Wie een vingertje achter machtsspelletjes, corruptie en censuur wil hebben kan terecht op Wikileaks. Wikileaks is dé plek bij uitstek waar klokkenluiders, dissidenten en mensen die meer kwijt willen dan toegestaan is hun dossiers kunnen droppen. Sinds de oprichting groeit het aantal dossiers gestaag en maken kopstukken zich grote zorgen over deze website. Wikileaks biedt hoofdzakelijk zware kost omdat uitgelekte rapporten zich doorgaans niet makkelijk laten lezen; voer voor de échte vorsers dus. Maar buiten zwaarlijvige rapporten treft men er ook wat makkelijker verteerbare kost aan. Zo geeft het contract (zie hier, PDF) dat deelnemers aan het TV-programma 'Het zesde zintuig' moeten ondertekenen te denken.

Als we het contract goed bekijken blijkt dat deelnemers na ondertekening gehouden zijn aan een strikt stilzwijgen. Zo mogen deelnemers na ondertekening vijf jaar lang niets zeggen over wat er buiten beeld heeft plaatsgevonden. Doet men dat wel dan loopt men vette kans om een boete van 250.000 euro aan de paranormale broek te krijgen. Het bewuste contract was gelekt door iemand die zich genaeyd voelde door de organisatie van het programma. Waarom mag er niet gesproken worden over wat buiten het oog van de camera plaats heeft gevonden?

Natuurlijk is geneuzel rond TV-shows niet zo wereldschokkend, maar een uitgelekt VN-rapport over seksueel misbruik door 217 blauwhelmen doet de wenkbrauwen fronsen. En waarom wil de baas van de Duitse tegenhanger van de CIA Wikileaks van het net afhebben? En waarom mochten berichten over de schimmige miljonair Nadhmi Auchi en zijn banden met o.a. Obama niet in de kranten verschijnen? Vragen, vragen, vragen en Wikileaks geeft antwoorden. Zou het dan toch nog goed komen met de democratie? We zien uw uploads graag tegemoet op Wikileaks.

moonwalker: Super actie! Dat ik daar niet op kwam!
Chapeau voor de makers ervan!
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 24-01-2009 3:44:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^:
artikel op wikileaks:
Uiteindelijk is Wikileaks eerder actief geworden dan de bedoeling was. Op de website wordt nog de verwachting uitgesproken dat de leksite in februari of maart 2007 van start zou gaan.


Zo te zien zijn ze er ook al een tijdje mee bezig.

Linkje; http://www.wikileaks.org/wiki/Media/Wikileaks:_internetloket_voor_klokkenluiders
(bericht gewijzigd op 24-1-2009 10:58:44)
Moeten is een keuze...
Op 24-01-2009 10:58:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: het is btw ook een heel goed idee kopieen te maken van interessante materie op sites als wikileaks, want het altijd maar de vraag hoe lang zoiets met rust gelaten word...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 24-01-2009 19:44:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian:
Ron B.:

het is btw ook een heel goed idee kopieen te maken van interessante materie op sites als wikileaks, want het altijd maar de vraag hoe lang zoiets met rust gelaten word...

Daar dacht ik dus precies aan toen ik begon met lezen van het artikel.

Goed artikel trouwens. Ik kende wikileaks nog niet.
Op 24-01-2009 21:59:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: Dagelijks vandalisme op Wikipedia.Wikipedia heeft helemaal genoeg van de toenemende mate van vandalisme op de site.

http://www.hyped.nl/details/20090124_drastische_maatregelen_wikipedia_tegen_vandalisme/
Op 25-01-2009 16:00:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden