Het verlangen om met intelligente levensvormen op andere planeten te communiceren is stukken ouder dan het SETI-project van NASA. Al in de negentiende eeuw overpeinsden verschillende wetenschappers hoe we met eventuele Marsianen en Venusianen zouden kunnen communiceren. Deze bedenkingen zijn 150 jaar ouder dan de eerste buitenaardse Areciboboodschap van 1974. De drie minuten durende Areciboro-radioboodschap was gericht naar de grote Herculesbolhoop (Messier 13) die zich op zo'n 25.100 lichtjaren van de aarde bevindt.

In de jaren '20 van de negentiende eeuw was alles nog gebaseerd op visuele signalen, omdat de uitvinding van radiosignalen pas decennia later zou volgen. Maar zoals de geschiedenis aantoont, worden ideeën voor interplanetaire boodschappen gedreven door wat de beschikbare technologie te bieden heeft. En dat kunnen spiegels, vuur, lampen, radiosignalen of lasers zijn.

Meer dan tweeduizend jaar geleden kibbelden de oude Grieken over het al dan niet bestaan van leven op andere planeten. Het idee om buitenaardsen daadwerkelijk te contacteren kreeg pas vorm na de Copernicaanse revolutie (Nicolaas Copernicus had zijn heliocentrische theorie over de zon als centrum van het universum gepresenteerd). Zodra men zich realiseerde dat alle planeten in ons zonnestelsels rond de zon draaien was het nog maar een kleine stap om te veronderstellen dat er gelijkaardige planeten als de aarde zouden kunnen zijn.

Galileo Galilei, Johannes Kepler en vele anderen hielden er rekening mee dat leven op andere planeten mogelijk was. Ze moesten heel zorgvuldig en voorzichtig te werk gaan om te vermijden dat de leiders van de kerk de boom ingejaagd werden. Steven J. Dick, de belangrijkste historicus van NASA, schreef een aantal boeken over dit onderwerp en stelt dat het idee van leven op andere planeten zich in de zeventiende eeuw ontpopte tot een controversieel 'plurality of worlds'-debat.

Eén van de invloedrijkste verdedigers van het bestaan van buitenaards leven was Bernard le Bovier de Fontenelle, auteur van het boek 'Conversations on the Plurality of Worlds' (1686). Ondanks het feit dat zijn boek op veel aandacht kon rekenen, zijn er in de meer dan honderd jaar die volgden geen geschreven bronnen te vinden over hoe men potentieel buitenaards leven moest zoeken, vinden en contacteren.

De vroege pogingen tot communicatie met buitenaardse intelligentie of CETI (nu algemeen bekend als SETI) zijn gedocumenteerd door Florence Raulin-Cerceau van het Alexandre Koyre Center in Parijs. In een artikel in het Franse tijdschrift Pour la Science zegt Raulin-Cerceau dat al in de negentiende eeuw uitvinders droomden van een 'hemeltelegraaf' om met buitenaardse beschavingen te communiceren.

Eén van die eerste uitvinders was de Duitse wiskundige Carl Friedrich Gauss. Carl Friedrich GaussIn de jaren 1820 wou hij met behulp van zijn 'heliotroop' zonlicht naar planeten reflecteren. Gauss zou ook achter het idee zitten om een gigantische driehoek in de Siberische bossen vrij te maken van bomen. In de open driehoek moest tarwe geteeld worden waardoor het kleurcontrast, samen met de enorme grootte, van op de maan of Mars zou kunnen worden opgemerkt. De reusachtige geometrische figuur zou door aliens als een opzettelijke constructie worden geïnterpreteerd. Twintig jaar later kwam astronoom Joseph Johann von Littriouw met een gelijkaardig idee op de proppen. Hij wou kerosine in een dertig kilometer groot cirkelvormig kanaal gieten om bij nacht aan te steken en zo onze aanwezigheid te tonen.

In de tweede helft van de negentiende eeuw kwamen de eerste realiseerbare ideeën. In 1896 stelde de Franse uitvinder en dichter Charles Gros voor om middels een parabolische spiegel het licht van elektrische lampen geconcentreerd naar Mars of Venus te sturen. Hij had het lumineuze idee dat licht aan en uit te zetten om zo een gecodeerd bericht mee te sturen. Volgens Raulin-Cerceau hield Gros er rekening mee dat andere planeten mogelijk bewoond waren door wezens die nog niet in staat waren te antwoorden. Gros zou overtuigd geweest zijn dat de eeuwige isolatie van buitenaardse beschavingen (eens) overwonnen zou worden.

De Britse statisticus Francis Galton overwoog in 1986 een op licht gebaseerde morsecode te gebruiken. Hij hield er rekening mee dat de Marsianen ons tiendelig stelsel niet hanteerden, omdat ze hoogstwaarschijnlijk ook geen tien vingers om te tellen hadden. In dezelfde periode bedacht Auguste Mercier, een Franse politicus, carrièremakende militair en lid van de Astronomical Society of France, een plan om verschillende spiegels op de Eiffeltoren te monteren om zonlicht naar Mars te reflecteren. Galton overwoog ook om het maanoppervlak te gebruiken als een reuzengroot projectiescherm voor de zonlichtbundels.

Galton en Mercier
(links: Francis Galton - rechts: Auguste Mercier)

Algemeen wordt aangenomen dat radiosignalen het meest geschikte middel zijn voor buitenaardse communicatie, omdat radiogolven minder beïnvloed worden door kosmisch stof dan zichtbaar licht, en minder last hebben van gelijksoortige achtergronden in de ruimte. En zo belanden we bij twee wereldberoemde radiopioniers die hun duit in het zakje deden wat betreft interplanetaire radioboodschappen.

In het jaar 1901 meldde Nikola Tesla dat hij een vreemd radiosignaal - misschien van Mars - ontvangen had via zijn grote radiotoren in Colorado Springs. Negentien jaar later vertelde Guglielmo Marconi verslaggevers over het detecteren van radio-uitzendingen die uit de kosmos leken te komen. Wat er ook van waar was, de overstap naar het op radiosignalen gebaseerde SETI gebeurde niet onmiddellijk.

Tot laat in de jaren 1920 beschouwden vele wetenschappers, met inbegrip van Albert Einstein, visueel gebaseerde signalen praktischer, omdat radiozenders van toen hun signaal nog niet konden bundelen naar verre planeten. Bovendien raakten meer en meer onderzoekers ervan overtuigd dat Mars niet de juiste condities had om leven te herbergen, en dat eventuele buitenaardse levensvormen zich dus veel verder in de onmetelijke ruimte bevonden.

Frank Drake
(Frank Drake)

Het duurde tot 1959 voordat het op radiosignalen gebaseerde SETI serieus genomen werd. In dat jaar toonden Giuseppe Cocconi en Philip Morrison aan dat hun radiozenders krachtig genoeg waren om signalen lichtjaren ver de ruimte in te sturen. En - zo redeneert de Amerikaanse astronoom Seth Shostak - als wij dat (kunnen) doen, dan doen de aliens dat misschien ook.

Een jaar later was de Amerikaanse astronoom en astrofysicus Frank Drake met zijn Project OZMA de eerste om de hemel af te speuren naar buitenaardse radiosignalen. Pas in 1974, 150 jaar na Gauss, verstuurde Drake met de Arecibo radiotelescoop de eerste SETI-radioboodschap naar de sterren. Vandaag wachten wetenschappers nog altijd op een antwoord, maar Shostak blijft ervan overtuigd dat we tegen 2020 met buitenaardsen zullen communiceren.

Dé grote doorbraak zou er moeten komen door gebruik te maken van de Allen Telescope Array, een samenwerking van het SETI Instituut en het Radio Astronomy Laboratory van de Universiteit van Californië. De Allen Telescope Array bevindt zich naast het Hat Creek Observatory, ruim 460 kilometer ten noordoosten van San Francisco. De eerste fase van het project, waarbij 42 antennes in gebruik werden genomen, werd afgerond in oktober 2007. Als de Allen Telescope Array compleet afgewerkt is, zal de site 350 telescopen huisvesten die op zoek blijven gaan naar buitenaards contact. En wie zoekt die vindt.

Drie ATA telescopen
(Enkele telescopen van de Allen Telescope Array)

Op welke manier zal die ontdekking ons leven veranderen? Het wordt de grootste primeur aller tijden! Als je hier in de vijfentwintigste eeuw leeft en terugkijkt op de eenentwintigste eeuw dan lees je niet over de oorlog, de technologie of de politiek. Je zult lezen dat destijds het isolement van deze planeet doorbroken werd, omdat we eindelijk ontdekten dat we niet alleen waren.

Maar we worden ook gewaarschuwd voor het contact met ruimtewezens. De gerenommeerde kosmoloog Stephen Hawking uit Cambridge zegt: "Dat zou een ramp zijn. Die ruimtewezens liggen dan waarschijnlijk ver op ons voor. Het bezoek van intelligente wezens aan primitieve volken is hier op aarde nooit goed afgelopen. En zij waren van dezelfde soort. We moeten vooral geen aandacht trekken."

Jeebee: Ik verwacht de eerste melding van buitenaards leven binnen niet al te lange tijd: van Mars. Water, methaan en de resultaten van eerdere Viking experimenten stemmen me hoopvol. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Treffen we het aan op Mars, dan wemelt het heelal van leven.
Op 09-03-2009 0:13:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ik denk dat buitenaards leven geen contact wilt met ons. Gezien de situatie hier op aarde. Met alle naieve onverschillige burgers die achter compleet incompetente nep leiders aan lopen.
Op 09-03-2009 0:17:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Mooi geschreven blog!
Interessant om zo die geschiedenis en ontwikkeling op een mooi rijtje beschreven te zien.

Komen er spannende tijden?
Op 09-03-2009 0:21:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
eoi:

Ik denk dat buitenaards leven geen contact wilt met ons. Gezien de situatie hier op aarde. Met alle naieve onverschillige burgers die achter compleet incompetente nep leiders aan lopen.

Als buitenaards leven zich tot een hogere orde heeft ontwikkeld dan de onze, betekent het dat ze zaken overwonnen hebben waar wij nog niet uit zijn, bijvoorbeeld elkaar uitmoorden. Er is dan een behoorlijke kans dat zo'n levensvorm zoveel liefde en mededogen tot ontwikkeling heeft laten komen, dat wij voor hun het onderwerp van ondersteuning in ontwikkeling in dezelfde richting kunnen zijn.
'Don't forget rule number 6'
Op 09-03-2009 8:49:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Gerard:

Als buitenaards leven zich tot een hogere orde heeft ontwikkeld dan de onze, betekent het dat ze zaken overwonnen hebben waar wij nog niet uit zijn, bijvoorbeeld elkaar uitmoorden. Er is dan een behoorlijke kans dat zo'n levensvorm zoveel liefde en mededogen tot ontwikkeling heeft laten komen, dat wij voor hun het onderwerp van ondersteuning in ontwikkeling in dezelfde richting kunnen zijn.


Dat zou natuurlijk het mooiste zijn. Maar misschien zijn ze al zover ontwikkeld dat ze ons gedrag als primitief ervaren en niet herkennen. Dat kan ook als bedreigend overkomen.


Maar we worden ook gewaarschuwd voor het contact met ruimtewezens. De gerenommeerde kosmoloog Stephen Hawking uit Cambridge zegt: "Dat zou een ramp zijn. Die ruimtewezens liggen dan waarschijnlijk ver op ons voor. Het bezoek van intelligente wezens aan primitieve volken is hier op aarde nooit goed afgelopen. En zij waren van dezelfde soort. We moeten vooral geen aandacht trekken."

Wat vind je van zijn opmerking?
Op 09-03-2009 9:48:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
C.:

Gerard:

Als buitenaards leven zich tot een hogere orde heeft ontwikkeld dan de onze, betekent het dat ze zaken overwonnen hebben waar wij nog niet uit zijn, bijvoorbeeld elkaar uitmoorden. Er is dan een behoorlijke kans dat zo'n levensvorm zoveel liefde en mededogen tot ontwikkeling heeft laten komen, dat wij voor hun het onderwerp van ondersteuning in ontwikkeling in dezelfde richting kunnen zijn.


Dat zou natuurlijk het mooiste zijn. Maar misschien zijn ze al zover ontwikkeld dat ze ons gedrag als primitief ervaren en niet herkennen. Dat kan ook als bedreigend overkomen.

C.:

Maar we worden ook gewaarschuwd voor het contact met ruimtewezens. De gerenommeerde kosmoloog Stephen Hawking uit Cambridge zegt: "Dat zou een ramp zijn. Die ruimtewezens liggen dan waarschijnlijk ver op ons voor. Het bezoek van intelligente wezens aan primitieve volken is hier op aarde nooit goed afgelopen. En zij waren van dezelfde soort. We moeten vooral geen aandacht trekken."

Wat vind je van zijn opmerking?

Misschien heeft hij veel enge SF films gezien? Ik denk dat een intelligente soort die technologisch hoog ontwikkeld is en zo ver komt dat ze interstellair kunnen reizen, zodanige sociale eigenschappen heeft ontwikkeld dat ze betere vormen van omgaan hebben bedacht dan grof geweld.
(bericht gewijzigd op 9-3-2009 11:16:31)
'Don't forget rule number 6'
Op 09-03-2009 11:11:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stephan224: Stephen Hawking heeft een punt. Wij als primitief volk kunnen alleen maar slechte dingen van plan zijn. Denk aan het stelen van technologie, het domineren van gebieden en dat soort zaken.

Primitieve volkeren zijn volkeren waarmee je als intelligent volk niet mee in aanraking wil komen. Dus wie weet zijn we al opgemerkt, maar willen ze geen contact met ons. Of als ze ons opmerken en ze besturderen ons dan zien ze oorlog en geweld. En denk aan het spreekwoord, voorkomen is beter dan genezen, dus een intelligerer volk zal ons liever uitroeien dan dat ze ons zouden willen helpen.

Just my 2 cents.

Voor de rest is buitenaardscontact nog erg ver weg. Tuurlijk kan er leven zijn op andere planeten, maar de vraag is hoe slim dat leven precies is. Ik bedoel, ik zie vissen niet praten of reptielen niet praten. Punt is, ik verwacht zelf wel buitenaardscontact, maar het zal geen intelligent contact zijn.
Op 09-03-2009 13:25:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Als buitenaardsen echt intelligent zijn weten ze heel goed wat ze wel of niet met ons aan moeten, waarschijnlijk beter dan wij dat zelf weten.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 09-03-2009 13:45:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Gerard:

Misschien heeft hij veel enge SF films gezien? Ik denk dat een intelligente soort die technologisch hoog ontwikkeld is en zo ver komt dat ze interstellair kunnen reizen, zodanige sociale eigenschappen heeft ontwikkeld dat ze betere vormen van omgaan hebben bedacht dan grof geweld.


Je noemt nu grof geweld maar daar dacht ik niet alleen aan.

Misschien heb ik ook teveel scifi gezien , maar er was ooit een sf-serie met daarin buitenaardsen, die zoiets als seks niet kenden. Als ik me goed herinner gaven ze uiting aan bepaalde gevoelens door de vingertoppen van elkaars handen te beroeren. Ik weet niet meer hoe die serie heette.

Misschien vinden ze dat soort (menselijke) dingen van ons ook wel raar, primitief of zelfs bedreigend: al zou het alleen maar een goed bedoelde handdruk of knuffel zijn. Maar goed, wat ik al zei: misschien heb ik ook teveel scifi gezien....
Op 09-03-2009 17:40:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
C.:

Gerard:

Misschien heeft hij veel enge SF films gezien? Ik denk dat een intelligente soort die technologisch hoog ontwikkeld is en zo ver komt dat ze interstellair kunnen reizen, zodanige sociale eigenschappen heeft ontwikkeld dat ze betere vormen van omgaan hebben bedacht dan grof geweld.


Je noemt nu grof geweld maar daar dacht ik niet alleen aan.

Misschien heb ik ook teveel scifi gezien , maar er was ooit een sf-serie met daarin buitenaardsen, die zoiets als seks niet kenden. Als ik me goed herinner gaven ze uiting aan bepaalde gevoelens door de vingertoppen van elkaars handen te beroeren. Ik weet niet meer hoe die serie heette.

Misschien vinden ze dat soort (menselijke) dingen van ons ook wel raar, primitief of zelfs bedreigend: al zou het alleen maar een goed bedoelde handdruk of knuffel zijn. Maar goed, wat ik al zei: misschien heb ik ook teveel scifi gezien....

In het verleden hadden die geile aliens er anders geen problemen mee zich met semi-aardse vrouwen in te laten (Annunaki/Nephilim)...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 09-03-2009 17:55:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lifetime: Oké maar nu serieus, naast de groot machten, zijn er de militaire organisaties, miljonairs, zakenmensen, meelopers, publiek manipulators, gelovige in alle soorten en maten, natuur aanhangers en ga zo maar ff door, die zich in allerlei bochten zullen draaien c.q. wringen om maar een wit voetje te halen bij die buitenaardse, elk om hun redenen. Want het is handel, links om of rechts om, wij zijn niet voor niks aan het zoeken toch…! Zijn wij de baas of zij, kunnen we betere technologisch score (wapens….?) of kunnen we hun ff aan het werk zetten voor ons. Ze zullen vast wel wat hebben dat ons (!) wel kan gebruiken.
Blijft er over Jan met de pet, die is dus weer het lul en moet afwachten hoe het hem / haar zal vergaan. (die mogen aluminium hoedjes kopen …..) of hun tijd omzetten in forum energie…..(!)

Daar pas ik dus voor, het wordt tijd dat we ons NU verenigingen in de buiten aards kontact groep! Ik dring sterk bij u alle aan om lid te worden. Dankzij uw lidmaatschap kunnen wij ook ¨ons¨ zegje doen - straks, en mee op ruimte reis naar hun planeet. Waar alles natuurlijk veel mooier is dan hier……..
Voor een klein bedrag zal ik dan voor u als ¨lid¨ een plaatsje bedingen en u verzekeren van en foto met hand (poot)= krabbel. Deze ontvangt u dan gratis (als u lid bent uiteraard). Ik beloof u dat ik dit niet doe uit winstbejag of zo iets… en dat ik niet op een mooi tropisch aards (!) strand lig, terwijl u wacht om OpgeBiept te worden…!

Oké daar trapt u natuurlijk niet in dus dan anders, Sluit u aan bij Grens wissel buitenaards kontact groep (en voor- zie (in) de toekomst – die is al morgen), misschien een voorzetje tot werkelijkheid….je weet maar nooit….. en er zijn er nog geen…… Ik durf het haast niet te vragen maar, mag ik……….
Live kost Time
Op 09-03-2009 20:39:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Opmerking van paps snijd hout.
ech?
Op 09-03-2009 20:53:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: "Dat zou een ramp zijn. Die ruimtewezens liggen dan waarschijnlijk ver op ons voor. Het bezoek van intelligente wezens aan primitieve volken is hier op aarde nooit goed afgelopen. En zij waren van dezelfde soort. We moeten vooral geen aandacht trekken."

Geen nood, onze scheppers/die aliens die ons al eeuwen in het snotje hebben, komen terug, en ze zijn goedaardig! Denk maar aan al de moeite die ze deden om ons, debiele apen wat op te modificeren en wat moraal-ethisch-hygiënische voorschriften/handleiding (Veda's, Tenach, Koran en andere tot vervelens toe geëditeerde handleidingen tot het bereiken van verstand en vrede) mee te geven. (wat al snel mislukte toen de ene opperaap het volk van een andere opperaap de apeschedel insloeg omdat hun handleidingetje teveel verschilde van dat van de andere apenclan (het was krék zelfde maar in andere taal en bewoording)).

Geen nood, de vervulling van het dharma komt willens nillens toch op deze klotebol neergedaald, al duurt dat nog duizend jaar !

ps: aan alle bijbelmensen die zich door deze visie tegen de schenen gestoten voelen: God bestaat WEL degelijk, maar hij is erg PISSED, en vooral op JULLIE, omdat je geen moeite opbrengt om VOORBIJ het evidente dogma en aangeleerde schijnwerkelijkheid poogt te zoeken en ook omdat je de COMPLEXITEIT van de kosmos weigert te erkennen en in de plaats uit GEMAKZUCHT liever geloof hecht aan simplistische vereenvoudigingen die malafide kerkvaders jullie doorheen de eeuwen heen wijsmaakten en redigeerden.

(bericht gewijzigd op 9-3-2009 21:42:29)
niets is iets, niet?
Op 09-03-2009 21:32:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: topstuk!
United as one. Divided by zero.
Op 12-03-2009 21:38:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
eoi:

Ik denk dat buitenaards leven geen contact wilt met ons. Gezien de situatie hier op aarde. Met alle naieve onverschillige burgers die achter compleet incompetente nep leiders aan lopen.

denk ik ook, het is deels zelfprotectie en ook deels bescherming van de aarde, maar vooral van de mens...
in elke situatie die wij kennen waarin een "hogere" beschaving een "lagere" beschaving ontmoette had dat als resultaat dat de lagere van de 2 het loodje legde, vernietigd werd, geannexeerd enzovoorts...

ik kan mij zeer zeker een soort "do not interfere" beleid voorstellen, in combi met een soort van standaard procedure waarbij er eerst gewacht word totdat de 2 culturen elkaar op gelijke grond (wie weet zelfs neutraal terrein) en nivo kunnen benaderen, en ik denk dat we daar nog lang niet aan toe zijn...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 13-03-2009 20:14:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
DungeonHQ:

We moeten er wel rekening mee houden dat niet alle levensvormen die mogelijkwijs tot hier geraken ons vriendelijk gezind zijn.
Het is niet omdat je de technologie hebt om de afstanden van de ruimte te overbruggen, dat je daarom een (mens)vriendelijke boodschap brengt.
In die zin is "geen aandacht trekken" zeker een te overwegen optie hé.


zeker, als je de geschiedenis van de aarde een beetje tussen de regels door leest, dan lijkt het er zelfs heel erg veel op dat er in het verleden ook al zo'n onvriendelijk ras de mensheid misbruikt heeft...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 08-04-2009 0:32:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ron B.:

DungeonHQ:

We moeten er wel rekening mee houden dat niet alle levensvormen die mogelijkwijs tot hier geraken ons vriendelijk gezind zijn.
Het is niet omdat je de technologie hebt om de afstanden van de ruimte te overbruggen, dat je daarom een (mens)vriendelijke boodschap brengt.
In die zin is "geen aandacht trekken" zeker een te overwegen optie hé.


zeker, als je de geschiedenis van de aarde een beetje tussen de regels door leest, dan lijkt het er zelfs heel erg veel op dat er in het verleden ook al zo'n onvriendelijk ras de mensheid misbruikt heeft...

Niets menselijks is hen vreemd ofzo.
'Don't forget rule number 6'
Op 08-04-2009 0:37:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Gerard:

Ron B.:

DungeonHQ:

We moeten er wel rekening mee houden dat niet alle levensvormen die mogelijkwijs tot hier geraken ons vriendelijk gezind zijn.
Het is niet omdat je de technologie hebt om de afstanden van de ruimte te overbruggen, dat je daarom een (mens)vriendelijke boodschap brengt.
In die zin is "geen aandacht trekken" zeker een te overwegen optie hé.


zeker, als je de geschiedenis van de aarde een beetje tussen de regels door leest, dan lijkt het er zelfs heel erg veel op dat er in het verleden ook al zo'n onvriendelijk ras de mensheid misbruikt heeft...

Niets menselijks is hen vreemd ofzo.

aliens, het zijn net mensen
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 08-04-2009 20:50:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: Wat is dat toch met jullie ge-indoctrineerde aardlingen?
De werkelijkheid is dat buitenaardsen al sinds het begin der mensheid ons bezoeken.

In reactie op de Areciboboodschap van 1974 is er een fenomenaal antwoord gekomen dat te onwerkelijk is voor de geconditioneerde geest van velen om te kunnen aanvaarden.
http://amo.net/Contact/

Wie er klaar voor is kan met de buitenaardsen in contact treden.
Het is daarbij goed te begrijpen dat door middel van onze eigen geestesgesteldheid we gemakkelijk het soort entiteit aantrekken die ermee overeenkomt. Simpel gesteld; soort zoekt soort.
Liefdevolle naturen zijn o.a. bereikbaar indien we ons vijanddenken te boven zijn. Maar ook zonder dat kan er contact met ze zijn.
Op 08-04-2009 21:51:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui: Firefox, kom er maar in!
Onderschriften zeggen niets
Op 08-04-2009 22:31:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden