'Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt'. U kent deze kreet vast wel uit een van 's werelds heilige boeken, de Bijbel. Compleet compatibel met 'wie zonder zonde is werpe de eerste steen' vormt het één van de pijlers van het christendom. Althans, in theorie. In de praktijk hebben christenen er weinig moeite mee om iemand voor een scheet en een drol te straffen en veroordelen. Kruisigen, zoals dat in het jargon heet. EO-presentator, maagdelijk meidenidool en christenboegbeeld Arie Boomsma kan erover meespreken...

Arie Boomsma aan onzichtbaar kruis
(Arie Boomsma met aan onzichtbaar kruis)

Niet zo lang geleden deed Arie Boomsma een fotoshoot voor het blad Linda. Het betrof een homo-special. Hoewel Boomsma niet (openlijk) homo is en het een deftige reportage betrof, was het voor de Evangelistische Omroep voldoende om de presentator drie maanden te schorsen. "Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren", aldus EO-directeur Arjan Lock. "Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben, juist in programma's als 40 Dagen zonder Seks waarvan Arie de presentator is."
Alsof dat nog niet genoeg was kreeg Adonis Arie te horen dat hij de kerk niet meer binnen mocht. De Bethelkerk in Drachten had Boomsma als spreker uitgenodigd, maar besloot uiteindelijk toch maar met de zweep over hem heen te gaan.

Andries gekneveld

Het andere EO-boegbeeld, Andries Knevel, kreeg ook al met een openlijke veroordeling te maken. Andries deed op televisie officieel afstand van het creationisme. "Je kan orthodox gelovige zijn en toch zeggen: ik geloof niet dat de wereld zesduizend jaar geleden in zes maal 24 uur geschapen is. Ik herroep al mijn eerdere uitspraken hierover en erken in het verleden mijn kinderen en kijkers op een spoor te hebben gebracht. Ik heb daar spijt van."
Mag dus niet. Andries KnevelStout van Andries om zo schofferend met dit dogma geloof gegeven om te gaan. En vooral bijzonder typerend voor hoe de gerelicapten gelovigen bovenaan de mediazuil omgaan met beeldvorming van hun zieltjes. Geloof! Or else...

Veroordelen is niet koosjer volgens de Bijbel, maar wie niet, tegen alle wetenschappelijke data in, gelooft dat Adam en Eva na enkele dagen de schepping onveilig maakten, wordt in de ban geslagen. Consequent zijn ze ook al niet. Waar Adam en Eva haast pornografisch alleen maar met een vijgenblad waren bekleed, krijgt Arie Boomsma al problemen met een ontbloot bovenlijf. Alsof Gods werk, zo'n mooi mensenlijf, iets is om je voor te schamen. Schaam je, EO! Farizeeërs! Om de denkramen van je achterban dicht te houden gebruik je Romeinse spijkers van 2.000 jaar oud!
3.14po: EO is sektarisch
United as one. Divided by zero.
Op 12-03-2009 15:47:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tru: Geweldig toch. Laat ze lekker begaan.
Ze breken zichzelf af.
Op 12-03-2009 16:07:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans: EO? Zijn dat dezelfde gasten van die jongerendag waar je een massa mensen ziet zingen voor Jezus?
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 12-03-2009 16:34:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Evangelie is een ander woord voor door de strot douwen van het Woord. Wel een lekker ding die Boomsma... zoveel verleiding is best wel duivels te noemen...
Op 12-03-2009 16:58:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Tis toch eigenlijk geen porum, een levende buiksprekerspop aan een kruis!!!
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 12-03-2009 17:13:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: "En Hij zag dat het goed was" staat er in Genesis, toen Hij de schepping voltooid had, waarbij hij de mens naar zijn beeld en gelijkenis geschapen had.
We kunne de discussie weer brengen op het thema "creationisme of evolutie" maar dat zou hier geen recht doe aan het artikel.
De Christen die God zo lief heeft, veroordeelt tegelijkertijd de mooiste dingen in het leven: het menselijk lichaam met alle ingebouwde sensitiviteit inclusief seksualiteit. Hoe komen ze er toch op om het mooiste werk van zijn handen te veroordelen, dat lijkt wel Godslastering!
'Don't forget rule number 6'
Op 12-03-2009 18:03:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Ik moet Knevel, met grote tegenzin, toch deels gelijk geven:
De god die wij kennen is gecreeerd de rest is (ge)schapen.
Op 12-03-2009 20:01:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
weerman: En de idiotie gaat dóóóóór, Arie mag nu ook al niet meer in de karrek komen..
http://www.nos.nl/nos/artikelen/2009/03/art000001C9A33002DE5264.html
Op 12-03-2009 20:36:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff: Georganiseerde religiës: (de lamme en domme) 'Wij bepalen wel voor u wat u mag/moet geloven'.
Éen van de kenmerken van een primitieve intollerante 'samen(yeah right)leving' is het geloven in multi-interpreteerbare oude verhalen en dogmas. Gevolg is de ontkenning (ooohh...wat een treurnis) van het eigen goddelijke. Doordat men het goddelijke buiten zichzelf plaatst en niet in zichzelf herkend, ziet men het goddelijke in de ander aan voor de duisternis.(men is zich immers niet bewust van het goddelijke in zichzelf, dus al helemaal niet in de ander.) Terwijl men er maar niet van doordrongen wil worden dat men zichzelf in duisternis (onwetendheid) hult.

De angst van EO ligt voor een groot gedeelte bij hun bekrompen achterban die nogal rijkelijk vertegenwoordigt is. En die door de EO directie niet voor het hoofd gestoten mogen worden, want dat zou het einde van de EO betekenen.

Ach...mensen, de "lamme en de domme" hebben nog een stem in deze wereld. Ik ben voor een nieuw tijdperk van verlichting: Hou van jezelf...
hou van de ander, als je eigenste zelf...
Hou van je lichaam...
Hou van de ander zijn lichaam, als je eigenste zelf...
Wijs niets en niemand af, opdat jezelf niet afgewezen zult worden. (Waar heb ik deze woorden toch eerder gelezen.)
Wees niet als de lamme, wees niet als de domme, wees geen schaap die zich willig naar de slachtbank laat voeren. 'Voel' zelf eens wat goed of slecht is in de realiteit en jouw leven, en laat je dit niet voorkouwen door één of ander georganiseert instituut.
Alles komt van God (who/wha da f**k dat dan ook mag wezen), het mooie en het lelijke. Heb het verdomme allemaal eens lief, en bevrijd je van je demonen.

Zie het wel zitten 'Arie als de nieuwe messias, the looks heeft ie immers al. Nu nog de daden. Go Arie go...

Ik ben ook gek... :P
Op 12-03-2009 22:02:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 12-03-2009 22:17:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Ik heb een foto gezien uit die serie, maar die was toch echt smaakvol... Het is een man met een mooie uitstraling, zondermeer.
(ik druk me even netjes uit... )

Maar misschien had hij zelf ook wel kunnen bedenken dat zo'n actie niet echt bij zoiets als de EO past. Tenzij de EO ineens heel ruimdenkend zou zijn geworden.

Op 12-03-2009 22:22:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Tja, dat ik het zelf een levende gecastereerde buiksprekerspop vind is mijn mening, maar hij toont wel lef.

Echter van zo'n man zonder ballen verwacht ik dat hij het dus wel genuanceerd houdt en dus vind ik het des te achterbakser dat hij openlijk op de brandstapel geworpen is (figuurlijk).

Hij had er beter aan gedaan om gewoon omroepster te blijven bij veronica
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 13-03-2009 1:29:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ken em niet, dus het zal allemaal wel, de kruiziging heeft toch niks te maken met onze oude godenvrienden.
Op 13-03-2009 2:39:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden