Geologen hebben bewijzen gevonden dat er 260 miljoen jaar geleden reuzenwormen leefden in de ondergrond van Groot-Brittannië. De wormen met een diameter van 15 centimeter konden tot één meter lang worden en leefden voordat de dinosaurussen op aarde rondliepen. De ondergrondse gangen die de reuzenwormen achterlieten zijn gevonden in Torbay.

KEVIN pAGE

Geoloog van dienst, Dr. Kevin Page van de universiteit van Plymouth, zegt dat de ontdekking van de ondergrondse gangen een ongekende vondst is voor de wetenschap: "Het is een buitengewone ontdekking. Nooit eerder werden dit soort sporen gevonden. De ondergrond is doorwoeld met gangen. Er is geen ondersteunend bewijs dat de gangen gemaakt zijn door gekende wezens, dus kijken we naar een totaal nieuwe vorm van leven. Leven, maar niet zoals we het kennen."

De reuzenwormen die de gangen maakten zijn nog niet gevonden, maar volgens Page zouden ze erg goed op de wormen uit de film 'Dune' (1984) lijken. Page zegt dat de wormen leefden in wat vroeger een droge rivierbedding was die enkel bij hevige regenval water bevatte. De reuzenwormen van Torbay zouden enkel aan de oppervlakte gekomen zijn om te eten en drinken.

United as one. Divided by zero.
Op 16-03-2009 15:55:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:

☺
I might just be saying that to get you mad...
Op 16-03-2009 18:21:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Hihi... Tremors...
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 16-03-2009 18:23:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden