'Canada’s Stonehenge' is het jongste boek van professor Gordon Freeman die met het verschijnen ervan gelijk de hoon van de gevestigde wetenschap over zich heen kreeg. Wat is er aan de hand? In het zuidelijke deel van de Canadese staat Alberta heeft men volgens Freeman ongeveer 5.000 jaar geleden een 'zonnetempel' voor ons achtergelaten. Een gigantische kalender waarmee men de seizoenen kon meten en zeer accuraat de fases van de maan. De mainstream wetenschap ziet het toch echt anders: "Astronomische kennis ontstond in Zuid- en Midden-Amerika waarna die kennis pas later richting het noorden verschoof. De stenen cirkel die Freeman als zonnetempel ziet is niets meer dan een zogenaamde 'medicijnwiel' gemaakt door vroege bewoners", aldus archeoloog Jack Ives. Toch is Gordon Freeman niet zomaar iemand. Als professor verbonden aan de universiteit van Alberta doet hij al meer dan 28 jaar onderzoek en hij kijkt vol vertrouwen uit naar een wetenschappelijk debat. "I know my song well before I sing it", aldus Freeman.


(Luchtfoto van de vermeende zonnetempel, inzet moet duidelijk maken dat het om een kalender gaat)

De mysterieuze steencirkel werd gedeeltelijk in 1971 opgegraven en ligt op ongeveer 70 kilometer ten oosten van de stad Calgary. Het bouwwerk bestrijkt een oppervlakte van ongeveer 26 vierkante kilometer met zorgvuldig geplaatste stenen waarvan sommigen wel een ton wegen. Aanvankelijk dacht men dat een deel van de stenen door gletsjers waren aangevoerd en dat de cirkelvorm was bedoeld als 'medicijnwiel' voor sjamanistiche riten.

Maar Freeman keek verder en ontdekte dat de stenen met uiterste preciesie waren bewerkt en geplaatst. 28 jaar lang nam hij foto's, analyseerde de data en kwam tot de conclusie dat de stenen perfect de eveningen markeerden en overeen kwamen met de terugkerende patronen van de zon, maan en sterren. In feite is de cirkel volgens Freeman een zeer kundige en ingenieuze kalender. Er is wel een consensus dat de cirkel ongeveer 5.000 jaar oud zou zijn.

Freeman is een wetenschapper in hart en nieren en laat zich doorgaans niet in met speculaties en dagdromen maar met de cirkel is dat anders.

“I can go down there with a headache and within a day everything is gone. It’s just like a cure. There is something down there. I just don’t know how to describe it. I just feel very comfortable there. I just feel comfortable.”

Kennelijk is de opmerkelijke cirkel dus meer dan een kalender alleen, de plek lijkt een bepaalde kracht te hebben van het soort dat anderen ook menen te voelen bij de piramiden van Egypte of het Engelse Stonehenge. Meer lezen kan hier (Eng.)

Lanoe: Interesant
Carpe diem homo universalis
Op 16-02-2009 13:50:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vailixi: Weet je waar je eens een artikel over moet maken, het Zwolse Stonehenge. Dit heeft gestaan op het industrieterrein bij Zwolle(marslanden) maar dit is destijds vernield en weggehaald door een bouwbedrijf die daar een pand moest bouwen.

ps.
Leylijn loopt ook bij Zwolle en tevens is er in de buurt van Zwolle veel prehistorisch materiaal gevonden.
Niemand buiten onszelf kan over ons innerlijk heersen. Wanneer we dit weten worden we vrij.
Op 16-02-2009 17:01:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeEchte: In de Zwolse woonwijk Ittersummerbroek aan de Staatssecretarislaan is dat om precies te zijn. ;-)

http://www.destentor.nl/regio/zwolle/article549564.ece
Love to Love
Op 16-02-2009 19:14:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden