"Ach, zo erg is het niet. We hebben nog steeds te eten..."

Terwijl wij naar de Gaza-oorlog en de Somalische piraterij kijken, stort het financiële systeem in elkaar, zoals in De Boogeyman door Willem Middelkoop werd voorspeld: "Er komt een crash en daarna kan je niet meer pinnen. Stop maar vast wat euro’s in een oude sok, want de dollar gaat vallen en sneller dan wij denken" (bron pagina 41). We worden geconfronteerd met zowel een Derde Wereldoorlog als een gigantische financiële crisis. Lees bijvoorbeeld dit artikel er maar op na waarin Ambrose Evans-Pritchard op 18 januari 2009 het volgende zegt:

"We zien onlusten en betogingen in IJsland en Griekenland. Dublin heeft de Anglo Irish Bank voor de helft overgenomen. Het land kijkt naar een begrotingstekort van 12 procent. Verder onlusten in Letland, Litouwen en Bulgarije, allen lid van de Exchange Rate Mechanism (ERM2), de voorloper van het Euro-systeem waaraan zij moeten deelnemen. Spanje levert 1 miljoen banen in en Madrid kijkt uit naar 16 tot 25 procent werkloosheid. Franse linkse politieke partijen vechten tegen "l'euro dictature capitaliste". Italië wil 200 miljard euro aan schuld afschrijven en journalisten aldaar voorspellen een crisis ingeluid door kapitaalvlucht".

Onverwachts?

Is deze malaise een ‘oeps’ foutje van de bank of steekt er wat anders achter? U en mij wordt verteld dat de Amerikaanse banken jarenlang hypotheken verstrekten aan niet-kredietwaardige klanten en dat vervolgens deze klanten hun maandelijkse aflossing niet betalen, met als gevolg dat de bank beslag legt en het onroerend goed verkoopt. De Amerikaanse markt wordt overstroomd met ‘goedkope huizen’, de huizenprijs die jarenlang is opgevoerd stort in elkaar en de banken slaan alarm: de kas is leeg want het uitgeleende geld komt niet terug. En zo komt er minder geld beschikbaar voor leningen aan het bedrijfsleven, die dat geld gebruikt om de productie aan de gang te houden. Omdat de koopkracht vermindert en de productie wordt belemmerd, stottert de economische motor. De vervanging van de ijskast wordt uitgesteld, de voorraad ijskasten stapelt zich op en de ijskastenfabrikant gaat failliet omdat hij geen ijskast verkoopt.

Ettelijke miljoenen mensen verliezen hun baan en het dal is niet in zicht. Economen stamelen dat de wereld nog niet eerder met een dergelijke financiële crisis is geconfronteerd. Dat zij geen flauw benul hebben van wat er gaande is. De aanval van de Nieuwe Wereld Orde op alle economieën in volle gang. Er is ruim 30 biljoen (!) dollar vernietigd en het eind is niet in zicht. Het doel is om een centraal geleide, fascistische, wereldeconomie met één munteenheid te vormen. Om dat doel te bereiken wordt het huidige economische en financiële bestel afgebroken. Banken gaan failliet, één derde van het Nederlandse bedrijfsleven wil de deur sluiten en een groot deel van het container- en vrachtvervoer staat stil. Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en met hen zo ongeveer alle havensteden over de hele wereld, raken hun inkomsten kwijt. Wij dalen af in een depressie, waarvan de bodem niet in zicht is. En na deze ellende mag u een fascistisch dictatorschap begroeten, waarin niemand nog wat heeft te vertellen.

Politiek redacteur Nigel Morris en economie collega Sean O'Grady van het Britse dagblad The Independent zeggen op 10 februari dat Groot-Brittannië de ergste financiële crisis van de afgelopen honderd jaar beleeft. De gevolgen overtreffen die van de Grote Depressie van de jaren dertig; toen liep de werkloosheid in sommige steden op tot 70 procent. Zij citeren Ed Balls, voormalig adviseur van het Ministerie van Financiën en van de Eerste Minister: "We zien de ergste wereldwijde recessie van de laatste honderd jaar. De gebeurtenissen vinden met een sneltreinvaart plaats. Dit geweld hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Banken verliezen hun vermogen op een schaal die niemand voor mogelijk houdt". Philip Hammond, een van de belangrijkste mensen binnen dit ministerie voegt eraan toe: "Deze ellende zal zeker tien jaar aanhouden, veel langer dan voorspeld."

De Engelse oproerpolitie houdt rekening met een gewelddadige zomer en op de beurzen kelderen aandelen tot waardeloos papier, die via de achterdeur worden opgekocht. Landen slaan grote hoeveelheden olie op en financiële experts zeggen dat na IJsland de Oostbloklanden gaan vallen en dat daarna de financiële kracht van Centraal Europa wordt getest. Bernard Baruch, een van de bedenkers van de Amerikaanse Federale Reserve banken, waarvan de statuten op 23 december 1913 door het Amerikaanse congres werden goedgekeurd, merkte eens op:

“Het leven van iedere man is net als zijn privé-bezit staatseigendom.”
 
Waarop mijn kennissen reageren met:

“Ach, zo erg is het niet. We hebben nog steeds te eten...”

eoi: Het is natuurlijk grove onzin dat het door de hypotheken komt, dat is de schuld bij de burger leggen, dat er bij elke lening nieuw geld wordt bijgedrukt zie je anders niet op het nieuws.
Op 08-03-2009 0:46:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Hoe verder een elastiek wordt uitgerekt (bonussen, fractional banking, alle op "vertrouwen" gebaseerde "waardes" hoe harder het weer terug schiet als het eenmaal los komt. We komen dan weer uit bij wat we echt waard zijn met z'n allen: onze bezittingen en onze nuttige kennis en vaardigheden. Niets mis mee. Alle opgeklopte belangrijkheid is als een zeepbel uit elkaar gespat. Prima!
'Don't forget rule number 6'
Op 08-03-2009 1:48:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Stuivenberg: Ook derde wereldlanden worden erg hard getroffen. Werkloosheid loopt soms op naar 40-60 %, 33 landen hebben gebrek aan voedsel. Men is bang voor de nieuwe generatie EU en VS landbouwsubsidies die het de lokale boer onmogelijk maken om zijn dan te dure produkten op de markt te zetten. Zo dreigen bv de melkbedrijven in Zuid Afrika te sluiten. Dus eerst in ontwikkelingslanden het zelf boeren onmogelijk maken, dan ontwikkelingshulp op afbetaling leveren en in ruil de grondstoffen inpikken. Slim...

De Boogeyman
Op 08-03-2009 10:02:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tonio: Was het maar een complot theorie. helaas is het gewoon een gevolg van jarenlange hebzucht, boven onze stand leven en het kopen/verkopen van gebakkenlucht. De volgende ineenstorting, de komende credit-card crisis zal net zo'n vernietigend spoor gaan trekken.
Op 08-03-2009 10:23:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Het signaleren is een ding, een oplossing aandragen een ander.
Wat moeten we hiermee???
Lijdzaam toezien??
Bankdirecteuren executeren??
Dikke streep eronder en opnieuw beginnen??
Roept u maar...
(bericht gewijzigd op 8-3-2009 10:25:59)
Op 08-03-2009 10:25:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tru: Angst ceëren en er vervolgens dik geld aan verdienen. Werkt in deze tijden geheid!
Willem Middelkoop is erg handig maar kijkt te weinig naar de geschiedenis. Types zoals hij komen meestal niet vrolijk de crisis door.
Mensen, er gebeurt heel veel maar blijf bij de les en de feiten!
Op 08-03-2009 10:50:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
hoff:

Het signaleren is een ding, een oplossing aandragen een ander.
Wat moeten we hiermee???
Lijdzaam toezien??
Bankdirecteuren executeren??
Dikke streep eronder en opnieuw beginnen??
Roept u maar...

Ga je maar vast bekwamen in survival technieken.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 08-03-2009 10:52:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Stuivenberg: @hoff

In het laatste deel van deze driedelige miniserie kom ik met wat ideeen.

De Boogeyman
Op 08-03-2009 10:53:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jdk: @ Hoff @ Stuivenberg

Weet wel een oplossing. De voorzet wordt gegeven op deze site: http://www.mijn-partij.nl.

De problemen die Stuivenberg beschrijft zijn primair veroorzaakt door het 'terrorisme in de westerse politiek'. De wederrechtelijke oorlogen in Irak en Afghanistan enzo. Niet zo zeer de hypotheken zijn het probleem, hoewel dat systeem niet fraai is, maar vooral het morele verval ten gevolge van de illegale oorlogen in Irak en Afghanistan en de armoede val ten gevolge daarvan. Dat is de feitelijke oorzaak van de chaos nu. De oplossing is gelegen in het alle middelen rechtens strafrechtelijk vervolgen van de terroristen in de westerse politiek, om te beginnen in Nederland. Dat herstelt de nationale en internationale rechtsorde. Daarvan raken mensen positief gestemd. Dat bevordert economisch herstel, vertrouwen in overheid en voorspoed in meer gebiedsdelen.

Mijn Partij wil dat graag verzorgen met en voor iedereen.
Op 08-03-2009 11:15:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis: Er heeft een tijd lang een video in de belangstelling gestaan over het proces van het "creëren" van geld.. Hoe is geld zoals we het nu kennen ontstaan.
Deze video heb ik al meer dan een jaar geleden gezien vóór de credietcrisis. Toen waren er al veel geluiden ( ja ook en vooral uit de hoek van de "complotdenkers"..) dat het geldsysteem zoals wij het kennen te gronde zal gaan.
Die zogenaamde complotdenkers zijn misschien wel veel wakkerder dan de meute. Ik denk zelf ook dat er veel meer aan de hand is en dat er achter de schermen machten de touwtjes in handen hebben .
Ik heb me er een tijdje in verdiept ..maar je wordt er niet vrolijk van......Maar aan de andere kant vind ik het wél een goede zaak om je kop niet in het zand te steken en je de waarheid onder ogen zien

In dit verband is het eigenlijk een must om deze video te zien:
"Money as Dept" of "Geld als schuld".
Echt de moeite waard !! Nederlands ondertiteld.

http://video.google.nl/videoplay?docid=-6781181301854780467&hl=nl
Op 08-03-2009 11:21:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Ben d'r ook niet helemaal gerust op...
I sense some darker forces...

Ik bedoel... Die groot-geld-jongens kunnen toch rekenen? Je leent mensen toch niet jarenlang geld dat ze nevernooitniet kunnen terug betalen? En op een dergelijke schaal?

Je zou haast denken dat het doelbewust is gedaan om de wereldeconomie weer te laten crashen...

• ... Snel naar tuin gaat schuilkelder verder uitbouwt. ... •
God... Dat ben je zelluf!
Op 08-03-2009 11:22:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
Tetzmol:

hoff:

Het signaleren is een ding, een oplossing aandragen een ander.
Wat moeten we hiermee???
Lijdzaam toezien??
Bankdirecteuren executeren??
Dikke streep eronder en opnieuw beginnen??
Roept u maar...

Ga je maar vast bekwamen in survival technieken.

Tetzmol.Ik ben militair, Mcgyver is een prutser in vergelijk met mij, geef me een elastiekje en een hard gekookt ei en ik leef nog 30 jaar ;-)
Op 08-03-2009 11:28:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix: Was het maar een complot, want dan zat er nog enige intelligentie achter. Wat nu gebeurt is het gevolg van overcomplexe systemen waar niemand centraal aan de touwtjes trekt en een op zich gerechtvaardigde handeling binnen het ene (sub-)systeem onbedoelde gevolgen heeft voor andere systemen. Uiteindelijk lost zich dat dan wel weer op door, heel evolutionair, te kiezen voor de oplossing die het meeste kans maakt te overleven. Tot er weer ergens iets gebeurt waardoor elders wat crasht. Etc.
Op 08-03-2009 0:33:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
hoff:

Tetzmol:

hoff:

Het signaleren is een ding, een oplossing aandragen een ander.
Wat moeten we hiermee???
Lijdzaam toezien??
Bankdirecteuren executeren??
Dikke streep eronder en opnieuw beginnen??
Roept u maar...

Ga je maar vast bekwamen in survival technieken.

Tetzmol.Ik ben militair, Mcgyver is een prutser in vergelijk met mij, geef me een elastiekje en een hard gekookt ei en ik leef nog 30 jaar ;-)


Doe je ook 60 jaar voor een appel en een ei?
"We're all mad here."
Op 08-03-2009 0:33:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: iedere keer als ik in europa ben sta ik versteld over de hoge mate van luxe die iedereen hier normaal vindt. Mensen werken parttime, want anders raken ze te vermoeid om leuke dingen te doen. Iedereen in mijn ommgeving hier maakt verre reizen, kids hebben van alles in hun kamer: tv, pc, wii, noem maar op.
Leuk, maar wat ik erg vind, is dat men het zo normaal vindt.
Bijna niemand (ondanks de verre reizen) realiseert zich, dat de nederlanders op een enorm hoog nivo leven. Lenen voor een tweede vakantie: moet kunnen.
Vijf jaar geleden had ik geinvesteerd in de euro. Nou die vloog zo hard omhoog, niet normaal. Ik heb mijn investering na twee jaar gecashed, want ik dacht dat het niet zo door zou kunnen gaan. Fout, want hij steeg nog steeds.
Maar als ik ze nu nog had, die investering, zou ik er aan verliezen.
Het is toch altijd zo geweest: de crash in amerika is al jaren aan de gang. Onbegrijplijk dat niemand dat aan zag komen.
Alles wat hard stijgt, zakt later hard omlaag.
We komen er wel weer bovenop, zal alleen iedereen terug sturen naar een basisbestaan zonder luxe. Is ook niet erg. Maakt dat je leert relativeren.
Ik heb bittere armoede gekend, (bijna)niets te eten enz. met een heel gezin, en daar wordt je sterker van. Zover dat er echt niets meer is te eten, zal het heus niet komen.
Op 08-03-2009 0:47:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Stuivenberg: Wat ik niet begrijp is dat mijnheer Fortis en al die andere bankiers hun megaverliezen niet zagen aankomen. Neem de grootste bank in de VS, Citi. Vermogen ca 6 biljoen. Een aandeel is van 200 dollar tot onder de 1 dollar gezakt.
Wat ik nog minder snap is dat een bankier die zijn bedrijf op de fles laat gaan, van de overheid geld krijgt om er weer bovenop te komen en dat dat geld wordt geleend bij de centrale banken die weer eigendom zijn van een prive bankier.
En wat ik helemaal niet snap is dat een centrale bank als de FED in de VS zelf naar hartelust het papier geld mag bijdrukken dat ook nog eens niet wordt geteld.

Nou, leg me dat eens uit.


De Boogeyman
Op 08-03-2009 13:09:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Stuivenberg:

Wat ik niet begrijp is dat mijnheer Fortis en al die andere bankiers hun megaverliezen niet zagen aankomen. Neem de grootste bank in de VS, Citi. Vermogen ca 6 biljoen. Een aandeel is van 200 dollar tot onder de 1 dollar gezakt.
Wat ik nog minder snap is dat een bankier die zijn bedrijf op de fles laat gaan, van de overheid geld krijgt om er weer bovenop te komen en dat dat geld wordt geleend bij de centrale banken die weer eigendom zijn van een prive bankier.
En wat ik helemaal niet snap is dat een centrale bank als de FED in de VS zelf naar hartelust het papier geld mag bijdrukken dat ook nog eens niet wordt geteld.

Nou, leg me dat eens uit.


Ik neem aan dat je dat cynisch bedoelt..?
Want dat zagen Fortis c.s. natuurlijk echt wel aankomen. Maar ja, het was/is ook de bedoeling. Zoals je zelf in je artikel zegt gebeurt er in de financiële überwereld weinig tot niets zonder gepland te zijn.
Waarom?
Inderdaad om ons nog afhankelijker te maken. Want wie wil de luxe van de laatste decennia nu nog inleveren? Dus vertrouwt de meute maar op de "yes we can!" schreeuwers...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 08-03-2009 13:39:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 08-03-2009 13:57:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jdk: @ Stuivenberg

Weet je wat ik niet snap. Dat iedereen over banken blijft praten en over de FED blijft zagen terwijl het echte probleem het terrorisme in de westerse politiek is. Dat gedoe met die banken en de FED was nooit zo'n probleem geweest wanneer politici gewoon hun werk gedaan hadden.
Op 08-03-2009 14:14:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:


En stuur vooral de link door aan zoveel mogelijk mensen.
(als je wilt natuurlijk)
Kom op mensen :ACTIE
Op 08-03-2009 14:15:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xavier:
Isis:En stuur vooral de link door aan zoveel mogelijk mensen.
(als je wilt natuurlijk)
Kom op mensen :ACTIE


Doe is ff lekker normaal joh haha
Lijkt net alsof je gek bent geworden.
Op 08-03-2009 15:49:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TomV: niemand is tegenwoordig meer proactief.
Op 08-03-2009 16:35:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
Xavier:

Isis:En stuur vooral de link door aan zoveel mogelijk mensen.
(als je wilt natuurlijk)
Kom op mensen :ACTIE


Doe is ff lekker normaal joh haha
Lijkt net alsof je gek bent geworden.


Als er iemand over haarp en chemtrails begint om zijn nieuwe wereldorde verhaal te verkopen kan ik alleen maar een rol alufolie om mijn hoofd draaien en in een hoekje gaan zitten wachten tot het over is.
Wat een gigantische flauwekul...
Op 08-03-2009 16:39:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
Xavier:

Isis:En stuur vooral de link door aan zoveel mogelijk mensen.
(als je wilt natuurlijk)
Kom op mensen :ACTIE


Doe is ff lekker normaal joh haha
Lijkt net alsof je gek bent geworden.


Bedoel je één van onderstaande zaken?

Gek kan verwijzen naar:

iemand die geestesziek is, zie: psychische aandoening of krankzinnigheid
nar of gek, iemand die zich dwaas gedraagt
gek (deurklink), een onderdeel van een deurklink
gek (schoorsteen), een onderdeel van een schoorsteen
WikiWoordenboek

Nou , ik voel me niet aangesproken hoor...

Het is trouwens : doe 'ns normaal (afkorting :van doe eens normaal)

Maaruhhh... grss hmmff aoogidsss fliahhhjjdijdnxnan..kllllaaiipsgai
Snappie????
Op 08-03-2009 16:41:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Morono: http://stagevu.com/video/cdofbojvqhsd

ook een zeer interessante video (ca 10 min.) over de NWO
Op 08-03-2009 16:41:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
hoff:

Xavier:

Isis:En stuur vooral de link door aan zoveel mogelijk mensen.
(als je wilt natuurlijk)
Kom op mensen :ACTIE


Doe is ff lekker normaal joh haha
Lijkt net alsof je gek bent geworden.


Als er iemand over haarp en chemtrails begint om zijn nieuwe wereldorde verhaal te verkopen kan ik alleen maar een rol alufolie om mijn hoofd draaien en in een hoekje gaan zitten wachten tot het over is.
Wat een gigantische flauwekul...


Have fun
Op 08-03-2009 16:42:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
Stuivenberg:

Wat ik niet begrijp is dat mijnheer Fortis en al die andere bankiers hun megaverliezen niet zagen aankomen. Neem de grootste bank in de VS, Citi. Vermogen ca 6 biljoen. Een aandeel is van 200 dollar tot onder de 1 dollar gezakt.
Wat ik nog minder snap is dat een bankier die zijn bedrijf op de fles laat gaan, van de overheid geld krijgt om er weer bovenop te komen en dat dat geld wordt geleend bij de centrale banken die weer eigendom zijn van een prive bankier.
En wat ik helemaal niet snap is dat een centrale bank als de FED in de VS zelf naar hartelust het papier geld mag bijdrukken dat ook nog eens niet wordt geteld.

Nou, leg me dat eens uit.Omdat bankiers godvergeten lemmingen zijn die liever met zijn allen verzuipen dan de zwarte piet toegeschoven krijgen.
En de resp. regeringen zijn niet veel beter, bij gebrek aan werkelijk inzicht OF bang om een ranzige beerput open te trekken lenen ze geld in de hoop de banken het op een of andere manier op kunnen lossen.
Een omgevallen bank kost een regering/belastingbetaler nog veel meer geld dan de steun.
En nou maar hopen dat die bank blijft drijven tot de regeringperiode voorbij is, dan wordt het een ander zijn probleem...
Op 08-03-2009 16:47:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
Isis:

hoff:

Xavier:

Isis:En stuur vooral de link door aan zoveel mogelijk mensen.
(als je wilt natuurlijk)
Kom op mensen :ACTIE


Doe is ff lekker normaal joh haha
Lijkt net alsof je gek bent geworden.


Als er iemand over haarp en chemtrails begint om zijn nieuwe wereldorde verhaal te verkopen kan ik alleen maar een rol alufolie om mijn hoofd draaien en in een hoekje gaan zitten wachten tot het over is.
Wat een gigantische flauwekul...


Have fun

Dus volgens jou worden er dagelijks honderden (duizenden??)vliegtuigen geladen met een geheimzinnige stof die daarna over de wereldbevolking uitgesproeid wordt...om ze daarmee geestelijk te manipuleren
En al die piloten, grondpersoneel en ander betrokken personeel vinden dat prima, in al die jaren is er nou nooit eentje die in de pers gaan lekken, het best bewaarde geheim van de wereld, los van de sporen in de lucht...
Kan dat nou niet beter, via water ofzo???
Haarp is daarintegen is goed gedocumenteerd, zo goed dat een beetje wetenschapper allang aan de bel zou hangen als de uitleg te veel zou stinken.

Maw: ik bel dol op een goed verhaal, alleen dit is er geen.
Op 08-03-2009 17:01:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
hoff:

Xavier:

Isis:En stuur vooral de link door aan zoveel mogelijk mensen.
(als je wilt natuurlijk)
Kom op mensen :ACTIE


Doe is ff lekker normaal joh haha
Lijkt net alsof je gek bent geworden.


Als er iemand over haarp en chemtrails begint om zijn nieuwe wereldorde verhaal te verkopen kan ik alleen maar een rol alufolie om mijn hoofd draaien en in een hoekje gaan zitten wachten tot het over is.
Wat een gigantische flauwekul...


Waar komt dat gebral van ALUhoedjes nou toch vandaan?
Ik heb het al vaker gelezen.. maar weet niet wie ermee begonnen is.
Leg eens uit?
En by the way..... Als dát jouw reactie is : zitten in een hoekje met alu om je kop en wachten tot het over is......................
Hmmm lijkt veel op hoofd in het zand steken van de struisvogel.
Hoe kun JIJ WETEN DAT HET GIGANTISCHE FLAUWEKUL IS??
Alles afdoen als flauwekul, het niet onderzoeken, het niet open staan,in overweging nemen en cynisch doen... dát is gigantisch stom en kortzichtig.
De geschiedenis leert ons ( voor wie daar voor open staat) dat juist veel mensen zijn verguisd die de waarheid verkondigden en werden uitgelachen ,weggehoond...en achteraf gelijk haddden
Op 08-03-2009 17:05:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis: "U bent aangeland op een site die het onderwerp chemtrails behandelt.

Dat wordt weer even lachen. Er zijn dus vliegtuigen die doelbewust chemie in de atmosfeer dumpen en nog in het geniep ook. Overheden en geheime diensten zouden hierbij betrokken zijn maar zwijgen uiteraard als het graf.

Wie meegaat in deze belachelijke stelling is waarschijnlijk een paranoïde complot-denker.
Zelf dacht ik er ook zo over tot enkele jaren geleden iemand mij de ogen opende voor een heel andere realiteit. Wie namelijk bereid is om zelf eens kritisch naar de lucht te kijken kan tot de ontdekking komen dat er vreemde dingen gaande zijn.
Ik noem er een paar
Contrails die niet willen oplossen.
Extreem veel vliegtuigen die uit allerlei richtingen kriskras vliegend rasterpatronen aanleggen.Vliegtuig-activiteit in gebieden waar normaal gesproken nooit een vliegtuig te zien is.

Vliegtuigen vliegend op 10 km hoogte die zeer regelmatig vreemde bochten maken, soms wel twee keer achter elkaar.
Deze contrails, die niet snel zullen verdwijnen, veroorzaken gigantische wolken velden die de mooie blauwe luchten van de ochtend geheel zullen verdringen. Vaak wordt het tweede gedeelte van de dag gekenmerkt door die specifieke melkachtige waas, het resultaat van al die verwaaide strepen.Ook valt het vaak op dat contrails in chemtrails kunnen veranderen en andersom.
Deze strepen kunnen ook haperen. Hij lijkt steeds onderbroken te zijn. Je zou denken dat de motoren aan het haperen zijn. Met twee of zelfs vier motoren is dat natuurlijk onmogelijk.
Gelijktijdig zie je twee vliegtuigen op dezelfde hoogte vliegen en zelfs in dezelfde richting. Hemelsbreed gezien vliegen ze ook niet echt ver uit elkaar.
De atmosferische omstandigheden moeten voor beide vliegtuigen toch hetzelfde zijn.
Het ene vliegtuig heeft een klassieke contrail , het andere vliegtuig veroorzaakt een "contrail" van vele kilometers. Hoe kan dit?
enz. enz. zie
http://www.chemtrailalert.nl/
Op 08-03-2009 17:24:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
Isis:

hoff:

Xavier:

Isis:En stuur vooral de link door aan zoveel mogelijk mensen.
(als je wilt natuurlijk)
Kom op mensen :ACTIE


Doe is ff lekker normaal joh haha
Lijkt net alsof je gek bent geworden.


Als er iemand over haarp en chemtrails begint om zijn nieuwe wereldorde verhaal te verkopen kan ik alleen maar een rol alufolie om mijn hoofd draaien en in een hoekje gaan zitten wachten tot het over is.
Wat een gigantische flauwekul...


Waar komt dat gebral van ALUhoedjes nou toch vandaan?
Ik heb het al vaker gelezen.. maar weet niet wie ermee begonnen is.
Leg eens uit?
En by the way..... Als dát jouw reactie is : zitten in een hoekje met alu om je kop en wachten tot het over is......................
Hmmm lijkt veel op hoofd in het zand steken van de struisvogel.
Hoe kun JIJ WETEN DAT HET GIGANTISCHE FLAUWEKUL IS??
Alles afdoen als flauwekul, het niet onderzoeken, het niet open staan,in overweging nemen en cynisch doen... dát is gigantisch stom en kortzichtig.
De geschiedenis leert ons ( voor wie daar voor open staat) dat juist veel mensen zijn verguisd die de waarheid verkondigden en werden uitgelachen ,weggehoond...en achteraf gelijk hadddenDit heeft alles met waarschijnlijkheid te maken, ik ben graag bereid om alles te onderzoeken, te roeren waar het stinkt.
Maar dit is te onwaarschijnlijk,(daarom ga ik ook niet onderzoeken of gnomen bestaan, of de paashaas).
Nogmaals: het regulier besproeien van de aarde door ik-weet-niet- hoeveel vliegtuigen met chemicaliën met medeweten van een dan gigantische club mensen (piloten, grondcrew,verkeertorens, militairen,vliegtuigbouwers,chemicaliënleverantiers, truckchauffeurs,logistiek personeel en regeringsleiders ect) is stomweg te onwaarschijnlijk om waar te zijn.
En is dan ook niet waar.
Op 08-03-2009 17:30:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
Hoff zei:

"Nogmaals: het regulier besproeien van de aarde door ik-weet-niet- hoeveel vliegtuigen met chemicaliën met medeweten van een dan gigantische club mensen (piloten, grondcrew,verkeertorens, militairen,vliegtuigbouwers,chemicaliënleverantiers, truckchauffeurs,logistiek personeel en regeringsleiders ect) is stomweg te onwaarschijnlijk om waar te zijn.
En is dan ook niet waar."

Je denkt toch niet dat alle door jou opgenoemde gasten er ook van op de hoogte van kunnen zijn????
Het KLINKT ONWAARSCHIJNLIJK... voor jou.
Maar je kunt niet dan maar concluderen : het is dan ook niet waar
Op 08-03-2009 18:30:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Stuivenberg: @hoff

Wat is de oplossing: een ouderwetse volksbank als NL centrale bank zoals de Rabo, niet op de beurs genoteerd, niet mee te sjoemelen en het geld dat wordt gedrukt is een echte reflectie van de NL economie. De oude NL gulden dus. Zoiets?

Verder: waarom wordt de RBS die en failliet is en nu voor 59% van de Engelse staat is de huisbankier van NL? Gaat Engeland dat een Rothschild land is nu toezicht houden op de financiele uitgaven van ons belastinggeld? Er worden jaarlijks 66 miljoen transacties uitgevoerd, zou je die commissie niet aan een NL bedrijf gunnen? Zijn we echt helemaal gek geworden?!

Moet een net niet corrupte politicus in Den haag even wat vragen gaat stellen? En liefst snel, voordat RBS met 'oeps een foutje' ook ons geld verliest?
De Boogeyman
Op 08-03-2009 18:35:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis: Onderzoek het dan...ok al vind je het "onwaarschijnlijk"

http://www.deverborgenwaarheid.nl/?p=23
Op 08-03-2009 18:38:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 08-03-2009 18:48:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM: @ Hoff (en andere sceptici)
Het is goed om altijd (!) sceptisch te blijven, ook naar je eigen mening. Maar verwerping zonder gedegen onderzoek gedaan te hebben is de hoogste vorm van arrogantie, aldus Einstein.
Op 08-03-2009 19:01:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
Isis:


Hoff zei:

"Nogmaals: het regulier besproeien van de aarde door ik-weet-niet- hoeveel vliegtuigen met chemicaliën met medeweten van een dan gigantische club mensen (piloten, grondcrew,verkeertorens, militairen,vliegtuigbouwers,chemicaliënleverantiers, truckchauffeurs,logistiek personeel en regeringsleiders ect) is stomweg te onwaarschijnlijk om waar te zijn.
En is dan ook niet waar."

Je denkt toch niet dat alle door jou opgenoemde gasten er ook van op de hoogte van kunnen zijn????
Het KLINKT ONWAARSCHIJNLIJK... voor jou.
Maar je kunt niet dan maar concluderen : het is dan ook niet waar


jawel, dat denk ik wel.
En al waren ze niet allemaal op de hoogte, een goed gedeelte wel, zeker weten.
Ben je met me eens , in ieder geval de piloten , grondcrew en onderhoudspersoneel???
Dat zijn nogal wat mensen, als je het over duizenden vliegtuigen hebt.
Vergeet niet: al die mensen weten dan ook dat ze ZELF ook 'slachtoffer' van chemtrails worden.
En niet alleen zelf maar IEDEREEN in hun omgeving..ook ome dinges en tante weet ik veel, en die vriendelijke buurman met zijn hondje en zijn zes kinderen....maar toch ze doen allemaal hun plicht, zonder gewetenslast, niemand klapt uit de school, ect, ect.
Nee hoor...
Op 08-03-2009 19:16:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
GM:

@ Hoff (en andere sceptici)
Het is goed om altijd (!) sceptisch te blijven, ook naar je eigen mening. Maar verwerping zonder gedegen onderzoek gedaan te hebben is de hoogste vorm van arrogantie, aldus Einstein.


Ook Einstein heeft geen onderzoek naar de paashaas gedaan omdat het antwoord al bekend was.

Dit geldt ook voor chemtrails, als je een beetje weet hoe dat luchttransport (mijn vakgebied overigens, het is niet zo dat ik maar wat roep) werkt en hoeveel mensen erbij betrokken zijn voordat er ook maar ergens een vliegtuig opstijgt weet ook dat "duizenden vliegtuigen die dagelijks tanks vol met chemicaliën over de wereldbevolking uit vliegen", zonder dat het bekend raakt, niet waarschijnlijk is.
Of beter gezegd: net zo onwaarschijnlijk als de paashaas waar ik OOK al geen onderzoek naar ga plegen.
Dat is geen arrogantie maar realiteitszin.
Ik ben erg voor een goeie samenzwering (ik noem het disclosure project waar men WEL uit de school klapt over zaken die overigens relatief GEEN kwaad kunnen, maar TOCH 'disclosed' worden) maar dit is er geen.
Op 08-03-2009 19:28:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
Stuivenberg:

@hoff

Wat is de oplossing: een ouderwetse volksbank als NL centrale bank zoals de Rabo, niet op de beurs genoteerd, niet mee te sjoemelen en het geld dat wordt gedrukt is een echte reflectie van de NL economie. De oude NL gulden dus. Zoiets?

Verder: waarom wordt de RBS die en failliet is en nu voor 59% van de Engelse staat is de huisbankier van NL? Gaat Engeland dat een Rothschild land is nu toezicht houden op de financiele uitgaven van ons belastinggeld? Er worden jaarlijks 66 miljoen transacties uitgevoerd, zou je die commissie niet aan een NL bedrijf gunnen? Zijn we echt helemaal gek geworden?!

Moet een net niet corrupte politicus in Den haag even wat vragen gaat stellen? En liefst snel, voordat RBS met 'oeps een foutje' ook ons geld verliest?


Daar zeg je wat: de rabo doet het uitstekend, ook de DSB (toen nog olv van Zalm) doet het prima: goede leiding en een goed beleid werkt dus.
En qua oplossing: laat ieder fabrikant met een goed plan waar geld voor nodig is dat maar bij de regering gaan lenen ipv bij een bank, Ik zie mijn belastingcenten liever daar naartoe gaan dan naar het overeind houden ven de ING of een andere kansloze.

En over dat de RBS onze staatsbank wordt: ik weet het niet, heb je een bron??
Op 08-03-2009 19:43:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: De oorzaak ligt mijns inziens in het feit dat de mensheid niet meer inziet dat geld een middel is en geen doel. Met geld als doel gebeuren deze dingen op den duur. Maar wie ben ik als zelfs de geleerde economen er zelfs geen sikkepit meer van snappen, hoe en waarom dit nu gebeurt.
In elk geval denk ik, na regen komt zonneschijn. What goes up must come down.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 08-03-2009 20:00:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM:
hoff:

GM:

@ Hoff (en andere sceptici)
Het is goed om altijd (!) sceptisch te blijven, ook naar je eigen mening. Maar verwerping zonder gedegen onderzoek gedaan te hebben is de hoogste vorm van arrogantie, aldus Einstein.


Ook Einstein heeft geen onderzoek naar de paashaas gedaan omdat het antwoord al bekend was.

Dit geldt ook voor chemtrails, als je een beetje weet hoe dat luchttransport (mijn vakgebied overigens, het is niet zo dat ik maar wat roep) werkt en hoeveel mensen erbij betrokken zijn voordat er ook maar ergens een vliegtuig opstijgt weet ook dat "duizenden vliegtuigen die dagelijks tanks vol met chemicaliën over de wereldbevolking uit vliegen", zonder dat het bekend raakt, niet waarschijnlijk is.
Of beter gezegd: net zo onwaarschijnlijk als de paashaas waar ik OOK al geen onderzoek naar ga plegen.
Dat is geen arrogantie maar realiteitszin.
Ik ben erg voor een goeie samenzwering (ik noem het disclosure project waar men WEL uit de school klapt over zaken die overigens relatief GEEN kwaad kunnen, maar TOCH 'disclosed' worden) maar dit is er geen.

Einstein heeft ook nooit beweerd dat de paashaas niet bestaat, dus je vergelijk is vrij ongelukkig gekozen. Iets met appels en peren ofzo...
Je stelling blijft een aanname. Gebrek aan bewijs is geen bewijs aan gebrek. Ik kan niet stellen dat het waar is, maar ook niet dat het onzin is. Lijkt me dat onderzoek een voorwaarde is voordat je zo stellig wat roept. Alleen al om te voorkomen dat je jezelf uiteindelijk belachelijk maakt.
Op 08-03-2009 20:01:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Stuivenberg: @hoff
RBS nieuwe huisbankier van de staat

23-02-09
Royal Bank Of Scotland (RBS)wordt de nieuwe huisbankier van de Nederlandse overheid. Alle Europese banken mochten meedingen naar de positie, maar RBS kwam als beste uit de bus. Vooral de ervaring met internationaal betalingsverkeer van RBS gaf de doorslag.

http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/1/19/190109_rbs.html

http://925.nl/archief/2009/02/02/bos-in-gesprek-met-rbs-over-terugkopen-abn-amro

De Britse overheid betaalt 20 miljard pond voor aandelen, en vult daarmee de prijzenpot van beleggers aan die eerder 56 miljoen aandelen voor 65,5 pence per stuk kochten. De overheid heeft 58% van de aandelen in handen en koopt voor 5 miljard pond aan preferente aandelen.

RBS leed een recordverlies over 2008 dat kan oplopen tot €31 miljard. Ook wil de bank de verlieslijdende onderdelen ABN Amro verkopen. RBS zou al bijna net zoveel hebben moeten afschrijven op de aankoop als het gekost heeft (circa €15 miljard).

Kijk, dat is dus slecht management. Je weet blijkbaar niet eens dat je een verlieslijdend onderdeel koopt. Ben je zo stom of zit er meer achter die zwendel? Moest de RBS wellicht failliet??

De bank maakte ook bekend dat de staat een garantie neemt tot £325 miljard op ‘toxic assets’. De eerste £19,5 miljard die op deze portefeuille wordt verloren, komt voor rekening van RBS. Voor het bedrag daarboven betaalt de staat 90% en de bank 10%.

Mijn vraag: Dus de staat blijft geld in de RBS pompen?

Ook koopt de staat voor £13 miljard aandelen in RBS, waarmee het belang op bijna 75% komt.

Kijk, ik lees verlies en verlies en verlies en zo'n bank mag de komende 4 tot 7 jaar het NL staatsgeld beheren. Kijk ik naar
raadselachtige manipulatie, ofwel regelrechte zwendel? De Rabo komt ongeschonden door de crisis en een failliete RBS die met Britse staatssubsidie in leven wordt gehouden gaat NL bankieren. Dit is te gek!
De Boogeyman
Op 08-03-2009 20:06:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Gij dwaas! Gij zijt ziende blind!
Op 08-03-2009 21:19:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Stuivenberg: @BeyondPerceptio

Ahh, een kenner. Volgen er nog meer zinnen?
De Boogeyman
Op 08-03-2009 21:45:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
GM:

Einstein heeft ook nooit beweerd dat de paashaas niet bestaat, dus je vergelijk is vrij ongelukkig gekozen. Iets met appels en peren ofzo...
Je stelling blijft een aanname. Gebrek aan bewijs is geen bewijs aan gebrek. Ik kan niet stellen dat het waar is, maar ook niet dat het onzin is. Lijkt me dat onderzoek een voorwaarde is voordat je zo stellig wat roept. Alleen al om te voorkomen dat je jezelf uiteindelijk belachelijk maakt.


Jammer dat je mijn punt niet snapt.
het gaat niet over de paashaas maar over (on)waarschijnlijkheid, een punt dat ik goed kan onderbouwen.
De logistiek van een dergelijke operatie is dusdanig ingewikkeld dat e.e.a. niet geheim zou blijven.
Kom met geloofwaardige betrokkenen die beweren dat ze aan chemtrails hebben meegewerkt en je hebt een punt.
Het is het zelfde als de godsdienstdiscussie: ik kan niet bewijzen dat god niet bestaat maar wel dat de man dusdanig onwaarschijnlijk is dat je er gerust van uit kunt gaan dat hij niet bestaat.
Idem met chemtrails.
Er is nou eenmaal een soort doemdenkers die in alles wat men niet onmiddelijk doorziet een complot ziet.

Jammer dat de nieuwe collider nog niet werkt, kon ie mooi in een soort van samenwerking tussen haarp/vliegtuigen/collider/de Rothschilds en rifdchips meegenomen worden. :-)
Op 08-03-2009 22:58:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nemesis: nog iets anders: Al die vacatures die defensie heeft kunnen nu opgevuld worden door de mensen die nu hun baan verliezen...stond in de krant...voorbedachte rade? nu nog vrijwillig straks misschien niet meer.
Ik heb ook op een regionaal vliegveld gewerkt, er zijn dus wel degelijk chemtrails,maar als je vragen hebt hierover word je eerst uitgelachen en daarna moeilijk gevonden en dan als dwarsligger eruit gewerkt.
Wie zei ook weer vlak voor de 2 de wereldoorlog toen er ook crisis was:" Gaat u maar lekker slapen,de regering waakt over u"
Op 08-03-2009 23:12:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
nemesis:

nog iets anders: Al die vacatures die defensie heeft kunnen nu opgevuld worden door de mensen die nu hun baan verliezen...stond in de krant...voorbedachte rade? nu nog vrijwillig straks misschien niet meer.
Ik heb ook op een regionaal vliegveld gewerkt, er zijn dus wel degelijk chemtrails,maar als je vragen hebt hierover word je eerst uitgelachen en daarna moeilijk gevonden en dan als dwarsligger eruit gewerkt.
Wie zei ook weer vlak voor de 2 de wereldoorlog toen er ook crisis was:" Gaat u maar lekker slapen,de regering waakt over u"

Blij met dit geluid.
Er zijn wel degelijk verhalen te vinden van mensen die het wisten, of beter gezegd :erachter kwamen dat er iets gaande was.
(Eén zo'n verhaal stond op de site EQ-gen. Helaas is Rick Devente gestopt met zijn site)
Die man werkte op Schiphol en toen hij vragen ging stellen werd hij ontslagen .
Op 08-03-2009 23:27:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
hoff:

GM:

Einstein heeft ook nooit beweerd dat de paashaas niet bestaat, dus je vergelijk is vrij ongelukkig gekozen. Iets met appels en peren ofzo...
Je stelling blijft een aanname. Gebrek aan bewijs is geen bewijs aan gebrek. Ik kan niet stellen dat het waar is, maar ook niet dat het onzin is. Lijkt me dat onderzoek een voorwaarde is voordat je zo stellig wat roept. Alleen al om te voorkomen dat je jezelf uiteindelijk belachelijk maakt.


Jammer dat je mijn punt niet snapt.
het gaat niet over de paashaas maar over (on)waarschijnlijkheid, een punt dat ik goed kan onderbouwen.
De logistiek van een dergelijke operatie is dusdanig ingewikkeld dat e.e.a. niet geheim zou blijven.
Kom met geloofwaardige betrokkenen die beweren dat ze aan chemtrails hebben meegewerkt en je hebt een punt.
Het is het zelfde als de godsdienstdiscussie: ik kan niet bewijzen dat god niet bestaat maar wel dat de man dusdanig onwaarschijnlijk is dat je er gerust van uit kunt gaan dat hij niet bestaat.
Idem met chemtrails.
Er is nou eenmaal een soort doemdenkers die in alles wat men niet onmiddelijk doorziet een complot ziet.

Jammer dat de nieuwe collider nog niet werkt, kon ie mooi in een soort van samenwerking tussen haarp/vliegtuigen/collider/de Rothschilds en rifdchips meegenomen worden. :-)


En al die mensen die fantaseren zeker maar wat?
Zie http://www.aquariusage.com/index.cfm?newsid=1365&read=1

Ik zit niet ver van Schiphol en heb al heel wat van die rotzooi vlak boven me gezien. Veel Foto's van ook.
Soms een heel raster van die dingen die heel lang blijven hangen en uitwaaieren. Terwijl er op hetzelfde moment ook normale contrails verschijnen van overvliegende vliegtuigen die heel snel oplossen.
Op 08-03-2009 23:36:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje:
Ja Horus:

Stuivenberg:

Wat ik niet begrijp is dat mijnheer Fortis en al die andere bankiers hun megaverliezen niet zagen aankomen. Neem de grootste bank in de VS, Citi. Vermogen ca 6 biljoen. Een aandeel is van 200 dollar tot onder de 1 dollar gezakt.
Wat ik nog minder snap is dat een bankier die zijn bedrijf op de fles laat gaan, van de overheid geld krijgt om er weer bovenop te komen en dat dat geld wordt geleend bij de centrale banken die weer eigendom zijn van een prive bankier.
En wat ik helemaal niet snap is dat een centrale bank als de FED in de VS zelf naar hartelust het papier geld mag bijdrukken dat ook nog eens niet wordt geteld.

Nou, leg me dat eens uit.


Ik neem aan dat je dat cynisch bedoelt..?
Want dat zagen Fortis c.s. natuurlijk echt wel aankomen. Maar ja, het was/is ook de bedoeling. Zoals je zelf in je artikel zegt gebeurt er in de financiële überwereld weinig tot niets zonder gepland te zijn.
Waarom?
Inderdaad om ons nog afhankelijker te maken. Want wie wil de luxe van de laatste decennia nu nog inleveren? Dus vertrouwt de meute maar op de "yes we can!" schreeuwers...Ik wou dat er een goede Communistische partij uit de Groningse kleibodem werd getrokken en vreselijk actief werd, die de mensen wakker schudt en weer ouderwetse demonstraties organiseert, zoals in de jaren twintig tot en met tachtig. Maar Nederland is multicultureel en verdeeld en iedereen zit op zijn eigen eiland.....
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 09-03-2009 11:29:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: Hoeveel miljard heeft Fortis aan zijn aandeelhouders uitbetaald tussen 2000 en 2008? Waar is dat geld dan naartoe? En nu moet de overheid bijpassen? Klopt ergens niet hoor...
Op 09-03-2009 16:33:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Deze is leuk!
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 09-03-2009 18:51:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
They Knew: Lees ik net op Infowars van Alex Jones. Amerikaanse overheid stopt in 2010 met het garant staan van bank tegoeden! Als die crisis al hier heen waait, zal dat met deze maatregel ook wel gebeuren! Wordt het tijd om je zuur verdiende spaarcentjes van de bank te halen?
Op 10-03-2009 23:33:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
They Knew:

Lees ik net op Infowars van Alex Jones. Amerikaanse overheid stopt in 2010 met het garant staan van bank tegoeden! Als die crisis al hier heen waait, zal dat met deze maatregel ook wel gebeuren! Wordt het tijd om je zuur verdiende spaarcentjes van de bank te halen?


Dat gesodemioeter met geld en banken is al veel langer aan de gang.
Zeker al meer daneen jaar geleden werd er al gewaarschuwd. Maar die informatie was alleen op sites te lezen die door velen worden afgedaan als "complotdenkers en aluhoedjesmensen".
Ik heb zelf al langer gedacht dat ik iets met mijn spaargeld moet doen( zolang het nog kan) OF inderdaad dat het veiliger is om het van de bank af te halen. Ik vraag me ook vaak af of geld in de nabije toekomst als het geld systeem echt in elkaar zou storten... nog wel waarde heeft. En ik dacht hier en jaar geleden al over.. dus voor mij komt het niet als iets nieuws....Wél ben ik er nu meer mee bezig.
Maar evengoed weet ik ook niet wat ik nu het beste kan doen. Ik denk wél mijn gevoel volgen.. dat heeft zich al heel vaak bewezen.
Op 11-03-2009 8:48:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Leer jagen, maak een boog. Ik heb een jaar of 2 geleden met een vriend van me een boog gemaakt, als de poep de ventilator raakt zit ik in een boom met een boog. en een paar planken met campingpitje en steelpannetje naast me.
Op 11-03-2009 13:09:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NEO: Zorg dat je geen schulden heb en probeer je spaargeld om te zetten naar goud of andere edel metalen, die hun waarde blijven houden.
Op 11-03-2009 14:23:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
They Knew:
Isis:

They Knew:

Lees ik net op Infowars van Alex Jones. Amerikaanse overheid stopt in 2010 met het garant staan van bank tegoeden! Als die crisis al hier heen waait, zal dat met deze maatregel ook wel gebeuren! Wordt het tijd om je zuur verdiende spaarcentjes van de bank te halen?


Dat gesodemioeter met geld en banken is al veel langer aan de gang.
Zeker al meer daneen jaar geleden werd er al gewaarschuwd. Maar die informatie was alleen op sites te lezen die door velen worden afgedaan als "complotdenkers en aluhoedjesmensen".
Ik heb zelf al langer gedacht dat ik iets met mijn spaargeld moet doen( zolang het nog kan) OF inderdaad dat het veiliger is om het van de bank af te halen. Ik vraag me ook vaak af of geld in de nabije toekomst als het geld systeem echt in elkaar zou storten... nog wel waarde heeft. En ik dacht hier en jaar geleden al over.. dus voor mij komt het niet als iets nieuws....Wél ben ik er nu meer mee bezig.
Maar evengoed weet ik ook niet wat ik nu het beste kan doen. Ik denk wél mijn gevoel volgen.. dat heeft zich al heel vaak bewezen.


Ik hou maar angstvallig de berichtgevingen in de gaten! Zodra Israël, Iran gaat aanvallen, gaat bij mij het geld van de bank, als ik dan al niet te laat ben!

Nog een mooi stukje!
De EU heeft in het verdrag van Lissabon een 'voetnoot' laten plaatsen, waarin in bepaalde omstandigheden de doodstraf mag worden uitgevoerd! Denk aan relletjes e.d.!
Op 11-03-2009 14:25:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
They Knew:

Isis:

They Knew:

Lees ik net op Infowars van Alex Jones. Amerikaanse overheid stopt in 2010 met het garant staan van bank tegoeden! Als die crisis al hier heen waait, zal dat met deze maatregel ook wel gebeuren! Wordt het tijd om je zuur verdiende spaarcentjes van de bank te halen?


Dat gesodemioeter met geld en banken is al veel langer aan de gang.
Zeker al meer daneen jaar geleden werd er al gewaarschuwd. Maar die informatie was alleen op sites te lezen die door velen worden afgedaan als "complotdenkers en aluhoedjesmensen".
Ik heb zelf al langer gedacht dat ik iets met mijn spaargeld moet doen( zolang het nog kan) OF inderdaad dat het veiliger is om het van de bank af te halen. Ik vraag me ook vaak af of geld in de nabije toekomst als het geld systeem echt in elkaar zou storten... nog wel waarde heeft. En ik dacht hier en jaar geleden al over.. dus voor mij komt het niet als iets nieuws....Wél ben ik er nu meer mee bezig.
Maar evengoed weet ik ook niet wat ik nu het beste kan doen. Ik denk wél mijn gevoel volgen.. dat heeft zich al heel vaak bewezen.


Ik hou maar angstvallig de berichtgevingen in de gaten! Zodra Israël, Iran gaat aanvallen, gaat bij mij het geld van de bank, als ik dan al niet te laat ben!

Nog een mooi stukje!
De EU heeft in het verdrag van Lissabon een 'voetnoot' laten plaatsen, waarin in bepaalde omstandigheden de doodstraf mag worden uitgevoerd! Denk aan relletjes e.d.!

Doodstraf staat niet meer in de Nederlandse grondwet, helaas kan deze worden opgeschort (staat van beleg)en kan de dooodstraf in het slechte geval ook dan in Nederland uitgevoerd worden!!!
"We're all mad here."
Op 11-03-2009 17:24:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
NEO:

Zorg dat je geen schulden heb en probeer je spaargeld om te zetten naar goud of andere edel metalen, die hun waarde blijven houden.It crossed my mind too !!! Gold.....
Maarja ook daarover twijfel ik. Ik vroeg me af of goud nu wel waardevast is en blijft.
Vertrouwen in banken heb ik niet bepaald meer.
Oude sok dan maar ??
Op 12-03-2009 10:02:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool: bij mij thuis gebruiken we weer de oude sok, want vertrouwen hebben wij ook niet meer XD.

Mijn moeder geloofde het eerst niet... toen ik wat meer feitjes liet zien en ineens, JOSHUA WE GAAN NAAR DE BANK!!!

we zijn naar de bank gerend en ondertussen ook gelijk 10 kg afgevallen XD.
Op 12-03-2009 13:17:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
cool:

bij mij thuis gebruiken we weer de oude sok, want vertrouwen hebben wij ook niet meer XD.

Mijn moeder geloofde het eerst niet... toen ik wat meer feitjes liet zien en ineens, JOSHUA WE GAAN NAAR DE BANK!!!

we zijn naar de bank gerend en ondertussen ook gelijk 10 kg afgevallen XD.


Hèeèè??? 10 kg afgevallen ???Was die bank zo ver weg dan??
Op 12-03-2009 13:30:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kameejl: Volgens mij kloppen die biljoenen niet...

Als Amerikanen het hebben over biljoen hebben ze het over een 1 met 9 nullen. Een 1 met 9 nullen heet in Europa miljard. Biljoen kennen wij als een 1 met 12 nullen (miljoen x miljoen).
Op 12-03-2009 13:57:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool:
Isis:

cool:

bij mij thuis gebruiken we weer de oude sok, want vertrouwen hebben wij ook niet meer XD.

Mijn moeder geloofde het eerst niet... toen ik wat meer feitjes liet zien en ineens, JOSHUA WE GAAN NAAR DE BANK!!!

we zijn naar de bank gerend en ondertussen ook gelijk 10 kg afgevallen XD.


Hèeèè??? 10 kg afgevallen ???Was die bank zo ver weg dan??


bedoelde het voor de grap XD. zo n haast had mijn moeder en dat ik gelijk meegetrokken werd.
Op 12-03-2009 15:25:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
hoff:

GM:

@ Hoff (en andere sceptici)
Het is goed om altijd (!) sceptisch te blijven, ook naar je eigen mening. Maar verwerping zonder gedegen onderzoek gedaan te hebben is de hoogste vorm van arrogantie, aldus Einstein.


Ook Einstein heeft geen onderzoek naar de paashaas gedaan omdat het antwoord al bekend was.

Dit geldt ook voor chemtrails, als je een beetje weet hoe dat luchttransport (mijn vakgebied overigens, het is niet zo dat ik maar wat roep) werkt en hoeveel mensen erbij betrokken zijn voordat er ook maar ergens een vliegtuig opstijgt weet ook dat "duizenden vliegtuigen die dagelijks tanks vol met chemicaliën over de wereldbevolking uit vliegen", zonder dat het bekend raakt, niet waarschijnlijk is.
Of beter gezegd: net zo onwaarschijnlijk als de paashaas waar ik OOK al geen onderzoek naar ga plegen.
Dat is geen arrogantie maar realiteitszin.
Ik ben erg voor een goeie samenzwering (ik noem het disclosure project waar men WEL uit de school klapt over zaken die overigens relatief GEEN kwaad kunnen, maar TOCH 'disclosed' worden) maar dit is er geen.

Aan Hoff:
Ik heb dat verhaal weer gevonden van die vliegtuimonteur over dat sproeien.... chemtrails :
http://www.nulpuntenergie.net/diversen/chemtrails.htm
Op 14-03-2009 1:10:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Isis:


Aan Hoff:
Ik heb dat verhaal weer gevonden van die vliegtuimonteur over dat sproeien.... chemtrails :
http://www.nulpuntenergie.net/diversen/chemtrails.htm

dit keer eens zonder de foto's van vermeende sproeiinstallaties, die niets ander waren dan meteorologische instrumenten wat op de vleugels gemonteerd was...

wat nu chemtrails genoemd word is tussen 1950 en 1980 in oa de vs en engeland in zeer beperkte mate gedaan, en was grotendeels voor onderzoek, een aantal van die gevallen was wel met pokken en dergelijke ziekten maar wezen ook uit dat verspreiding via de lucht niet effectief was, voedsel en water bleken veel beter te werken in de gevallen waarbij je een onbekend goedje stiekum wil verspreiden...

om een idee te geven hoeveel spul er gesproeid moet worden voordat het effect heeft, kijk ook eens naar orkaanbestrijding, er zijn testen gedaan om te zien wat er nodig was om een orkaan genoeg te beinvloeden en het bleek dat men 3 dagen achter elkaar door met minimaal 10tallen en eerder honderden grote vrachtvliegtuigen af en aan moest vliegen voor een klein beetje effect...

de geschiedenis laat zien dat het verspreiden van ziekten door de lucht gewoon dom is, er zijn veel betere manieren. ook het beinvloeden van het klimaat met massale sproeiacties is gewoon niet handig, het tegenhouden van elektrische auto's heeft vele malen meer effect op de opwarming van de aarde om het over de rest van de industrie nog maar niet eens te hebben...

en daar zou nog bij komen dat er dagelijks duizenden vliegtuigen en vele malen dat aantal mensen bij betrokken moeten zijn, en het verhaal is op zn minst vergezocht te noemen.
ik weet dat er op zeer kleine schaal dit soort dingen gedaan zijn, en misschien nog wel gebeuren, maar de wereldwijde schaal waar men het altijd over heeft is absoluut 100% onzin.
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 14-03-2009 16:26:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Het probleem is dat door dit soort wel overtrokken doom scenarios mensen onzeker worden en dan krijgen we een self full filling prophecy. Laat het geld op de bank staan en koop de dingen die je nodig hebt.

Doe je dit niet draag je direct bij aan het verval van de economie. Ik ben zelfstandig en ik heb een contract tot het einde van het jaar en ik maak mij totaal niet ongerust. Wellicht zal ik het volgende project een lager uurtarief moeten vragen voor een tijdje, prima dan maar ik besteedt mijn geld nog steeds lekker aan vakantie en andere leuke dingen.

Indien iedereen geld van de bank haalt vallen de banken om met inmens hoge inflatie als gevolg. Dus de cash die je in die sok hebt zitten is ook niets waard.
Er zou een noodwet moeten komen die directeuren van bedrijven strafrechtelijk mogen vervolgen op het moment dat zij mensen ontslaan wanneer het bedrijf geen verlies draait.
Op 14-03-2009 17:12:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo:
NEO:

Zorg dat je geen schulden heb en probeer je spaargeld om te zetten naar goud of andere edel metalen, die hun waarde blijven houden.

Zo denk ik er ook over, en dat heb ik deels ook al zo gedaan.
Alleen die hypotheek... beetje lastig om dat in èèn keer af te lossen.
Maar ik ga er maar van uit dat dat voor veel meer mensen geldt en dat de banken (of de overheid, als alles genaast is) er niet toe over zullen gaan om miljoenen mensen op straat te zetten om vervolgens met een enorme hoeveelheid niet-renderende lege huizen te blijven zitten.
Op 15-03-2009 8:13:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
todo:

NEO:

Zorg dat je geen schulden heb en probeer je spaargeld om te zetten naar goud of andere edel metalen, die hun waarde blijven houden.

Zo denk ik er ook over, en dat heb ik deels ook al zo gedaan.
Alleen die hypotheek... beetje lastig om dat in èèn keer af te lossen.
Maar ik ga er maar van uit dat dat voor veel meer mensen geldt en dat de banken (of de overheid, als alles genaast is) er niet toe over zullen gaan om miljoenen mensen op straat te zetten om vervolgens met een enorme hoeveelheid niet-renderende lege huizen te blijven zitten.


Waar koop je dat goud en andere edelmetalen( welke zijn nog meer waarde vast.. platina bijv.?) En waar bewaar je dat? Bij de bank?
Op 15-03-2009 10:49:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo:
Isis:

todo:

NEO:

Zorg dat je geen schulden heb en probeer je spaargeld om te zetten naar goud of andere edel metalen, die hun waarde blijven houden.

Zo denk ik er ook over, en dat heb ik deels ook al zo gedaan.
Alleen die hypotheek... beetje lastig om dat in èèn keer af te lossen.
Maar ik ga er maar van uit dat dat voor veel meer mensen geldt en dat de banken (of de overheid, als alles genaast is) er niet toe over zullen gaan om miljoenen mensen op straat te zetten om vervolgens met een enorme hoeveelheid niet-renderende lege huizen te blijven zitten.


Waar koop je dat goud en andere edelmetalen( welke zijn nog meer waarde vast.. platina bijv.?) En waar bewaar je dat? Bij de bank?

Je kunt gouden en zilveren munten gewoon via internet aankopen.
Krugerrands zijn internationaal de standaard vwb. zuiverheid en gewicht. Ook goudbaren kun je gewoon kopen, bijvoorbeeld in de e-winkel van Willem Middelkoop. Met de onderlinge koerswisselingen tussen goud en zilver kun je ook nog wat verdienen.
Goud heeft als extra voordeeltje dat je er geen BTW over betaalt.
Platina weet ik (nog) niets van. En je kunt het bewaren waar je maar wilt, bij de bank, onder je matras... wat jij het veiligst vindt (lees: wie jij het meest vertrouwt )
Op 15-03-2009 23:28:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Waarom houden jullie eigenlijk vast aan waarde en macht? Je denkt toch niet dat er na een algehele instorting nog winkeltjes zijn waar je met gouden munten goederen kunt kopen? Die goederen zullen nieteens gemaakt worden. Als het geldsysteem valt, komt er echt geen nieuw geldsysteem voor in de plaats, dat werkt simpelweg niet. Dat zou een nieuwe verdeling van macht betekenen en niemand gaat dat toestaan. Tenminste, dat is te hopen. In plaats van dat jullie gaan staan juigen om je gouden munten.
Op 16-03-2009 0:53:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo:
eoi:

Waarom houden jullie eigenlijk vast aan waarde en macht? Je denkt toch niet dat er na een algehele instorting nog winkeltjes zijn waar je met gouden munten goederen kunt kopen? Die goederen zullen nieteens gemaakt worden. Als het geldsysteem valt, komt er echt geen nieuw geldsysteem voor in de plaats, dat werkt simpelweg niet. Dat zou een nieuwe verdeling van macht betekenen en niemand gaat dat toestaan. Tenminste, dat is te hopen. In plaats van dat jullie gaan staan juigen om je gouden munten.

Goed punt, Eoi. Maar die goederen zullen wel degelijk gemaakt blijven worden en diensten zullen geleverd blijven worden. Jij kunt een boog maken die ik wil hebben en ik kan een windmolen voor jou installeren. Ruilhandel, dus. Een muntsysteem is in wezen gewoon een exponent van het ruilsysteem, en er zullen altijd diensten en goederen geruild blijven worden. Ik denk dat er altijd iets als een muntsysteem zal zijn omdat het gewoon onpraktisch is om een huis te ruilen tegen zeven Opel Astra's ofzo. Schaf dan het hele begrip "bezit" af? Er gaan nog wel een paar generaties overheen voordat dat idee acceptabel zal zijn, vrees ik.
Goud heeft een intrinsieke waarde omdat er een beperkte hoeveelheid van is. Een brood kost vandaag de dag evenveel in goud als drieduizend jaar geleden. Dat maakt het het meest basale element voor een muntsysteem. De ellende met de hele krediet-crisis zoals we die nu hebben is juist ontstaan met het loslaten van de goudstandaard en het invoeren van een nagenoeg onbeperkte fractionele reserve.
Er zullen zeker dingen gaan veranderen. Het huidige geldsysteem is onbegrijpelijk, ongedekt, oneerlijk en onhoudbaar. Maar iedere maatschappij heeft een waarderings-stelsel nodig als basis voor het uitruilen van goederen en diensten.
Op 16-03-2009 7:14:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix: Wat er voor (grens)wetenschappelijks is aan het wel of niet kunnen pinnen ontgaat mij. Geld onderhoudt de economiedemocratie - 'money is a vote for goods (services)' - en na een (gedeeltelijke) crash van dit systeem zal het zelfherstellend vermogen blijken. Gewoon omdat de vrije, denkende mens efficient eigen keuzes wil kunnen blijven maken en daarom geen dwang en geen ruilhandel accepteert. Wat de huidige crash in feite leert is dat er geen economische en financiele wetenschap bestaat, de doctorandussen en professoren in deze gebieden verkopen op drijfzand gebouwd jargon en gewichtigheid maar weten niets.
Op 16-03-2009 8:46:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden