Wie de kranten leest heeft geen Mayakalender nodig om het naderende onheil te voorspellen. Economische systemen zijn op sterven na dood. De War on Terror hebben we, net als de War on Drugs, verloren. Wie Taliban en drugsgebruik toch weet te overleven loopt een gerede kans zichzelf dood te schijten. En als klap op de vuurpijl zagen we onlangs de klimaatwetenschapper James Lovelock in het nieuws met de opwekkende boodschap dat tegen het einde van deze eeuw het meeste leven op deze planeet zal zijn uitgestorven. Allemaal sombere berichten in sombere tijden en wie denkt dat priesters troost bieden komt bedrogen uit.


onheilsprofeten 
(Onheilsprofeten, Lovelock, Laurie en Wilkerson, goedlachse heren met onheilspellende boodschappen)

Man van de kerk David Wilkerson wist zich in de kijker te spelen door grote rampen en ellende te voorspellen in de nabije toekomst. Steden zullen mondiaal ondergedompeld worden in orgieën van geweld en vlammenzeeën. Wat wij economische crisis noemen is in de ogen van Wilkerson niets anders dan Gods wraak en tevens het begin van het einde.

Een andere dienaar van de Heer, de Amerikaan Greg Laurie, praat er niet alleen over, maar schrijft ook. Zijn boekwerk met de niet mis te verstane titel 'Are We Living in the Last Days? How to be Prepared for the Lord's Return' raadt de lezers aan om uit te zien naar de 'tekenen'. Toch is er een lichtpuntje. Laurie heeft nergens in de Bijbelse Profetieën iets over Amerika kunnen terug vinden, zou de 'one nation under God' de dans ontspringen?

Het idee van de 'dag des oordeels' is ironisch genoeg zo een beetje het enige waar gerelicapten christenen en moslims het over eens zijn. Ali Ibn Zubair Ali heeft de moeite genomen om keurig een aantal zaken op een rijtje te zetten waaraan men kan zien wanneer het islamitische einde daar is - op een paar na kon ik ze bijna allemaal afstrepen.

Gepiekt en op=op

Als de wereld een auto zou zijn, dan staat het lampje van de brandstofmeter rood te knipperen. Groene stroom en spaarlampen ten spijt zit er nog maar een bodempje olie, kolen en gas in de grond en we weten allemaal wat ons staat te wachten als het echt op is.

Honger en meer minder

We zagen recentelijk al rellen om te hoge voedselprijzen in Mexico, India en Indonesië. In de New Scientist van begin 2008 rapporteerde de geleerde Debora MacKenzie al een mondiale groeiende onrust over de stijging van voedselprijzen. Later in april verklaart ze in hetzelfde toonaangevende blad waarom het verdwijnen van onze beschaving onvermijdelijk is.

Depricultuur

Zelfs kunstenaars hebben hun ruggen gekeerd naar vrolijke prentjes en lieflijke taferelen. Op een 100 meter lang kunstwerk toont de fotograaf Hoegsberg ons 178 verschillende mensen. Onder het mom 'mensch, gedenkt te sterven' heet het werk "We are all gonna die".

Terwijl we nu op het punt staan om de kaap van zeven miljard mensen te overschrijden, zal de wereldbevolking tegen 2100 tot slechts één miljard mensen teruggevallen zijn.
James Lovelock

Ieder nadeel een voordeel

Meer en meer zien we scheuren in systemen verschijnen. Of we het nu over klimaat, energie, geld of gewoon mensen hebben, de vooruitzichten zijn niet bepaald vrolijk te noemen. Het voordeel daarvan is dat we genoeg om op te kauwen hebben, zodat speculeren over de betekenissen van bizarre Maya-voorspellingen zinloos wordt.

Nou ja, misschien kan het onderstaand liedje u een beetje opfleuren.

Tru: Het lijkt wel 2000. Ik had de volgende crisis pas bij 2048 verwacht.
Op 22-03-2009 10:05:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Liedje na 30 seconden afgezet.

Tja, de psychoten schieten nu door he. Laat ze maar mooi alleen sterven dan, ik lach er om.
Op 22-03-2009 10:09:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis: Ook goeiemorgen op deze zonnige zondagochtend...........
Want dat ís het !!!
Geniet van de dag allemaal!
Op 22-03-2009 10:20:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Zolang er mensen zijn, zijn er ook mensen die zeker menen te weten dat de wereld binnen afzienbare tijd ten einde komt.
Helaas hebben dat soort figuren nu dankzij internet een wat grotere roeptoeter.

Als we nou eens beginnen om alles wat ook maar even naar religie ruikt de aandacht te geven die het waard is (niets dus), scheelt dat in ieder geval al 3/4 van alle ellende.

De volgende te negeren groep zijn de "survivors", Mcgyver-achtigen die niet kunnen wachten totdat de wereld vergaat zodat ze fijn terug naar de natuur kunnen .

De paranoïden: die in ieder wolk een chemtrail zien en zeker menen te weten dat "ze" erop uit zijn om de mensheid tot willoze slaven te maken.
Waarom blijft onduidelijk.

De conspiratythinkers (lijken erg op de paranoïden): figuren die in alles een complot zien en met de meest warrige "bewijsvoeringen" aan komen zetten, waarbij 99.99% van de "bewijzen" nog hearsay is ook.
Ik denk even aan het maya2012 geleuter, mysterieuze planeten in onmogelijke banen en dode onheilsprofeten die, bij de juiste reversed engineering, altijd de waarheid en niets dan de waarheid spraken....

Ik zal er hier geen populariteitsprijzen mee winnen..... het zij zo..
En er zullen ook best een paar zaken zijn die WEL (een kern) van waarheid bevatten.... maar het meeste is wat het is: crap, leuk voor een uurtje op de zondagochtend.
(bericht gewijzigd op 22-3-2009 10:33:11)
Op 22-03-2009 10:32:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix: Er is altijd een deel van de mensheid geweest dat zich met genoegen wentelt in het idee dat alles op korte termijn zal eindigen. Dit was in oude tijden zo en er zijn daarna steeds weer nieuwe onheilsprofeten opgestaan en gestorven zonder dat hun voorspellingen waren uitgekomen. Het zijn de jongetjes en meisjes die als kind het 'genoegen' ontdekken van het uit een onopvallende plek naar voren springen en hard 'boe' roepen om daarmee de argeloze voorbijganger de stuipen op het lijf te jagen. Meestal gaat dat over bij het ouder worden maar sommigen doen een volgende ontdekking, er is macht mee uit te oefenen en het is commercieel te gebruiken.

En zo wordt een simpele overgang volgens een kalender (een baktun of een millennium) het vergaan van de wereld, leidt het loslaten van geloof tot vernietigende straf, worden plaatselijke problemen naar wereldschaal geextrapoleerd, wordt het zelfherstellend vermogen van de natuur ontkend en wordt de volgende catastrofe verzonnen als de voorspelde het af heeft laten weten.

Mijn voorspelling, al deze onheilsprofeten zullen sterven zonder dat hun scenario's zijn uitgekomen.
Op 22-03-2009 10:34:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: Wij creëren onze realiteit zelf. En wie weet, als we het maar genoeg herhalen, wordt op die manier 2012 wel bewaarheid. Maar dan zal het wel zijn, omdat wij dat zelf in de hand hebben gewerkt.
Wij, de opgefokte, overbeschaafde en compleet van onszelf vervreemde mensen van begin de 21e eeuw, moeten misschien dringend leren om alles wat eenvoudiger te houden, en om eens terug naar de essentie te gaan m.b.t. onze levens, wat we nodig hebben, en waar we genoegen en geluk uit putten. Zonder new age-achtige poespas, opnieuw naar onze kern terugkeren en dicht bij onszelf blijven. Ons, bv. om te beginnen van onze aangeleerde conditioneringen, welke zo graag in ons op problemen terend ego culmineren, bevrijden. In plaats van ons constant als gekken in van alles en nog wat te verliezen. Zou al heel wat schelen, zeker?
In die zin raad ik iedereen de film "REVOLVER" van Guy Ritchie aan, welke ons ego als thema heeft. Zeker ook de aftiteling op het eind bekijken, met interessante fragmenten...
Op 22-03-2009 10:50:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: hoff, Marnix: Dikke duim omhoog. Al ben ik het niet eens met de stelling dat al die materie alleen voor een leuke zondagochtend is.
Antoine:
Is er behalve de waterkristallen van Emoto, nog meer keihard bewijs dat wij met onze gedachten en intenties de wereld om ons heen creeeren en beinvloeden? En is de test met uitkomsten van Emoto ooit gereproduceerd? Er is een filmpje met potjes rijst op internet, 1 met een positief woord er op en 1 met een negatief woord. Anderhalf jaar in een wekpotje laten sudderen. De rijst met het positieve woord zag er stukken beter uit. Klein probleem: geen enkele bewijs dat de maker van dat filmpje dat ook echt zo gedaan heeft.
Ik denk dat ik thuis maar eens een GW-plankje of hoekje ga maken met wat potjes rijst en ander bederfelijk voer. Kan ik het zelf zien - of niet.
ech?
Op 22-03-2009 11:23:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: En hoe zit het met het krimpen van de noordpool-ijskap? (Binnen vijf jaar verdwenen?)
En het gelijktijdig ontdooien van de permafrost waar mega-hoeveelheden kooldioxide en methaangas opgeslagen liggen (metaangas 20x sterker broeikasgas dan kooldioxide)?
En het mogelijk stoppen van de Golfstroom dat daar op volgt?

Brrrrrrr....
Toch maar proberen te genieten van die laatste jaren.......
(bericht gewijzigd op 22-3-2009 11:48:47)
God... Dat ben je zelluf!
Op 22-03-2009 11:48:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
Mosselman:

hoff, Marnix: Dikke duim omhoog. Al ben ik het niet eens met de stelling dat al die materie alleen voor een leuke zondagochtend is.
Antoine:
Is er behalve de waterkristallen van Emoto, nog meer keihard bewijs dat wij met onze gedachten en intenties de wereld om ons heen creeeren en beinvloeden? En is de test met uitkomsten van Emoto ooit gereproduceerd? Er is een filmpje met potjes rijst op internet, 1 met een positief woord er op en 1 met een negatief woord. Anderhalf jaar in een wekpotje laten sudderen. De rijst met het positieve woord zag er stukken beter uit. Klein probleem: geen enkele bewijs dat de maker van dat filmpje dat ook echt zo gedaan heeft.
Ik denk dat ik thuis maar eens een GW-plankje of hoekje ga maken met wat potjes rijst en ander bederfelijk voer. Kan ik het zelf zien - of niet.


@ Mosselman
Oh leuk dat je dat experiment wilt gaan doen met de rijstpotjes... Wilde ik ook al eens doen met mijn zoon (al twee jaar geleden) maar het is er nooit van gekomen...
Het probleem met "bewijzen" is dat die dan weer bewezen moeten worden..............
Als jij dat experiment doet en het werkt...hoe kan jij dan bewijzen dat het waar is... ..........snappie?
Ik geloof je dan wel hoor!
Ik geloof toch al dat intenties en gedachten enz. onze werkelijkheid creëren. Heb niet zo'n moeite met die "materie",haha.
Ik hoor graag de uitkomst van je rijst-experiment.
Op 22-03-2009 0:15:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis: Aan Mosselman:
Hier een heleboel experimenten met rijst en water door Nederlanders

http://www.newtide.tv/forum.htm

Leuk! Ik ga het ook een keer doen!
Op 22-03-2009 0:27:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix:
Cultuurmeneer:

En hoe zit het met het krimpen van de noordpool-ijskap? (Binnen vijf jaar verdwenen?)
En het gelijktijdig ontdooien van de permafrost waar mega-hoeveelheden kooldioxide en methaangas opgeslagen liggen (metaangas 20x sterker broeikasgas dan kooldioxide)?
En het mogelijk stoppen van de Golfstroom dat daar op volgt?

Brrrrrrr....
Toch maar proberen te genieten van die laatste jaren.......


Het noordpoolijs zal binnen 5 jaar niet zijn verdwenen, wel is er dan waarschijnlijk een vaarroute mogelijk en worden voorraden grondstoffen winbaar. Het smelten van dit ijs zorgt volgens deskundigen voor een te overziene zeespiegelstijging. Het ontdooien van het permafrost gaat niet in een klap maar gestaag, evenals het vrijkomen van opgesloten gassen. Die worden in de atmosfeer op natuurlijke wijze onschadelijk gemaakt en vallen in het niet bij wat de scheten van de wereldveestapel in de atmosfeer brengen. De golfstroom stopt als er geen temperatuurverschillen meer zijn en dat gebeurt niet. Er is geen opwarming aan de polen zonder opwarming aan de evenaar.

Allemaal onnodige paniekzaaierij waarmee leuke subsidies voor onderzoek kunnen worden afgedwongen. Business as usual.

En genieten moet je altijd! Vooral niet proberen, maar doen.
Op 22-03-2009 13:15:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: @Mosselman
De tests van Emoto zijn nooit gerepliceerd en hij ontwricht zijn eigen onderzoek door in eens andere interpretatie te geven voor mensen die zijn experimenten over doen.

Zoals we allen weten is een water crystal een heel uniek iets. En dus zijn de resultaten niet te reproduceren *alleen dit is al ludiek*.

Erger nog er zijn onderzoeks resultaten geweest uit Harvard die hele mooie crystallen hadden met woorden als: "War, Genocide, Hunger, Aids, Suffering".
Mr Emoto zijn reactie op deze onderzoeks resultaten was: "You may have written War but your intentions were those of freedom and love".

Het probleem is dat zijn onderzoek alles behalve wetenschappelijk was, er waren geen control tests. Zijn resultaten zijn niet reproduceerbaar door anderen dus zover als de wetenschap gaat is het pseudoscience.

Randi heeft een leuk artikel over Emoto geschreven:
http://www.randi.org/jr/052303.html
Op 22-03-2009 13:48:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Mosselman:

Is er behalve de waterkristallen van Emoto, nog meer keihard bewijs dat wij met onze gedachten en intenties de wereld om ons heen creeeren en beinvloeden?


Dat is vrij logisch te benaderen hoor. Stel dat niemand gedachten en emoties zou hebben; Dan zou er ook niets gebeuren. Iemand doet pas wat na een gedachte. Emoties zijn onbegrepen gevoelens (althans zo zegt men dat) die gedachten ook weer beinvloeden.

(bericht gewijzigd op 22-3-2009 13:58:21)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 22-03-2009 13:57:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
phx:

@Mosselman
De tests van Emoto zijn nooit gerepliceerd en hij ontwricht zijn eigen onderzoek door in eens andere interpretatie te geven voor mensen die zijn experimenten over doen.

Zoals we allen weten is een water crystal een heel uniek iets. En dus zijn de resultaten niet te reproduceren *alleen dit is al ludiek*.

Erger nog er zijn onderzoeks resultaten geweest uit Harvard die hele mooie crystallen hadden met woorden als: "War, Genocide, Hunger, Aids, Suffering".
Mr Emoto zijn reactie op deze onderzoeks resultaten was: "You may have written War but your intentions were those of freedom and love".

Het probleem is dat zijn onderzoek alles behalve wetenschappelijk was, er waren geen control tests. Zijn resultaten zijn niet reproduceerbaar door anderen dus zover als de wetenschap gaat is het pseudoscience.

Randi heeft een leuk artikel over Emoto geschreven:
http://www.randi.org/jr/052303.html


Het gaat mij bij Dr. Emoto meer om het idee dat water beinvloedbaar is door negatieve (chaotische) of positieve (gestructureerde) energie. Ik ben van overtuiging dat alles elkaar op de een of andere manier of manieren beinvloed dus kan ik me daar wel iets bij voorstellen.

Het gaat er mij er verder niet om of dat hij bepaalde fouten maakt in zijn theorie en dergelijke, want mensen zijn mensen en mensen zijn niet alwetend en maken dus geregeld fouten. Als je iets wilt bereiken is het wel vaker met vallen en opstaan.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 22-03-2009 14:08:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ikke:
Tru:

Het lijkt wel 2000. Ik had de volgende crisis pas bij 2048 verwacht.


Effe een vraagje... waarom 2048?
Op 22-03-2009 15:42:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Isis: Leuke tip! Dankjewel.
Maan: Alles goed en wel maar als ik nou iets heb afgeleerd in deze kwesties is het gaan 'op gevoel en dat dat dan wel zo is' of zo. Dat is nou precies de eeuwige truuk die gebruikt wordt als er geen enkel wetenschappelijk goed onderbouwd bewijs bestaat. Zo kan iedereen van alles beweren. Als je een leuk of goed opgebouwd verhaaltje schrijft dan 'voelt' dat al snel lekker. En het kan allemaal pure kul zijn.
Als de experimenten niet reproduceerbaar zijn dan is er gewoon GEEN BEWIJS voor een stelling. Kan men blijven leuteren over gevoel en emotie en instinct maar het blijft een leuk zwamverhaaltje. Blijf vooral ook die grijze massa gebruiken, je hebt hem niet voor niets.
PHX: Thanks, had al zo'n vermoeden. Vreemd genoeg worden deze feiten door alle Emoto-dwepers dan weer niet genoemd. Wat een heerlijk subjectief wereldje is dat toch.

Dat wordt dus rijst koken van de week. Zet ze onder excact dezelfde conditie op dezelfde plek. En zeker niet open maken en de woorden erin roepen zoals sommigen op die site gedaan hebben: met het juiste voedsel achter de kiezen en de juiste bacillen die je tijdens het roepen in een potje blaast krijg je simpelweg een ander rottingsproces. We zullen zien.

p.s. Heel veel heeft dit niet meer met 2012 te maken dus een beetje off-topic. Behalve dan als je gaat roeptoeteren 'we creeeren onze werkelijkheid zelf met onze gedachten, intenties en gevoelens' dus zo ook 2012. Zo'n stelling is naar mijn idee je reinste onzin. Je beinvloed iets door een actie in daden. Daar houd ik het voorlopig bij tot anders bewezen wordt.
(bericht gewijzigd op 22-3-2009 20:35:12)
ech?
Op 22-03-2009 16:11:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: @Mosselman

Als je zelf het experiment gaat doen moet je het eigenlijk wel "double blind" uitvoeren. Wij zijn als mensen nogal snel door onze eigen wensen beinvloed en zien we dingen die er eigenlijk niet zijn.

Ook moet je het experiment steriel uitvoeren --kruis vervuiling kan ernstig beinvloedend zijn, zoals er perongeluk op de rijst ademen.
Dus de potjes die je gebruikt moeten uit dezelfde batch komen en op dezelfde manier gesteriliseerd worden. Een goede control test ernaast is uiteraard ook van belang.

Op zijn minst moet je 9 potjes hebben (3 control), (3 met een negatief woord) en (3 met een positief woord). Nu is het interessant als jij zelf niet weet welk woord er in welk potje zit.
Op 22-03-2009 19:57:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Je zus P, je maakt het me niet makkelijk. Ik eet nooit uit potjes(alleen magentron-voer wat ik dan weer in een koekepan gooi met wat verse aditieven...). En om nou 9 dagen achter elkaar hak erwtjes en zo te eten....eeeehhhhh....
Maar goed, daar heb ik nog even contact met je over. Ga gelijk de rest van de kroew maar aanspreken op ideeen. Want als ik het doe wil ik het zo goed en neutraal mogelijk doen. En what about de schimmels en andere onzichtbaren op de plek waar ik die potten neer ga zetten? Oh mijn god, wordt een simpel experiment met rijst en plakletters een gecompliceerde kwestie...
ech?
Op 22-03-2009 20:19:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
phx:

@Mosselman

Als je zelf het experiment gaat doen moet je het eigenlijk wel "double blind" uitvoeren. Wij zijn als mensen nogal snel door onze eigen wensen beinvloed en zien we dingen die er eigenlijk niet zijn.

Ook moet je het experiment steriel uitvoeren --kruis vervuiling kan ernstig beinvloedend zijn, zoals er perongeluk op de rijst ademen.
Dus de potjes die je gebruikt moeten uit dezelfde batch komen en op dezelfde manier gesteriliseerd worden. Een goede control test ernaast is uiteraard ook van belang.

Op zijn minst moet je 9 potjes hebben (3 control), (3 met een negatief woord) en (3 met een positief woord). Nu is het interessant als jij zelf niet weet welk woord er in welk potje zit.

Als je zelf niet weet welk woord er op een potje staat ( dat zet je er toch zelf op?) .. hoe kan je dan zélf het experiment uitvoeren?
Als je het door een ander laat doen weet je alsnog niet of het "waar" is. Bovendien gaat het toch juist in het experiment dat je zelf intenties , woorden,gedachten overbrengt op de potjes?
Op 22-03-2009 20:24:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Potjandorie.

(bericht gewijzigd op 22-3-2009 20:41:25)
ech?
Op 22-03-2009 20:31:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: @Isis

Iemand anders schift de woorden en plakt ze op de potjes (of straal positieve en negatieve energie in) en jij als onderzoeker weet niet welke potje welk woord/energie bevat. Dat staat wel op het potje maar is afgeplakt.

Dit is een "double blind" test en is dus eerlijk aangezien niemand weet welke potje wat is tot het einde van het experiment.

Na afloop beoordeel je eerste alle monsters en daarna ga je kijken welke woord erbij zit. Op deze manier kun je de zaken niet verkeerd interpreteren om de resultaten te beinvloeden. Het nadeel is dat wij als mensen zelf subjectief zijn en onze verbeelding ziet dan dingen die er eigenlijk niet zijn.
Op 22-03-2009 20:58:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
phx:

@Isis

Iemand anders schift de woorden en plakt ze op de potjes (of straal positieve en negatieve energie in) en jij als onderzoeker weet niet welke potje welk woord/energie bevat. Dat staat wel op het potje maar is afgeplakt.

Dit is een "double blind" test en is dus eerlijk aangezien niemand weet welke potje wat is tot het einde van het experiment.

Na afloop beoordeel je eerste alle monsters en daarna ga je kijken welke woord erbij zit. Op deze manier kun je de zaken niet verkeerd interpreteren om de resultaten te beinvloeden. Het nadeel is dat wij als mensen zelf subjectief zijn en onze verbeelding ziet dan dingen die er eigenlijk niet zijn.

We kunnen toch nog wel vertrouwen op onze eigen ogen???
Als potjes rijst zwart worden of bruin of wit blijven??Dat is geen verbeelding!
Zie nog maar op: http://www.newtide.tv/forum.htm
Op 22-03-2009 21:29:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: @Isis
Wanneer het heel evident is, kun je uiteraard op je ogen vertrouwen.
Wanneer het heel subtiel is, is het lastiger.

In dit geval is het heel evident!

Echter zie ik hier al een probleem verschillende potten die tot overmaat van ramp groente hebben bevat (de mooie potjes van hak) dus er kunnen microben achter zijn gebleven. Dan wel de deksels niet meer volledige sluiten.
Sommige hebben oranje en de andere gele dekseltjes. Dit zou nog wel eens een invloed kunnen hebben.

Wel een leuk experiment.
Op 22-03-2009 21:47:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
phx:

@Isis
Wanneer het heel evident is, kun je uiteraard op je ogen vertrouwen.
Wanneer het heel subtiel is, is het lastiger.

In dit geval is het heel evident!

Echter zie ik hier al een probleem verschillende potten die tot overmaat van ramp groente hebben bevat (de mooie potjes van hak) dus er kunnen microben achter zijn gebleven. Dan wel de deksels niet meer volledige sluiten.
Sommige hebben oranje en de andere gele dekseltjes. Dit zou nog wel eens een invloed kunnen hebben.

Wel een leuk experiment.

Jaja,........ dan zouden alle potjes gelijke reacties moeten hebben.En dat is niet zo.
Doe de test eens zélf? Dus JIJ gaat 3 potjes maken( steriliseren enz), zet er woorden op en praat lief, boos en negeert een potje.
Laat even weten wat jouw ogen zien over een paar weken.
Ik ga het ook doen
Op 22-03-2009 21:59:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: @Mosselman: Waar heb ik iets gezegd over gevoel?

Ik wil alleen maar zeggen dat dit wel past in mijn visie. Maar serieus, er is niets mis met het vertrouwen op je gevoel. Eigenlijk zou je je verstand en gevoel in samenwerking moeten gebruiken. Je kan als mens zijnde toch immers niet alles rationeel verklaren toch?

Hierdoor kwam ik zelf vaker op antwoorden die ik enkel rationeel niet zou vinden. Einstein gebruikte trouwens ook vaak zijn fantasie om uiteindelijk tot zijn ontdekkingen te komen. Hij toonde vroeger ook al aan dat alles energie is, en dat heeft hier naar mijn mening wel veel mee te maken.
(bericht gewijzigd op 23-3-2009 3:41:28)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 23-03-2009 3:39:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NEO: Al dat paniek zaaien, een bange mens is beter onder controle te houden.
En mensen die niet geloven of bang zijn worden als ketters of metaal ziek beschouwd.

Het wordt tijd dat de mensheid eens een flinke tik op de vingers krijgt en eens werkelijk gaat kijken wat er aan de hand is.
Op 23-03-2009 8:13:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Precies NEO: we moeten allemaal GESTRAFT worden! Alleen dan zullen we het leren en in jou wereldbeeld gaan passen. Schuld en boete zeg ik. Foei! Stoute mensheid!
ech?
Op 23-03-2009 10:52:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NEO:
Mosselman:

Precies NEO: we moeten allemaal GESTRAFT worden! Alleen dan zullen we het leren en in jou wereldbeeld gaan passen. Schuld en boete zeg ik. Foei! Stoute mensheid!

Zo bedoelde ik die opmerking niet.

Laat ik het maar iets nuanceren, het wordt tijd dat de mensheid gaat ontwaken en de wereld gaat zien voor wat hij/zij werkelijk is.
En niet wat ons door de onderdrukkers op deze planeet wordt voorgeschoteld.
Op 23-03-2009 11:12:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mike Honcho: @Mosselman

Gezien jou beperkte geloof in het beïnvloeden van zaken dmv gedachten en/of intenties. Lijkt het me een kwalijke zaak dat jij de potjes labelt en/of instraalt. Er moeten namelijk wel gemeende gevoelens bij plaatsvinden en geen gevoelens van ongeloof. Bij emoto's water gebruikte men ook ervaren mediums. Jij bent meer het tegenovergestelde hiervan. Neem dat ook mee in je onderzoek
Op 23-03-2009 0:03:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: @Mike Honcho

Kijk dit is precies het geen waar ik het over had. Een onderzoek dat kant nog wal wetenschappelijk is aangetoond.
Nu komen er "mediums" aan te pas. Die alles behalve wetenschappelijke benadering hebben en hun eigen "gave" niet eens kunnen aantonen, beyond reasonable doubt.

Mediums, now what's next Pixies and Magi?
(bericht gewijzigd op 23-3-2009 14:12:20)
Op 23-03-2009 14:12:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: @ mosselman

Beweren dat we onze eigen realiteit creëren, betekent niet automatisch dat we dat op een magische of onlogische manier zouden doen. Gewoon onze eigen realiteit scheppen, als gevolg van onze beslissingen en al ons handelen, betekent ook een eigen realiteit scheppen.
Als we dus maar genoeg over zoiets als 2012 leuteren, kan het als rechtstreeks gevolg van ons collectief handelen misschien wel eens realiteit worden.
Niet als wonder. Niet omdat het voorspeld werd. Wel omdat wij het collectief op de één of andere manier zelf vorm geven.
Ik heb voor zover ik weet nooit over die waterkristallen van Emoto begonnen. Maar goed, wie weet zijn we wel in staat om onze realiteit op diepere niveaus te beïnvloeden dan dat we nu weten. Psychosomatiek leunt hier bv. dicht bij aan. Ikzelf heb geen bezwaar dat hier meer onderzoek naar plaatsvindt. Maar dan wel echt open onderzoek, losgekoppeld van het in mijn ogen vrij dogmatisch denken van de huidige wetenschap, die heel wat zaken die niet in de gangbare concepten passen, bijna als vanzelfsprekend weg filtert en uitbant.
Zo denken we dat we al veel van onze realiteit weten. Maar is dat wel zo? Hoe beleeft een vlieg bv. haar realiteit? Of een bij, om maar iets te noemen? Hebben we daar zelfs maar een begin van een idee van?
Wetende dat honden kleurenblind zijn, en dus alles enkel in grijswaarden waarnemen, is op zich al moeilijk om ons in in te leven.
Bestaan er daarom geen kleuren?
Wat te denken van dieren zoals vleermuizen die over zoiets als sonar of radar beschikken? Zij beschikken duidelijk over een "ander" spectrum of deel van het spectrum dat wij kunnen waarnemen, en waar we honderd jaar terug zo goed als niets over wisten.
Hierbij accepteren we onze waarneming eigenlijk als vanzelfsprekend als dé standaard. Maar wie zegt dat er niets méér of op zijn minst iets anders kan bestaan?
Ik probeer alleszins een open geest te bewaren, zonder zomaar naïef te zijn en alle zomaar te aanvaarden uiteraard.
Op 23-03-2009 21:49:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arjen12345: Hoi, ik ben Arjen(25) uit Amsterdam en nieuw hier. ik volg de site nu al een aantal maanden en ben zeer geboeid door de onderwerpen die jullie hier behandelen en bespreken.

Ook ik heb ooit het proefje van de heer emoto uitgevoerd in huis waar ik hiervoor woonde. ik had daar genoeg ruimte en vrije kamers om daar de experimenten uit te voeren.
als eerst het proefje met teksten op het potje uitgevoerd, daarna potjes waartegen ik lief heb gepraat of juist gescholden, en als laatse in de ene kamer joy division op repeat gezet en in de ander de beach boys(ik dacht dat is leuk met surfen en vrolijk enzo.

het potje bij joy division begon al na 2 dagen te verkleuren en die van de veach boys na 8 dagen.

sindsdien heb ik altijd een bepaalde sympathie gehad voor water, en wat we daar mee kunnen doen, zoals bijvoorbeeld het opwekken van energie door eb en vloed, of de gedachte dat ons lichaam voor ongeveer 60 procent uit water bestaat, en dat goede, mooie of fijne eigenschappen in de mens daardoor beinvloedbaar zouden zijn.
ik word zelf in ieder geval beter van deze gedachte.

liefs,
Op 23-03-2009 22:19:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
arjen12345:

Hoi, ik ben Arjen(25) uit Amsterdam en nieuw hier. ik volg de site nu al een aantal maanden en ben zeer geboeid door de onderwerpen die jullie hier behandelen en bespreken.

Ook ik heb ooit het proefje van de heer emoto uitgevoerd in huis waar ik hiervoor woonde. ik had daar genoeg ruimte en vrije kamers om daar de experimenten uit te voeren.
als eerst het proefje met teksten op het potje uitgevoerd, daarna potjes waartegen ik lief heb gepraat of juist gescholden, en als laatse in de ene kamer joy division op repeat gezet en in de ander de beach boys(ik dacht dat is leuk met surfen en vrolijk enzo.

het potje bij joy division begon al na 2 dagen te verkleuren en die van de veach boys na 8 dagen.

sindsdien heb ik altijd een bepaalde sympathie gehad voor water, en wat we daar mee kunnen doen, zoals bijvoorbeeld het opwekken van energie door eb en vloed, of de gedachte dat ons lichaam voor ongeveer 60 procent uit water bestaat, en dat goede, mooie of fijne eigenschappen in de mens daardoor beinvloedbaar zouden zijn.
ik word zelf in ieder geval beter van deze gedachte.

liefs,

Kijk, dáár kan ik wat mee. Dank je Arjen.
United as one. Divided by zero.
Op 23-03-2009 22:24:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: PHX, Arjen, Antoine:
Dank voor de constructieve commentaren!
Een wetenschappelijk onderzoek in deze lijkt me niet al te moeilijk. Probleem is dat je onder excact dezelfde omstandigheden meerdere potjes moet neerzetten in een - geloof ik - steriele omgeving. Want je weet nooit in welk potje wat voor bacterieen zitten als je dat thuis voorbereid.

Dus: Het voorbeeld van Arjen stemt me vrolijk zoals het hem ook vrolijk stemt. Al betekent het wel dat ik toch echt wat minder moet gaan vloeken - en zeker ook in gedachte. Best wel jammer(ventiel) en een beetje wennen ivm aanpassing.
Antoine: Oorzaak en gevolg toch? Zo is het maar net. Maar dan geredenneerd vanuit acties die je onderneemt. Hoe klein of groot die actie ook is: de actie zal doorwerken op wat voor een manier ook in je omgeving.
Heel logisch, hoewel de meeste roeptoeters uit de 'new age' wereld je graag anders doen geloven. Want dan wordt het plotseling een 'intentie gestuurd vanuit je gedachten'....jaja. Het is verdomme(oops, geel potje..) je actie. Lijntjes, onbedoeld of niet, hebben zo hun gevolgen.

(bericht gewijzigd op 25-3-2009 19:34:42)
ech?
Op 24-03-2009 20:14:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden