De Engelse tabloid The Sun bracht onlangs weer een opzienbarend artikeltje uit, waarin te lezen en zien was hoe een 12-jarige knaap een 'geest' op video had vastgelegd. Nu is The Sun nooit vies van opmerkelijke verhalen en beelden en soms is een flinke korrel zout geboden. Anderzijds is het natuurlijk ook zo, dat wij als toeschouwers doorgaans onmogelijk de authenticiteit van een verhaal en beelden kunnen beoordelen. De stelling dat het een hoax is, zou net zo goed waar kunnen zijn als dat het inderdaad om een op beeld vastgelegde entiteit gaat. In plaats van welles-nietesdiscussies is het handiger om te zoeken naar een rode draad.

schaduw mensen

De vermeende entiteit op de beelden lijkt nog het meest op de schaduw van een passerend persoon. Het eerste wat in mij opkwam toen ik de beelden zag, was een connectie met wat men 'shadow people' noemt. Shadow people, of letterlijk 'schaduwmensen', zouden donkere vormen zijn die de kunst verstaan om te verschijnen, op te lossen en net als in het filmpje door muren heen te bewegen. In de regel is er geen sprake van interactie tussen schaduwmensen en de toeschouwer; ze komen en gaan gewoon. Hoewel ze de ooggetuigen wel angst aan kunnen jagen en er enkele verhalen zijn dat ze de toeschouwers bedreigd hebben, blijven het slechts donkere silhouetten zonder herkenbare trekken (bron: Wiki).

Door de wetenschap zijn schaduwmensen niet te verklaren en dus zoekt men de oorzaak bij de getuigen die al dan niet tijdelijk last hadden van een optische illusie of een hallucinatie. Pareidolia, de kunst om in willekeurige vormen bepaalde patronen te herkennen, wordt ook wel genoemd. En zo kan een wat bizarre schaduw in de ogen van een toeschouwer een betekenis krijgen die er eigenlijk niet is. Verder verwijst men naar drank, drugs en zelfs elektromagnetische velden die de perceptie van de toeschouwers zouden kunnen beïnvloeden.

geest?
(Een klassieker: de geest op de achterbank)

In het Angelsaksische deel van de wereld is het fenomeen van de schaduwmensen redelijk bekend. Zie bijvoorbeeld hier, waar mensen hun verhalen kwijt kunnen. Wederom kunnen wij als lezer onmogelijk het waarheidsgehalte vaststellen, maar het idee van het bestaan van schaduwmensen is blijkbaar niet beperkt tot een kleine groep. Terwijl geestverschijningen zich meestal kenmerken door een wat mistige witte uitvoering en wat herkenbare vormen (gezicht, kleding of houding), blijven schaduwmensen gewoon donkere silhouetten met een min of meer menselijke contour.

De donkere entiteiten worden al beschreven in de boeken van Charles Fort, maar ook daar blijven verklaringen achterwege. Hoogstens kunnen we concluderen dat het verschijnsel niet iets van de laatste jaren is.

Tijdens mijn verblijf in de jungle van noordelijk Sulawesi sprak ik een lokale visser, die desgevraagd wel wat kwijt wilde over paranormale zaken. De visser, een goedlachse analfabeet, vertrouwde ons op samenzweerderige toon toe dat hij 's avonds wel een 'bosgeest' gezien zou hebben. Op zich al opmerkelijk omdat de locals daar, wat betreft vreemde zaken, de kaken stijf op elkaar houden. Waarschijnlijk omdat we al weken intensief met onze vriend optrokken, hadden we voldoende vertrouwen gewonnen. Hij wist ons te duiden dat het om een zwarte entiteit ging zonder herkenbare trekken, behalve dan een min of meer menselijke vorm. Vreemd was zijn overtuiging dat het wezen ongeveer 1,30 meter groot was. Onze visser zou de 'bosgeest' meerdere malen hebben gezien en één keer zelfs zijn aangevallen.

De aanval vond plaats tijdens de avondschemering. Op het pad naar zijn huis kwam hij plotseling oog in oog te staan met de zwarte figuur. De entiteit zou hem naar de keel gevlogen zijn en na een korte worsteling wist de visser te ontsnappen. Sindsdien liep hij 's avonds alleen nog over het strand om van A naar B te komen. Natuurlijk besloten we, tot afgrijzen van onze vriend, om wat avonden door te brengen op het schemerige junglepad, in de hoop een glimp van het wezen op te vangen. Ondanks onze naspeuringen hebben we van alles gezien, maar geen onverklaarbare entiteiten.

Enfin, vertellingen over schaduwmensen zijn kennelijk niet beperkt tot de westerse wereld en het fenomeen is nog niet helemaal goed in kaart gebracht. Wie wat meer wil weten kan bijvoorbeeld hier een kijkje nemen. Of luister hieronder wat anderen te zeggen hebben.

Eart: Edit
(bericht gewijzigd op 24-2-2009 12:50:00)
Op 24-02-2009 0:48:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Zelf heb ik ook een dergelijke ervaring. Eigenlijk was ik nét wakker geworden in het weekend en lag dus op bed. Plotseling begon ik me erg vreemd te voelen. Het leek alsof alles enorm begon te trillen. Bewegen was absoluut niet mogelijk. Vanuit de muur kwam een gitzwart gestalte. Een silhouet van een mens. Deze zette zich neer op mijn borstkas en benam me daarop de adem. Ik had het gevoel dat het mij aankeek, al kon ik geen gezicht opmaken uit de zwarte gestalte. Op het moment dat ik het gevoel kreeg dat ik begon te stikken kwam ik, als met een klap, in de realiteit terecht.

Dit is verreweg de meest realistische droom die ik ooit gehad heb. Het is al jaren gelden, maar als ik eraan terug denk dan vind ik het nog steeds eng. Maar nogmaals, het was een droom. Een hele echte weliswaar, maar toch een droom. Ik kan me daarom voorstellen dat er mensen zijn die een dergelijke ervaring als 'echt' bestempelen. En dat ze gaan denken dat er echt dergelijke wezens zijn.
I might just be saying that to get you mad...
Op 24-02-2009 0:58:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Ik heb een gelijke ervaring gehad. Ik was nog wakker en deze drie "schaduwmensen" waren bepaald niet vriendelijk.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 24-02-2009 13:27:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sacroes: Ik had er een in mijn oude huis, nu ik verhuist ben hoor en zie ik ook geen vreemde dingen meer .
Een tijdje begon ik echt aan mijzelf te twijfelen....nu niet meer .
Alleen mij jongste blijft bijna elke nacht op precies de zelfde tijd wakker schreeuwen .
En nee ik ben echt niet labiel of gek..
Brake the rules, forgive quickly and kiss slowly.
Op 24-02-2009 13:33:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eart: Toch wel typisch dat dit soort dingen zich altijd afspelen wanneer we net "wakker" zijn of net gaan slapen, dus wanneer de hersens al in een "rustmode" verkeren. Ik denk dat het ook 9 van de 10 keer gewoon een verbeelding is van de hersens...

Net zoiets als dat mensen gaan slaapwandelen en ook gewoon dingen kunnen waarnemen, maar het de dag erna niet meer weten..
(bericht gewijzigd op 24-2-2009 15:43:08)
Op 24-02-2009 15:41:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Er worden hier twee dingen door elkaar gehaald. Voorbeeld van Clavius is een bekend verschijnsel. Waar ik vandaan kom, wordt dat als iets bovennatuurlijks beschouwd. Maar heb wel verhalen gehoord/gelezen van mensen uit alle bevolkingsgroepen. Denk zelf ook dat het iets te maken heeft met het moment dat je gaat slapen/wakker bent en dat je hersens een grapje met je uithalen. Waarom je per sé zonder adem moet komen te zitten of een ander ongemak is me een raadsel.

Ik heb zelf meegemaakt dat ik midden in de nacht wakker werd en dat ik me niet kon bewegen. Ik kon alles waarnemen in mijn kamer en voelde de aanwezigheid van iemand anders. Opeens (net als in goedkope horros films) begon iemand aan mijn deken te trekken. Proberen te schreeuwen lukt niet, ik kreeg alleen een hees geluid uit mijn mond, terwijl de deken steeds verder werd getrokken...daarna was het over en was de deken op zijn plaats. Een droom? Of was ik in een parallel univers, waar zulke gruwelijkheden normaal werden beschouwd (hel?)

Schaduwmensen vind ik persoonlijk erg interessant. Ik wou dat ik er één met mijn eigen ogen kon zien. Misschien komt dat nog wel.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 24-02-2009 16:45:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gluiperd: "Eén specifieke hallucinatie komt opmerkelijk vaak voor: het gevoel dat er een demonisch wezen op de borst zit die de persoon probeert te verstikken. Dit wordt ook wel het “Old Hag-syndroom” genoemd. "

Is heel normaal verschijnsel, hoewel ik het nooit als zodanig ervaren heb. Vaak is het 'een aanwezigheid' voelen.

Meer hier:
http://watarts.uwaterloo.ca/~acheyne/S_P.html
http://www.dreamviews.com/ Goede site over lucide dromen
en tekst van wikipedia:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapverlamming
(bericht gewijzigd op 24-2-2009 17:04:23)
Op 24-02-2009 17:03:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Het is bekend dat voordat je inslaapt of net voor je wakker wordt het meest 'ontvankelijk' bent voor paranormale ervaringen. Het is dan ook niet vreemd dat mensen dan juist dingen zien en horen. Entiteiten kunnen zich ook manifesteren in je droom en je beleefd dan zeer realistische dingen. Vroeger was de succubus en incubus zeer berucht.
Dat je schadumensen zou zien als je 'iets' gebruikt zou hebben is onzin. Een kennisje van me gebruikt niets en ziet atijd zo'n figuur in haar slaapkamer. Ik heb haar verteld hoe ze hem weg kan jagen en het helpt.
Dit helpt bij alle ongewenste entiteiten; ga terug naar waar je vandaan komt. Blijf dit herhalen als een mantra en de entiteit verdwijnt.
Op 24-02-2009 20:40:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje:

ff visueel maken.
Geweldige blog weer!
10+ en een dikke zoen !

Ik heb nou echt nooit zo'n ervaring gehad; volgend leven beter, zullen we maar zeggen. Voor nu, der Doppelganger.

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]
(bericht gewijzigd op 24-2-2009 23:20:12)
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 24-02-2009 22:27:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
gluiperd:

"Eén specifieke hallucinatie komt opmerkelijk vaak voor: het gevoel dat er een demonisch wezen op de borst zit die de persoon probeert te verstikken. Dit wordt ook wel het “Old Hag-syndroom” genoemd. "

Is heel normaal verschijnsel, hoewel ik het nooit als zodanig ervaren heb. Vaak is het 'een aanwezigheid' voelen.

Meer hier:
http://watarts.uwaterloo.ca/~acheyne/S_P.html
http://www.dreamviews.com/ Goede site over lucide dromen
en tekst van wikipedia:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapverlamming

Thanx voor de linkjes!

Nee, ik ga er niet vanuit dat mijn eerder beschreven ervaring een echte was. Ik geloof niet dat ik een entiteit heb gezien, maar heb gedroom danwel gehallucineerd. (Anders vind ik het namelijk té eng.) (Ik geloof zelfs mijn eigen ogen niet eens, kun je nagaan... Da's pas objectiviteit...)

Ik volg liever wikipedia in deze en ga ervan uit dat het om een 'wakende droom' ging. Al heb ik daar geen reden voor andere dan dat het mijn voorkeur is.
(bericht gewijzigd op 25-2-2009 10:16:41)
I might just be saying that to get you mad...
Op 25-02-2009 8:51:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Dat wij 'vreemde entiteiten' zien tijdens onze slaap (of vlak voor het inslapen) is natuurlijk niet zo merkwaardig als je beseft dat de hersenen dan een fikse stoot tryptamines aanmaken. Tja, en die staan nou eenmaal bekent om hun hallucinerende effecten. Soms gaat er wat mis en worden die tryptamines op momenten aangemaakt waarop dat niet wenselijk is (als je wakker bent o.i.d.). Kortom, een volkomen onschuldig en natuurlijk verschijnlijk......en zolang je er (overdag) maar niet al teveel last van hebt, is er niks aan het handje!

Maar waarom uitgerekend die 'Schaduwmensen' wetenschappelijk niet te verklaren zijn, is voor mij ook een raadsel..
(bericht gewijzigd op 25-2-2009 9:39:16)
Op 25-02-2009 9:34:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus:
Clavius:

Zelf heb ik ook een dergelijke ervaring. Eigenlijk was ik nét wakker geworden in het weekend en lag dus op bed. Plotseling begon ik me erg vreemd te voelen. Het leek alsof alles enorm begon te trillen. Bewegen was absoluut niet mogelijk. Vanuit de muur kwam een gitzwart gestalte. Een silhouet van een mens. Deze zette zich neer op mijn borstkas en benam me daarop de adem. Ik had het gevoel dat het mij aankeek, al kon ik geen gezicht opmaken uit de zwarte gestalte. Op het moment dat ik het gevoel kreeg dat ik begon te stikken kwam ik, als met een klap, in de realiteit terecht.

Dit is verreweg de meest realistische droom die ik ooit gehad heb. Het is al jaren gelden, maar als ik eraan terug denk dan vind ik het nog steeds eng. Maar nogmaals, het was een droom. Een hele echte weliswaar, maar toch een droom. Ik kan me daarom voorstellen dat er mensen zijn die een dergelijke ervaring als 'echt' bestempelen. En dat ze gaan denken dat er echt dergelijke wezens zijn.


Ik heb ook weleens dromen die zó ontzettend echt lijken, maar door een paar details kan ik dan zien dat het niet echt is.

Ik had wel een keer een droom dat ik mezelf in mijn bed zag liggen en dat ik dan een zwart gestalte was, want ik reikte mijn arm uit en dus zag ik dat ik hele zwart was en mijn voeten waren ook zwart.
Ik rakte mijn kont an en mijn pols die gewoon naast me kussen lag. het was een hele bizarre droom ._.
Ita est :)
Op 25-02-2009 0:58:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Maar alles wat ene beetje paranormaal overkomt wordt bestempeld al een 'hallicunatie' of 'een natuurlijk verschijnsels' zoals die magnetische velden.
Ita est :)
Op 25-02-2009 13:01:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
lotus:

Maar alles wat ene beetje paranormaal overkomt wordt bestempeld al een 'hallicunatie' of 'een natuurlijk verschijnsels' zoals die magnetische velden.


Misschien hebben ze wel veel meer overeenkomsten dan we zouden vermoeden:

Verzwegen vrienden in het hoofd:
De verschillende betrokkenen, zegt ze, gebruiken vooral andere woorden voor hetzelfde.

Iemand vertelt bijvoorbeeld over zijn paranormale gave, de psychiater denkt: 'Ah, een psychose'. Beide doelen op een gevoeligheid voor sterke persoonlijke overtuigingen.

Als iemand vertelt over de stem van zijn gidsen ('ah, auditieve verbale hallucinaties; imperatieve hallucinaties'), kunnen ze elkaar misschien vinden in het neutrale: stemmen die anderen niet horen.

Aura's, halo's, engelen elfjes, verschijningen ('visuele hallucinatie'): zien wat anderen niet zien. 'Dat was een teken voor mij'; 'dit was voor mij voorbestemd' kan worden bestempeld als 'betrekkingswaan', maar ook als: het idee dat iets betrekking heeft op de persoon in kwestie.

Iemand vertelt dat zijn beschermengel altijd dichtbij is, dat rode kleren ongeluk brengen en die zegt dat zijn lot vaststaat in de sterren. Hij zal zich niet vinden in de term 'waan'. Maar wel in 'magisch denken': het gevoel dat alles een diepere betekenis heeft.


http://www.hartenziel.nl/artikel/verzwegen_vrienden_in_het/


(bericht gewijzigd op 25-2-2009 16:40:17)
Op 25-02-2009 16:37:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gluiperd:
lotus:

Maar alles wat ene beetje paranormaal overkomt wordt bestempeld al een 'hallicunatie' of 'een natuurlijk verschijnsels' zoals die magnetische velden.

Kent iemand Robert Bruce? Hij heeft een geweldig boek geschreven over hoe je OBE's moet hebben. Hij stelt duidelijk dat iedereen het kan leren etc. Zijn verklaring voor het 'Old hag syndrome' was dat je dat zelf bent, terwijl je nog vanuit het perspectief van het lichaam kijkt. (hij zegt dus dat je dan een OBE zou hebben), iets wat heel veel mensen als bovennatuurlijk zouden beschouwen. Dus het is dan misschien wel een hallucinatie, maar dan wel bovennatuurlijk!
(bericht gewijzigd op 25-2-2009 21:16:35)
Op 25-02-2009 21:16:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Durft dan niemand toe te geven dat hij/zij paranormaal begaafd is? Dikke pech, we zijn het allemaal! Het wordt ons afgeleerd ernaar te luisteren en te handelen omdat het niet rationeel is! Nu spreken we over een 'onderbuikgevoel' dat is je intuitie., maar dat zit niet in je onderbuik maar in je hart. En ja, je intuitie heeft ALTIJD gelijk. Dat is paranormaal.
Oke, ik durf het wel toe te geven; ik ben helderziend, -voelend, -ruikend en -wetend. Zo af en toe pik ik ook gedachten op van anderen. Nee, ik heb de ramp van vandaag niet aanzien komen omdat ik er niet emotioneel bij betrokken ben en mij niet is gevraagd om me erop te concentreren. Het is normaal dat je een heftige gebeurtenis droomt of in een visioen ziet gebeuren, maar ernaar handelen of aan de bel trekken doen 'we' niet omdat je anders wel eens een 'figuur' zou kunnen slaan. Nou, een gewaarschuwd mens telt voor twee, niet?
Op 25-02-2009 21:31:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
downthemall:
Clavius:

Zelf heb ik ook een dergelijke ervaring. Eigenlijk was ik nét wakker geworden in het weekend en lag dus op bed. Plotseling begon ik me erg vreemd te voelen. Het leek alsof alles enorm begon te trillen. Bewegen was absoluut niet mogelijk. Vanuit de muur kwam een gitzwart gestalte. Een silhouet van een mens. Deze zette zich neer op mijn borstkas en benam me daarop de adem. Ik had het gevoel dat het mij aankeek, al kon ik geen gezicht opmaken uit de zwarte gestalte. Op het moment dat ik het gevoel kreeg dat ik begon te stikken kwam ik, als met een klap, in de realiteit terecht.

Dit is verreweg de meest realistische droom die ik ooit gehad heb. Het is al jaren gelden, maar als ik eraan terug denk dan vind ik het nog steeds eng. Maar nogmaals, het was een droom. Een hele echte weliswaar, maar toch een droom. Ik kan me daarom voorstellen dat er mensen zijn die een dergelijke ervaring als 'echt' bestempelen. En dat ze gaan denken dat er echt dergelijke wezens zijn.


Dit is een zeer bekende hallucinatie, het word ook wel het old hag syndrome of slaapverlamming genoemt. De reden van deze verschijning is onbekent maar wel is bekent dat dit meestal plaats vind tussen het slapen en het waken in. de volgende stukjes tekst komen recht van wikipedia:

Eén specifieke hallucinatie komt opmerkelijk vaak voor: het gevoel dat er een demonisch wezen op de borst zit die de persoon probeert te verstikken. Dit wordt ook wel het “Old Hag-syndroom” genoemd. Mogelijk is de legende van de Incubus voortgevloeid uit hallucinaties tijdens slaapverlamming. De Incubus was een mannelijke demon die ’s nachts op de borst van vrouwen kwam zitten, vaak om hen te verkrachten. De vrouwelijke variant van de Incubus is de Succubus. Men vindt de legende van de Incubus terug in verschillende culturen. Er zijn mensen die zeggen dat ze de demon hebben waargenomen en omschrijven hem als een grote kwaadaardige zwarte geest.

voor de mensen die dit zelf willen checken: http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapverlamming#De_Incubus

(bericht gewijzigd op 27-2-2009 17:48:27)
Op 27-02-2009 17:45:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gluiperd: Ik begrijp dat je je best doet om foutieve theorieën de wereld uit de helpen downthemall, maar soms moet je gewoon meer lezen
Op 27-02-2009 20:07:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Air: De keer dat ik een schaduw-verschijning zag was ik alles behalve in slaap of net wakker; ik liep met een vriendinnetje overdag door het bos, beide een jaar of 7 of 8..De verschijning/gestalte was groot, zo hoog als de bomen en het leek (ons iig.) dat het achter ons aan kwam. We hebben gerend of ons leven er van af hing en ik verloor zelfs mijn slipper en geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om die terug te halen. Geen drugs, geen psychische problems, geen paranormale zaken. Gewoon een enorme schaduw in de vorm van een flink mens of beer-achtig..Vanwege het eenmalige karakter kan ik er weinig van zeggen, behalve dat het heel werkelijk was en dus is voor mij. Nu ik ouder ben is de herinnering nog net zo vers en zeker niet "meer" van gemaakt -door mijn hersenen/geheugen- Zoeken naar reden, aanleiding of betekenis van deze ervaring heb ik ook nooit gedaan..als kind altijd over gezwegen; ze geloven je toch niet.
Als je iets doet moet je het goed doen en anders; gewoon laten.
Op 28-02-2009 0:43:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sacroes:
lemetje:

Durft dan niemand toe te geven dat hij/zij paranormaal begaafd is? Dikke pech, we zijn het allemaal! Het wordt ons afgeleerd ernaar te luisteren en te handelen omdat het niet rationeel is! Nu spreken we over een 'onderbuikgevoel' dat is je intuitie., maar dat zit niet in je onderbuik maar in je hart. En ja, je intuitie heeft ALTIJD gelijk. Dat is paranormaal.
Oke, ik durf het wel toe te geven; ik ben helderziend, -voelend, -ruikend en -wetend. Zo af en toe pik ik ook gedachten op van anderen. Nee, ik heb de ramp van vandaag niet aanzien komen omdat ik er niet emotioneel bij betrokken ben en mij niet is gevraagd om me erop te concentreren. Het is normaal dat je een heftige gebeurtenis droomt of in een visioen ziet gebeuren, maar ernaar handelen of aan de bel trekken doen 'we' niet omdat je anders wel eens een 'figuur' zou kunnen slaan. Nou, een gewaarschuwd mens telt voor twee, niet?


Ik durf best te zeggen dat ik gevoelig ben voor paranormale dingen
alleen wordi k vaak voor vreemd aangezien.....9€en dan zeg ik ik het netjes ) Kan je zoveel voorbeelden geven maar dat doen we nu maar niet .....
Ik blijf er ook bij dat schaduwmensen geen illusies zijn van je innerlijke ,want anders kan je ze als je bv op de bank zit ook niet zien....want dan ben je wakker...
Brake the rules, forgive quickly and kiss slowly.
Op 28-02-2009 8:05:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Sorry dat ik dit "bump", maar ik heb ze eindelijk ook gezien.

Zat twee weken geleden thuis in mijn kamer te werken aan een website en opeens zag ik iets uit mijn ooghoek. Ik draaide me om, maar er was niets te zien. Dus dacht ik dat ik me vergist had.

Ik begon weer te werken en niet eens twee minuten later zag ik hetzelfde, alleen dan in omgekeerde richting. Wat het was, geen idee...Ik ben er wel achterna gelopen om te zien of het geen vogeltje was of iets dergelijks, maar er was niets te zien...
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op --0 10:41:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
moonwalker:

Sorry dat ik dit "bump", maar ik heb ze eindelijk ook gezien.

Zat twee weken geleden thuis in mijn kamer te werken aan een website en opeens zag ik iets uit mijn ooghoek. Ik draaide me om, maar er was niets te zien. Dus dacht ik dat ik me vergist had.

Ik begon weer te werken en niet eens twee minuten later zag ik hetzelfde, alleen dan in omgekeerde richting. Wat het was, geen idee...Ik ben er wel achterna gelopen om te zien of het geen vogeltje was of iets dergelijks, maar er was niets te zien...


Als 'bumpen" het naar boven halen van oude artikelen betekent, dan lijkt mij dat juist helemaal niet erg. Zo kunnen we jouw nieuwsgierigheid van 2 jaar geleden teruglezen maanloper

De overige schaduwmensenblogs

* http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Schaduwmensen/ (2008 )
* http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Schaduwmensen-apart-ras-of-menselijk/ (2011)

RR

EDIT ongewenste schaduwsmiley
(bericht gewijzigd op 28-6-2011 10:52:52)
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op --0 10:52:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Schaduwen verdwijnen wanneer je er licht op schijnt.
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 10:56:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
NewDayNL:

moonwalker:

Sorry dat ik dit "bump", maar ik heb ze eindelijk ook gezien.

Zat twee weken geleden thuis in mijn kamer te werken aan een website en opeens zag ik iets uit mijn ooghoek. Ik draaide me om, maar er was niets te zien. Dus dacht ik dat ik me vergist had.

Ik begon weer te werken en niet eens twee minuten later zag ik hetzelfde, alleen dan in omgekeerde richting. Wat het was, geen idee...Ik ben er wel achterna gelopen om te zien of het geen vogeltje was of iets dergelijks, maar er was niets te zien...


Als 'bumpen" het naar boven halen van oude artikelen betekent, dan lijkt mij dat juist helemaal niet erg. Zo kunnen we jouw nieuwsgierigheid van 2 jaar geleden teruglezen maanloper

De overige schaduwmensenblogs

* http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Schaduwmensen/ (2008 )
* http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Schaduwmensen-apart-ras-of-menselijk/ (2011)

RR

EDIT ongewenste schaduwsmiley


Is het al twee jaar geleden weer? Ik dacht dat ik hier pas een paar maanden geleden heb gepost. Tijd gaat te snel!!!!!

Bedankt voor de links naar de overige artikelen. Ga ik die ook even bekijken!
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op --0 11:51:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
leyan: Mijn ontmoeting met de schaduw wezens
In het dagdagelijks leven wordt ik ook de heks van het bos genoemd
Dat het spookt in mijn tuin eigenlijk overal een beetje is mij al lang duidelijk ik zal dan ook niet schrikken wanneer ik iets paranormaal waarneem Toch sprong ik wel de eerste keer dat ik een schaduw wezen zag Omdat ik als chauffeur de vroege en late uren werk ben ik in de dag vaak thuis Terwijl ik wat aan het opruimen was werd er heel luid geklopt Eerst keek ik even door de venster maar zag niemand
ik opende de deur en zag niemand Onmiddellijk wist ik dat dat gene dat klopte op de deur niet van de voor ons zichtbare wereld is.
De weken die er op volgde werd er regelmatig geklopt
Ik rade mijn zoon en vriend aan wat het ook was het niet binnen te laten of te verwelkomen Ergens vond ik het wel grappig dat dit zich voordeed Op een dag kreeg ik visite van Stijn een vriend die af en toe eens langs kwam. bij een tasje koffie waren wij aan het bij praten en daar werd op de deur geklopt omdat het hart en luid was kende ik de klop en reageerde deus niet maar ging verder met mijn gesprek. Stijn bekeek mij eens raar en weer werd er geklopt.
Er klopt iemand zegt Stijn die maar enkele meter van de deur afzat
Ja antwoord ik maar daar is niemand dat is mijn klop spook en stak dubbel van het lachen Stijn is nogal nuchter aangelegd en toen er voor de derde maal geklopt stond hij een beetje boos recht en deed de deur open dit om te zien dat er inderdaad niemand te zien was. Hij vloekte dat iemand met zijn voeten aan het spelen was.
Mijn uitleg over dat het iets paranormaal is maar geen kwaad kan daar had die het wat moeilijk mee. Stijn is nooit meer op bezoek geweest wegens te griezelig. Het teisteren van het kloppen hielt niet op. Op een dag toen ik een document aan het typen was werd er meerdere keer op een uur geklopt Ik werd boos deed de deur open en roept als je echt hperse binnen wilt kom in welkom kom binnen en laat me dan met rust. IK ging opzij staan en wuifde
Op 06-01-2013 12:18:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
leyan: Toen ik terug achter de PC zat dacht ik wel eve meisje dit had je niet mogen doen. Er werd niet meer geklopt die dag of de dagen later.
Enkele dagen later brachten mijn vriend en ik boodschappen thuis
Toen ik de deur opende zag ik iets staan het leek wel een schaduw maar zo snel als ik het zag werd het lopend en verdween onder een zetel. Ik gilde er zit iets onder de zetel Nils tilde de zetel op wij zagen niets. De dagen die er op volgde werd ik goed gewaar dat er iets in mijn huisje zat. Soms merkte je iets van uit een ooghoek een beweging een schaduw Mijn zoon die 18 oud was en niet snel bang merkte het ook en vond ons spook wel grappig.
Het voelde niet beangstigen aan eerder als een mede bewoner van ons klein huisje dat maar 4 kamers groot is.
Als ik morgens thuis kwam van mijn werk voelde ik mij niet alleen maar in gezelschap. Bij het middag maal trok ik een stoel aan de tafel uit voor mijn schaduw bezoeker praatte met hem en maakte het gezellig. Het valde op dat iedere keer dat de schaduw gezien werd hij duidelijker te zien was. Wat eerst een vage licht donkere verschijn was kreeg steeds meer het uiterlijk van een donkere schaduw in de vorm van een mens armen benen groot hoofd geen haar. Een beetje zoals wij ET tekenen. Ik noemde hen een schift schanger.
In de jaren 80 had ik een heksen opleiding gevolgd in Engeland daar werd ons toen vertelt over intimiteiten die van vorm veranderen. Vaak was hij voelbaar maar niet zichtbaar.
1 week was snel 1 maand en ondanks het branden van wierook en kaarsen was het nog aanwezig. Het klopte wel niet meer aan de deur.
Ondertussen hadden enkele vriendinnen het ook al opgemerkt en er van geschrokken. Dan excuseerde ik mij en zegde dat het niet zijn bedoeling is ze bang te maken. De buurman kwam coffee drinken en begon het sport op tv te volgen. Ik kwam met uit de badkamer toen ik hem hoorde gillen wat is dat. Hij zegde dat hij iets aan het tafel zag staan met groene ogen zijn zin in coffee te drinken bij mij was snel over
Op 06-01-2013 12:25:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
leyan: Ik begon mij zorgen te maken dat het wezen mijn vrienden weg jaagde en van het feit dat het visueel altijd maar duidelijker werd
Was het aan het groeien en zo ja van waar haalde het die energie
In zover ik wist was nog niemand van ons ziek of zwak ook geen van de dieren Op een avond zat ik naar tv te kijken mijn zoon zat wat verder achter de PC Ik keek naar Tom en schrok tegelijk schrok Tom recht Mama mama het heeft ogen Het wezen was nog nooit zo zichtbaar. Wat ik zag, een schaduw met volume het stond achter de bureau stoel waar mijn zoon op zat met zijn handen? Achter op de stoel hij keek mee naar het scherm toen wij het opmerkte leek het dat te beseften even keek het mij aan ik zag de groene grote ogen en dan was het weer verdwenen. Tom had het wezen ook duidelijk achter hen zien staan Mijn zoon was van streek en en vraagde haalt dat ding uit het huis nu heeft het al ogen. Op zijn aandringen heb ik dan afscheid genomen van mijn schaduw man. Dit enkel door deuren en vensters te openen en hem te verzoeken te vertrekken.
Ik vertelde hem dat het lang genoeg is geweest wensde hem een goede reis toe en veel geluk.
Die dag is hij ook inderdaad vertrokken geen schaduwen of vreende wezens in huis geen geklop op de deur. Wie of wat het was weet ik niet. Ik heb ervaring met spook en geest verschijningen. Heb al berichten ontvangen van iemand die overleden is. Maar dit was geen geest, toch niet iets menselijk. Het was zich bewust van mij en of het gezien werd of niet. Het voelde niet kwaadaardig aan eerder nieuwsgierig. Enkele maanden later was ik aan het googele en merkte een link Who has seen the schaduw peopel. Ik volgde de link en merkte dat deze wezens van Europa tot Australië en Amerika ja over heel de wereld zijn geweest. In sommige blog worden ze ervaart als kwaadaardig toch vertrokken ze als het hun gevraagd werd
Iets dat kwaadaardig is en je huis binnen dringt vertrekt ook niet zomaar omdat je het vraagt en wat zout in het rond gooit.
Dit wezen of wat het ook mag
Op 06-01-2013 12:31:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden