Goedemorgen. Net wakker of reeds aan het werk? No problemo, u kunt nu nagenieten van de warme momenten in uw veilige bed. Het onderwerp van dienst is slaapgerelateerd. Naast praten in de slaap en slaapwandelen dient zich namelijk een nieuwe aandoening aan: slaape-mailen.

Er zijn inmiddels gevallen geconstateerd van mensen die tijdens hun slaap e-mails versturen. Eenmaal wakker weten ze van niets meer. De resultaten van de studie omtrent dit gedrag verschijnen binnenkort in het wetenschappelijke magazine Sleep Medicine.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Neurologen die zijn gespecialiseerd in het slaapgedrag van den mensch zijn bijzonder geïnteresseerd in het slaape-mailen. Tot op heden nam men aan dat slaapwandelen gebeurt op basis van een minimale hersenactiviteit. De vorsers meenden dat het cognitieve gedeelte van de hersenen achterbleef en het lichaam en de motorische functies het voortouw namen. Mede hierdoor werden pogingen tot moord tijdens het slaapwandelen ongegrond verklaard. Al gaat die vlieger niet altijd op.

In het artikel dat binnenkort in Sleep Medicine verschijnt beschrijft professor Fouzia Siddiqui, een neurologe van de universiteit van Toledo, samen met twee collega's een apart geval van een slaape-mailende vrouw. De vrouw nam pillen tegen slapeloosheid. De wetenschappers omschrijven de activiteiten als "complex niet-gewelddadig cognitief gedrag". Het ging immers niet alleen om het samenstellen van berichten. De vrouw moest ook haar weg doorheen twee wachtwoordbeveiligde niveaus vinden vooraleer ze haar e-mailprogramma kon opstarten.

Eén van de berichten had als onderwerp "!HELP ME P-LEEEEEESE". Het was een uitnodiging voor een hapje en een drankje die onder andere de tekst "come TOMORROW AND SORT THIS HELL HOLE out!!!!" bevatte.
Ivoryke^: Hm... Oud nieuws.
Moeten is een keuze...
Op 14-01-2009 9:29:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Ivoryke^:

Hm... Oud nieuws.

De studie moet nog verschijnen.
United as one. Divided by zero.
Op 14-01-2009 13:23:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Paco: Dat heb ik ook weleens als in het weekend flink aan het stappen ben geweest. :-) Maar ik mag er vanuit gaan dat in dit serieuze bericht alcoholgebruik uitgesloten is. ;-)
Op 15-01-2009 0:45:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden