It's alive! Een nieuw ontwikkelde molecule vervult een elementair concept van leven: zichzelf kopiëren. De vondst kan volgens New Scientist een nieuw licht werpen op de bron van alle levende wezens en organismes. Andere wetenschappers zijn meer gematigd.

Gerald Joyce, een biochemicus van het Scripps Research Institute, hoopt met dit project RNA-strengen te ontwikkelen die functioneren, repliceren en evolueren. Het is een beetje als de Sea-Men waar Eric Cartman mee speelde, maar dan anders. En kleiner.

RNA
(RNA)

Voor de zichzelf kopiërende molecule werd geen bestaande molecule gebruikt. In plaats daarvan hebben de wetenschappers een eigen molecule ontwikkeld, R3C genaamd. De voornaamste functie van R3C is het samenrijgen van twee kortere RNA-molecules om zo een kloon van zichzelf te kunnen maken.

Perfect leven is het nog lang niet. De molecule kopieert zich maar tot op bepaalde hoogte door. Op een bepaald moment ontstaan er een soort Barbapappa's waar R3C nog niet mee uit de voeten kan. Het is een kwestie van tijd vooraleer dit opgelost wordt, in het begin startten de onderzoekers met slechts enkele ketens en wisten dit telkens op te schroeven.
Picobyte: Ghmm leven is meer dan de som der delen, dit is een relatief simpel onderdeeltje van het geheel en daarvoor zeker niet onbelangrijk.
Maar voor leven is toch wel echt iets meer nodig dan een nano copiër.
Stroom moet vloeien.
Op 10-01-2009 22:34:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nitro71: Heeft iemand nog God gezien bij het ontstaan van dit leven? Zo nee dan graag notitie maken van dit feit zodat er niet weer discussie over ontstaat.
Op 11-01-2009 22:13:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
florianooke: Hmmmm, zijn er weer regeringen die weeral iets verzwijgen van de rest van de wereld ja?
denken ze weer, dat als er een grote natuurramp dreigt dat de helf van de wereldbevolking of meer uitroeit, dat die mensen niet het recht hebben om zich in veiligheid te brengen.
Yellowstone kan uitbarsten, zal heel veel doden maken, zal veel dieren uitroeien, en er zal een nijpend tekort zijn aan vlees en vis, dus hebben we alternatieven nodig, zoals GECLOOND vlees.

Clonen was toch verboden, maar overal in de kranten en tv horen we van clonen hier, clonen daar, is er iets dat wij mss moeten weten als burger? welke kant moeten we uitgaan, noord of zuid?
Op 12-01-2009 7:47:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden