We hebben weer een mooie docu voor u: Nostradamus, beyond the prophecies. Voorbij de voorspellingen, jawel! In deze 52 minuten durende videoprent hoort u het levensverhaal van de zestiende eeuwse überparagnost. Leuk voor wie Nostradamus alleen kent van Hans Teeuwen of voor wie wat achtergrond over deze revolutionaire genezer wil weten. Vanzelfsprekend komen er ook diverse onprettige voorspellingen in langs. Dolletjes!

Nostradamus

Was Nostradamus the real thing? Hij voorspelde Napoleon als eerste antichrist. 'Hister' was de tweede. Bedoelde de voorspeller daarmee Hitler? Of de rivier Hister die stroomde waar kleine Adolf opgroeide? Of was het allemaal toeval?


Ivoryke^: Zijnnnnnnnn naam was Nostradamus, hij kon heel goed voorspellen. Daar kon je em bij wijze van spreke, midden in de nacht voor bellen. Maar ik weet dat dat niet waar is, bespaar me dus uw hoon, want in de tijd van Nostradamus was er nog geen telefoon.

*sorry kon het niet laten, hoezo brainwashed*
Moeten is een keuze...
Op 24-03-2009 8:56:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cappuccino: Bedankt voor dit stukje cultuur Ivoryke.

Ennnn nu allemaal:
'Nostradamuuus, Nostradamuuus, Nostradamus met zijn strakke groene broek (die stond hem goed).'

Anyway: het begin is interessant genoeg. Alleen een beetje jammer van al die Raspoetin Look-a-likes die er in zitten. Haalt een beetje de credibilty van de docu onderuit, voor zover die er al was. Als ik vanavond thuis ben en moeder de vrouw is op stap ga ik er eens voor zitten.
Op 24-03-2009 9:22:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix: Wie meer over Nostradamus wil weten moet zich niet door dit promotiefilmpje voor 'world leading authority' John Hogue laten informeren maar bijvoorbeeld 'Het raadsel Nostradamus' van Marten Hofstede (Elmar, 1996) lezen. Die plaatst Nostradamus in zijn tijd. Daardoor wordt duidelijk dat van de 'voorspellingen' een deel 'naspellingen' waren en een ander deel toen te verwachten situaties betrof. Voor zijn tijdgenoten toonde de ziener zo aan over gaven te beschikken - als de methode klopt voor wat al is gebeurd dan zal dat ook wel zo zijn voor wat nog gebeuren moet - en waren zijn voorspellingen herkenbaar.
Niettemin blijft er dan een klein aantal kwatrijnen over die zo niet kunnen worden opgehelderd. Daar zijn diverse oorzaken voor te geven. Hij zat gewoon mis, wij kunnen het na zoveel tijd niet meer herkennen omdat de historische context niet is vastgelegd, hij schreef bewust omfloerste teksten die het nageslacht bezig zouden houden en door hun vaagheid ooit wel eens op een gebeurtenis zouden kunnen worden gelegd of hij had uiteindelijk toch de gave enkele beelden van een verre toekomst te zien.
In het laatste geval is het de kunst om juist die uit de grote woordenbrei te vissen en van een datum te voorzien. En dat is nog niemand gelukt.
Op 24-03-2009 9:43:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis:
Ivoryke^:

Zijnnnnnnnn naam was Nostradamus, hij kon heel goed voorspellen. Daar kon je em bij wijze van spreke, midden in de nacht voor bellen. Maar ik weet dat dat niet waar is, bespaar me dus uw hoon, want in de tijd van Nostradamus was er nog geen telefoon.

*sorry kon het niet laten, hoezo brainwashed*


geweldig. Ook het eerste waar ik tegenwoordig aan denk als ik nostradamus hoor.
Op 24-03-2009 10:28:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
HansMichaelChi: Daar waar sprake is van toekomstvoorspellingen is het zo dat de vrije wil onaangetast blijft, vandaar dat er alleen indicaties zijn. Dat is in de Bijbel zo en voor zover buiten de Bijbel er iets van klopt, blijft toch dit gelden. Maar er is een hoop afwijkends op dit gebied en geloof in kromme voorspellingen die hun vertroebelend werk doen.
Op 24-03-2009 15:32:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
HansMichaelChi:

Daar waar sprake is van toekomstvoorspellingen is het zo dat de vrije wil onaangetast blijft, vandaar dat er alleen indicaties zijn. Dat is in de Bijbel zo en voor zover buiten de Bijbel er iets van klopt, blijft toch dit gelden. Maar er is een hoop afwijkends op dit gebied en geloof in kromme voorspellingen die hun vertroebelend werk doen.


Ja inderdaad daar zeg je me wat. Ik heb eens het een en ander gelezen over alternatieve tijdslijnen en dergelijk maar weet echt wat ik daar van moet denken.

Het zou kunnen zijn dat er inderdaad ergens al een ''toekomst" is en dat deze toekomst veranderd door de wil van alle mensen in het heden.

Als deze "toekomst" er is dan kan het zijn dat Nostradamus er inderdaad beelden van zag (persoonlijk geloof ik hem wel). Zou een voorspelling niet uitgekomen zijn dan heeft "iemand" (of meer) daar in de tussentijd voor gezorgd.

Ik zie een voorspelling dan ook als een op het moment waarschijnlijke maar beinvloedbare gebeurtenis voor de toekomst.

Wat de Bijbel betreft vind ik dat Openbaringen geinterpreteerd wordt als een doem-scenario en daardoor best wel mogelijk schadelijk voor onze toekomst. (Dat er veel denken dat bv de aarde op den duur toch niet meer te redden is enzo wat natuurlijk echt wel mogelijk is.) Ik denk dat het niet meer is dan een verhaal voor die tijd gebaseerd op een toekomstvisie gebaseerd op ook weer het denken van die tijd.
(bericht gewijzigd op 24-3-2009 16:24:29)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 24-03-2009 16:19:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox: De 'inhoud' van Nostradamus' 'voorspellilngen' is zo bizar, vaag en verwarrend dat men alle richtingen uit kan.

Volgens mij heeft hij zijn 'voorspellingen' neergepend in repetitieve vlagen van delirium tremens .....
Op 24-03-2009 16:57:12 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix:
Firefox:

De 'inhoud' van Nostradamus' 'voorspellilngen' is zo bizar, vaag en verwarrend dat men alle richtingen uit kan.

Volgens mij heeft hij zijn 'voorspellingen' neergepend in repetitieve vlagen van delirium tremens .....


Veel te kort door de bocht! Zijn werk moet in zijn tijd worden gezien. Dus in het licht van de opvattingen die mensen toen hadden, hun manier van uitdrukken (bloemrijk en weinig rechtstreeks) en wat er in hun wereld gebeurde en te verwachten was.
Op 24-03-2009 17:31:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Reikibiza: Je zou het bestaan kunnen beschouwen als een reusachtige driedimensionale cdrom met een spelletje erop; Op een punt begin je, en dan hangt het van je reacties af waar je eindigt. Dus gewoon net zo veel deeltoekomsten als dat er reactiemogelijkheden zijn.
Simpel uitgedrukt. En daaruit volgt dus ook: Verleden en toekomst staan op dezelfde cdrom. En bestaan dus tegelijkertijd.
Je speelt op het ogenblik in het Nu.

(vrij naar het voorbeeld van Neale Donald Walsch)
Op 24-03-2009 17:32:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Reikibiza: Ik bedoelde dus eigenlijk te zeggen dat Nostradamus een aantal stappen in het beleven van de toekomst op ons voor was.
Op 24-03-2009 17:34:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
barebigfoot: met een beetje verstand kan je zelf gaan voorspellen
ik noem mij neonostradomus en ga voorspellen dat precies 10 jaar later op deze dag een bloedige oorlog woed ergens rond de pacific ocean, een jaar later een aardbeving in deze regio, in europa is een nieuwe virus opgedoken verglijkbaar met ebola, de helft van alle bijen van vandaag zijn uit ons land vertrokken....
en Nederland heeft een Koning i.p.v. konigin.....
Wedden dat dit uitkomt
een wat zijn tijd betreft, wisten de mensen erg wenig over natuurwetten en astronomy, dus een hobbyastronoom en natuurobservator had toen zijn beste tijd stel je voor je weet dat een cicade 7 jaar als larve onder de grond leeft om dan massal als volwassen insekt te verschijnen, en wiste je een zonsverduistering te voorspellen was je opeens een Profeet of waarzegster
of niet?
(bericht gewijzigd op 24-3-2009 17:58:35)
Op 24-03-2009 17:37:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix:
Reikibiza:

Ik bedoelde dus eigenlijk te zeggen dat Nostradamus een aantal stappen in het beleven van de toekomst op ons voor was.


Dit is een wens, geen feit! Onderbouw het eens met slechts 1 kwatrijn dat ondubbelzinnig op een toekomst slaat die in Nostradamus tijd niet was te voorzien.
Op 24-03-2009 17:43:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Geef mij Edgar Cayce maar. Heel wat interessanter..
Op 24-03-2009 19:59:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Ik heb hem net gekeken, wel interresant allemaal, maar tegelijkertijd ook erg wazig.
Moeten is een keuze...
Op 25-03-2009 11:52:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden