Toen ik naar aanleiding van het intrigerende boek 'Thunderbolts of the Gods' van auteurs Thornhill en Talbott een blog wilde schrijven moest ik telkens denken aan een tekstfragment uit een liedje van Marco Borsato. In 'de Waarheid' kweelde hij "Hoe vertel ik iemand dat de aarde niet meer rond is, dat de vogels niet meer vliegen en de zon niet langer schijnt". Voor mij gold: "Hoe vertel ik u dat de zwaartekracht niet de hemellichamen in bedwang houden, dat de onze planeten niet altijd hun keurige banen hadden en dat in de oudheid reusachtige plasma-ontladingen de hemel deden oplichten en oervolkeren in 'shock and awe' brachten? Borsato sloot zijn liedje af met de mededeling dat het de 'waarheid' zou zijn, ikzelf zou niet zo aanmatigend willen zijn, maar ga u wel zoveel mogelijk info geven om zelf tot een conclusie te komen.

thunderbolts

Ik ga het in deze reeks hebben over het zogenaamde 'elektrische universum' en haar relatie tot de scheppingsmythologieën. Oude vertellingen en nieuwe wetenschap lijken elkaar de hand te reiken en dwingen ons om bestaande denkbeelden eens grondig te herzien. Om het verhaal van het 'Thunderbolt project' te beginnen moeten we eerst een dikke 12.000 jaar terug in de tijd. Ergens in de verre oudheid lieten de vroege mensen ons prachtige rotstekeningen na. We zien prachtige afbeeldingen van de natuurlijke wereld en andere figuratieve tafereeltjes. Plotseling besloot men af te wijken van deze traditionele alledaagse afbeeldingen en men begon 'vreemde' lijnen en figuren te tekenen. Opvallend genoeg waren het geen lokale aangelegenheden, mondiaal zien we telkens dezelfde vreemde thema's terug in steen.

Als we kijken naar de vroegste beschavingen, van de oude Soemeriërs tot de volkeren in Zuid-Amerika, zien we één hele grote gemene deler. Alle oude culturen waren geobsedeerd door de hemellichamen en hun bewegingen. Wat meestal als tempel of heilige plaats wordt aangeduid zijn van oorsprong observatoria in de vorm van piramide, ziggurat of ander megalithisch bouwwerk, zoals bijvoorbeeld het Ierse Newgrange.

Als we vervolgens de oude mythen naast de petrogliefen en de oude bouwwerken leggen wordt opeens veel duidelijk. De ouden wisten dat de bewegingen van de hemellichamen het lot van de aarde en haar bevolking konden bepalen. In onze moderne oren klinkt dat als vage astrologie. Wij, de moderne mens, weten niet beter dan dat de hemellichamen altijd in keurig voorspelbare banen door ons zonnestelsel suizen. En voor wat betreft de wetenschap doen ze dat al sinds het vroegste begin. Maar vanuit de oudheid klinken toch hele andere verhalen door.


(Voorkant van het boek dat samen met een DVD verkocht wordt)

De hemellichamen volgden niet altijd keurig hun kosmische paden. De Griekse wijsgeer Plato wist dat al, maar ook de Babylonische schrijver Berossus beschreef hoe de hemellichamen van koers waren veranderd. In het boek 'Thunderbolts of the Gods' volgen de auteurs de mythen en aanwijzingen en zij komen tot de conclusie dat slechts enkele duizenden jaren geleden de planeten dichterbij de aarde bewogen. Volgens de plasmakosmologie resulteerde dat in enorme elektrische ontladingen die zowel in schoonheid als in vernietigende kracht hun gelijke niet kenden en de basis vormden voor de universele mythen en de diepgewortelde obsessie van de mens om de hemel in de gaten te houden.

Deze ideeën resulteerden in het zogenaamde 'Thunderbolts-project'. 'Plasmakosmologie' of 'plasmafysica' is een volkomen legitieme en 'orthodoxe' richting binnen de wetenschap, die op vele universiteiten onderwezen wordt, maar het staat op gespannen voet met sommige aspecten van de mathematische sterrenkunde. Gebaseerd op plasmafysica kwamen Thornhill, Talbott, Scott en anderen met het idee van het 'Electric Universe', een concept waar oude ontstaansmythologieën en moderne plasmafysica hand in hand gaan.

Elk van de planeten heeft haar eigen koers, snelheid en periode en is onderhevig aan verandering en variatie, Diodorus Siculus.

De bliksem bepaalt de baan van alles. Heraclitus.

In het tiende jaar van keizer Jie, de vijf planeten veranderden van koers. In de nacht vielen de sterren als regen en de aarde beefde. Bamboe analen.

We kennen allemaal de oude mythologieën waarbij een held de 'draak' verslaat. Vanuit de traditie kennen we het verhaal van Sint Joris en de draak, de Grieken hadden bijvoorbeeld Zeus, die Typhon versloeg of Hercules in gevecht met Achelus. De Egyptenaren lieten Ra vechten tegen Apep en later Horus tegen Set. Hindoeïstische tradities vertellen ons over de held Indra die het monster Vritra of Ahi versloeg. Babeloniërs lieten de godheid Marduk vechten tegen Tiamat. In de Germaanse traditie kennen we Thor die met zijn hamer de 'Migard slang' versloeg. Het ouroude thema van de held die een monster, draak of slang versloeg komen we overal tegen. Van Maya's tot aboriginals en van China tot onze vertrouwde westerse wereld. Een paar zaken vallen hierbij op:

plasma
(Buiten vloeistof, vaste stof en gas kennen we een vierde aggregatietoestand en dat is plasma. In het elektrische universum speelt plasma een cruciale rol)

De gevechten vinden altijd plaats in de hemel. De held beschikt over een magisch wapen in de vorm van 'bliksemflitsen' en de held weet de wereld van de ondergang te redden (of de draak/slang te verslaan). De wetenschap is er inmiddels achter dat de genoemde helden doorgaans verwijzen naar planeten zoals Mars. Zouden hemelse observaties waarbij enorme plasma-ontladingen tussen de planeten onderling en die gericht op aarde voeding hebben gegeven aan de universele mythologie?

In het volgende deel gaan we daar dieper op in. Kijk ondertussen naar onderstaande video en laat u inspireren.

Ja Horus: Leuk Bert, maar St. Joris heeft de bijbel niet gehaald hoor...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 09-02-2009 0:58:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sint Joris: nee, helaas.
It would have been better if Newton had contemplated how the apple got up there in the first place
Op 09-02-2009 13:06:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Het jammere van blog-reeksen is altijd dat je weer moet wachten op het volgende deel. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen.
Moeten is een keuze...
Op 09-02-2009 14:01:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Leuk videootje. Onder meer over Mars als oorlogsgod.

Maar... Ik herinner me eens gelezen te hebben dat Mars oorspronkelijk een vegetatiegod was.
Hij werd in de loop van de tijd oorlogsgod omdat 'zijn' maand (rond de lente-zonne-evening > 21 maart) samenviel met het begin van het oorlogseizoen. In ancient times werd er meestal niet gevochten in de winter.

Benieuwd wanneer die nieuwe status van Mars als oorlogsgod begon.
(bericht gewijzigd op 9-2-2009 14:19:56)
God... Dat ben je zelluf!
Op 09-02-2009 14:09:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NEO: St. Joris is toch een van de adopteerde heiligen van een heidens geloof.
Net zo als de helige Brigit, zij vindt haar oorsprong bij de kelten.
Op 09-02-2009 14:22:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Djo: St. Joris is wel een heilige in Amersfoort. Er is een plein naar hem vernoemt en een kerk. En in die kerk zie je een hele grote afbeelding van St. Joris die een draak vermoord. Grappig, want ik ben daar vorig jaar voor het eerst toevallig terecht gekomen en toen dacht ik nog; wat doet een draak in bijbelse mythologiën. nja, bijbels, in ieder geval op christelijke basis. Zo valt alles weer op zijn plaats.

Als de planeten vroeger dichterbij stonden dan zal dat een erg mooi beeld geweest zijn. Ik zoek nog steeds vergeefs naar planeten maar kom niet verder dan de maan. Moet die kennis nog uitbreiden.

Maar , bewegen ze nu steeds verder weg? of komen ze langzamerhand weer dichterbij? Misschien weer een connectie met de periode vanaf 2012?
Op 09-02-2009 16:26:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
IkWilOokWatZegg: Ik vind het maar moeilijk. Ik heb meerdere fragmenten gezien van deze documantaire en er wordt met zogenaamde "feiten" gesmeten.

Ben benieuwd hoeveel van die "feiten" na intensieve controle blijken te kloppen.
Op 09-02-2009 17:00:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Ivoryke^:

Het jammere van blog-reeksen is altijd dat je weer moet wachten op het volgende deel. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen.


Ik vind het juist wel leuk dat er zo een beetje ruimte is voor verdieping. Kort is vaak zo halfslachtig.
Op 09-02-2009 19:56:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^:
Samblo:

Ivoryke^:

Het jammere van blog-reeksen is altijd dat je weer moet wachten op het volgende deel. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen.


Ik vind het juist wel leuk dat er zo een beetje ruimte is voor verdieping. Kort is vaak zo halfslachtig.


Dat bedoelde ik ook juist te zeggen, en met kort maar krachtig doelde ik erop dat het eerste deel uitnodigt naar meer. Maar de letters waren al op. Ik ben ook zeker fan van de blog-reeksen hier. Maarja ik ben ook begonnen op seriewoordenaar. En daar staat ook meer langere stukken en diepgaand leesvoer.
Moeten is een keuze...
Op 09-02-2009 19:59:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Elektrische lading is de lijm waarmee atomen aan andere atomen kleven en de zon blaast continu een zeer ijl plasma (de zonnewind) over onze planeet uit.
Dus ja wat een elektrisch universum betreft slaat men de spijker op zijn kop.
Elektrische kracht kan ook mechanisch gezien trekken en duwen maar om ontladingen en baan veranderingen tussen planeten onderling te veroorzaken is meer nodig dan alleen een ladings verschil.
Ik wil niet beweren dat het onmogelijk is maar het is wel zeer onwaarschijnlijk.
Als het al gebeurd is in het verleden dan heeft op zijn minst de zonnewind of een nog onbekend natuur fenomeen er iets mee te maken.
Stroom moet vloeien.
Op 09-02-2009 20:22:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
HansMichaelChi:
NEO:

St. Joris is toch een van de adopteerde heiligen van een heidens geloof.
Net zo als de helige Brigit, zij vindt haar oorsprong bij de kelten.

Ja dit heeft inderdaad NIETS uit te staan met de Bijbel, St. Joris komt uit de R. Katholieke stal. In mijn jeugd stond op het AANRAKEN van een Bijbel nog eeuwige verbranding dag en nacht gillende zonder èèn druppel verkoeling. Nou is er weer een kardinaal gerehabiliteerd die de Holocaust tot nog toe ontkent! Whats in a name dat monseigneur Zwartkruis bij mij op school gezeten heeft.
Op 09-02-2009 23:50:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Ivoryke^:

Samblo:

Ivoryke^:

Het jammere van blog-reeksen is altijd dat je weer moet wachten op het volgende deel. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen.


Ik vind het juist wel leuk dat er zo een beetje ruimte is voor verdieping. Kort is vaak zo halfslachtig.


Dat bedoelde ik ook juist te zeggen, en met kort maar krachtig doelde ik erop dat het eerste deel uitnodigt naar meer. Maar de letters waren al op. Ik ben ook zeker fan van de blog-reeksen hier. Maarja ik ben ook begonnen op seriewoordenaar. En daar staat ook meer langere stukken en diepgaand leesvoer.A sorry Ivoryke. Om het goed te maken hier een linkje naar een interview met de schrijvers van het boek op coast to coast:


Zijn totaal 12 filmpjes. Kweet niet echt of ik er wijzer van geworden ben, maar was op zich wel interessant luistermateriaal.
Op 10-02-2009 13:15:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^:
Samblo:

A sorry Ivoryke. Om het goed te maken hier een linkje naar een interview met de schrijvers van het boek op coast to coast:


Zijn totaal 12 filmpjes. Kweet niet echt of ik er wijzer van geworden ben, maar was op zich wel interessant luistermateriaal.


Thnx. Vanavond maar eff voor gaan zitten.
Moeten is een keuze...
Op 10-02-2009 13:43:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 11-02-2009 0:09:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
HansMichaelChi:

Ja maar WAAROM kwam die asteroide (of wat anders) op de thee? Er was daar zoveel aan de hand; de mannen wilden ook met geweld met de eerste beste geheim agenten/engelen naar bed die daar kwamen. (Genesis 19.1-7).
Op 12-02-2009 4:14:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: het was ook geen astroide...

Symbols of an Alien Sky, Part One

Op 13-02-2009 1:06:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
afbrutus:
IkWilOokWatZegg:

Ik vind het maar moeilijk. Ik heb meerdere fragmenten gezien van deze documantaire en er wordt met zogenaamde "feiten" gesmeten.

Ben benieuwd hoeveel van die "feiten" na intensieve controle blijken te kloppen.


Wat zo leuk is aan plasmakosmologie, is dat het vergezocht lijkt, maar dat er steeds betere satelieten steeds meer feiten verzamelen die deze ideeën bevestigen.
THEMIS heeft bijvoorbeeld boven de aarde een electrische stroom van 650.000 Ampere gemeten.

Originele aankodiging:
http://science.nasa.gov/headlines/y2007/11dec_themis.htm?list919474
Commentaar:
http://www.nowpublic.com/tech-biz/its-okay-call-magnetic-flux-ropes-found-connecting-sun-and-earth-electric-current
Op 13-02-2009 14:54:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion:
name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]
Op 12-03-2009 14:53:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden