Ongetwijfeld kennen fans van de Uri Geller goochel- en mentalismeshow de Canadese doch Japans spleetogende Hayashi. Velen vermoeden dat hij de mysterieuze The Mask is die al weken de buis teistert met zijn anonimiteit. Vanavond zult u weten wie er achter het masker zit. Naar wat onze mol doorbelde zal The Mask namelijk één gemaskerde act doen, en één act als zichzelf. Op GW roeptoeteren we al sinds het begin van de show dat The Mask niemand minder dan Hayashi is. Zou het?

Hayashi en Vincent de Vampier
(Vincent de Vampier en The Mask Hayashi)

Zo'n vijf uur rijden voor een stukje video, je moet het maar willen. Onze cameraman was niet beschikbaar en om er alleen naartoe te gaan, nee. Niet te doen. Een van onze mollen die tijdens twee repetities van de show op de achtergrond aanwezig was fluisterde in m'n oor dat Vincent de Vampier een Hayashi-fan was. Bleek te kloppen, Vincent was snel bereid om mee te reizen naar Duitsland. Yay!

Zo geschiedde het. Samen met vriend Vinnie richting Mannheim. Aan 140 tot 150 km/uur, want dat mag daar. Onderweg nog angehalten geweest door de Polizei. *tik tik tik* Wollen Sie bitte aussteigen?
Routinecontrole, omdat we met een Nederlands nummerbord reden. Bleek ik mijn rijbewijs kwijt te zijn. Beetje een fout moment om daar achter te komen. We kregen meteen de luxebehandeling: fouilleren, alles uit de auto halen, verborgen compartimenten zoeken en banken openklappen. "Haben sie eine Pistole in der Tasche?"
"Euh nein, das sind nur Löffel, zum biegen."
Soms durf ik wel eens een vredespijp te roken. Onderaan in mijn laptoptas zat nog een zakje met wat 'kruiden'. Dat meenemen naar Duitsland is een gok en in combinatie met het niet kunnen tonen van een rijbewijs dé combinatie om Duitse politiebureaus te leren kennen. Gelukkig liep het niet zo'n vaart. Mijn laptop laat zich heel moeilijk uit de tas wrikken dus de heren Polizei stapten over op de onschuldige cameratas. Best kicken, die adrenaline-rushes die zo'n ervaring oplevert. Tijdens het auto-onderzoek vertelde ik Vincent zachtjes over de inhoud van de laptoptas. Zijn pupillen werden groter en hij trok wit weg. Normaal gezien heeft hij daar schmink voor nodig. Natuurlijk dien ik hierbij te vermelden dat deze act thuis niet mag worden nagedaan en alleen getrainde professionele mentalisten dit mogen doen. Don't do herbs drugs en dat soort zaken.

Polizei
(Halt!)

's Avonds interviewden we Hayashi. Hij trakteerde ons eerst nog op een spaghetti in een pastaspeciaalzaak. Daarna richting zijn appartement voor de shoot. De ene keer nam Vincent het woord, de andere keer ik. Helaas hadden we slechts een tape van 60 minuten mee. Als het aan Hayashi zelf lag maakten we die avond een complete film. Het werd snel duidelijk dat de man graag met camera en beelden omgaat. Waar u hem in de Nieuwe Uri Geller in de weer ziet met komkommers en zwaarden, leerden wij hem kennen als een héél erg veelzijdig goochelaar, artiest en persoonlijkheid. Hij rapt, goochelt, filmt, schrijft scripts en TV-formats, doet aan karate en doceert Engels aan de universiteit van Mannheim. Een druk baasje en een bijzonder sympathieke peer. Zijn appartement is bijna te klein voor alle internationale prijzen die hij heeft gewonnen. Zowel Vincent als ikzelf waren erg onder de indruk van 's mans kunnen. Om twee uur 's nachts lag Hayashi na een lange dag werken en entertainen zowat in slaap op de bank. Een vertederend afscheidsbeeld.

Hayashi

Is Hayashi The Mask zoals wij sinds dag 1 subtiel laten doorschijnen? Om het met zijn woorden te zeggen: Could be. We spelen graag nog even met het vermoeden maar wie een beetje tussen de regels kan lezen ziet voldoende. Voor het definitieve antwoord zult u vanavond toch echt naar de show moeten kijken. 't Is niet ons feestje om te verpesten dus wij spreken slechts onze *kuch* onschuldige gedachten uit. Hayashi zelf kan officieel alleen maar no commenten. Iets met contracten, dat respecteren we. Wij weten dat onze mollen sinds het begin de waarheid en niets dan de waarheid spreken. Voor ú is het een kwestie van geloven en wachten tot vanavond. De volgende video die we vermoedelijk maandag zullen publiceren zal verdere vragen uit de weg ruimen. Alvast excuses voor de ietwat donkere kwaliteit. Dat krijg je als je mij aan de stuurknuppel van een beeldenvanger zet...Update: de volgende video vindt u op deze pagina.
Isis: Tja.... wie is de MASK?
Aan de manier van bewegen van de MAsk zou je ook op kunnen maken dat het Hayashi is. Strak en stacato
Ook de lichaamslengte stemt overeen.
In ieder geval vind ik Hayashi ook een zeer sympathieke figuur. Als hij de Mask is en wint vind ik het helemaal oke.

Jammer dat ik vanavond niet thuis ben..ga naar een dansfeest.
Maarja kan het later terugzien
Enne...leuk verhaal hoor van die rit en de aanhouding door die Polizei !
Op 06-03-2009 14:36:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans: Zou me niets verbazen als het toch niet Hayashi is. Eerst zien dan geloven.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 06-03-2009 15:04:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: GW in topvorm!!!! Keep the spirit alive!!!

Voor mij is er maar 1 de echte 'Mask' en dat is Jim Carrey...

" Smokey, it's party time...P-A-R-T-Why..? Because I've got ta!!

Hug to all of you.
Op 06-03-2009 17:38:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Vincent is de mask.
Op 06-03-2009 22:38:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Blijkt GW toch gelijk te hebben. Zouden ze dan toch al die tijd mollen hebben gehad?
United as one. Divided by zero.
Op 06-03-2009 23:11:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
QueenBee: @Frank Bomans;
Bij deze... ;-)

Vraag me idd nu ook wel af of GW 'mollen' heeft gehad... Maar het was idd geen verrassing dat Hayashi The Mask is...
Als je vandaag je kop in het zand steekt, knars je morgen met je tanden...
Op 06-03-2009 23:40:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Van mij mocht Hayashi winnen, hoewel de 2e act van Vincent héél leuk was. Yelle die gewoon een bowlingbal opving op een steen op haar buik(spieren) dat stelt geen ruk voor en is al zeker geen mentalisme. Onterecht gewonnen.
United as one. Divided by zero.
Op 07-03-2009 0:01:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: De tweede truc van Vincint was inderdaad erg leuk.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 07-03-2009 10:07:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
celtic:

De tweede truc van Vincint was inderdaad erg leuk.


Vincinterklaas?
Carpe diem homo universalis
Op 07-03-2009 10:18:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zendeman: Samen met mijn zoontje van elf gekeken en zelfs hij vond het een grote teleurstellig!
Die Yelle heeft alleen maar gewonnen omdat het zo'n lief klein schattig meisje is. De trucs van haar zijn gewoon behendigheidsspelletjes leer je ook op karate of kung fu. Verdacht was ook toen bij die ijsblokjes truuk een van de bekende Nederlanders vroeg of ie in haar hand mocht kijken naar de gevormde ijsblokjes, ze het snel in het glas gooide. Er was zowieso niet te zien wat er in haar hand zat! En het smelten, gewoon een verwarmingselementje in de steen met batterij en een remote control.
Vincent voelen van bloed de een stroperig de ander waterig dan een met structuur erin enzovoorts voor de zekerheid nog ff proeven welke smaak…Máár de tweede truuk was erg leuk!!!!
Tja als er iemand van de 3 had moeten winnen dan de Mask alhoewel ik niets begreep van die laatste truuk, waarom moest de bekende Nederlander zich verplaatsen?
En dan die notaris, tja alleen bij de finale was ie dan te zien maar wat dan met die voorrondes…

Goed de hele show is weer voorbij en een aantal mensen hebben weer lekker hun zakken gevuld met het belazeren van de boel…
Op 07-03-2009 0:58:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans: Er klopte iets niet met de telefoonnummers. Als ik voor Vincent wilde stemmen gaf ik een stem aan Yelle en der vader. Zo kan ik ook winnen.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 07-03-2009 14:58:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
3.14po:

Van mij mocht Hayashi winnen, hoewel de 2e act van Vincent héél leuk was. Yelle die gewoon een bowlingbal opving op een steen op haar buik(spieren) dat stelt geen ruk voor en is al zeker geen mentalisme. Onterecht gewonnen.

yup, dat zijn gewoon dingen die hayashi ook, en waarschijnlijk zelfs beter uit kan voeren, als hij een echt goed getrainde vechtsporter is. het is redelijk knap dat een klein meisje zoiets kan, maar het is zeker geen mentalisme of wat dan ook...

ik gun het haar echt wel hoor, daar niet van, maar zo spectaculair vond ik het zeker niet. de stunt en mijn mening zwaar humoristische acts van vincent vond ik een stuk vermakelijker, al viel ook daar het aandeel "mentalisme" mij tegen...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 07-03-2009 15:41:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Frank Bomans:

Er klopte iets niet met de telefoonnummers. Als ik voor Vincent wilde stemmen gaf ik een stem aan Yelle en der vader. Zo kan ik ook winnen.

als je daar meer info over weet dan hoor ik het graag! bvd...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 07-03-2009 15:42:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
Frank Bomans:

Er klopte iets niet met de telefoonnummers. Als ik voor Vincent wilde stemmen gaf ik een stem aan Yelle en der vader. Zo kan ik ook winnen.


Hoe merkte je dat dan?? En hebben meer mensen zoiets gemerkt?
Ik zelf heb niet één keer gestemd..de hele reeks shows niet. Dus zou niet weten hoe je dat moet nagaan of merken.

Ik heb de laatste show niet gezien, maar ik had wel het gevoel dat Yelle zou winnen. Het is allemaal zó voorspelbaar. Mensen worden zo enorm gemanipuleerd en ze merken het niet eens.
Yelle is steeds naar voren geschoven op een bepaalde manier en daar trappen de mensen in. Ik vond er niet veel aan die Yelle. Geen bijzondere dingen. Maar dat vond ik eigenlijk van bijna alle deelnemers. Vincent was wel een beetje apart en onze Hayashi/Mask
had wel leuke acts.
Deze hele reeks shows moest het vooral hebben van de hele toneelvoorstelling van Vincent en Uri en ook van het (ahum) "mysterie" rond de Mask.En niet te vergeten de "naïeve, van niets wetende" presentatie van Tooske ( kreeg ik zo de balen van) en onze enige Pattty Braak die de 1E prijs verdient voor AANSTELLERITIS.
Vermakelijk was het dus wel.
Het mentalisme-gehalte van de shows was niet erg hoog vond ik. Met af en toe een uitzondering.
I did not blew me away

Op 07-03-2009 16:03:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Paul de leeuw is de mask
Op 07-03-2009 19:28:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden