Met mijn lief Atmosfeertje onderhoud ik een LAT-relatie.
De helft van de week wonen we min of meer samen, de andere helft deelt hij zijn huis met zijn grote puberzoon en een heel peloton pubervrienden. En over die helft wil ik het graag met u hebben.

Toen ik mijn lief net leerde kennen nam hij me trots mee voor een rondleiding in zijn prachtige oude herenhuis. Helaas werd mijn zicht op de authentieke ornamenten vertroebeld door enorme hoeveelheden spinnenwebben die aan het plafond hingen.

De wolken stof sprongen me om de oren toen hij de kamerdeur iets te hard dichtsloeg en het mooie bubbelbad ging verscholen achter een zwarte laag ondefinieerbaar vuil. En dan heb ik het nog niet eens over de stapels wasgoed (vuil en schoon!) die zonder enig systematiek door het hele huis heen slingerden.

Ik zal u de details van het toilet besparen, maar als ik u zeg dat die horde pubervrienden hun sporen overduidelijk achterlaten in (en rondom) het toilet, laat ik niets aan uw verbeeldingskracht over.

Ik kreeg herbelevingen aan mijn studententijd, toen ik in een oud smoezelig huis woonde en probeerde om kokhalsvrij andermans haren uit het doucheputje te trekken.

In het begin van onze relatie trok ik me hier niets van aan, verliefd als ik was. En ik was natuurlijk regelmatig in mijn eigen schone huis te vinden. Maar de relatie begon steeds vastere vormen aan te nemen en met mijn steeds regelmatigere intrek in zijn mooie huis, begon mijn opruim- en poetswoede.

Als eerste zorgde ik voor een stapel wasmanden, maar die werden meestal niet gebruikt. Op de één of andere manier vonden ze het fijner om de was op de grond te gooien. Ik stofzuigde me een hernia en delegeerde als een volleerd dictator allerlei taken aan mijn lief en zijn zoon.

Zij zagen het met lede ogen aan en snapten niet veel van de drukte die ik hierom maakte. Zij waren echter van goede wil en probeerden met alle macht om aan mijn - in hun ogen té hoge - schoonheidsnorm te voldoen.

De weinige discussies die ik met mijn lief heb gaan dan ook over het huishouden. Hij verzucht vaak dat hij ‘al die troep gewoon niet ziet’ en ik weiger dat te geloven.

Bij de mannen van mijn vriendinnen zie ik hetzelfde gebeuren. Deze heren lopen consequent langs de stapel spullen die op de trap liggen om mee naar boven genomen te worden. Tassen en jassen: het wordt neergegooid waar het maar uitkomt. Waarom stofzuigen als je ook lekker kunt surfen op GW? Enzovoorts. Maar is het nu echt zo dat vrouwen neurotisch zijn op schoonmaakgebied en dat mannen de troep niet zien? Ik kan het bijna niet geloven.

Volgens een onderzoek van de University of Michigan krijgt een vrouw die getrouwd is of samenwoont met een man er een halve baan bij. Ze doet namelijk zeven uur meer huishoudelijk werk dan toen ze nog op zichzelf woonde. Mannen kunnen daarentegen met een vrouw in huis een uurtje extra met de voeten op de poef: zij besteden een uur minder aan poetsen en opruimen dan in hun single dagen.


(Huishoudelijke taken naar sekse, leeftijd 20-64 jaar, uren per week, in 2005)

Wij vrouwen doen dus iets faliekant verkeerd. Waarom gaan wij niet met de benen hoog op de bank zitten en waarom blijven we maar opruimen en ondertussen klagen dat onze mannen niets of te weinig doen. We houden dit rolpatroon dus blijkbaar ook zelf in stand.

Wat ik me ook afvraag: is het genetisch bepaald dat wij als een gek in huis rondrennen met een stofdoek, terwijl mannen, heel ongenuanceerd gezegd, niet eens weten waarvoor een stofdoek dient?

In Vrouwen willen maar één ding beschrijft Henk Noort dat een belangrijke basis voor deze sekseongelijkheid gelegd is in het tijdperk van de Australopithecus, tussen vier en twee miljoen jaar geleden. De vrouwenpopulatie toen was naar schatting twee keer zo klein als de mannenpopulatie. Lang nadenken over de vraag wie op jacht gaat en wie de plantjes verzamelt en thuis de boel op orde houdt, is in zo’n geval overbodig.

In de loop der jaren/eeuwen werd de fysieke ongelijkheid geformaliseerd in regels die voorschreven dat de vrouw dienstbaar moest zijn aan haar echtgenoot en het gezin. Meisjes werden vanaf die tijd opgevoed met het idee dat zij er waren om de anderen te verzorgen.
 
Het zal dan wel dat het opruimen en poetsen vanaf de oertijd in ons geprogrammeerd zit, maar we hebben toch een emancipatiegolf gehad? Waarom blijven wij dan in onze rol zitten en trekken mannen zich (nog) steeds niets aan van de hele huishoudelijke rompslomp?

Ik kan eigenlijk maar één verklaring bedenken: al bij de geboorte krijgen jongetjes door hun vaders ingefluisterd dat ze zich niet teveel met het huishouden en opruimen hoeven te bemoeien. Wij vrouwen doen het toch wel, ondanks dat we hierover klagen.

En volgens mij wordt dit geheim al eeuwen lang van vader op zoon doorgegeven.

Plakband: Denk dat het gewoon genetisch bepaald is. Je kunt van alles voorgeschoteld krijgen via weet ik wat voor artikelen of boeken met geemancipeerde insteek. Maar bepaalde zaken lijken toch echt in de natuur/het instinct/de genen te zitten.
Vraag me af of de schrijver van dit artikel haar poetsdrang ooit heeft proberen te onderdrukken? Vast wel. En ongetwijfeld hield ze het niet meer en moest het gewoon gaan doen. Moest....van zichzelf.
Het is al aangegeven in het artikel: menig vent heeft er geen moeite mee dat die jas of een ander kledingstuk dagen op een stoel, bank of in de hoek blijft liggen. Menig vrouw kan daar gek van worden. Geloof ik.
ech?
Op 03-04-2009 8:31:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Dat doen we uit liefde. Krijgt het vrouwenlijf nog iets van beweging...

Sorry, even serieus. Ikzelf heb 7 jaar op mezelf gewoond. En dan leer je vanzelf ALLE huishoudelijke taken te doen. Mijn vrouw is nu sinds de geboorte van onze dochter vaker thuis en neemt nu wat meer taken over. Maar normaal gesproken delen we alles.

In die zeven jaar heb ik nog geen jaartje samengewoond met mijn ex-vriendin. Deze werkte niet, ging niet naar school, maar deed ook helemaal niets in huis. Ik werkte 60 uur in de week en kon om 21:00 na mijn werk nog gaan stofzuigen ook nog. Terwijl die b**ch de hele dag in de bank zat te roken. Die was dus al gauw richting exit!

Kwestie van een man (of dus vrouw) te zoeken die dus niet vers van onder moeders rokken vandaan komt.
I might just be saying that to get you mad...
Op 03-04-2009 8:46:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Wie maakt er nou eigenlijk een probleem van?
'Don't forget rule number 6'
Op 03-04-2009 8:50:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Het is heel simpel. Of een jas nou aan de kapstok hangt of ergens over een stoel, hij neemt evenveel ruimte in. Dus maakt het niet uit, en is de plek waar de jas terecht komt bepaald door opportunisme.
Als iets in de weg ligt, verplaats ik het naar waar het niet in de weg ligt. Dat kan dus een opgevouwen stapeltje in de kast worden, maar soms is een schop opzij al voldoende. Het gaat mij erom dat ik me ongehinderd door mijn huis kan bewegen, hoe dat er verder uit ziet interesseert me niet, als het maar funktioneert.
Enige hygiene in de natte ruimtes blijft natuurlijk altijd wenselijk.
(bericht gewijzigd op 3-4-2009 9:36:47)
Op 03-04-2009 9:33:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Vooral blijven denken dat dít het best bewaarde mannengeheim is, Twinkeltje...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 03-04-2009 9:43:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Mosselman:

menig vent heeft er geen moeite mee dat die jas of een ander kledingstuk dagen op een stoel, bank of in de hoek blijft liggen. Menig vrouw kan daar gek van worden. Geloof ik.


Heeft volgens mij heel weinig met het verschil tussen man/vrouw te maken, maar meer tussen of iemand wel of niet netjes is.

Ik als man kan er ook niet tegen als het huis een zooitje is. Sterker nog, bij ons is mijn vrouw degene die net iets slordiger is met opruimen dan ik. Sorry, gooi ik nu roet in de genetica-smoes?

Door de klassieke rol van de vrouw als huismoeder zijn veel mannen gewend dat dit voor hun gedaan wordt. Dochters helpen moeders eerder in het huishouden of spiegelen zich aan hun moeder. Dat zal eerder de oorzaak zijn. Veel jongens/mannen flikkeren iets in een hoek en hun mammie ruimt het wel een keer op. Vervolgens kruipen ze vanonder mamma's rok naar onder die van hun vriendin/vrouw. Ik heb dat altijd al zelf moeten doen. Vandaar dat ik de rotzooi ook beter 'zie' liggen.
I might just be saying that to get you mad...
Op 03-04-2009 9:44:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NEO: Ik ken zat mannen die wel alles netjes opruimen en er geen zooitje van maken.
Ik vindt mijzelf netjes, heb wel 2 katten die er een bende van kunnen maken dat dan weer wel.

Op 03-04-2009 11:27:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik ben alweer een poosje solo (en dat terwijl er zat vrouwen zijn die mij een aantrekkelijke man vinden).

Als vrijgezel moet je werkelijk alles alleen doen en op een begeven moment weet je niet beter.

Er is verschil:
Ik ken vrijgezelle mannen die een huishouden hebben van Jan Steen en een keuken zo goor als dat je bij de smaakpolitie ziet en het huis-aroma komt je al te gemoed als je alleen al voor de voordeur staat.

Sta je hier voor de deur, dan ruik je niks en ziet de gang er al netjes uit. In huis komt je de geur van mijn video, audio en computerapparatuur je al tegemoed , maar stof en vuil is ver te zoeken, ik veeg, stofzuiger, dweilt en maakt de rest schoon.
Dat het hier soms meurt naar de apparatuur komt omdat ik best veel heb en electronica heeft zo zijn geurtjes en vind het nieteens zo vies.
Vooral als ik een nieuw apparaat heb gekocht en met het waanzinnig goede merk Marantz had ik enorm veel geuroverlast toen ik een nieuwe cd speler van dat merk had aangeschaft. Hoewel, toen mijn yamaha surround receiver nieuw was kon die er ook wat van.

Mijn keuken is zo netjes opgeruimt dat het net een nieuwe keuken lijkt.
Ik heb een vaatwasser en 2x in de week gebruik ik het slechts, ik woon toch alleen, dus kan ik elke keer een schoon boord pakken en de vuile spoel ik eerst af en dan de vaatwasser in.

Heb ik iets gebruikt in huis, dan leg ik het na gebruik weer terug op zijn plek.
Kleding in de wasmachine en daarna in de droger stoppen is ook zo normaal als wat, dat doe ik 1x per week en ik gebruik kleding welke ik niet hoeft te strijken doorgaans, pakken uitgezonderd, maar dat laat ik doen(Ik heet geen Frank Govers )

Een lat-relatie is voor mij het beste.
Een meid zit niet te wachten om in een mini mediamarkt te wonen
Ge kunt je kont hier niet keren of je ziet wel electronica
Wel de lusten, niet de lasten.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 03-04-2009 0:35:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Alsof er iemand bij mij komt kijken in huis. Ik heb het schoon genoeg maar ik ga niet elke week afstoffen. Heb toch geen vrienden want vrienden trekken hun schoenen niet uit dus dan heb je weer aarde in je huiskamer. Ik heb wel vrienden maar niet in huis.
Op 03-04-2009 13:35:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Robjes: Het lijkt wel of ik mn moeder hoor praten, alsof ik weer thuis woon!

Net zoals Chris kook, strijk, was en droog, stof, dweil, poets en stofzuig ik alles zelf. Als ik het mijn vriendin laat doen weet ik dat het er niet zo netjes uit komt te zien als wanneer ik het doe. Koken kan ze uberhaupt niet, behalve wat water. Ook geen problemen mee om het te doen. Als ze klaar is met haar opleiding heeft ze een betere baan dan ik, ga ik lekker halve dagen werken en voor het huishouden zorgen.
Ben waarschijnlijk wel overspoeld door die emancipatiegolf Maar ja lijkt mij meer een opvoedkundig probleem dan een genetische bepaling.
Op 03-04-2009 14:09:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Ik kom uit een gezin dat erg schoon en erg geordend was. Dat nam ik mee toen ik ging samen wonen.Mijn partner werd er weleens gek van. Nu heb ik het extreme wel aardig los kunnen laten. Maar kan nog weleens gek worden als het niet opgeruimd is. Vooral als de kids en de honden flink bezig zijn geweest en de halve tuin mee naar binnen slepen.;(
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 03-04-2009 14:47:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: Misschien heeft het ook wel ergens met eigenwaarde te maken, die misschien zelfs deels genetisch bepaald is? Vrouwen hebben sowieso de drang om meer aandacht aan bv. hun uiterlijk en hun omgeving te besteden. En daarom misschien als vanzelf een grotere eigenwaarde? Wellicht doen ze op deze domeinen zoveel moeite omdat ze vanuit hun programmering als vrouw, proberen om de man met de beste genen voor zich te strikken, door er zo goed mogelijk uit te zien, en door hun omgeving zo netjes mogelijk te houden. Een propere, en goed georganiseerde omgeving zal ook wel helpen als je een kroost wenst op te voeden. Voor zover ik dat (uiteraard als man) aanvoel, heeft het met een mix van dergelijke dingen te maken.
Iets wat trouwens volgens mij nogal eens over het hoofd gezien wordt, is dat vrouwen de (volgens mij genetisch bepaalde) neiging hebben om een man aan hen te proberen binden. (Weeral m.b.t. de kroost veronderstel ik) Ze proberen hem dus van hen afhankelijker te maken, zodat hij hen en de kinderen, niet zomaar ineens in de steek laat. Eén van de manieren waarop ze dit proberen te doen, is door veel van de huishoudelijke taken op zich te nemen.

Daarnaast, ondersteunen onze aangeleerde man/vrouw rolpatronen dit alles ook. Zo herinner ik me dat mijn moeder, toen ik jonger was, me per se vooral van bv. wassen en strijken wou ontlasten. En uit gemakzucht geef je daar natuurlijk graag aan toe... Achteraf bekeken lijkt het wel alsof mijn moeder mijn, in haar ogen, toekomstige vrouw hielp, mij aan zich te binden.

Misschien is dat dus wel het eeuwenlang door vrouwen bewaarde geheim? Wie zal het zeggen? :-)

Voor vrouwen hier misschien massaal met modder beginnen te smijten; ik keur dit alles daarom niet per se goed of af. Ik probeer enkel maar te analyseren.

Daarenboven ben ik al jaren als man zelfstandig op dit vlak. En daar ben ik eigenlijk ook een beetje fier op... Tot spijt van de vrouw die dat benijdt.
Op 03-04-2009 14:47:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans:
Antoine:

Misschien heeft het ook wel ergens met eigenwaarde te maken, die misschien zelfs deels genetisch bepaald is? Vrouwen hebben sowieso de drang om meer aandacht aan bv. hun uiterlijk en hun omgeving te besteden. En daarom misschien als vanzelf een grotere eigenwaarde?

Grotere eigenwaarde? Lijkt me sterk. Als de waarde afhangt van de netheid van de omgeving, dan lijkt het me net een gebrek aan eigenwaarde. En al zeker als je in ogenschouw neemt dat vrouwen zichzelf makkelijker kunnen accepteren/mooi vinden met een laag make-up op. Hebben ze niets op dan is een grote groep vrouwen onzeker als wat. Dan hebben ze om de x aantal tijd weer wat peptalk of complimentjes nodig. 'ja, je ziet er goed uit in die jurk'. 'Ja, lekker gekookt, hoor', etc etc...

Eigenwaarde heb je in jezelf, los van plamuur of gepoetste dingen om je heen. Pas bij gebrek aan innerlijke zekerheid ga je uiterlijke compensaties gaan doen. Zoals veel poetsen en alles opgeruimd/onder controle krijgen.

Ga lekker je huisje poetsen, dames. Dan hoef je de binnenkant niet aan te pakken en kun je lekker klagen over mannen en hoe laks en puberaal velen ervan zijn. Emancipatie? Mocht je willen. Zolang jullie blijven poetsen houd je het zelf in stand. En blijven poetsen zullen jullie! whahahahaha.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 03-04-2009 15:03:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool: Ik ben een troepmaker XD. Ben ik eerlijk in, maar komt mijn hele lieve vriendin erachter, mep en ja dan ruim ik het gelijk op XD(ze neemt die dingen zo serieus altijd lol).

Zelfde bij mijn opa, is ook troepmaker, maar dan doet mijn oma mep en ja hij ruimt dan ook gelijk op XD.

Zelfde bij nog 3 van mijn ooms lol.

Maarja we doen eigenlijk wel alles samen lol.

Veel mannen van de familie vallen op vrouwen die hun klappen geef blijkbaar lol.
Op 03-04-2009 15:42:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans:
cool:

Ik ben een troepmaker XD. Ben ik eerlijk in, maar komt mijn hele lieve vriendin erachter, mep en ja dan ruim ik het gelijk op XD(ze neemt die dingen zo serieus altijd lol).

Zelfde bij mijn opa, is ook troepmaker, maar dan doet mijn oma mep en ja hij ruimt dan ook gelijk op XD.

Zelfde bij nog 3 van mijn ooms lol.

Maarja we doen eigenlijk wel alles samen lol.

Veel mannen van de familie vallen op vrouwen die hun klappen geef blijkbaar lol.

Veel mannen vinden het fijn om partners te hebben die een mama-functie vervult. Gewoon een verlengde van zuigen aan moeders tiet, maar dan nu door een jonger ding.

Zij vallen evolutionair gezien af. De vrouwen die voor dat soort mannen zorgen ook, eeuwige broedkippen. Allemaal vastgeroest in patroontjes die zo basaal zijn dat er wel een huis en hek omheen moet.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 03-04-2009 15:46:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: En zo werd dit blog door de reacties toch nog interessant...

@Antoine: mooie opmerking van je over een ander binden door hem/haar afhankelijk van je maken. Dat is een beetje in de zin van : je hebt me nodig want zonder mij ben je reddeloos verloren....
Brrrr...Ik ben meer een type en voorstander van: ik red me prima zonder jou maar wil graag bij je zijn, om wie je bent. Dat is in mijn ogen een oprechte en duidelijke keuze, en behoeft ook geen prestaties of zo.

@Frank Bomans: prachtige reactie over eigenwaarde, uiterlijke compensaties, evolutie en vastgeroeste patronen. Helemaal mee eens!
Op 03-04-2009 16:02:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool:
Frank Bomans:

cool:

Ik ben een troepmaker XD. Ben ik eerlijk in, maar komt mijn hele lieve vriendin erachter, mep en ja dan ruim ik het gelijk op XD(ze neemt die dingen zo serieus altijd lol).

Zelfde bij mijn opa, is ook troepmaker, maar dan doet mijn oma mep en ja hij ruimt dan ook gelijk op XD.

Zelfde bij nog 3 van mijn ooms lol.

Maarja we doen eigenlijk wel alles samen lol.

Veel mannen van de familie vallen op vrouwen die hun klappen geef blijkbaar lol.

Veel mannen vinden het fijn om partners te hebben die een mama-functie vervult. Gewoon een verlengde van zuigen aan moeders tiet, maar dan nu door een jonger ding.

Zij vallen evolutionair gezien af. De vrouwen die voor dat soort mannen zorgen ook, eeuwige broedkippen. Allemaal vastgeroest in patroontjes die zo basaal zijn dat er wel een huis en hek omheen moet.


geloof niet in evolutie (hopen dat het duidelijk is).

2: ze doet niet echt een moeder functie, want mijn moeder mepte me niet XD. Die raapte het eerder op, terwijl ik dan zei laat nou maar liggen ik doe het zelf en dat ze dan zei nee moet nu moet schoon!!! moet schoon !!! en echt waar mijn moeder flipt dan XD.
Op 03-04-2009 18:35:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Bla, bla, bla...
In huize hoff is het toch anderom mag ik u mededelen..
Mevrouw mijn duifje, waar ik verder veel van hou, stapt moeiteloos over de bende heen, ome hoff loopt te ruimen...ik roep zelfdiscipline en nog een stukje excitrieke motivatie van uit militaire.
Op 03-04-2009 18:37:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Als ouders eens beginnen om de kinderen (m+v)meteen te leren om hun eigen zooi op te ruimen en later ook nog eens mee te helpen in de huishouding, dan worden een hoop problemen voorkomen. Je leeft met zijn allen in 1 huis en het moet niet zo zijn dan er 1 voor alle troep opdraait. Jong geleerd is oud gedaan en dan kunnen alle jongens en meisjes, later als ze groot zijn, allemaal netjes op zichzelf passen. Heeft niets te maken met militaire discipline, alles met opvoeding. Vele handen maken licht werk en dan kunnen Pa en Ma 's avonds eens rustig gaan zitten meer tijd besteden aan hun kroost.
Het klinkt allemaal ouderwets, maar het werkt nog steeds.
Op 03-04-2009 19:31:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aranka: Volgens mij ligt een groot deel inderdaad aan de opvoeding. Ik ben zelf van nature een enorme sloddervos, maar door eindeloze druk van mijn moeder heb ik mijn kamer tegenwoordig altijd netjes opgeruimd. De kamer van mijn broertje, die ook een sloddervos is, wordt meestal door haar opgeruimd. Mocht ik ooit een gezin krijgen dan wordt dat daar anders gedaan, kan ik je wel vertellen.
Op 03-04-2009 20:53:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Ik heb een enorme hekel aan troep, ook al ben ik vroeger heel anders geweest in het huishouden.
Ik mag wel zeggen dat het een wereld van verschil is.
Vroeger (d.w.z. zo'n 15 jaar geleden) vond ik het volkomen normaal - schrik niet - een t-shirt twee dagen te dragen zonder het tussendoor te wassen, de was lekker te laten rotten tot ik het begon te ruiken, en pas te gaan stofzuigen als het stof zeer goed zichtbaar was. En dan nog met de Franse slag.
Maar toen ontmoette ik mijn nu huidige vrouw. Zij heeft mij laten zien in wat voor varkensstal ik leefde.
En daar ben ik nu maar wat blij om. Want je huishouden zo te laten verslonzen is echt onhygiënisch. Je maakt je zelf ziek, om maar te zwijgen van de gezichten van bezoekers die bij je over de vloer komen. We hebben nu trouwens een klein meisje van twee rondlopen, dus troep is nu zó gemaakt.
Ik ben dus zo'n vent die de schone opgevouwen was meeneemt naar boven. En ik krijg er echt een kick van, te zien dat ons huis weer spick en span is na een schoomaakbeurt!
Op 03-04-2009 21:45:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
BeyondPerceptio:

Ik heb een enorme hekel aan troep, ook al ben ik vroeger heel anders geweest in het huishouden.
Ik mag wel zeggen dat het een wereld van verschil is.
Vroeger (d.w.z. zo'n 15 jaar geleden) vond ik het volkomen normaal - schrik niet - een t-shirt twee dagen te dragen zonder het tussendoor te wassen, de was lekker te laten rotten tot ik het begon te ruiken, en pas te gaan stofzuigen als het stof zeer goed zichtbaar was. En dan nog met de Franse slag.
Maar toen ontmoette ik mijn nu huidige vrouw. Zij heeft mij laten zien in wat voor varkensstal ik leefde.
En daar ben ik nu maar wat blij om. Want je huishouden zo te laten verslonzen is echt onhygiënisch. Je maakt je zelf ziek, om maar te zwijgen van de gezichten van bezoekers die bij je over de vloer komen. We hebben nu trouwens een klein meisje van twee rondlopen, dus troep is nu zó gemaakt.
Ik ben dus zo'n vent die de schone opgevouwen was meeneemt naar boven. En ik krijg er echt een kick van, te zien dat ons huis weer spick en span is na een schoomaakbeurt!

Overloper
(bericht gewijzigd op 3-4-2009 23:11:53)
United as one. Divided by zero.
Op 03-04-2009 23:11:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Ha, al die vrouwen met smetvrees! En wat is er mis met spinnewebben? Spinnen zijn heel nuttige beestjes. Kan me een keer herinneren dat ik een mooie spin buiten de deur zette en toen ik weer binnen kwam werd ik pardoes gestoken door een mug. Daarvoor geen mug gezien! En alhoewel er vast ook mannen zijn die graag en veel schoonmaken durf ik je op een briefje te geven dat dat eerste klas neuroten zullen zijn. Ik weet van mezelf dat ik een hoge acceptatiegrens heb voor rommel en stof en ben daar niet trots op, maar het tegenovergestelde is net zo erg. Waar denk je dat de allergieen vandaan komen? En op de vraag: zien mannen minder snel een beetje stof of een spinneweb: Ja! (uitzonderingen daargelaten) En ik snap het ook niet: wij vragen toch niet of jullie willen stofzuigen. Als ik het nodig vind doe ik het zelf met liefde, als je het me op een normale manier vraagt dan wil ik heus wel iets onzinnigs doen om jou gelukkig te maken. Maar ga niet lopen soppen als het in feite nog schoon is en daarna tegen mij lopen miepen dat ik nooit iets in het huishouden doe:-)
O ja, toen ik nog samenwoonde was ik er voor de dagelijkse afwas en voorzag ik de wasmachines van hun inhoud. Het is dus niet dat wij mannen denken dat vrouwen makkelijk zijn om voor ons het werk te doen, maar dat er gewoon relatief veel vrouwen zijn die overgevoelig zijn voor spinnen en stof!
Op 03-04-2009 23:59:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Tja, iedereen heeft zo zijn/haar eigen "tikken". Accepteer het of niet, maar is het de moeite van de discussie waard? Vooral als het niet eens je eigen huis betreft?

Eigen keus en eigen verantwoordelijkheid, zou ik zo zeggen. Elkaar lopen forceren of omvormen tot een bepaald (ideaal)beeld of zo lijkt me wat zonde van de tijd. Die tijd kun je ook op een kwalitatief betere manier besteden.

Daarnaast weerspiegelt een huis toch vaak hoe iemand zich voelt: ik heb vaak gezien dat bv. depressieve of ongelukkige mensen totaal geen aandacht voor hun huis of huishouden hadden. Die waren al blij als ze de dag een beetje overleefden. Dus soms steekt er meer achter. Soms zijn dingen niet zoals ze lijken, en van gezeur wordt niemand vrolijker.
Op 04-04-2009 0:11:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans: En dan nog het buiten zetten van huisjesspinnen. Uit 'menselijkheid'. Kun je ze net zo goed meteen doodstampen.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 04-04-2009 0:11:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Frank Bomans:

En dan nog het buiten zetten van huisjesspinnen. Uit 'menselijkheid'. Kun je ze net zo goed meteen doodstampen.


Helaas weet ik te weinig van het leven der spinnen. Ik weet ook niet of de spinnen die ik buiten zette ´huisjespinnen' waren; ze waren tamelijk groot:-) Maar licht me in Frank: welke spinnen kan ik gerust buiten zetten en bij welke moet ik de gillende feeksen ervan op de hoogte stellen dat ik het leven van zo'n onschuldig beestje (het prikt me niet eens!) niet ga beeindigen en dat ze het zelf maar moet laten sterven als ze dat zo graag wil, en welke mag ik gerust naar zijn nieuwe habitat transporteren?
Op 04-04-2009 0:24:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Zonder spinnen geen mensen......

Dan was de wereld overheerst door insecten.

Spinnen komen in veel grotere hoeveelheden voor dan je zou verwachten. Een studie in Engeland telde gemiddeld 130.8 spinnen per vierkante meter in een weiland. Dat zijn er 130 miljoen per vierkante kilometer. Een gemiddelde spin eet ongeveer 0.089 g insect per dag.

Als we even gaan rekenen dan zou Nederland met 15 miljoen inwoners en een oppervlakte van 36150 vierkante kilometer ongeveer 5000 miljard spinnen tellen. Zij zouden in drie dagen alle Nederlanders kunnen opeten. Maar gelukkig eten spinnen geen mensen. Ze zijn wel goed voor 116 kg insect per dag per hectare.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 04-04-2009 0:49:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
paps:

Zonder spinnen geen mensen......

Dan was de wereld overheerst door insecten.

Spinnen komen in veel grotere hoeveelheden voor dan je zou verwachten. Een studie in Engeland telde gemiddeld 130.8 spinnen per vierkante meter in een weiland. Dat zijn er 130 miljoen per vierkante kilometer. Een gemiddelde spin eet ongeveer 0.089 g insect per dag.

Als we even gaan rekenen dan zou Nederland met 15 miljoen inwoners en een oppervlakte van 36150 vierkante kilometer ongeveer 5000 miljard spinnen tellen. Zij zouden in drie dagen alle Nederlanders kunnen opeten. Maar gelukkig eten spinnen geen mensen. Ze zijn wel goed voor 116 kg insect per dag per hectare.
:-)

Maarruh, ondanks dat het er zoveel zijn wil ik ze nog steeds niet zomaar dood maken en wat meneer Bomans zei heeft me toch beetje van de wijs gebracht. Kan ik een spin nu wel of niet naar buiten brengen zonder hem om zeep te helpen?
(bericht gewijzigd op 4-4-2009 0:58:11)
Op 04-04-2009 0:55:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Gewoon laten zitten in huis.

De vrouwen ruimen de spinnewebben tóch wel op....Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 04-04-2009 1:05:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
paps:

Gewoon laten zitten in huis.

De vrouwen ruimen de spinnewebben tóch wel op....
Duh......!
En komt daarna zeker aanzetten met een koel flesje bier, de pantoffels en de krant...


(bericht gewijzigd op 4-4-2009 1:13:50)
Op 04-04-2009 1:09:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Als dát zou kunnen......

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 04-04-2009 1:17:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 04-04-2009 8:59:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Ik heb drie soorten was, schone iets minder schone en bijna vuile was.
Heel simpel dus ghaha.
Stroom moet vloeien.
Op 04-04-2009 10:24:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Demosthenes: Enige tijd geleden heb ik een heel interessant artikel gelezen ove dit onderwerp. Wetenschappers ontdekten dat mannen een bepaald gen misten. Het "stofgen" noemden de ontdekkers dit met een knipoog. Het zorgde ervoor dat mannen idd rommel en dergelijk niet zo goed waarnemen als vrouwen.

Daarentegen heeft de natuur ons mannen kennelijk weer gezegend met een parkeergen......
Op 04-04-2009 13:08:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Demosthenes:

Enige tijd geleden heb ik een heel interessant artikel gelezen ove dit onderwerp. Wetenschappers ontdekten dat mannen een bepaald gen misten. Het "stofgen" noemden de ontdekkers dit met een knipoog. Het zorgde ervoor dat mannen idd rommel en dergelijk niet zo goed waarnemen als vrouwen.

Daarentegen heeft de natuur ons mannen kennelijk weer gezegend met een parkeergen......


Haha eerlijk gezegd voel ik me ook wel gezegend dat ik het 'stofgen' mis: scheelt weer een hele hoop stress!
Op 04-04-2009 13:49:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 04-04-2009 13:50:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Laatst zei m'n vriendin nog tegen mij: "Je moet ook boven op de plintjes stofzuigen!!!"
Ik zeg: "Plintjes???!!! Welke plintjes???!!!"
Blijkt dat dat grijze streepje niet hoorde bij het motiefje in het behang maar dat het stof op de plintjes was...

VROUWEN ZIEN DAT SOORT DINGEN GEWOON BETER!!!!!!!!!!!!!!
(bericht gewijzigd op 4-4-2009 14:00:54)
God... Dat ben je zelluf!
Op 04-04-2009 13:59:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
paps:

Zonder spinnen geen mensen......

Dan was de wereld overheerst door insecten.

Spinnen komen in veel grotere hoeveelheden voor dan je zou verwachten. Een studie in Engeland telde gemiddeld 130.8 spinnen per vierkante meter in een weiland. Dat zijn er 130 miljoen per vierkante kilometer. Een gemiddelde spin eet ongeveer 0.089 g insect per dag.

Als we even gaan rekenen dan zou Nederland met 15 miljoen inwoners en een oppervlakte van 36150 vierkante kilometer ongeveer 5000 miljard spinnen tellen. Zij zouden in drie dagen alle Nederlanders kunnen opeten. Maar gelukkig eten spinnen geen mensen. Ze zijn wel goed voor 116 kg insect per dag per hectare.haha, gelukkig dat spinnen geen mensen eten...... behalve spinnen kunnen mieren er ook wat van... zo zijn ze in het amazone-woud goed voor een grotere bio-massa dan alle(!) andere dieren tesamen.
Nee, dank u.
Op 05-04-2009 4:56:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bontevogel: Na alles gelezen te hebben, waar bemoeien vrouwen zich mee ?????
Op 07-04-2009 9:21:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden