Rotsen zijn levenloze materie. Rotsen bestaan uit mineralen. Dus zijn mineralen dode materie en is er geen enkele reden om aan te nemen dat mineralen evolueerden. Was het allemaal maar zo eenvoudig. Volgens het vakblad New Scientist zorgde het ontstaan van leven op aarde voor een heel gamma nieuwe mineralen.


(Klik hier voor een grotere weergave)

De analyse die te lezen staat in de New Scientist gaat ervan uit dat er in den beginne maar 12 mineralen bestonden. Dit waren stofdeeltjes in de ruimte die het resultaat waren van ontplofte sterren. Door de hitte van de zon steeg dit aantal tot circa 60 eenheden. Bij de vorming van de aarde zou dat oplopen tot ongeveer 500 soorten. Maar volgens het vakblad zorgde het ontstaan van leven op aarde, circa 4 miljard jaar geleden, voor de grootste evolutieboost. Vandaag zijn er zo'n 5.000 soorten mineralen bekend.

Lees hier het volledige artikel.

Der Roelof: Kort verhaal in de New Scientist.
Wel interessant.
Vooral een dergelijke mineralen verzameling in een virtine bij je thuis.

Mooiste aan dit artikel is toch het plaatje, effe aanklikken voor vergroting.

Op 27-01-2009 13:31:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian: "Maar volgens het vakblad zorgde het ontstaan van leven op aarde, circa 4 miljoen jaar geleden, voor de grootste evolutieboost."

Miljard?

Leuk onderwerp. Leuk artikel ook, alleen wat kort helaas. Dit is de echte wetenschap aan het werk.
(bericht gewijzigd op 28-1-2009 1:37:18)
Op 27-01-2009 17:20:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
Libertarian:

Miljard?Scherpe blik! Aangepast.
(bericht gewijzigd op 27-1-2009 17:30:42)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 27-01-2009 17:30:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Jah, sinds de menselijke wetenschap is de periodieke tabel der elementen ook enorm uitgebreid... Om over isotopen maar te zwijgen. Om de zoveel tijd hebben ze weer een nieuwe... Zijn dat nu ook levende wezens?

Daarmee wil ik zeggen, dat ik een steen die in de ruimte geheel toevalligerwijs omgevormd wordt tot een ander mineraal, niet echt tot een evolutionair proces rekenen. Zo ook niet het prullen van de mens die af en toe een nieuw mineraal samenstelt.

Bovendien voldoen mineralen totaal niet aan de definitie van leven:
[quote=wikipedia]
Life is a characteristic of organisms that exhibit certain biological processes such as chemical reactions or other events that results in a transformation. Living organisms are capable of growth and reproduction, some can communicate and many can adapt to their environment through changes originating internally.[1] A physical characteristic of life is that it feeds on negative entropy.[2][3] In more detail, according to physicists such as John Bernal, Erwin Schrödinger, Eugene Wigner, and John Avery, life is a member of the class of phenomena which are open or continuous systems able to decrease their internal entropy at the expense of substances or free energy taken in from the environment and subsequently rejected in a degraded form (see: entropy and life).[4][5]

An entity with the above properties is considered to be a living organism,
[/quote]
http://en.wikipedia.org/wiki/Life
I might just be saying that to get you mad...
Op 28-01-2009 9:31:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden