Er zijn duizenden verslagen van UFO waarnemingen en er zijn duizenden foto’s en filmpjes van vreemde en meestal wazige onbekende objecten in de lucht. UFO’s werden en worden sinds mensenheugenis gezien en velen houden dan ook serieus rekening met het bestaan ervan.

Toch zijn er enkele groepen mensen die het bestaan van UFO’s categorisch afwijzen. Natuurlijk zijn dat vooral de sceptici die voornamelijk het bewijs van hun gelijk vinden in de ontkenning door overheden en officiële instanties. Er kan geen UFO gezien worden of overheden en officiële instanties ‘weten’ dat het om een weerballon of de planeet Venus ging. En als die argumenten niet opgaan dan zou de oorzaak wel in de kennelijk staat van dronkenschap van de waarnemer liggen. Overheden en UFO’s gaan niet samen en officials doen er alles aan om het publiek te sussen of misschien wel te misleiden.  Zelfs onmiskenbare rapporten over het onderwerp verdwijnen in de onderste lade van onze volksvertegenwoordigers. Misschien moeten we onze aandacht niet zozeer op de UFO’s zelf richten als wel op regeringen en haar waakhonden en de wijze waarop zij UFO waarnemers omgaan.

Deze gedachte moet de auteur en onderzoeker Nick Redfern  ongetwijfeld gehad hebben toen hij het boek “On the trail of the saucer spies” schreef. Op basis van gedeclassificeerde overheidsdocumenten en andere bronnen weet Redfern een mooi beeld te vormen van de bovenmatige interesse in UFO waarnemers door FBI, CIA, MoD (British ministry of defense) en andere overheidsinstanties.
Redfern toont in zijn boek, dat doorspekt is met officiële documenten, aan dat sinds laat 1940 overheden veel pijn en moeite doen om grip te krijgen op het UFO fenomeen.

Uit het boek van Redfern blijkt dat tot op de dag van vandaag gezagsdragers in onder andere Engeland en Amerika getuigen opzoeken en te horen om vervolgens hun rapporten de hiërarchische ladder op te sturen. Waarom zouden overheden zoveel moeite doen als UFO’s toch niet bestaan? Waar gaan al die verslagen heen en van wie komen de opdrachten tot onderzoek?

Antwoorden op die vragen zal je niet in het boek vinden wat je wel zal vinden is dat de meest uiteenlopen overheidsdiensten zoals Scotland Yard en U.S. airforce ieder voor zich getuigen benaderen en alles vast leggen in rapporten. Misschien niet zo spannend als de vermeende ‘Men in Black’ maar minstens zo intrigerend.

Doordat Redfern een keurig historisch overzicht heeft gemaakt en duidelijke bronnen weet te noemen maakt “On the trail of the saucer spies” een must voor iedere UFO gek of paranoïde geest. Beluister hier een interview met de auteur Redfern.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden