Als het niet de kredietcrisis is die het nieuws domineert, dan is het wel de weinig vreugdevolle mededeling dat Beatrix het land meer regeert dan men ons doet geloven. Maar tussen alle ellende en treurnis zijn er ook nog aparte, grappige en opvallende berichten. Oké, je moet even zoeken, maar dan heb je ook wat. Voor u een selectie.


(Dag gepeupel, droom maar lekker verder)

Hoe krijg je meer groen in drukke stedelijke omgevingen? Simpel, je maakt gewoon verticale tuinen. Van Canada tot Japan en van Frankrijk tot Australië kan men de tegenhangers van de hangende tuinen van Babylon bewonderen, klik hier voor de foto's.


(Maar hoe hark je een vertikale tuin aan?)

Net als je denkt dat het dierenrijk geen geheimen meer heeft, duiken er een foto's op met een zoetwaterrog van onwaarschijnlijke afmeting. En terwijl het ene dier imponeert met zijn omvang weet een ander te ontroeren door schoonheid. Klik bijvoorbeeld hier voor een 'regenboogkwalletje'. Aaaaaah... liefff.


(Plat en groot, je zal er maar op stappen)

Wat te denken van 999.9999 buren? Als het aan de ontwerpers van 'Timelink' ligt kan dat binnenkort. Het plan bestaat om op een oppervlakte van 2,3 vierkante kilometer een enorme 'piramide' te bouwen waar mens en machine selfsupporting kunnen zijn. Het bouwsel zou de naam 'Ziggurat' krijgen en vol zitten met hightech snufjes zoals windturbines en monorails.


(Ziggurat of mensenhoop?)

'Meten is weten' is het eerste gebod van veel wetenschappers. Maar dat meten ook op tot de verbeelding sprekende manieren kan is toch een beetje onbekend. Niet bij de onderzoekers van de BMT group. BMT ontwikkelde anderhalve meter grote robotvissen die binnenkort worden uitgezet om verontreinigingen te meten. Natuurlijk zouden ze daar bijvoorbeeld ook boeien voor kunnen gebruiken, maar zeg nou zelf, dat is lang niet zo leuk.


(Robotvis, meet en weet)

We hebben het nog zo gezegd: experimenteren met seksspeeltjes kan leuk zijn, maar overdrijf niet. De creativiteit van een Amerikaans stel kende geen grenzen toen ze bedachten om een seksspeeltje op het blad van een powerzaag te monteren. Het ging fout toen de zaag door het speeltje zaagde en een tel later ook in de vrouw. De vrouw is inmiddels uit het ziekenhuis.


(En dan op het zaagblad een speeltje... ziet u het voor u?)

Essy mag dan misschien wel een eend zijn, maar zelf ziet het diertje zich liever als hond. Samen met eigenaar en canine 'broeders' waggelt de kwaker nu vrolijk door de wereld en bewijst de stelling dat je alles kan zijn wat je maar wil.


(Vergeet de honden; kijk uit voor de eend)

Stel, je loopt nietsvermoedend in een stadpark en opeens zit er een pijl in je onderbuik. Dat overkwam een Amerikaanse onlangs in de Bronx. Het idee dat iemand met pijl en boog heeft zitten spelen ligt voor de hand, maar waar kwam de pijl dan vandaan? Niemand heeft een schutter gezien of iemand met een boog zien lopen. Mogelijk heeft iemand vanaf een gebouw de pijl afgeschoten. Maar gezien het traject en de afstand die de pijl afgelegd moet hebben lijkt dat idee niet te ondersteunen. Het betrof een moderne pijl van carbon en ondanks alle 'CSI'-achtige inspanningen blijft het voorval onverklaarbaar.


(Rechercheurs proberen te verzinnen waar de pijl vandaan kwam)

En als klap op de vuurpijl: een 'klap op de vuurpijl'.

IkWilOokWatZegg: Bij onze koningin heb ik gemengde gevoelens. Een wankel evenwicht tussen monarchie en democratie. Je kunt net zo goed een monarchie hebben. Een democratie werkt ook totaal niet. Wat de staatsvorm ook is een land is blijkbaar meestal gewoon in handen van hetzelfde soort machtsbeluste mensen.

Een stadsmens ben ik niet. Dat vind ik zo tegennatuurlijk. Dus die piramide en die verticale tuinen is niet aan bij besteed.

Van die robotvis. Die moet gaan meten. Dat snap ik echt niet. Dat ding lijkt op een grote vis. Dat kan wel leuk zijn. Maar zijn ze niet bang dat dat ding ooit een keer aangevallen wordt door iets. Ik weet natuurlijk niet waar dat ding allemaal moet gaan meten.
Op 01-04-2009 16:51:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje:
IkWilOokWatZegg:

Bij onze koningin heb ik gemengde gevoelens. Een wankel evenwicht tussen monarchie en democratie. Je kunt net zo goed een monarchie hebben. Een democratie werkt ook totaal niet. Wat de staatsvorm ook is een land is blijkbaar meestal gewoon in handen van hetzelfde soort machtsbeluste mensen.

Een stadsmens ben ik niet. Dat vind ik zo tegennatuurlijk. Dus die piramide en die verticale tuinen is niet aan bij besteed.

Van die robotvis. Die moet gaan meten. Dat snap ik echt niet. Dat ding lijkt op een grote vis. Dat kan wel leuk zijn. Maar zijn ze niet bang dat dat ding ooit een keer aangevallen wordt door iets. Ik weet natuurlijk niet waar dat ding allemaal moet gaan meten.


Ach, weet je wat het is? De monarchie IS, daar kun je niet omheen. Ze kosten een hoop geld, maar je krijgt wel iets voor terug? Houd het voorlopig maar op een democratische monarchie. Zo is Hare Majesteit tevreden en Jan-Peter kan ook rustig slapen. Het enige wat je hoeft te doen is elke vier jaar zorgen(met een beetje geluk)dat de rotzooi van de vorige wordt opgeruimd.

Wie weet kun je nog wat ideeen opdoen van die hangende tuinen en piramides. Zelfs op het platteland!
Het lijkt me zelfs dat een boer wel eens wat anders wil.

Die robotvis meet, zoals je kunt lezen, vervuiling op in het water. Als een snoek hem een lekker hapje vindt hebben de wetenschappers pech en krijgen ze wel heel vreemde metingen door.
Op 01-04-2009 19:55:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Je krijgt wel te horen dat 'hare hare majesteit' een symbolische functie uitoefend en wij een democratisch systeem hebben maar ondertussen zit mevrouw wel in de afgezonderde bilderberg bijeenkomsten en is voor de regering een algeheel nee van het volk blijkbaar een ja.

Hmm?
Op 01-04-2009 20:35:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: en zelfs de nationale ombudsman meent dat de klachten van de Roy Zuipeenwijn dat het koningshuis door machtsmisbruik zijn leven verwoest hebben serieus genomen kunnen worden...

http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/234629/2009/04/01/Onderzoek-naar-bemoeienis-met-De-Roy-van-Zuydewijn.dhtml
En natuurlijk heeft de RVD niet het 'leugen'boek over Maxima getracht tegen te houden.

http://boeken.blog.nl/actueel/2009/03/30/rvd-ontkent-dwarsbomen-boek-maxima

Het koningshuis is heel integer ... toch Bernhardt?
Op 01-04-2009 23:30:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: O ja.. morgen naar de Gamma voor een powerzaag... Moederdag valt vroeg dit jaar.
Op 01-04-2009 23:32:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden