Sommige mensen zullen u vertellen dat hun leventje prima verloopt, maar dat het eigenlijk nog veel beter kan. Daarbij noemen ze een aantal zaken waar ze naar streven om nog gelukkiger te worden. Die lijst bestaat meestal uit dingen zoals een nieuw groter huis, een nieuwe baan of een nieuwe partner. Vraagt u zich dan niet af waarom mensen het geluk altijd van buitenaf zoeken. Waarom zit hun geluk niet binnenin?

Maakt een andere baan, huis of auto u echt gelukkiger, of is er toch iets meer? Waarom zijn mensen vaak niet tevreden met wat ze nu hebben, ook niet als ze al deze zaken bezitten? Waarom verschuiven we ons geluk steeds verder weg in de toekomst, door steeds het geluk te zoeken in toekomstige, vaak onnodige, zaken?

Door ons geluk in de toekomst te verplaatsen zien we iets belangrijks over het hoofd. We onthouden ons het geluk van het nu. Bent u dan niet uzelf aan het belazeren? Want hoe u het wendt of keert, u leeft nu. U weet tenslotte niet wat de dag van morgen u gaat brengen. Waarom zouden we ons gelukkig moment van het hier en nu onthouden?

Natuurlijk is het belangrijk om toekomstige plannetjes te maken, en naar leuke toekomstige zaken uit te kijken. Maar onthoud dat u niet vergeet om rond u heen te kijken waar u nu bent. Het ligt allemaal aan uw perspectief. Het ware geluk komt tenslotte van binnen. Wees nu gelukkig, de keus is aan u.

Eckhart Tolle brengt deze boodschap in zijn boek De kracht van het nu. Eckhart Tolle laat ons een duidelijk beeld zien van het ego en het bewustzijn in ons. Hoe we bewust worden van de kracht van het nu. De mens is een denkend wezen. Het denken gebeurt vaak onbewust en we handelen automatische naar dit denken. We handelen via deze bewuste en onbewuste gedachtestroom. Het gevaar ligt hierin dat we in een overvloedige stroom van emoties vallen.

Deze emoties gaan ons dagelijks leven beheersen en de mens dreigt te vervallen in een dwangmatig handelen. Hierbij dreigen we de essentie van ons zelf in de realiteit van het nu te verliezen. Het ego is niet meer tevreden en blijft streven naar meer prikkels van buitenaf om zich te bevredigen. Zo blijven we hangen aan onze eigen gecreëerde ideale beelden en zetten wij onze bewustzijn in de toekomst neer. We hangen idealen aan die in de toekomst waarschijnlijk helemaal niet meer van toepassing zijn.

Eckhart Tolle leert ons hoe we ons bewustzijn in het nu moeten zetten. Door dit te verwezenlijken zal er een spirituele verbondenheid ontstaan met de realiteit van het nu. Je creëert een stilte binnen jezelf. Je stopt de constante stroom aan bevredigende voeding aan je ego.


In deze stilte word je je bewust van je eigen handelen. bent u nu gelukkig?Door dit bewust te worden nemen we de verantwoordelijkheid voor onze eigen handelingen. Deze zijn gaan nestelen in de constante emotionele gedachte stroom van het onbewuste. U kunt zich gaan afvragen: zijn die emoties wel van toepassing in het nu? Zijn ze wel reëel? De mens is een wezen van het nu. We leven in het eeuwige nu. Is de identiteit die we nastreven wel onze werkelijke zelf?

Eén van de moeilijke dingen in het leven is het loslaten van de zelf gecreëerde veiligheid en zekerheid. Maar door loslaten van het verleden en heden, creëren we ruimte binnen ons zelf. Worden we niet langer overheerst door zinloze emoties en gedachten stromingen. De werkelijke kracht zit in het nu. Door de verbondenheid in het nu, krijgen we een diepere verbinding met ons zelf.

In de realiteit van het nu krijgen we niet allen inzicht en verbinding met ons zelf. Via onszelf leggen we een spirituele verbinding met al het leven om ons heen. De kracht van de verbondenheid. Laat alles wat je denkt te weten los. Niet langer oordelen en veroordelen van de wereld om ons heen. Door vooroordelen bouwen we een muur om ons heen. We zullen verstrikt raken in een sociaal en maatschappelijk isolement.

Bekijk de wereld eens zonder je ego. Laat je meevoeren buiten de stoffelijke realiteit naar een grotere oneindige realiteit. Laat angst je niet langer beperken in de mogelijkheden in de kracht van het nu. Laat het veel grotere zelf tegen je spreken.

Wat er in de wereld gebeurt is niet leuk, maar behoort misschien wel tot de evolutie. De groei van het individu dat zich bewust is van het grotere zelf. Mensen die gruwelijke daden plegen zijn misschien individuen die geheel los staan met het grotere zelf.

Laat ik het zo uitleggen. U leeft in een groep mensen die onderling met elkaar verbonden zijn. U leeft één met de natuur om u heen. U voelt wat de natuur en mens nodig heeft en kan dat door deze verbondenheid elkaar geven. Er is een constante stroom van harmonie onderling. U bent ook nooit alleen, want u bent verbonden met de gehele schepping. U denkt ook niet voor uzelf maar voor het geheel. De eigen individualiteit bestaat niet.

U vormt het grotere zelf. Alleen u bent zich niet bewust van het grotere zelf. Alles wat er in die harmonie gebeurd gaat onbewust. U bent immers ontstaan in die harmonie, alles werkt op automatisme. U hoeft niet zelf te nadenken. U weet eigenlijk niet eens wat liefde en gelukzaligheid is. Het is een constant gevoelsstroom die altijd automatisch aanwezig is.

Opeens wordt u uit dat geheel weggerukt. U weet totaal niet meer wat u moet doen. U bent geheel geïsoleerd van het grotere zelf, met al zijn harmonische geluk zaligheid. Afgesneden van de onbewuste innerlijke waarheid en de grote automatische universele harmonische liefde van het grote zelf. Uw behoeftes worden niet meer gedeeld en automatisch vervuld. U moet in uw eigen behoeftes voorzien. Grote kans bestaat dat u waanzinnig wordt van angst en vervalt in wreedheid om het gemis aanvullen. U weet immers niet dat dit wreedheid is. U weet immers niet wat kwaadheid is. Net zo min als dat u wist wat angst was.

Bent u nu gelukkig?

Het is een geheel nieuw terrein. Nu wordt u overladen met allerlei emoties en zintuiglijke prikkels. Omdat de diepere waarheid van dingen onbewust werd gedeeld, vervalt u in de bewuste onwetendheid. U hebt geen besef van goed en kwaad. Het enige wat u beseft is dat u het gemis wilt gaan opvullen.
Maar weggerukt uit het geheel begint misschien nu voor iedere mens afzonderlijk, de evolutie tot individualiteit. Het individu dat zich nu bewust moet worden van het grote zelf en de grotere diepe betekenis.

Met dit gegeven vraag ik u, u open te stellen voor het idee dat alles wat er gebeurt een reden heeft. De evolutie van terugkeer tot het grotere geheel, maar dan als bewuste individuen. Als individu hebben we een heleboel mogelijkheden. Mogelijkheden die vaak een verkeerde weg inslaan door angst.

Tijdens deze evolutie zullen we misschien deze angst kwijt moeten te zien raken. Maar daarvoor zullen we eerst moeten weten wat angst is. Waar angst toe in staat is en waartoe het leidt. Individueel zullen we de nodige lessen moeten ervaren, om uiteindelijk het goede te bewaren en het slechte te laten varen. Bewust weten dat angst je zal beperken en zal doen vervallen in wreedheid en in individuele verwoesting, waarbij de ondergang van een gehele cultuur niet bespaard blijft. Het individu vormt tenslotte ook het geheel.

Daarom is het belangrijk dat we in het nu leven. In het nu beleven we de lessen die we nodig hebben. In het nu vinden we de stilte om te luisteren naar het innerlijke grote zelf. De balans opmaken om belangrijke keuzes te maken in zaken die werkelijk van belangrijk zijn. Door ons innerlijke dimensie te vergroten, vergroten we de weg naar ons grotere zelf. Vergroten we het begrip naar alle wezens waarmee wij nog onbewust mee verbonden zijn. En omarmen we de lessen die ons zijn gegeven.

NEO: Het is een mooi artikel. Ik ben bekend met veel waar over gesproken wordt.
Alleen is het wel jammer dat het momenteel een rommeltje is in de wereld, er is veel verwarring en om jezelf te vinden en gelukkig te worden in/met jezelf is best wel lastig.
Op 07-04-2009 0:31:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Geweldig blog...! Ook een mooi boek van Tolle is "De Nieuwe Aarde"

NEO:

Alleen is het wel jammer dat het momenteel een rommeltje is in de wereld, er is veel verwarring en om jezelf te vinden en gelukkig te worden in/met jezelf is best wel lastig.


Het voelt aan als chaos, omdat er veel veranderingen zijn en oude dingen wegvallen zonder dat er nieuwe dingen duidelijk zijn. Dat kan aanvoelen alsof je verdwaald bent en niet meer weet welke kant je opgaat: op dat moment het vertrouwen en rust in jezelf vinden is a hell of a job, maar het kán wel.

Nobody ever promised you a rose garden.
Op 07-04-2009 0:54:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis: Ik heb voor mij het geluk al gevonden. Alles wat ik doe vind ik leuk, iedere dag sta ik op met een lach. soms door helemaal niets. maar ik denk dat veel mensen gelukkig worden door het geluk na te jagen.

Voorbeeld: Ik heb een grasveldje in mijn tuin. Dat heb ik vorig jaar grondig aangepakt (was arena gras). eerst alle oude pollen eruit, zand en aarde er bij gestort, het geheel strak gemaakt en opnieuw ingezaaid. na dit alles kwam me gras mooi op, beetje bijgezaaid en na een paar keer maaien en onkruid wieden had ik me eigen anfield road.

Nu was ik dus klaar, maar na een paar dagen had ik het wel weer gezien. mijn gras was perfect, ik was tevreden, maar ik miste het zaaien, het maaien, het onkruid wieden.

gelukkig hielp het geluk me een beetje en kwam er na een maand een mol om de hoek kijken. nu heb ik gelukkig weer genoeg te doen.

Ik hoop dat het voorbeeld een beetje duidelijk is en dat de essentie is dat je heel gelukkig kan zijn, met alleen het zoeken naar geluk.
Op 07-04-2009 0:55:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Leer je eigen onderbewuste ego kennen!
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 07-04-2009 13:00:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
adenis:

Ik heb voor mij het geluk al gevonden. Alles wat ik doe vind ik leuk, iedere dag sta ik op met een lach. soms door helemaal niets. maar ik denk dat veel mensen gelukkig worden door het geluk na te jagen.

Voorbeeld: Ik heb een grasveldje in mijn tuin. Dat heb ik vorig jaar grondig aangepakt (was arena gras). eerst alle oude pollen eruit, zand en aarde er bij gestort, het geheel strak gemaakt en opnieuw ingezaaid. na dit alles kwam me gras mooi op, beetje bijgezaaid en na een paar keer maaien en onkruid wieden had ik me eigen anfield road.

Nu was ik dus klaar, maar na een paar dagen had ik het wel weer gezien. mijn gras was perfect, ik was tevreden, maar ik miste het zaaien, het maaien, het onkruid wieden.

gelukkig hielp het geluk me een beetje en kwam er na een maand een mol om de hoek kijken. nu heb ik gelukkig weer genoeg te doen.

Ik hoop dat het voorbeeld een beetje duidelijk is en dat de essentie is dat je heel gelukkig kan zijn, met alleen het zoeken naar geluk.

Het geluk kwam teruggekroppen uit een molshoopje, een al aardig duidelijk- makend verhaal.

Tja soms is de reis mooier dan het reisdoel, het leven is immers een reis.
"We're all mad here."
Op 07-04-2009 13:05:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: @ Adenis:

Ik denk niet dat je gelukkig wordt door het geluk na te jagen, maar juist door te genieten van het moment.

Te genieten van het wroeten in je tuintje en niet alleen van het eindresultaat. Te genieten van een mooi boek en niet direct de laatste bladzijde lezen. Te genieten van de reis naar je vakantiebestemming en niet alleen pas als je er bent.

Om je heen kijken, terwijl je hele leven aan diggelen valt, en toch kunnen zien hoe mooi die zonsondergang is en hoe lief anderen kunnen zijn.

Op 07-04-2009 13:05:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: O MY GOD! The hippies are closing in on us!

I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 07-04-2009 13:05:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Feitelijk is het zo dat je werkelijk niets bent,
maar het is een volledig, oneindig en compleet niets.
Dat niets is bewustzijn zelf. Het is al heel, compleet en vervuld.
De verbazingwekkende ironie is, dat het niets waar je bang voor bent,
hetzelfde is als de vrede waarnaar je verlangt.

Gangaji
'Don't forget rule number 6'
Op 07-04-2009 14:21:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sun: Geluk heeft geen oorzaak
Op 07-04-2009 15:50:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis: @ C.

Ik was al gelukkig voordat ik een tuintje had. ooit eens op me 18e bedacht dat ik voor het geluk geboren was en tot nu toe werkt het heel goed.

Maar heel veel mensen proberen het geluk na te jagen. Ze zien daardoor niet hoe mooi die reis naar geluk is. Mijn grasmat was hier een mooi voorbeeld van.

in het nummer drie keer vallen van acda & de munnick wordt het heel mooi beschreven. "Geluk kan alleen maar groeien als je je ook eens droevig voelt."
Op 07-04-2009 15:58:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
adenis:

in het nummer drie keer vallen van acda & de munnick wordt het heel mooi beschreven. "Geluk kan alleen maar groeien als je je ook eens droevig voelt."


Mooie zin uit dat nummer!

Het is soms ook wel moeilijk om je niet mee te laten slepen door de waan van alledag, zoals ik dat noem. Soms denk je dan ook echt dat het allemaal draait om hebben en bezitten, om morgen en garanties, om prestaties en beloningen.

Ik leid een redelijk rustig en stabiel leven, met niet teveel poeha en niet teveel franjes. Geniet van veel kleine dingen en trek me geregeld terug als ik de waan van alledag weer eens heb meegemaakt. Dat werkt goed voor mij.
Op 07-04-2009 16:19:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Heel leuk artikel, met een hele wijze les. Het helpt al heel veel om af en toe gewoon even stil te staan en te voelen hoe gelukkig je bent. Velen van ons hebben het gewoonweg te druk om écht van al het goede te genieten.
I might just be saying that to get you mad...
Op 07-04-2009 16:33:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: @Hive Queen.

Ik heb nog even een rondje gemaakt in je blogs, en wil je graag even mijn complimenten maken!

Gevarieerde, vaak aparte onderwerpen en mooi geschreven, veelal informatief en thema's die je aan het denken zetten.

So here's to you: cheers!
Op 07-04-2009 17:06:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
haras: Tussen mijn twintigste en mijn 33ste levensjaar was ik mijnwerker.
Jullie kunnen het geloven of niet, maar 600 meter en nog een paar honderd meter dieper onder de grond, was ik heel gelukkig. Zelfs in een kolenlaag die nog geen vijftig centimeter dik was.
Ik voelde mij onder de moeilijkste omstandigheden een met de aarde. Die vooral achteraf. volgens mijn inzicht voor mij was, als "een baarmoeder van steen" Maar mijn denkwereld, die paste nog niet bij die tijd en ook niet in het slopersvak van steenkooldelver.

Mee omwille van de economie en het grotere geld voor anderen dan ons mijnwerkers, werd ik tijdens de mijnsluitingen in Limburg, uitgespuugd. En na mislukte omscholing, werkloosheid en verwording tot ongeschoolde arbeider, terwijl ik ondergronds een goed vakman was, had ik geen zin meer om ooit nog te moeten werken en als pispaaltje te moeten dienen.
Ik kwam via mijn huisarts bij een psychiater en een neuroloog terecht: "U heeft te veel kennis voor een ongeschoolde zonder noemsnswaardige opleiding. Meld u maar ziek."
Ik was zielsgelukkig toen dat tegen mij werd gezegd. Maar dat liet ik natuurlijk niet merken.
Ik was dus te ïntellectueel. En had weet van zaken die toen voor de meeste mensen en zelfs voor artsen als zij onbekend en vreemd waren.
Op een wonderbare manier, kreeg ik van alles en nog wat aangereikt wat ik zou kunnen zeggen en doen wat mij van pas kwam om zogenaamd met tegenzin te kunnen stoppen met werken. Dank zij een gekkenbriefje, kreeg ik de vrijheid.
In mijn medisch dossier kwam te staan: Psychotisch, stationair. zwak begaafd, geestespplijting (schizofrenie)
Dit is een te lang verhaal om helemaal op te schrijven.
Ik was slim en wist hoe ik die gegradueerden bij de neus kon nemen.
Tot aan mijn pensioen hoefde ik daarna niet meer te werken. Dat deed ik na vijf jaar toch nog vaak. geheel belastingvrij.
Maar de tijd van de WAO, die was voor mij een gelukkige tijd vol welzijn en welvaart. Ik ben nog steeds gelukkig.
Op 07-04-2009 17:50:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Geluk is iets waarvan je weet dat je het hebt op het moment dat het voorbij is.
Op 07-04-2009 20:05:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
haras:


Op een wonderbare manier, kreeg ik van alles en nog wat aangereikt wat ik zou kunnen zeggen en doen wat mij van pas kwam om zogenaamd met tegenzin te kunnen stoppen met werken. Dank zij een gekkenbriefje, kreeg ik de vrijheid.
In mijn medisch dossier kwam te staan: Psychotisch, stationair. zwak begaafd, geestespplijting (schizofrenie)
Dit is een te lang verhaal om helemaal op te schrijven.
Ik was slim en wist hoe ik die gegradueerden bij de neus kon nemen.
Tot aan mijn pensioen hoefde ik daarna niet meer te werken. Dat deed ik na vijf jaar toch nog vaak. geheel belastingvrij.
Maar de tijd van de WAO, die was voor mij een gelukkige tijd vol welzijn en welvaart. Ik ben nog steeds gelukkig.

Simulatie, zwartwerken..?! Tja, mensen met ECHTE aandoeningen hebben het tegenwoordig niet zo eenvoudig sinds de regels voor toegang tot of de verlenging van een WAO-uitkering keer op keer aangescherpt worden. Voor hen zal het in veel gevallen íets lastiger zijn om zorgeloos "gelukkig" te worden..


(bericht gewijzigd op 7-4-2009 22:00:15)
Op 07-04-2009 21:59:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: De wereld is een droom, en wij zijn de droomfiguren. Pas nadat we wakker geworden zijn, zullen we zeggen: "He? Wat een rare droom was dat?" Tijdens een droom, lijkt de droom zelf ook realiteit te zijn. Aangezien alles cyclisch verloopt, en het bewustzijn zich eindeloos fractaal weerspiegelt, terwijl het in wezen nooit geboren wordt en nooit sterft, zal dit proces zoals wij dit ervaren oneindig doorgaan. Terwijl het in wezen eigenlijk allemaal "nu" plaatsvindt, het enige moment dat er is. Het spreekt onze ervaring zoals we die kennen simpelweg erg tegen. Maar er is in realiteit geen ik, en dus geen anderen en geen wereld. Er is enkel de door het denken gecreëerde illusie van ervaring tegenover bewustzijn.
Tolle zei ergens: "Het denken is een parasiet die het bewustzijn opeet." Vind ik alvast een hele goeie...
Zolang je de illusie niet geheel doorziet, maak er dan toch een zo fijn mogelijke illusie van zou ik zeggen. Zorg dat je je goed in je vel voelt. De rest komt wel vanzelf.
Op 07-04-2009 22:12:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Antoine:
Zolang je de illusie niet geheel doorziet, maak er dan toch een zo fijn mogelijke illusie van zou ik zeggen. Zorg dat je je goed in je vel voelt. De rest komt wel vanzelf.

Ik hoop het voor alle stervende, bijna doodgemartelde, verkrachtte, uitgebuitte, tot slaaf/kindsoldaat/prostituée/pornoster gemaakte kinderen op de wereld. Dat zij maar goed in hun vel komen te zitten,.....de rest zal dan vast vanzelf wel komen...

(bericht gewijzigd op 7-4-2009 23:27:10)
Op 07-04-2009 23:22:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Ik snap wat je bedoelt Eva, maar misschien kunnen we helpen om het leed te verminderen. Daar zouden we altijd naar moeten streven: er ook voor anderen te zijn, op de juiste manier.

En al was mijn jeugd (gelukkig) niet zoals de voorbeelden die jij noemt, maar die was ook behoorlijk pittig (en dan druk ik me zwak uit) en ik ben ook goed uit de strijd gekomen.
(bericht gewijzigd op 7-4-2009 23:39:00)
Op 07-04-2009 23:38:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Het zou gewoon zoveel makkelijker zijn wanneer ik zou kunnen geloven dat alles 'een door het denken gecreëerde illusie' is en dat er 'geen ik, en dus geen anderen en geen wereld' bestaat, het is het namelijk vrij eenvoudig om daarmee alle wereldse ellende, onrecht, onmacht, uitbuiting, etc. uit je eigen bestaan (illusie) te bannen, een zolang-IK-er-maar-niet-aan-denk- bestaat-het-niet methode, maar het lukt me gewoon nog niet (altijd)..

C.:
Daar zouden we altijd naar moeten streven: er ook voor anderen te zijn, op de juiste manier.

Daarin schuilt natuurlijk ook een stukje geluk..
Op 08-04-2009 0:35:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Eva:

Het zou gewoon zoveel makkelijker zijn wanneer ik zou kunnen geloven dat alles 'een door het denken gecreëerde illusie' is en dat er 'geen ik, en dus geen anderen en geen wereld' bestaat, het is het namelijk vrij eenvoudig om daarmee alle wereldse ellende, onrecht, onmacht, uitbuiting, etc. uit je eigen bestaan (illusie) te bannen, een zolang-IK-er-maar-niet-aan-denk- bestaat-het-niet methode, maar het lukt me gewoon nog niet (altijd)..

C.:
Daar zouden we altijd naar moeten streven: er ook voor anderen te zijn, op de juiste manier.


Daarin schuilt natuurlijk ook een stukje geluk..


Tja, iedereen heeft zo zijn eigen weg denk ik, en alles met een reden. Je kunt niet de hele wereld redden, maar je kunt wel iets betekenen voor een ander. Iets wat misschien heel klein is en lijkt maar waarvan het effect bv. gevoelsmatig enorm is.

Mijn ego speelt niet mee als ik hulp bied, het hoeft niet in de krant bij wijze van spreken en ik hoef geen overmatige dankbetuigingen. Ik doe het ook niet zodat ik mezelf er beter door voel of me dan nodig voel. Ik weet eigenlijk niet eens precies waarom ik het doe, ik doe het gewoon. Wel heel sterk vanuit mijn intuitie, moet ik zeggen.

(bericht gewijzigd op 8-4-2009 1:10:26)
Op 08-04-2009 1:09:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Zo nu en dan heeft eenieder zo'n moment van innerlijke stilte.
Alles is één en we zijn verbonden met alles om ons heen.
Even is er dan geen goed of slecht, links of rechts, boven of onder.
Alles is een logisch gevolg, zoals de bliksem voorafgaat aan de donder.
Je voelt de liefde door je stromen en het lijkt of je weer thuis bent gekomen.
Maar dan begint het te vervagen en vergeten we weer welke schoonheid we toen zagen.
Heel even hebben we dan de Liefde gekent, maar helaas maar voor een moment.
Het is de kunst om in het moment te blijven zonder het te willen behouden, het proberen te vangen of er naar te verlangen.
Dan is er geen gemis, omdat je weet dat het moment nu is.
(bericht gewijzigd op 8-4-2009 9:05:12)
Carpe diem homo universalis
Op 08-04-2009 8:58:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Geluk is voor mij iets dat je niet kan bereiken met bezittingen of geld. Dat zijn juist dingen waar je je aan vastgrijpt. Ik denk dat je geluk kan bereiken door te genieten van wat op je pad komt en het niet vast te grijpen. Het ego is daarin vaak een grote sta in de weg. Het ego is a.h.w. een gezwel op de ziel.
Get rid of the thing that is self and nothing can harm or hinder you. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 08-04-2009 19:01:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Geluk ken je alleen als je even alles kunt buitensluiten.
Genieten van een mooie bloem, een kind dat een liedje zingt, een goed gelukte maaltijd die je hebt gekookt enz. Zo gauw je de buitenwereld binnenlaat, is het afgelopen met puur gelukkig zijn. Zie bv. het nieuws over de tweejarige die 100 keer is gestoken door de persoon die ze het meest zou moeten kunnen vertrouwen. Weg geluk voor vandaag.
Buiten die genietmomenten om bestaat gelukkig zijn uit blij zijn dat je het beter hebt dan vele anderen (en dan bedoel ik niet financieel).
Dus breng zoveel mogelijk tijd door in je tuin, met je kinderen en met je hobbies. Dat moet je pantseren tegen het niet gelukkig zijn.
Op 08-04-2009 19:10:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: tja Eef, dat blijft een lastige...

Ben Stewart probeert het in een ander daglicht te zien...


al is deze zienswijze/filosofie ook een lastige...
Op 09-04-2009 1:27:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden