Een eerste artikel (oktober 2008) over de mogelijk genezende werking van DCA bij terminale kankerpatiënten had de titel 'DCA, de wonderpil tegen kanker?'. Blijkt nu dat we er toen goed aan gedaan hebben om de titel af te sluiten met een vraagteken, want uit een eerste niet wetenschappelijke studie blijkt nu dat het experimentele medicijn DCA géén gunstig effect heeft op kanker. Boodschapper van dienst is de Gentse arts Werner Faché die 30 terminale kankerpatiënten gedurende vier maanden volgde tijdens hun zelfmedicatie met dichloorazijnzuur.

Laat ons even duidelijk zijn: Dr. Faché is niet boos omdat terminale kankerpatiënten via internet DCA bestellen en zelf doktertje spelen. Hij is gewoon een arts die als eerste met voorlopige conclusies komt, want op de resultaten van een Canadees onderzoek is het nog steeds wachten. De aanleiding voor zijn onderzoek was de mededeling van twee Vlaamse terminale kankerpatiënten dat ze hun kanker dankzij DCA hadden bedwongen én de massa vragen die hem werden gesteld over het wondermiddel.

Dr. Faché volgde een groep van terminale patiënten met alle vormen van uitgezaaide kankers, die al ruim een maand gestopt waren met conventionele behandelingen en die nog maximaal 6 maanden te leven hadden. Dit waren patiënten met een normale lever- en nierfunctie, geen bloedarmoede en een zeker basiscomfort, die op eigen initiatief geen chemotherapie meer volgden, omdat uitgezaaide kankers nu eenmaal niet meer behandeld kunnen worden met chemo.

Bij de aanvang van zijn onderzoek dacht Dr. Faché dat DCA in het beste geval de ziekte zou stabiliseren en DCA hun leven zou verlengen. Maar dat was verkeerd gedacht: bij niet een van de 30 patiënten die hij volgde heeft hij tot hier toe een blijvende verkleining van tumoren kunnen vaststellen. De helft van de patiënten is niet meer en geen van de overgebleven patiënten heeft baat gehad bij de behandeling met DCA.

Dr. Faché in Het Laatste Nieuws: "Voor terminale kankerpatiënten met een levensprognose van maximaal 6 maanden die geen chemo nemen - de categorie van patiënten die ik volgde - is het weinig zinvol om met DCA als enige behandeling te beginnen. De helft van de patiënten stierf al vrij snel nadat ze DCA waren beginnen in te nemen, bij géén van de 15 anderen heb ik een blijvende verkleining van de uitzaaiingen kunnen zien. Bij sommige patiënten stelde ik vast dat enkele van hun tumoren weliswaar verkleinden, maar andere dan weer vergrootten. Bij nog anderen bleken de uitzaaiingen na een tijd quasi-volledig verdwenen, maar waren er in de hersenen nieuwe metastasen (uitzaaiingen, red.) ontstaan."

Dr. Faché wil het kind echter niet met het badwater weggooien, omdat DCA mogelijk wel positief kan werken bij patiënten in een minder vergevorderd stadium van kanker. Volgens Faché heeft DCA mogelijk een meerwaarde in combinatie met chemotherapie of andere conventionele behandelingen. Dr. Faché laat de deur op een kier en blijft de overgebleven patiënten verder volgen.

Toch waarschuwt hij terminale kankerpatiënten voor het experimenteren met DCA. Er is geen enkel bewijs dat mensen kunnen herstellen van hun kanker door DCA te slikken. Het is leuk om in euforische berichten te lezen dat het met sommige kankerpatiënten beter gaat, maar dat kan evengoed door de chemotherapie of de combinatie chemo en DCA komen.

Ondertussen is ook duidelijk geworden dat de twee kankerpatiënten die in oktober vorig jaar Vlaanderen eventjes op zijn grondvesten deed beven, DCA slikken in combinatie met chemotherapie. Ze zijn nog heel vitaal, terwijl ze eigenlijk al lang dood hadden moeten zijn. Ze beweren dat ze niets dan positieve berichten horen van collega-kankerpatiënten die ook met DCA experimenteren, maar ook die patiënten gebruiken DCA in combinatie met chemotherapie.

De twee Vlamingen staan versteld van de conclusies van Dr. Faché en hopen dat kankerpatiënten niet ontgoocheld zijn door de voorlopige bevindingen. Ze denken dat de toekomst van DCA hoopvol is. Zelfs al zijn er wetenschappelijk gezien geen bewijzen van positieve effecten van het gebruik van DCA: ze zijn er ook niet van negatieve effecten. Baat het niet, dan schaadt het niet?

Tim: Misschien met bloedzuiger een oplossing is.
Ten eerste de tumor wordt opzuigen.
Ten tweede is de kankerpatiënt tumor vrij.
Ten derde rustig kan onderzoek hoe de tumor in de bloedzuiger zich ontwikkelt.
Op 24-03-2009 13:39:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joy: Een heel goede kennis van mij is helaas vorige week overleden aan een bacteriële infectie, maar hij had ook terminale kanker waar hij van aan het genezen was mbv resonantietherapie ontwikkeld door dr. R.R. Rife. Helaas is de infectie te laat herkend. Maar hij had geen pijnstilling meer nodig voor zijn kanker in de darmen en lever. Die therapie wordt in Veldhoven en Ten Boer gegeven en ik ben ervan overtuigd dat het werkt en nog belangrijker, hij en zijn familie waren dat zelf ook. Geen chemo meer in mijn leven!
Op 25-03-2009 13:27:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tim:
Kanker verlaat lichaam na overlijden...

Hallo Allemaal,

Wat ik heb meegemaak vind ik erg veel vragen oproepen...Zal jullie uitleggen wat ik heb gezien...Mijn oma had erge huidkanker, ze had al veel behandelingen gehad om beter te worden...Dit heeft niet geholpen waarna de dokters hebben aangegeven de behandelingen te stoppen omdat ze niet meer te helpen was...Mijn oma had de kanker over haar hele lichaam en gezicht, zondag middag blies ze haar laatste adem uit...En je gelooft het of niet maar geen twee uur later waren de plekken verdwenen...Dit konden wij allemaal niet begrijpen...Want de plekken waren duidelijk richtbaar, ineens verdwenen...Het enige wat nog wel richtbaar was waren de korstjes die ze zelf had gemaakt door krabben i.v.m. de jeuk...Deze kleine korstjes waren er nog wel maar de kanker was weg...Mijn tante was hier zo van onderste boven dat ze het haar beste vriendin vertelde...Die zei dat ze dat ook heeft meegemaakt met een kennis van haar die alvleesklier kanker had...Deze persoon kreeg na het overlijden een gaatje in de buik en er kwam allemaal zwarte derrie uit...Dat zou dus de kanker zijn...Nadat mijn tante dat hoorde ging er bij haar een lichtje branden...Want mijn oma (haar moeder) had haar laatste ontlasting zo zwart als de nacht...Precies zoals die vriendin van haar ook verteld had...Nu is mijn vraag aan jullie is er iemand die dit ook heeft meegemaakt?..Misschien kon je het op dat moment niet plaatsen en heb je er niet meer aan gedacht...En komt het door dit verhaal boven...Laat maar een reactie achter...

Groetjes Berdien...
Op 26-03-2009 14:12:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joy: Hoi Berdien,
Volgens mij (en een Reiki-master die ik ken) wordt kanker energetisch veroorzaakt door het opkroppen van gevoelens als woede en verdriet. Als dat zo is klinkt het voor mij aannemelijk dat die gevoelens er uit komen als iemand dan uiteindelijk overlijdt. Verder ken ik nog niemand die dat zo heeft gezien, maar ik vind het wel interessant!

Groetjes Joy.
Op 05-04-2009 10:26:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden