John Major Jenkins is een onafhankelijke Amerikaanse onderzoeker, die z'n leven heeft gewijd aan het ontrafelen en reconstrueren van de Mayakosmologie en -filosofie. Hij schreef een groot aantal artikelen en boeken waaronder: 'Galactic Alignment', 'Maya Cosmogenesis 2012' en 'Pyramid of fire'. Jenkins is een veelgevraagd spreker op internationale symposia en wordt beschouwd als de autoriteit op dit (speculatieve) terrein.

Jenkins ziet 2012 niet zozeer als een fatale einddatum, maar meer als een tijdvenster (dat verschillende jaren omspant) waarin het menselijk bewustzijn z'n preoccupatie met ego en deterministisch georiënteerde kijk op de wereld loslaat om toegang te verwerven tot een bredere 'scoop' op 'zelf' en universum.

Alignment2012
(De website van John Major Jenkins: Alignment2012.com)

Luister naar het gesprek dat Erwin Noorman met deze sympathieke en uiterst erudiete man voerde. Z'n taalgebruik is poëtisch en wat je er verder ook van vindt; inspirerend is het wel.

Verderop in het programma een gesprek met Marieke uit Krimpen aan de Lek over haar merkwaardige "UFO-vloot ervaring" boven haar woonplaats. Bijzonder omdat we nog een melding binnenkregen uit Krimpen aan de Lek over hetzelfde fenomeen.

Een gesprek met John Major Jenkins is natuurlijk de uitgelezen kans om ook het licht op de GW 2012-pagina te schijnen. Daar vindt u diverse 2012-artikelen waaronder ook werk van Jenkins. Voor uw gemak is dat vertaald naar het Nederlands. De 2012-Pagina, een klik waard.
3.14po: Goeie uitzending!
United as one. Divided by zero.
Op 09-01-2009 14:49:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Nice!
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 09-01-2009 16:07:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
3.14po:

Goeie uitzending!


We zitten wel aardig op één lijn, 3.14po!
Ik vond het ook een ouderwets goede uitzending. Boeiend en inspirerend: mooi dat zo'n (best moeilijk) onderwerp op deze manier is behandeld en ook nog eens goed overkomt.

Mooie uitleg en interpretatie, helder omschreven. Moeite van het beluisteren waard. Een transcript en vertaling van deze uitzending zou een mooie aanvulling zijn. (Als jullie mijn bijdrage aan de vertaling kunnen gebruiken, dan weten jullie me wel te vinden, Sureline heren) Complimenten!

Ik heb net een boek over de Tzolkin kalender aangeschaft. Daarin een uiteenzetting hoe de effecten en invloeden kunnen zijn op je dagelijks leven, en hoe ik ook "Mijn zielenpad" kan duiden (Hopelijk... )

Geen "leest-lekker-weg en in één ruk uit" boek, meer een studieboek, maar enorm boeiend.
Op 09-01-2009 16:08:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Over die lichtbollen: de omschrijving van de objecten lijkt op die van de STS-80 missie.


Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 09-01-2009 16:29:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Een transcript maken kost mij (met beperkte middelen) ongeveer 8 uur....+ vertalen nog eens 4 uur, is al een flinke bezigheid.

Tenminste, ik heb die tijd nodig gehad om het interview met Nick Pope uit te werken en dit zal niet veel daarvan afwijken, denk ik.

Maar ik kan me ook voorstellen dat mensen dit graag in het Nederlands lezen (of in ieder geval in het Engels lezen) om het toegankelijker te maken...

Een flinke klus voor iemand die een volle baan heeft en als eenoudergezin door het leven gaat.... hulp zou zeker welkom zijn maar ik weet niet eens of ik zelf wel zou kunnen "hulpen". Voor hetzelfde geld moet een eventuele hulp alles helemaal zelf doen en ik weet nu al dat ik dat van niemand ga verwachten of vragen....

Het staat iedereen vrij natuurlijk om een transcript te maken......

Poeh... maar verder vond ik het ook een hele mooie, inderdaad af en toe poëtische uitzending.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 10-01-2009 0:29:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden