsvoering" verduidelijkend in de verf te zetten.

Mijn waarde,
deze man toont inderaad aan dat hij met behulp van moderne middelen
(perfect op maat gezaagd exotisch hardhout, schroeven, spijkers, enz...) grote geprefabriceerde betonblokken (densiteit beton = 2200-2450 kg/m3 densiteit natuursteen= 2800kg/m3) losjes kan rondhossen op EEN KEIHARDE BETONNEN VLOERPLAAT.
Lag er dan een 380 kilometer lange betonnen vloerplaten-traject van Wales naar Stonehenge ?
Waarom vermeld deze man niet hoe lang hij hieraan foefelt om één scheel blokje de lucht in te krijgen. Men vermeld dat zijn familie geregeld komt kijken en op de dag dat hij hem opricht komen de kleinkindjes die speciaal vrij genomen hebben ook kijken. Hoeveel weken was die man hiermee bezig? Het resultaatje dat hij reeds boekte is niet echt veel soeps (zie betonnen parodietje op 1m.10sec)

En wat heeft een akkefietje als Stonehenge dan nog van doen met de gecompliceerde bovenvermelde bouwcomplexen ?

Het is alsof u wil bewijzen dat bananen niet lekker kunnen zijn omdat een appel en een peer meer naar uw favoriete kleur groen neigen.

Inderdaad, compleet irrelevant !

Deze farce aanvoeren als tegenargument getuigt oftewel van disrespect voor de intelligentie van de discussiegenoten ofwel van een gebrekkige werking van uw hersenen of hiaten in de ontwikkeling daarvan
niets is iets, niet?
Op 17-01-2009 15:14:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: auw
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 17-01-2009 15:31:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: @ ourobouros

Ik vraag me alleen af: waarom de aliens erbij halen, of de zwaartekracht wegdenken, terwijl je met je beide poten in de modder en een klein beetje creativiteit ook een heel eind kunt komen.

'Grenswetenschappen'... Dat suggereert toch ook iets van 'gezond verstand'? Of is er hier alleen toegang voor 'escapisten'???!!!
(bericht gewijzigd op 17-1-2009 15:42:33)
God... Dat ben je zelluf!
Op 17-01-2009 15:33:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:
Cultuurmeneer:

En en passant nog even hoe de pyramides zijn gebouwd...
Tot nu toe 1 van de meest mesjogge -in tijden van nood uit de duim gezogen- waanvoorstellingstheorieën EVER.

Nog beter dan die met de slaven en houten rolblokken.

Men toont een chinees die een blaadje met een spiraalachtig-aandoende rode vlek afprint en overhandigd.

NU IS HET ONOMSTOTELIJKE BEWIJS GELEVERD !!!

Waarom willen jullie zodanig PER Sé bewijzen dat de piramiden niets noemenswaardigs zijn, dat jullie er zelfs niet voor terug deinzen de grootste raaskallerij ooit te verzinnen?

Wat vind u zo bedreigend aan het idee dat uw geschiedenisboekje uit je lager onderwijs eigenlijk vol van leugens en misvattingen stond?
Zou uw geloof in jeeejsjus wankelen mocht blijken dat Jahweh "slechts" een verder geëvolueerde levensvorm was die ons, wilde apen wat hygiëne en manieren bij wou brengen?
Ik neem aan dat u de mensheid de dag van vandaag wel een heel hoogstaand en gesofisticeerd boeltje vind en, - daar iedereen heeft geleerd dat ontwikkeling zich slechts lineair kan voltrekken wat dus dientengevolge impliceert- dat er voorafgaand aan onze (glorieuze fijnbesnaarde steeds hoogstaander kammen scherende) maatschappij gewoonweg nieks van enige betekenis KAN bestaan hebben.

Proficiat, u bent inderdaad het bekronende eindprodukt van deze materialisatie van een piekmoment der beschaving.
(bericht gewijzigd op 17-1-2009 16:42:13)
niets is iets, niet?
Op 17-01-2009 15:37:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
ourobouros:

Cultuurmeneer:

En en passant nog even hoe de pyramides zijn gebouwd...
Tot nu toe 1 van de meest mesjogge -in tijden van nood uit de duim gezogen- waanvoorstellingstheorieën EVER.

Nog beter dan die met de slaven en houten rolblokken.

Men toont een chinees die een blaadje met een spiraalachtig-aandoende rode vlek afprint en overhandigd.

NU IS HET ONOMSTOTELIJKE BEWIJS GELEVERD !!!

Waarom willen jullie zodanig PER Sé bewijzen dat de piramiden niets noemenswaardigs zijn, dat jullie er zelfs niet voor terug deinzen de grootste raaskallerij ooit te verzinnen?

Wat vind u zo bedreigend aan het idee dat uw geschiedenisboekje uit je lager onderwijs eigenlijk vol van leugens en misvattingen stond?
Zou uw geloof in jeeejsjus wankelen mocht blijken dat Jahweh "slechts" een verder geëvolueerde levensvorm was die ons, wilde apen wat hygiëne en manieren bij wou brengen?
Ik neem aan dat u de mensheid de dag van vandaag wel een heel hoogstaand en gesofisticeerd boeltje vind en daar iedereen heeft geleerd dat ontwikkeling zich slechts lineair kan voltrekken wat dus dientengevolge impliceert dat er voorafgaand aan onze glorieuze fijnbesnaarde steeds hoogstaander kammen scherende maatschappij gewoonweg nieks van enige betekenis KAN bestaan hebben.

Proficiat, u bent inderdaad het bekronende eindprodukt van deze materialisatie van een piekmoment der beschaving.


LOL
God... Dat ben je zelluf!
Op 17-01-2009 15:43:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: Aliens? wie heeft het hier in godsnaam over aliens?

Ofwel jouw uitleg, ofwel die uitleg van die "zweverige alien-wacko's waar we allemaal zo graag om lachen"

Denk je echt dat het zo simpel is? Dat de aard van de realiteit zelve zich inschikkend zal plooien naar de mechanismen van jouw perceptie?

Gebruik toch je fantasie man !!! De waarheid is verregaander dan de meest van de pot gerukte SF ooit verzonnen !!!

Wakker worden !!!
niets is iets, niet?
Op 17-01-2009 15:46:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
ourobouros:

Aliens? wie heeft het hier in godsnaam over aliens?

Ofwel jouw uitleg, ofwel die uitleg van die "zweverige alien-wacko's waar we allemaal zo graag om lachen"

Denk je echt dat het zo simpel is? Dat de aard van de realiteit zelve zich inschikkend zal plooien naar de mechanismen van jouw perceptie?

Gebruik toch je fantasie man !!! De waarheid is verregaander dan de meest van de pot gerukte SF ooit verzonnen !!!

Wakker worden !!!


Nu maak je me nieuwsgierig naar jouw verklaring voor het verplaatsen van zeer grote natuurstenen!
God... Dat ben je zelluf!
Op 17-01-2009 15:52:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: Ik weet niet precies hoe ze het gedaan hebben,

noem me een perenschil, maar ik heb er geen persoonlijke behoefte aan om verkrampt te zoeken naar een plausibele al dan niet bij het haar gesleurde uitleg om zo vlug mogelijk mijn verontruste geest te sussen.
Ik weet zeker dat verdere ontwikkeling bij het bestuderen van hiërogliefen en een hervorming in het vastgeroeste fossiele wereldje van egypto- en archeologen meer zoden aan de dijk zal brengen dan met zulke broodje aap verklaringen aan te komen draven.

De logica gebiedt mij om aan te nemen dat de culturen die verantwoordelijk zijn voor dergelijke megalietenkunst technologisch en architecturaal verder gevorderd moeten geweest zijn dan algemeen aangenomen.
Dit strookt natuurlijk niet met het favoriete wereldbeeld en visie van de West-Europeaan op zichzelf en op de geëxalteerde plaats die hij zichzelf toebedeeld in het toppunt van de beschavingsgeschiedenis. Daarnaast gebiedt de logica mij eerst de besproken zaken ZELF met mijn ogen gezien te hebben vooraleer ik er wilde uitspraken over doe of allerhande simplistische theorieën aan begin te hangen uit persoonlijkheidsarmoede.
Uit respect voor de complexiteit van de werkelijkheid verkies ik deze zaken die mij van cruciaal belang lijken voor de zelfkennis van de gehele mensheid uitgebreider te onderzoeken en te bestuderen alvorens mijzelf een uitspraak of een naam toe te dichten die pretendeert bestudeerd te zijn, waarde cultuurmeneer.
(bericht gewijzigd op 17-1-2009 16:32:14)
niets is iets, niet?
Op 17-01-2009 16:16:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: @ ourobouros

Veel dank voor je antwoord!

Het doet me deugd dat je je meermaals beroept op de logica; dat geeft hoop voor de toekomst.
God... Dat ben je zelluf!
Op 17-01-2009 16:25:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:
Cultuurmeneer:

@ ourobouros

Veel dank voor je antwoord!

Het doet me deugd dat je je meermaals beroept op de logica; dat geeft hoop voor de toekomst.


Geen dank, ik geef anderen graag hoop
ps. ajuus

(bericht gewijzigd op 17-1-2009 16:53:51)
niets is iets, niet?
Op 17-01-2009 16:52:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Ourobouros en Cultuurmeneer: wat een rijk en onverbloemd taalgebruik.
Prachtig, jullie twee!! Hahahaha
Op 17-01-2009 19:49:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: De pyramides zijn gemaakt met oude technieken, die technieken zijn in de loop van de tijd uitgestorven. Neem nou bv Rembrandt en andere schilders. Wetenschappers weten nog steeds niet precies hoe ze die schilderen. En andere beroepen die uitsterven bv smeedijzer´s.
Misschien vragen ze over 100 of 200 jaar hoe hebben ze dat gemaakt.

Invasion


(bericht gewijzigd op 17-1-2009 21:00:11)
Op 17-01-2009 20:58:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
BeyondPerceptio:

Ourobouros en Cultuurmeneer: wat een rijk en onverbloemd taalgebruik.
Prachtig, jullie twee!! Hahahaha

Ik zit mee te genieten hoor!
En beiden hebben een of meerdere punten, mijns insziens.
Alleen, logica heilig verklaren komt in mijn perceptie van de werkelijkheid niet voor.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 17-01-2009 22:35:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Ja Horus:

BeyondPerceptio:

Ourobouros en Cultuurmeneer: wat een rijk en onverbloemd taalgebruik.
Prachtig, jullie twee!! Hahahaha

Ik zit mee te genieten hoor!
En beiden hebben een of meerdere punten, mijns insziens.
Alleen, logica heilig verklaren komt in mijn perceptie van de werkelijkheid niet voor.


Ik ben het wel met je eens dat je de - oude - logica niet heilig moet verklaren en open moet staan voor nieuwe 'wereldbeschouwingen' (zoals bijvoorbeeld die hele quantummechanica met al zijn paradoxale fenomenen en zo). Maar anderzijds vind ik wel dat je bij betrekkelijk alledaagse zaken de logica toch wel als eerste leidraad moet nemen.

Overigens zie ik dat ik 'piramides' in bovenstaande comments verkeerd heb geschreven.

Scheiße...

(bericht gewijzigd op 17-1-2009 23:03:19)
God... Dat ben je zelluf!
Op 17-01-2009 22:59:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Touchwood:
BeyondPerceptio:

Ourobouros en Cultuurmeneer: wat een rijk en onverbloemd taalgebruik.
Prachtig, jullie twee!! Hahahaha

beetje triest, eigenlijk.
Salmay... Dalmay... Adonay.................................... Nothing works!!!
Op 17-01-2009 23:03:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Cultuurmeneer:

Ja Horus:

BeyondPerceptio:

Ourobouros en Cultuurmeneer: wat een rijk en onverbloemd taalgebruik.
Prachtig, jullie twee!! Hahahaha

Ik zit mee te genieten hoor!
En beiden hebben een of meerdere punten, mijns insziens.
Alleen, logica heilig verklaren komt in mijn perceptie van de werkelijkheid niet voor.


Ik ben het wel met je eens dat je de - oude - logica niet heilig moet verklaren en open moet staan voor nieuwe 'wereldbeschouwingen' (zoals bijvoorbeeld die hele quantummechanica met al zijn paradoxale fenomenen en zo). Maar anderzijds vind ik wel dat je bij betrekkelijk alledaagse zaken de logica toch wel als eerste leidraad moet nemen.

Overigens zie ik dat ik piramides in bovenstaande comments verkeerd heb geschreven. Scheiße...


Okee, dat ik logica niet heilig verklaar wil niet zeggen dat ik er geen gebruik van maak, maar soms kom je juist tot andere inzichten wanneer je de logica laat varen.
(Ken er nog een nsfw -not suited for women- grapje over: wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat bijna elke vrouw vroeger of later een fikse dosis logica bezit. Dezelfde studies wijzen uit dat 95% van deze vrouwen het helaas weer uitspuugt.)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 17-01-2009 23:09:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Touchwood:

BeyondPerceptio:

Ourobouros en Cultuurmeneer: wat een rijk en onverbloemd taalgebruik.
Prachtig, jullie twee!! Hahahaha

beetje triest, eigenlijk.

Meen je dat nou? Het is toch een mooie discussie? Respectvol en zo...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 17-01-2009 23:12:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gayatri: Dank Bert V. voor je zeer goede blog, met verhelderende nieuwe inzichten. Volgens voorspellingen wordt na de komende clash (eind 2012?) het bewustzijn van de mensheid verhoogd = meer Inzicht/Licht = dichter bij de Waarheid = dichterbij de Zon. Een veranderend bewustzijn brengt een veranderende zwaartekracht met zich mee. Denk maar aan grote Yogis of heiligen die 'vanzelf' gaan leviteren.
Dank je wel, Horus, voor je verwijzing naar dat zeer goede filmpje over de Piramides in China. Ik heb de meeste in 2005 zelf gezien, inclusief de Mao-Ling, die dus volgens Walter Hain de mysterieuze Witte Piramide is. Daar sprak een Chinese man mij aan (het was voor de Chinesen vreemd mij daar in mijn eentje in die 'forbidden zone' te zien rond lopen...maar zij waren allemaal uiterst vriendelijk). Toen ik hem vroeg waarom het Westen bijna niets van die Piramides afwist/af mocht weten, antwoordde hij: "die Piramides behoren bij een Andere Tijd. De regering is bezig 'to excavate them all'. Binnen 20 jaar zal alles klaar zijn. Dan is ook de Nieuwe Tijd aangebroken."
Op 17-01-2009 23:16:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tru: Venus heeft een omlooptijd van 225 dagen.
Op 18-01-2009 0:39:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: De techniek is.. tja.. laten we zeggen, raadselachtig. Blijft gissen denk ik dan altijd maar.

Iets dat beter is vastgelegd is het leven van de Egyptenaren destijds. Was het volk simpelweg ritueel geobsedeerd door de dood of wisten ze wat ze deden? Waarom bouwden ze de tempels zoals ze die bouwden? En was de benodigde kennis inherent aan het volk of niet?

Die vragen werden voor mij grotendeels beantwoord door het volgende artikel. Jullie welbekend mag ik aannemen

Link: http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=2446

(bericht gewijzigd op 18-1-2009 1:57:03)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 18-01-2009 1:55:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Wat ik hier prachtig vind is dat Culuurmeneer zich niet laat verleiden om het ongetwijfeld schitterend, maar neerbuigend en sarcastisch taalgebruik van Ourobouros in dezelfde toon te beantwoorden.
Op 09-05-2009 20:36:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden