Op 24 april 1964 kwam Lonnie Zamora in Socorro, New Mexico, oog in oog te staan met een bemande UFO. Zamora was op het tijdstip van de ontmoeting een 31-jarige politieman. Tijdens een routinepatrouille werd hij ingehaald door een auto die de maximum toegelaten snelheid overschreed. Net toen Zamora de achtervolging op de overtreder wou inzetten, hoorde hij een daverend lawaai en merkte hij in de verte een blauwachtige en oranje vlam op. Wat volgde was een ontmoeting met een bemande UFO, die een van de best gedocumenteerde UFO-gebeurtenissen met fysieke sporen van bewijsmateriaal zou worden.

Zamora dacht dat een nabijgelegen dynamietopslagplaats geëxplodeerd was en staakte de achtervolging van de overtreder. Zamora meldde het voorval van de explosie via de radio aan het politiehoofdkwartier en nam de afslag - een hobbelige weg - naar de opslagplaats. Terwijl Zamora de opslagplaats naderde kon hij op een paar honderd meter afstand een glanzend voorwerp waarnemen. Hij dacht aan een auto die op zijn dak lag waarvan de brandstoftank geëxplodeerd was. Maar toen Zamora dichterbij kwam moest hij vaststellen dat het voorwerp geen auto was, maar een ovaalachtig object zonder deuren, vensters of iets in die aard. De grootte van het object schatte hij op die van een middenklassewagen.

Onmiddellijk merkte hij de rode tekening op de zijkant van het object op. Was dit een merk- of herkenningsteken? Toen zag hij twee wezens naast het object staan die gekleed waren in witte overtrekken. Van waar hij stond leken het wel kinderen. Een van de wezens versprong alsof het verrast was om Zamora te zien. Opnieuw meldde hij zijn waarnemingen aan het hoofdkwartier en besloot om de situatie van dichtbij te evalueren.

Net toen hij in de richting van het object wou gaan hoorde hij het brullende geluid van een zware motor die opgestart werd en zag hij blauwachtige vlammen onder het object uitkomen. Omdat Zamora dacht dat het vreemde tuig ging ontploffen liet hij zich, in een reflex van bescherming, op de grond ploffen. Terwijl hij zich probeerde te beschermen kon hij zien hoe het ding van de grond opsteeg en zich in een rechte lijn naar het zuidoosten verplaatste, totdat het uit zicht verdween. Net nadat het toestel achter de horizon verdwenen was, arriveerde politiesergeant Sam Chavez, die de radioboodschappen van Zamora gevolgd had.

In minder dan geen tijd was de plaats overspoeld door politieofficieren en onderzoekers. Op de plaats waar de UFO gestaan had, vonden ze diepe landingssporen die erop wezen dat er iets heel zwaars gestaan had. Kortbij werden ook voetafdrukken gevonden van iemand die rond het tuig moet hebben gelopen. De FBI en luchtmachtpersoneel voegden zich bij de lokale autoriteiten en begonnen aan hun eigen onderzoek. Zij vonden rond de plaats van landing nog bijkomend fysiek bewijsmateriaal in de vorm van afgebroken takken en verbrande struiken. Het landingsgebied werd opgemeten en de landingssporen - vier indrukken die een perfect vierkant vormen - en voetafdrukken werden gefotografeerd.

Onderzoek

Naast het feit dat er voldoende geverifieerd bewijsmateriaal was, stond Zamora erom bekend een betrouwbare politieman en goede huisvader te zijn. Een eerlijke en oprechte man - wat ook blijkt uit het CIA-rapport - waar de inwoners van Sorocco van hielden. Zamora zorgde voor een reproductie van de rode tekens die hij zag op de zijkant van de UFO en verleende zijn volledige medewerking aan het onderzoek. Zijn verbijsterende verhaal over de landing van een UFO was voor Dr. J. Allen Hynek, op dat moment afgevaardigde van het Project Blue Book van de U.S. Air Force, geloofwaardig genoeg om het als een vaststaand feit te aanvaarden. Het Sorocco UFO Incident werd uiteindelijk voor Hynek en het Project Blue Book een van de meest beroemde UFO-ontmoetingen.

Als er iets negatiefs moet gezegd worden over het Sorocco UFO Incident, dan is dat het feit dat er bij dit incident slechts één ooggetuige was. Maar in dit geval is de enige getuige volledig betrouwbaar en staat hij er niet om bekend om verhalen te verzinnen of grappen uit te halen. Daarnaast is er genoeg fysiek bewijsmateriaal dat zijn verhaal over de landing van een bemande UFO ondersteunt: zeker twee vreemde schepsels werden naast het tuig opgemerkt, afdrukken bleven achter in de grond en sporen die wijzen op het verbranden van brandstof bij het opstijgen waren aanwezig.

Het Socorro UFO Incident kon rekenen op heel wat persbelangstelling van over de hele wereld. Het incident werd bijna door iedereen als waar gebeurd aanvaard. Toch zorgde de spot van andere politieagenten en inwoners van Sorocco aan het adres van Zamora - "De man die Marsmannetjes zag" - ervoor dat Zamora zich twee jaar na het incident terugtrok. Toch heeft dit UFO incident de tand des tijds en het scepticisme doorstaan. Het Sorocco UFO Incident is zelfs een van de meest intensief onderzochte UFO incidenten ooit.

Lanoe: "Van waar hij stond leken het wel kinderen."

Zo zie je maar weer.
Al is je beschaving dan ver ontwikkeld, de kids maken nog steeds joyrides in papa's ruimteschip

(bericht gewijzigd op 19-3-2009 8:47:56)
Carpe diem homo universalis
Op 19-03-2009 8:46:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Ik heb een beetje me twijfels hierover. Ondanks dat dit één van de best gedocumenteerde ufo-gebeurtenissen is is het de eerste keer dat ik hiervan hoor, maar dat wil natuurlijk niet veel zeggen.
Het gegeven dat de ufo met een vlam opsteeg en dat er verbrandde struiken gevonden werden vind ik wat vreemd. Het lijk me niet dat een ufo met aliens nog gebruik maken van een chemisch voorstuwingsmechanisme. Ik begrijp ook dat die vlam waarover gesproken wordt ook iets anders geweest kan zijn dan de verbranding van een brandstof, maar het komt bij mij wat vreemd over.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 19-03-2009 0:10:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
escatrax: Zeer interessant, ook de eerste keer van gehoord, ik heb nergens anders op internet informatie gevonden over die UFO incident. Het verhaal mag zo waar zijn als het is, maar we weten nog altijd niks over ufo's en aliens.
Op 19-03-2009 13:00:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix: Brandstofmotor?! Dat zijn primitieve buitenaardsen. Sinds het brandend braambos geen steek verder gekomen. Ze hebben ook een pijl op hun bolletje nodig om te weten wat boven is.
Op 19-03-2009 13:08:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: Ik heb hier eerder eens over gehoord omdat het ter sprake kwam in een film/docu over ufo's. Het schijnt inderdaad de meest betrouwbare ufo waarneming te zijn.

En ik denk dat zo is dat er er vele verschillende "groepen" buitenaardsen zijn met elk hun eigen niveau van technologie. Het kon in dit geval net zo goed zijn dat plasma of andere energie is gebruikt maar misschien kon je dat in die tijd misschien alleen maar identificeren met een brandstofmotor.

C<-|
(bericht gewijzigd op 19-3-2009 15:46:10)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 19-03-2009 15:44:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
rudiev:

Ik heb een beetje me twijfels hierover. Ondanks dat dit één van de best gedocumenteerde ufo-gebeurtenissen is is het de eerste keer dat ik hiervan hoor, maar dat wil natuurlijk niet veel zeggen.
Het gegeven dat de ufo met een vlam opsteeg en dat er verbrandde struiken gevonden werden vind ik wat vreemd. Het lijk me niet dat een ufo met aliens nog gebruik maken van een chemisch voorstuwingsmechanisme. Ik begrijp ook dat die vlam waarover gesproken wordt ook iets anders geweest kan zijn dan de verbranding van een brandstof, maar het komt bij mij wat vreemd over.

Hier wringt nu juist de schoen. Als we over UFO's praten staat dat niet gelijk met praten over buitenaardsen. Het was een ongeidentificeert vliegend object, het kan dus net zo goed een door mensen vervaardigd experimenteel toestel geweest zijn. In elk geval was het duidelijk ongeidentificeerd, vaandaar de classificatie UFO. Ik heb trouwens meen ik ergens een boek dat geheel aan deze zaak gewijdt is. Ik zal eens kijken of ik het kan vinden dan laat ik jullie het ISBN even weten.

Tetzmol.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 19-03-2009 15:58:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui:
escatrax:

Zeer interessant, ook de eerste keer van gehoord, ik heb nergens anders op internet informatie gevonden over die UFO incident. Het verhaal mag zo waar zijn als het is, maar we weten nog altijd niks over ufo's en aliens.

http://www.nmsr.org/socorro.htm
Onderschriften zeggen niets
Op 19-03-2009 16:25:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix: Van een paar honderd meter afstand zag de politieman een bol/ovaal zonder deuren of vensters ter grootte een (amerikaanse) middenklassewagen. Twee lieden (door de afstand leken ze klein) in witte overalls waren er bezig. Met een brullend geluid en blauwachtige vlammen onder de bol steeg die op en verdween in zuidoostelijke richting. Op de plaats waar de bol had gestaan waren diepe landingssporen in de vorm van een vierkant en voetafdrukken achtergebleven. Takken waren afgebroken en struiken verbrand.

Het is de beschrijving van het opstijgen van een heteluchtballon door iemand die zo'n ding voor het eerst van afstand waarneemt. De (tweekoppige) bemanning die bezig is, het geluid van de gasbrander, de vlammen aan de onderzijde, de afdruk van de mand of bak. Het zou aardig zijn om het brandspoor op de struiken in beeld te hebben, waarschijnlijk is die in 1 richting (halfliggende brander tot de ballon zich voldoende heeft opgericht), en te weten of de windrichting overeenkwam met de koers die de ballon nam.
(bericht gewijzigd op 19-3-2009 18:37:26)
Op 19-03-2009 18:36:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Tetzmol:

rudiev:

Ik heb een beetje me twijfels hierover. Ondanks dat dit één van de best gedocumenteerde ufo-gebeurtenissen is is het de eerste keer dat ik hiervan hoor, maar dat wil natuurlijk niet veel zeggen.
Het gegeven dat de ufo met een vlam opsteeg en dat er verbrandde struiken gevonden werden vind ik wat vreemd. Het lijk me niet dat een ufo met aliens nog gebruik maken van een chemisch voorstuwingsmechanisme. Ik begrijp ook dat die vlam waarover gesproken wordt ook iets anders geweest kan zijn dan de verbranding van een brandstof, maar het komt bij mij wat vreemd over.

Hier wringt nu juist de schoen. Als we over UFO's praten staat dat niet gelijk met praten over buitenaardsen. Het was een ongeidentificeert vliegend object, het kan dus net zo goed een door mensen vervaardigd experimenteel toestel geweest zijn. In elk geval was het duidelijk ongeidentificeerd, vaandaar de classificatie UFO. Ik heb trouwens meen ik ergens een boek dat geheel aan deze zaak gewijdt is. Ik zal eens kijken of ik het kan vinden dan laat ik jullie het ISBN even weten.

Tetzmol.

Tetzmol.Laten ze tegenwoordig experimentele toestellen vliegen door kinderen? Sukkels! (degenen die dat toelaten, niet jullie...)
(bericht gewijzigd op 19-3-2009 18:41:58)
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 19-03-2009 18:41:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Hoe zagen die mannetjes eruit? Het kan ook gewoon een experimenteel voertuig zijn als je hoort over die verbrande struiken en blauwachtige vlammen.
Ita est :)
Op 19-03-2009 19:14:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Marnix:

Van een paar honderd meter afstand zag de politieman een bol/ovaal zonder deuren of vensters ter grootte een (amerikaanse) middenklassewagen. Twee lieden (door de afstand leken ze klein) in witte overalls waren er bezig. Met een brullend geluid en blauwachtige vlammen onder de bol steeg die op en verdween in zuidoostelijke richting. Op de plaats waar de bol had gestaan waren diepe landingssporen in de vorm van een vierkant en voetafdrukken achtergebleven. Takken waren afgebroken en struiken verbrand.

Het is de beschrijving van het opstijgen van een heteluchtballon door iemand die zo'n ding voor het eerst van afstand waarneemt. De (tweekoppige) bemanning die bezig is, het geluid van de gasbrander, de vlammen aan de onderzijde, de afdruk van de mand of bak. Het zou aardig zijn om het brandspoor op de struiken in beeld te hebben, waarschijnlijk is die in 1 richting (halfliggende brander tot de ballon zich voldoende heeft opgericht), en te weten of de windrichting overeenkwam met de koers die de ballon nam.


Maar er is aangetoond dat er iets heel zwaars heeft gestaan, en dat is een luchtballon niet. Lijkt me overigens erg ongelooflijk dat hij dat dan niet als een luchtballon heeft aangezien.
(bericht gewijzigd op 20-3-2009 14:27:08)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 20-03-2009 14:25:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix:
Maan:

Marnix:

Van een paar honderd meter afstand zag de politieman een bol/ovaal zonder deuren of vensters ter grootte een (amerikaanse) middenklassewagen. Twee lieden (door de afstand leken ze klein) in witte overalls waren er bezig. Met een brullend geluid en blauwachtige vlammen onder de bol steeg die op en verdween in zuidoostelijke richting. Op de plaats waar de bol had gestaan waren diepe landingssporen in de vorm van een vierkant en voetafdrukken achtergebleven. Takken waren afgebroken en struiken verbrand.

Het is de beschrijving van het opstijgen van een heteluchtballon door iemand die zo'n ding voor het eerst van afstand waarneemt. De (tweekoppige) bemanning die bezig is, het geluid van de gasbrander, de vlammen aan de onderzijde, de afdruk van de mand of bak. Het zou aardig zijn om het brandspoor op de struiken in beeld te hebben, waarschijnlijk is die in 1 richting (halfliggende brander tot de ballon zich voldoende heeft opgericht), en te weten of de windrichting overeenkwam met de koers die de ballon nam.


Maar er is aangetoond dat er iets heel zwaars heeft gestaan, en dat is een luchtballon niet. Lijkt me overigens erg ongelooflijk dat hij dat dan niet als een luchtballon heeft aangezien.


'Iets heel zwaars' geeft geen concrete informatie. De mand/bak van een heteluchtballon is in ieder geval voldoende zwaar om bij neerkomen een diep, maar kort, sleepspoor maken. Dat de politieman het niet als heteluchtballon heeft herkend is niet zo vreemd. De laatste jaren zijn die dingen 'in', maar dat waren ze 45 jaar geleden nog lang niet. Wel was er in die tijd een ufo-hype. En die twee gegevens, onbekend zijn met heteluchtballonnen en de ufo-hype, leiden opgeteld tot een plausibele verklaring.
Op 20-03-2009 14:45:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pulmonaria: Leuk deze blogs over ufo-encounters.
Ken ze meestal al (heb al teveel gelezen in boeken) maar blijft leuk.

Toppie Artikel =)
Op 23-03-2009 11:21:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: @update:
Ik kan het niet beter zeggen dan iemand die daar al heeft gereageerd:

-1965 technology for rear screen projection in DESERT DAYLIGHT?
-2nd & 3rd hand heresay evidence?
-Cop assumed to be dumb apparently and conveniently not alive to defend himself.
-Half-baked claim it was a hoax made by professor whom may in fact be in the 'UFO's are not real camp' so naturally it was a hoax and naturally it was one of his students or so he heard maybe kinda...

Nice pictures, good writing, poor excuse for investigating. You have a theory as weak as the story of Zamora is fantastical. You might have been able to cast a bit of doubt if you found actual dirt but to claim it a hoax outright on 45yr old heresay is quite indefensible.

This kind of post serves the opposition and is why ufology is so bogged down. Your post is drivel.


Beetje te haastig om te concluderen dat het om een hoax gaat hier denk ik.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 28-09-2009 4:43:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Er zijn de laatste tijd wel meer beroemde UFO meldingen, waarvan na jaren en jaren wordt gezegd dat het een hoax is.

Wat is er trouwens voor fun aan om een fool te foolen, als die fool niet weet dat hij gefooled wordt
Op 30-09-2009 21:16:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Ook ver voor de tijd van sci-fi waren er al genoeg UFO waarnemingen. Hier een paar hele mooie tussen oudheid en begin 20e eeuw. http://www.dossierx.nl/content/view/59/57/
Nee, dank u.
Op 11-11-2009 18:06:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden