In de Straat van Taiwan, een van de meest bevaren zeestraten van de wereld (tussen de volksrepubliek China en Taiwan), heeft de biodiversiteitonderzoeker Jeng Ming-Hsiou een 220 meter grote basaltmuur ontdekt. De muur lijkt op een oude stadsmuur maar is niets meer dan een natuurlijke formatie. Volgens de eerste vaststellingen zou de muur, bestaande uit hexagonale basaltzuilen, zo'n 1.800 jaar geleden gevormd zijn bij een vulkaanuitbarsting.

Videobeelden kunt u hier bekijken.

Deze apart ogende basaltformaties zijn eerder al op andere plaatsen ontdekt. Een van de bekendste is de Giant's Causeway, een heel aparte, natuurlijke rotsformatie van zo'n 40.000 hexagonale basaltzuilen. Sinds 1986 maakt de Giant's Causeway in Bushmills, aan de noordoostelijke kust van Ierland, deel uit van de werelderfgoedlijst. Deze bewonderenswaardige formatie vormde zich zo'n 60 miljoen jaar geleden bij een vulkaanuitbarsting.

adenis: in het caribisch gebied ligt toch ook zo'n muur. Er word altijd druk over gespeculeerd dat dit soort dingen afkomstig zijn van atlantis. Ik ben blij dat er nu meteen een duidelijke verklaring bij staat.
Op 08-01-2009 8:16:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
adenis:

in het caribisch gebied ligt toch ook zo'n muur. Er word altijd druk over gespeculeerd dat dit soort dingen afkomstig zijn van atlantis. Ik ben blij dat er nu meteen een duidelijke verklaring bij staat.

niet in alle gevallen is 1 verklaring voor 1 verschijnsel meteen allesomvattend voor alle andere losjes daaraan verwante verschijnselen

alhoewel basalt wel 1 van de goed verklaarde gevallen is, zou ik bv de formaties in het caribische gebied niet afdoen als 1 en hetzelfde, ten eerste al omdat dit zeskantige structuren betreft, en die in het caribische gebied duidelijk vierkant zijn...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 08-01-2009 0:22:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
JWH: Ha.. nu snap ik het. Alle zeskantige structuren komen van een vulkaanuitbarsting!
Op 08-01-2009 0:33:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lariebroek: ah dat ik daar niet eerder aan had gedacht!
Op 08-01-2009 0:58:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Na onderzoek zal blijken dat het iets religieus was van een oude beschaving die door het water is is verzwolgen tijdens een zondvloed.
Op 08-01-2009 20:38:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: In de Puy de Dome in Frankrijk zijn er legio van dit soort formaties. Hoef je geeneens een zee voor over te steken.
Op 08-01-2009 22:22:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden