"Dit is slechts het begin" was een statement van de 'Bank Bosses are Criminals Group', die onlangs vernielingen aanbracht aan de woning en auto van voormalig RBS-bankdirecteur Fred Goodwin. Goodwin sloeg de plank mis met de overname van ABN AMRO en er moesten miljoenen aan belastinggeld gepompt worden in de droom die RBS heet. Buiten het 'foutje bedankt' schroomde Goodwin er niet voor terug om zijn miljoenenbonus nog even mee te graaien. Het verbaast mij niet dat er zoiets als een 'Bank Bosses are Criminals Group' de kop op steekt. Sterker nog, het verbaast me wel dat het nu pas gebeurt.

kop er af
(De zonnekoning dacht ook de paupers oneindig uit te knijpen)

Graaien, graaien, graaien. De laatste tijd leren we steeds meer over het fenomeen 'graaien'. We hebben het over bestuurders, zowel privaat als publiekelijk, die absolute schijt hebben aan het bedrijfsbelang, landsbelang, medewerkers en burgers zolang de knaken maar hun richten uit rollen.

Minister Wouter Bos (Financiën) heeft zich „met ongelofelijk veel tegenzin” neergelegd bij vertrekvergoedingen van 772.000 en 591.200 euro voor directieleden Flip Klopper en Arnold Schilder van De Nederlandsche Bank (DNB).

Dat aandeelhouders en cliënten zo dom zijn om hun vertrouwen aan zogenaamde 'Topmannen' in het bedrijfsleven te schenken, tot daar aan toe. Dat diezelfde beleggers moord en brand krijsen als ze hun kapitaal zien wegrijden in de Jaquars en Audi's van lachende graaiers is dan weer wat minder. Ze hadden een keus, ze namen een gok en verloren.

Treurspel in de industrie maar banken vieren feest (NRC 1993)
Een cynische paradox: terwijl de Nederlandse industrie met het faillissement van DAF, de verkoop van Fokker en de verliezen van Hoogovens in mineur is, viert de beurs het jaarfeest met gemiddeld ruim dertig procent koerswinst.
(Liefde maakt blind? Geld maakt blind!)

Het wordt pas echt erg als de krijtstreeppakken en de uitgestreken smoelen er met uw en mijn geld vandoor gaan. Wij hebben geen keus. Zieke banken en een nog zieker economisch systeem in leven houden met het belastinggeld van u en mij. Doldwaze bestuurders die met dollartekens in de ogen ons geld in smeltende IJslandse banken propten. Machtsgeile ambtenaren die miljarden verkwanselen aan megalomane projecten zoals de Betuwelijn of de Noord-Zuidlijn. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Crisis of niet, de verzekeringstak van het Belgische deel van Fortis organiseert een feestje in het duurste hotel van Monaco (bron 2008).

In Engeland gaan de oogjes langzaam open. "Zelfverrijking is in Groot-Brittannië ook een hobby van ministers en parlementariërs, en dat genereert steeds grotere volkswoede", lezen we in het Parool. In Nederland zijn we nog wat milder. Voormalig PvdA-minister Herfkens, die ten onrechte 280.000 dollar huursubsidie incasseerde kwam ermee weg. Als boetedoening hoefde ze slechts een jaartje als consultant bij de VN op de thee. Jat eens een paar centen uit de kleine kas op uw werk en misschien mag u dan als beloning ook lekker in het buitenland de VIP uithangen. In het Europese parlement is het nog veel erger, daar schijnt fraude en zakkenvullen de voornaamste bezigheid te zijn.

De top tien graaiende rijksambtenaren

1. Pieter Kalbfleisch, voorzitter Raad van Bestuur NMA: €222.689
2. Dick Berlijn, Commandant der Strijdkrachten: €203.966
3. Geert van Maanen, Secretaris-Generaal VWS: €200.367
4. Jef Pleumeekers, Algemeen directeur Senter Novem: €199.071
5. Wim Kuijken, Secretaris-Generaal Verkeer en Waterstaat: €193.304
6. Hans van der Vlist, Secretaris-Generaal VROM: €190.806
7. Koos van der Steenhoven, Secretaris-Generaal OCW: €190.485
8. Een onderzoeker bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu: €184.065
9. Roel Bekker, Programma Secretaris Generaal: €182.763
10. Martin van Rijn, Directeur-Generaal Gezondheidszorg, Ministerie van VWS: €180.583

Ook op lokaal niveau weten de graaiers uw geld in eigen zak te te laten verdwijnen. De cijfers zijn een beetje gissen maar er is zeker geen sprake van 'incidenten'. Het is in ieder geval zo erg dat er van overheidswege een 'meldpunt fraude ambtenaren' in het leven is geroepen. Logisch, want wat lagere ambtenaren wegsnoepen kunnen de hogere ambtenaren niet stelen. En terwijl de top zich schaamteloos over de ruggen van arbeiders en consumenten verrijken wijst de overheid er nog eens fijntjes op dat wij, het klootjesvolk, steeds vaker 'onbewust asociaal' aan het worden zijn. Een Sire-campagne 'bewust asociaal' voor de graaiers lijkt me, zeker nu, meer op z'n plek.

Ik zou willen voorstellen om het puike Britse initiatief van de 'Bank Bosses are Criminals Group' wat breder te trekken. Wat dacht u van 'Graaiers zijn Gajes'. Dat zal mooi staan op de banieren en spandoeken als we naar Den Haag gaan.

Voor de mensen die minder daadkrachtig zijn is er altijd nog het spelletje "Grijp de Graaiers".

(Nagekomen bericht; het volk begint zich te roeren.)

Gerard: Het werd inderdaad wel tijd voor een opfrissing van de uitdrukking "Witteboorden Criminaliteit".
Alle overheidssteun om banken overeind te houden gaat ook rechtstreeks naar diezelfde graaiers. Dat kan een blinde nog zien, alleen onze overheid niet. Ik vermoed dat de banden tussen topambtenaren en graaiers nogal hecht zijn, in elk geval hechter dan die met ons, de gewone burgers die de overheid subsidiëren en zich democratisch mogen voelen door zinloos knopjes te drukken, eens in de zoveel tijd, om vervolgens lijdzaam te moeten toezien dat er van het beloofde niets terecht komt.
(bericht gewijzigd op 9-4-2009 9:13:55)
'Don't forget rule number 6'
Op 09-04-2009 8:16:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis: Goed blog weer!!!
Ja en elke keer als ik daar weer volledig bewust van word ( niet de hele tijd dus anders loop ik de hele dag met een veel te hoog adrenaline-level ) , begint gelijk mijn bloed te koken en denk ik : wanneer gaan we naar Den Haag ???
Revolutie zou er moeten komen!Geen grapje hoor!
De overheid is een corrupt én a-sociaal zootje.
Nederland een 'democratie'?????
Het is om te janken!


(bericht gewijzigd op 9-4-2009 9:52:21)
Op 09-04-2009 9:06:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix: N.a.v. het plaatje, het was niet Lodewijk de 14e ('de zonnekoning') die werd geguillotineerd maar zijn nakomeling Lodewijk de 16e. Die was het slachtoffer van zijn afkomst, hij had geen politieke of machtsambities en was meer geinteresseerd in techniek en wetenschap.

Het lijstje van 'graaiende' topambtenaren vertekent wat er aan de hand is. Een door anderen vastgesteld salaris van 2 euroton is geen graaien maar goed betaald worden. Voor het echte graaien moeten we zijn bij de bestuurders van uit gemeenschapsgeld betaalde zorginstellingen die zichzelf het 2- of 3-voudige toekennen, medisch specialisten die hetzelfde doen via hun declaraties waarvoor ze hun klanten geen enkele kwaliteit of service bieden, de bazen van nutsbedrijven die onderneminkje spelen en zorgen dat ze betaald worden als echte CEO's, etc., etc.. Over de top van banken die met gemeenschapsgeld overeind worden gehouden hoeven we het niet te hebben, dat is inmiddels duidelijk genoeg.

Het probleem is dat in echte private bedrijven het de aandeelhouders zijn die bepalen of een beloningshoogte juist is. In allerlei door ons via de belastingroof, verzekeringspremies en monopoliedwang betaalde bedrijven en instellingen ontbreekt een effectieve bewaking en weging van de waarde van bestuurders en hun companen.
De oplossing is alles te privatiseren en te zorgen voor een hevige concurrentie zodat aandeelhouders de controlerende functie kunnen uitoefenen waartoe de overheid niet in staat is.

Het bijkomende voordeel is dat het de kwaliteit van dienstverlening ook ten goede komt.
Op 09-04-2009 10:58:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Marnix zei: De oplossing is alles te privatiseren en te zorgen voor een hevige concurrentie zodat aandeelhouders de controlerende functie kunnen uitoefenen waartoe de overheid niet in staat is.

Aandeelhouders zijn alleen geinteresseerd in dividend, zie bijv. TNT. De werknemers leveren 15% in om de winst hoog te houden, echt niet voor het behoud van banen. Daar heeft meneer Bakker van TNT makkelijk praten. Hij krijgt maandelijks € 140.000,- netto op z'n bankrekening bijgeschreven. En zo zijn er legio van bedrijven te noemen waarin dit schijnbaar de gewoonste zaak van de wereld is.
Eén ding is zeker, ooit breekt de hel los, dat kan lang of kort duren. Op een gegeven moment is gewoon de maat vol. When the shit hits the fan, you'll have to scrape the walls.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 09-04-2009 11:22:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Abada: ik vind die hele kritiek een beetje overdreven. Tot een paar jaar geleden was iedereen tevreden over het hele bonussyteem. Zelfs onderaan de ladder waren er ideeën over het belonen van werknemers die sneller en/of beter waren. Nu gaat het slecht en zoekt men een scapegoat. Deze keer zijn de bankiers de klos. Zij hebben het allemaal gedaan; zij, hunnie, die daar. Nee, dat is te gemakkelijk. Natuurlijk zijn er fouten gemaakt, natuurlijk is het absurd dat bestuurders riante bonussen krijgen als de zaken slecht er voor staan. Maar ik vind het te gemakkelijk om nu naar één groep mensen te wijzen. Iedereen wilde een puntje van de grote taart toen het goed ging. Toen hoorde je niemand, achteraf is het makkelijk lullen.
Op 09-04-2009 11:58:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Voor een blik op de financiën van uw lokale overheid:
zie http://www.leoverhoef.nl/
Op 09-04-2009 0:20:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Abada:

ik vind die hele kritiek een beetje overdreven. Tot een paar jaar geleden was iedereen tevreden over het hele bonussyteem. Zelfs onderaan de ladder waren er ideeën over het belonen van werknemers die sneller en/of beter waren. Nu gaat het slecht en zoekt men een scapegoat. Deze keer zijn de bankiers de klos. Zij hebben het allemaal gedaan; zij, hunnie, die daar. Nee, dat is te gemakkelijk. Natuurlijk zijn er fouten gemaakt, natuurlijk is het absurd dat bestuurders riante bonussen krijgen als de zaken slecht er voor staan. Maar ik vind het te gemakkelijk om nu naar één groep mensen te wijzen. Iedereen wilde een puntje van de grote taart toen het goed ging. Toen hoorde je niemand, achteraf is het makkelijk lullen.

de ideeen voor bonussen komen toch echt maar in een hele paar bedrijfstakken voor, en gevallen waarin een gewone werknemer echt grote bonussen mogen verwachten zijn er voor mij toch echt niet...

mijn "bonus" voor het komende jaar is bijvoorbeeld een schrikbarende 4 euro per maand ofzo, en dat in verhouding tot miljoenen aan uitzwaaibonussen, gouden handdrukken en door bailout (=belastingen) betaalde "extraatjes"...

let wel, ik ben zeer tevreden met wat ik heb, maar ik denk niet dat minimaal 90% van de bevolking iets van die bonussen ziet, of er zelfs maar een voorstander van is...

en zodra dat geld dan ook nog eens van ons belastinggeld betaald word, dan vind ik het niet vreemd dat mensen klagen, want de gewone man moet dan de bonussen van de grote jongens betalen, terwijl je al in moet leveren en de regering roept dat we allemaal in moeten leveren om de krisis door te komen, hoezo dubbel?
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 09-04-2009 0:28:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gunha3: @Abada
Hoezo kritiek overdreven? Omdat het nu terecht is? Zou het niet zo zijn dat de kritiek er altijd wel was maar dat die geluiden niet doordrongen tot mensen zoals jij (no offense) omdat er toen door veel mensen veel geld werd verdiend? De "kleine man" heeft altijd al kritiek gehad op die buitensporige salarissen en bonussen echter door de (schijn van) goede resultaten werd daar nooit aandacht aan besteed, die zgn bestuurders rechtvaardigden (onterecht) hun achterlijk hoge verdiensten door te verwijzen naar de winst van het bedrijf.

Dus nu het bewezen terechte kritiek is, noem je het overdreven en 2 jaar geleden toen die kritiek er ook was, ook terecht alleen nog niet bewezen, was het toen onzin omdat er veel (schijn)winst werd gemaakt?

Mag er wel kritiek geleverd worden op die graaiers? Ben je er misschien zelf een ;-) Grapje natuurlijk, maar feit is wel dat die graaiers en hun eeuwige honger naar meer een zeer grote oorzaak van de huidige ellende zijn, maar wij de "kleine man" moeten voor de kosten opdraaien die zij hebben gemaakt Ze hebben jaren hun zakken gevuld met aandelen en obligaties en nu die winsten verdampt zijn mogen wij voor de verliezen opdraaien? Dat is echt complete onzin, alleen de lusten maar niet de lasten?

Jaren lang bakken met geld ontvangen en nu er betaald moet worden mag er niet eens kritiek zijn? Ik vind dat de mensen die al die jaren veel geld hebben verdiend nu ook de verliezen uit eigen zak moeten dokken, daar zijn de winsten tenslotte ook in gegaan...
(bericht gewijzigd op 9-4-2009 12:45:26)
Op 09-04-2009 0:41:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Ondanks de hele crisis verwacht ik dat er weinig gaat veranderen aan de regelgeving voor banken. Zeker niet in Amerika (waar de hele shit vandaan komt), gezien al dat gelobby en donaties (lees:steekpenningen) aan partijen / ministers / senators / burgermeesters / en wie ik nog vergeten ben door bedrijven.
En aan het graaien bij private instellingen kunnen we weinig doen, tenzij die regelgeving wordt aangepast door de regeringen(waar weer flink gelobbyed wordt), ik verwacht niets van de aandeelhouders dat die de regels anders willen.
Bij (semi-) overheidsinstellingen kan de overheid makkelijker de regels anders maken, zie oa de balkenendenorm, maar zelf daar mag je nog met wat uitzonderingen boven verdienen. Bonussen moeten gewoon prestatiegericht worden en een goedkeuring krijgen van bijvoorbeeld het ministerie van financiën of binnenlandse zaken. Als deze hun werk goed doen kunnen ze een bonus verdienen

In de oplossing van Marnix hierboven(privatiseren en concurrentie) zie ik geen oplossing, dan loopt het alleen maar meer uit de hand, zie bijvoorbeeld die bonussen van wat was het, Nuon, Essent, of welke energiebedrijf was het ook alweer? De meest excessieve bonussen heb je nu juist al in de private sector.

Edit: Oja, gaan we al dat geld wat in het overeindhouden van banken en bedrijven ooit nog terug zien? Ik als betaler daarvan verwacht dat dit (in een eventuele lang termijn) terug wordt betaalt. Wij, de normale man, moeten daar de lasten van gaan dragen doordat de staatsschuld is opgelopen en er extra bezuinigd moet worden, of er bijvoorbeeld weer extra of hogere belastingen worden gemaakt. Wij merken dit het meest in onze portomonnee, als je miljoenen heb maakt het allemaal niet zo uit en blijf je lekker in je villa en dikke auto leven.
(bericht gewijzigd op 9-4-2009 12:53:16)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 09-04-2009 0:44:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gunha3: Het privatiseren gaat inderdaad niet helpen, privatiseren betekent in de praktijk, kosten verlagen om meer geld te verdienen Verbetering van de dienst of het product staat ergens onderaan in het lijstje prioriteiten Is ook logisch, kijk bv naar de Big Pharma, begonnen om medicijnen te ontwikkelen en mensen te helpen maar wat doen ze nu? Ze zijn alleen maar bezig om hun winsten te maximaliseren om hun marktpositie te kunnen behouden en het liefst te vergroten Het daadwerkelijk mensen beter maken is geen prioriteit meer, zelfverrijking en overleven zijn de doelen geworden Kijk naar de NS, goede dienstverlening staat echt niet voorop, het gaat om geld verdienen, overeind blijven En dit zijn alleen de diensten dan heb ik nog niet over producten.....tv's/koelkasten/wasmachines gaan veel eerder kapot dan 20 jaar geleden...fabrikanten moeten nl blijven produceren/verkopen, een zo goed mogelijk product met een lange levensduur is niet economisch interessant

Alles in overheidshanden is natuurlijk ook geen optie, dat heeft al zat ellende opgeleverd Een grondige aanpassing van het economisch model en een ware omslag in de gedachtegang van de mens als ras is de enige oplossing (hoewel een utopische, maar hoop doet leven)
Op 09-04-2009 0:54:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marnix:
rudiev:

In de oplossing van Marnix hierboven(privatiseren en concurrentie) zie ik geen oplossing, dan loopt het alleen maar meer uit de hand, zie bijvoorbeeld die bonussen van wat was het, Nuon, Essent, of welke energiebedrijf was het ook alweer? De meest excessieve bonussen heb je nu juist al in de private sector.


Dit zijn nu net de bedrijven die ik noemde als surrogaatondernemingen die geen echte concurrentie kennen, waarvan de aandeelhouders provincies en gemeenten zijn die geen controle uitoefenen (op ons geld!) en de bazen zich aanmeten echte ondernemers te zijn en zichzelf alszodanig belonen.
Wat ik bedoel zijn echte ondernemingen die geleid worden door mensen die echt ondernemer zijn en hun werkkapitaal krijgen van privepersonen die dus de werkelijke eigenaren zijn. Dit kunnen ook de werknemers(aandeelhouders) zijn.
De aandeelhouders zullen terecht verlangen dat het geld dat ze in de onderneming hebben gestoken niet in gevaar komt en meer oplevert dan wanneer ze het op een spaarrekening hadden gezet. Als de ondernemer daaraan voldoet en zicht geeft op een goede toekomst, dus de onderneming goed leidt en zijn mensen motiveert, dan zullen de aandeelhouders dat belonen. De hoogte van die beloning wordt door de aandeelhouders bepaald, daar heeft de buitenwacht niets mee te maken. Er zit immers geen door de belasting uit de zakken van de burger geroofd gemeenschapsgeld in.
Op 09-04-2009 14:00:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Ik vind de salarissen van de "top 10 van graaiende rijksambtenaren" nog wel meevallen...dat doet een beetje directeur van een woningbouwvereniging/inrichting voor gezonheidszorg gemakkelijk,wat zeg ik ..dat krijgen ze als bonus, maakt niet uit wat de prestatie was..
De directeur van de ijselmeerziekenhuizen pakte ruim 8 ton..800.000 eur...1.762.986 ouwe guldens...Dick Berlijn (jullie lopen achter , het is inmiddels van Uhm) had tenminste nog 35.000 man personeel...
Op 09-04-2009 19:23:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
masterp: wie had het ook alweer over demonstraties ...we kunnen er toch wel 1 organiseren of niet soms? ja als we maar blijven mekkeren veranderd er ook niet veel zou dat niet georganiseerd kunnen worden financieel gezien?
Op 09-04-2009 20:06:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Zorg voor jezelf...pluk uit ieder potje wat je kunt om er geld uit te slepen. Bekijk elke mogelijkheid om geld te besparen en recht te hebben op. Meestal betaal je zelf voor die mogelijkheden, dus plukken!
Graaien op kleine schaal.
Op 09-04-2009 20:12:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
masterp:

wie had het ook alweer over demonstraties ...we kunnen er toch wel 1 organiseren of niet soms? ja als we maar blijven mekkeren veranderd er ook niet veel zou dat niet georganiseerd kunnen worden financieel gezien?


Demonstraties helpen niet. De mensen komen bij elkaar, gaan een paar leuzen scanderen en gaan daarna naar huis om lekker te eten, slapen en volgende dag zich weer als slaaf gedragen.

Wat er moet komen is een revolutie. Niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld, want de hele wereld lijkt corrupt te zijn. De enige vraag is, is wat na de revolutie gebeuren moet. Want of je het wilt of niet, zullen alleen de criminelen weer de top bereiken want ze hebben geen gevoel voor de medemens. We zijn verdoemd om zulke gasten aan de macht te helpen.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 09-04-2009 21:25:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Vandaag in het nieuws...

Ambtenaren krijgen ten onrechte geld

De Rekenkamer heeft de vergoedingen van ambtenaren in het buitenland op verzoek van de Tweede Kamer onderzocht na ophef over de huurtoeslag die oud-minister Eveline Herfkens ontving. http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/236292/2009/04/09/Ambtenaren-krijgen-ten-onrechte-geld.dhtml

Voormalig Fortis-topman Verwilst vangt 3,7 miljoen
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/3678686/__Voormalig_Fortis-topman_Verwilst_vangt_3_7_miljoen__.html?p=13,1
Op 10-04-2009 7:44:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
Ganzfeld:

Vandaag in het nieuws...

Ambtenaren krijgen ten onrechte geld

De Rekenkamer heeft de vergoedingen van ambtenaren in het buitenland op verzoek van de Tweede Kamer onderzocht na ophef over de huurtoeslag die oud-minister Eveline Herfkens ontving. http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/236292/2009/04/09/Ambtenaren-krijgen-ten-onrechte-geld.dhtml

Voormalig Fortis-topman Verwilst vangt 3,7 miljoen
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/3678686/__Voormalig_Fortis-topman_Verwilst_vangt_3_7_miljoen__.html?p=13,1

Dat gaat lekker zo hè???
Ze trekken zich geen reet aan van 'regels'.
Ik zeg het toch steeds: de overheid is: CORRUPT!!!
Maar ohwee als jij of ik een eurootje te veel heb, dan wordt je huurtoeslag bijvoorbeeld meteen gestopt. Of je uitkering gekort, terwijl je dik al onder het minimum inkomen leeft.
De overheid heeft een machtspositie, dat is toch wel overduidelijk.
Ze zijn letterlijk "onaantastbaar" geworden.
Want wat gebeurt er nu de overheid overtredingen heeft gemaakt en wel op grote schaal.....?
Krijgen zij een : "foei dat mag niet hoor" te horen en dan kunnen ze weer gewoon verder gaan..?
Op 10-04-2009 9:37:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: @Isis:
De overheid mag alles doen tegenwoordig. Hij heeft wetten door ons strot geduwd waarvan wij DEMOCRATISCH massaal NEE tegen hebben gezegd.

Probleem van de overheid is dat ze zich nu zoals je zegt "onaantastbaar" voelen. Het volk heeft al 2 eeuwen alles geslikt.Wanneer was de laatste revolutie in Nederland eigenlijk? Toen er echt koppen rolden en de massa liet zien dat zij de macht in handen heeft?

Wat ik persoonlijk om me heen zie is dat de machthebbers zichzelf rijk maken, terwijl de mensen zelf zich rot moeten betalen aan belastingen, die aan dingen worden uitgegeven die we niet nodig hebben en aan hun salaris. Al heb je een website waarmee je met google-adsense honderd euro per maand kunt krijgen, dan moet je dat doorgeven aan de belasting. Je wordt letterlijk uitgekleed, met geen kans om eerlijk geld te verdienen, zonder zoveel belasting te hoeven betalen. En krijg je een keertje een meevaller, dan mag je blij zijn als de belasting je geen aanslag stuurt...

Overheid is de grootste dief die er bestaat en wij spekken zijn portemonnee door stilletjes alle btw te betalen die hij van ons vraagt.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 10-04-2009 17:30:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Abada: @ Ron B.

Ten eerste waren er in ieder geval plannen om op heel veel niveau's bonussen toe te passe. Zo kan ik me een plan herrineren dat docenten bij een vmbo in een prachtwijk meer gaat verdienen dan een docent op het platteland.

Daarnaast is het eenmaal zo dat rijkdom oneerlijk verdeeld is. Natuurlijk is het contrast groot dat sommige miljoenen krijgen en anderen van een uitkering rond moeten komen. Dat is eenmaal het kapalistisch systeem.

Ook is het zo dat 90% van de bevolking niet verantwoordelijk is voor honderden soms duizenden werknemers. Het is dus logisch dat die wat extra's verdienen. Je kan je afvragen of die miljoenen in verhouding staan tot wat de gemmidelde werknemer verdient. Maar nogmaals, dat is onderdeel van het kapalistisch systeem.

Ik ben het eens dat nu er belastinggeld in de banken zit, deze voorzichter moeten zijn met bonussen. Maar je kan in Nederland niet zo maar bestaande contracten verscheuren.

Natuurlijk zijn er fouten gemaakt, natuurlijk hebben sommige bestuurders alleen aan de korte termijn gedacht en natuurlijk moet dat worden voorkomen in de toekomst. Maar ik vind het overdreven dat bestuurders, en voornamelijk banken zo'n beetje verantwoordelijk worden gehouden voor de huidige crisis. Het lijkt er een beetje op dat nu het slecht gaat men een zondebok zoekt. De bestuurders zijn nu de klos. In de economie zit een bepaalde golfbeweging en helaas zitten we nu eenmaal in de neerwaartse stroom. Daar moet we van leren en excessen moeten worden aangepakt. Desondanks gaat het mij te ver om iedere bankmedewerker of iedere bestuurder de schuld te geven voor deze economische crisis.
Op 11-04-2009 9:24:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Aldus de mening van een niet ingelichtte.
Op 11-04-2009 13:42:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden