Oké, ik geef het toe, ik ben voor wat betreft moderne kunst een rasechte cultuurbarbaar die maar zelden de schoonheid ervan kan ontdekken. Anders is dat met kunstwerken die verder gaan dan doeken zoals "Who is afraid of yellow red and blue".

Neem bijvoorbeeld Nikolas Schiller, deze kunstenaar weet op intrigerende wijze luchtfoto's van steden te verwerken in fractaalachtige mandala's. Wonderbaarlijk, klik hier om zijn website te bezoeken en meer te zien.


(Stratenplan volgens Schiller)

De Peruaan Pablo Amaringo toont ons zijn visioenen die hij onderging tijdens zijn ayahuasca trippen. Klik hier voor een grote afbeelding. De sjamaan Amaringo heeft meer van dergelijke werken gemaakt en die blijven vraagtekens oproepen. Al was het maar omdat de visioenen een universeel karakter hebben. Zou ayahuasca een sleutel zijn om andere realiteiten waar te kunnen nemen?


(In het hoofd van een sjamaan kijken)

Andy Diaz Hope ging verder met het thema drugs. Hij maakte een opmerkelijke kroonluchter bestaande uit spuiten en Swarovski kristallen. Het effect kunt u hier bewonderen.

Voor de liefhebbers van grenswetenschappelijke cultuur is er momenteel in de Amerikaanse staat Texas een opmerkelijke expositie. Onder de veelzeggende naam "Forbidden History" kunnen bezoeker zich vergapen aan vondsten die rechtstreeks tegen de heersende opvattingen ingaan. Oude zeekaarten waar de Zuidpool al keurig op stond ingetekend, de Mayakalender, Kristallen schedels en meer artefacten waar eigenlijk geen verklaringen voor bestaan. Helaas bagatelliseerde de curator zijn eigen collectie door te stellen dat ze geen wetenschappelijke stelling willen nemen, maar dat het vooral de lol gaat. Nou ja, het is een stap in de goede richting zullen we maar zeggen.
3.14po: Vind ik niet zo fijn om naar te kijken. 'k Word er draaierig van.
United as one. Divided by zero.
Op 03-02-2009 15:25:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: De kroonluchters vindt ik niks aan. Maar die schilderijen vindt ik wel mooi.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 03-02-2009 16:39:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zweefvlieg: Werkelijk even door overmeesterd. Een zeldzame vondst op kunstgebied.Ik ga het nog es op mijn gemak bekijken, maar voor alle zekerheid maar vast opgeslagen.Prachtig ! Bedankt--
Op 03-02-2009 17:17:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wodansman: haha, die mandala is heel simpel. je download een kaleidoscope plug-in voor photoshop (google maar; mehdi is gratis) en je hebt in no-time mooie mandala/kaleidoscopische plaatjes
Op 03-02-2009 20:38:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
wodansman:

haha, die mandala is heel simpel.


Kunst hoeft ook niet moeilijk te zijn, het moet oorspronkelijk zijn.
Echte kunst is dan om het werk onder de aandacht te brengen.
Op 04-02-2009 7:50:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool: Tegenwoordig is kunst er al als je bijv een stip op een gordijn zet...
Ziet men er alles mee lol. Eigenlijk kan het ook allemaal betekenissen hebben dan alleen ja als je het bijv per ongeluk doet LOL.

maarja deze vorm van kunst vind ik zelf niet 1 2 3 iets (die tweede is wel heel mooi).
Ik ben zelf meer fan van (heb niet veel verstand van kunst lol) die schilderijen, waar personen gewoon netjes op staan of gewoon op een stoel zitten. Zulke types als de Mona Lisa zogezegd. Die vind ik zelf het mooist.
Op 04-02-2009 9:21:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wodansman: @ganzfeld
true true, helemaal waar en dat maakt het ook niet minder mooi of wat ook.

@ plaatje van ayahuasca "(In het hoofd van een sjamaan kijken)"
misschien ziet de rest het ook, maar ik zie verschillende ik-figuren in hun sacred space, die hun spirithelpers/goden/engelen ontmoeten en hun heilige werk doen. ieder vanuit een ander systeem/referentiekader, maar in essentie gelijk. (en uiteindelijk allemaal dezelfde als deel van het collectieve bewustzijn)
Op 04-02-2009 9:32:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool:
wodansman:

@ plaatje van ayahuasca "(In het hoofd van een sjamaan kijken)"
misschien ziet de rest het ook, maar ik zie verschillende ik-figuren in hun sacred space, die hun spirithelpers/goden/engelen ontmoeten en hun heilige werk doen. ieder vanuit een ander systeem/referentiekader, maar in essentie gelijk. (en uiteindelijk allemaal dezelfde als deel van het collectieve bewustzijn)ja, ik zie het ook in dat plaatje inderdaad
Op 04-02-2009 11:26:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden