Er loopt een poemabeest los in Polen en in Frankrijk kunt u zomaar oog in oog komen te staan met een heuse kangoeroe. Verdrink in de ogen van dit wonderlijke wezen of verwonder u over deze. Spiderman bestaat wel degelijk en redt een autistisch jongetje uit een gevaarlijke situatie. En een chihuahua helpt een verloren gelopen klein vrouwtje de nacht door te komen. Voor wie zich los kan rukken van het journaal en de krant ontvouwt zich een wereld vol met grote en kleine wonderen. Kom, dan laat ik u zien welke wonderen door de waan van de dag werden onderdrukt.

ukkie
(Minivrouwtje gered door chihuahua)

Stel je voor: je ondergaat een zware hersenoperatie en de behandelend chirurg krijgt een hartaanval. De operatie afbreken zou inhouden dat je nooit meer zou herstellen. Die wetenschap hield de Italiaans chirurg Vitale op de been en ondanks de pijn op de borst werkte hij de operatie af waarna hij zelf een operatie onderging. Zowel de chirurg als de patiënt zijn aan de beterende hand.

Statistieken vertellen ons doorgaans weinig positiefs. Anders is dat met de statistieken uit de hoek van de cryptozoölogie. Volgens de onderzoekers is de kans heel groot dat we binnenkort nog nooit beschreven grote zeezoogdieren gaan ontdekken. Het idee dat we nog grote zeezoogdieren zoals zeehonden en aanverwanten gaan ontdekken is niet zo heel vreemd. In de afgelopen 30 jaar konden biologen diverse nieuwe soorten uit deze groep in het grote boek der leven bijschrijven.

De spannendste soort die men hoopt te ontdekken is een soort lang gerekte 'zeehond' uit de diepzee. Het dier zou 4 tot 30 meter lang zijn. Niet alleen ooggetuigen menen dat een dergelijk wezen bestaat, maar ook een vondst van een mysterieus karkas in de maag van een walvis onderstreept het vermoeden dat er nog veel te ontdekken valt.


(De statistieken zeggen het, dus zullen we ze vinden)

We blijven nog even op zee. Een Griekse visser keek onlangs verbaasd op toen hij in plaats van vis een 2.200 jaar oud bronzen beeld boven water haalde. Het beeld stelt een krijger voor met borstpantser.

Een wonderbaarlijke historische vondst werd onlangs ook gedaan in Peru. Daar vond men meer dan 10.000 rotstekeningen die minsten 6.000 jaar geleden moeten zijn aangebracht door een pre-Inca cultuur. Volgens onderzoekers zijn het merendeels jachttaferelen.

Een Italiaanse schaapherder die opgepakt werd met 38 gram wiet op zak werd door een rechter vrijgesproken. Het argument dat de herder zich tijdens zijn werk langdurig van vrienden en familie verstoken zou zijn bleek voor de rechter voldoende om de man vrij te spreken. Kortom, loos de mens en neem schapen voor onbelemmerd genieten van de natuur, rust en natuurlijk een vette joint.

Ganzfeld: supersizezeehond... cool
Op 08-04-2009 0:07:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
W: "de Italiaans chirurg Vitale" -> past toch wel heel goed in de vorige blog Nomen est Omen
Op 08-04-2009 19:44:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Zou 'Nessy' dan eindelijk ontmaskerd worden?
Op 08-04-2009 20:16:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince:
W:

"de Italiaans chirurg Vitale" -> past toch wel heel goed in de vorige blog Nomen est Omen


Ja ik wou het ook al zeggen.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 09-04-2009 0:23:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Stel je voor: je ondergaat een zware hersenoperatie en de behandelende chirurg krijgt een hartaanval. De operatie afbreken zou inhouden dat je nooit meer zou herstellen. Die wetenschap hield de Italiaans chirurg Vitale op de been en ondanks de pijn op de borst werkte hij de operatie af waarna hij zelf een operatie onderging. Zowel de chirurg als de patiënt zijn aan de beterende hand.
Hier word ik blij van. Goed om zoiets te lezen te midden van al die negatieve berichten.
Op 09-04-2009 21:10:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden