Een groep wetenschappers uit Toronto is er geslaagd om traumatische herinneringen die muizen in hun hersencellen bewaren te wissen. Daarmee ontstaat de hoop dat afschuwelijke herinneringen bij mensen ooit gewist kunnen worden om zo posttraumatische stressstoornissen een stap voor te zijn. De herinnering van het geluid en de beelden van een ontploffing of een crash zouden bewaard blijven, terwijl de hersencellen die de angst bewaren kunnen worden gewist.

"Het is niet de bedoeling om alle aspecten van het geheugen te gaan beïnvloeden", zegt Dr. Michael Salter, hoofd van het departement Neurosciences & Mental Health van het Hospital for Sick Childeren in Toronto, in een publicatie van het vakblad Science. "Het is de bedoeling om mensen met posttraumatische stressstoornissen te helpen. We willen de emotionele diepgang tussen geheugen en negatieve emoties van deze mensen gunstig beïnvloeden. Het wissen van traumatische informatie kan misschien Orwelliaanse geheugencontrole oproepen, maar dat is zeker niet de bedoeling." Salter zegt dat hij het idee van 'geheugen wissen' op een therapeutisch manier wil toepassen, in het bijzonder voor posttraumatische stresspreventie.

Meer gedetailleerde informatie over het onderzoek kunt u hier nalezen.

NEO:
Het wissen van traumatische informatie kan misschien Orwelliaanse geheugencontrole oproepen, maar dat is zeker niet de bedoeling." Salter zegt dat hij het idee van 'geheugen wissen' op een therapeutisch manier wil toepassen, in het bijzonder voor posttraumatische stresspreventie.


De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen, luid een oud gezegde.
Op 26-03-2009 8:27:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: yep, in combinatie met het 'beheersen alfagolven adhd'er 'helpen'
Mindcontrol, nog even en je eigen besturing van je lichaam is niet je eigen besturing meer. Je wordt een product.
Op 26-03-2009 11:40:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: 1984 +
Op 26-03-2009 19:40:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden