Een wonderlijke, diepgewortelde fascinatie gekoppeld aan een erotisch verlangen noemt men doorgaans een 'fetisj'. Hoe zo een fetisj ontstaat is eigenlijk een raadsel. Er wordt wel eens geopperd dat in de jeugd ontluikende seksuele gevoelens in bepaalde situaties kunnen leiden tot een latere 'aparte voorkeur'. Als dat klopt dan zou deze meneer wellicht in zijn jeugd hebben zitten dagdromen terwijl hij naar rokende dames keek. In deze tijd waar lichaamsbegroeiing een taboe lijkt te zijn en menig been, borst en schaamstreek regelmatig te maken krijgt met scheermessen, harsen en waxen, zijn er nog behoorlijk wat mensen die wild worden van haren. Wie googlet op 'hairy woman' komt in een wereld terecht waar men door de 'bossen bijna de bomen niet meer ziet'. Een seksuele voorkeur voor lichaamsbeharing is kennelijk toch niet zo heel vreemd.

haar
(Harige onderarmen, gruwel of zegen?)

Dat er vrouwen zijn die een behaarde borstkas of onderarm als 'lekker mannelijk' beschouwen accepteert men doorgaans. Maar dat er mannen zijn die hetzelfde bij vrouwen waarderen zal bij menigeen op onbegrip stuiten. Via de chat zochten we een echte haar-fetisjist en vroegen hem hoe dat nou zit.

Erik bleek zijn fascinatie al vroeg ontwikkeld te hebben. Hij vertelde ons hoe hij als tiener met een groepje pubers naar het strand was geweest. Er zat een ouder meisje bij die, hoewel onbereikbaar voor hem, zijn volledige aandacht opeiste. Het meisje was een rasechte blondine en het was hem opgevallen hoe ze over haar hele lichaam een heel dun vachtje van witblonde haartjes had. Op de terugreis in de trein scheen de zon laag door het raam en hij kon ook op haar gezicht een waas zien van de begroeiing. Hij wilde haar aaien maar dorst niet, de teerling was echter geworpen en vanaf die dag koos hij zijn partners op basis van lichaamsbeharing.

Erik bleef zijn fascinatie houden en gruwt van epilady's en ontharingscrèmes. Inmiddels is hij volwassen en heeft de vrouw van zijn dromen gevonden: een dame bij wie, tot haar verdriet, de genen voor uitbundige lichaamsbeharing zorgen. Naar zijn zeggen geniet hij nog steeds dagelijks van haar en heur haar. Hij mag ook graag kijken naar andere dames bij wie okselhaar zichtbaar is of die harige benen hebben. Toch blijft hij het meest kicken op het snorretje bij vrouwen dat alleen maar goed zichtbaar wordt als het licht er op een bepaalde manier op schijnt.

schaamhaar
(Goedgemutst ruikt u beter)

Volgens de wetenschap is beharing in de schaamstreek en de oksels een manier om feromonen vast te houden en/of te verspreiden. Deze natuurlijke lokstof zou (mede)bepalend zijn voor onze partnerkeuze. In onze huidige tijd zijn buiten lichaamsbeharing ook lichaamsgeuren uit den boze. Als we op zoek gaan naar een partner wassen we ons geurvrij en dat wat we nog ruiken verdoezelen we met namaakferomonen uit de cosmetische industrie. Misschien zijn er daarom wel zoveel (echt)scheidingen. Onze neus werd misleid en we werden verliefd op de verkeerde. Interessant in dat opzicht is ook het gebruik van anticonceptiepillen. Door het gebruik van de pil wijzigt ook de feromoonuitstoot bij vrouwen. Zodra deze dames met de pil stoppen verandert hun 'geur' en in hoeverre is dat bepalend in hun relatie? Hier kunt u wat wetenschappelijke achtergronden lezen.

Of haarfetisjisme iets met de uitstoot van feromonen te maken heeft is twijfelachtig. Gezien de vele foto’s en filmmateriaal op dat gebied lijkt de haarfetisjist vooral visueel ingesteld te zijn. Het zien van behaarde vrouwen geeft al een zekere bevrediging of, zo u wilt, kick. Aanraken is dan stap twee.

haar
(Forse beharing op ongewenste plekken)

In onze westerse cultuur is het hebben van lichaamsbeharing, zeker voor vrouwen, een taboe. We scheren wat af in een strijd die bij voorbaat verloren is. De dame met de zachte gladde onderbenen heeft na 24 uur weer schurende stoppels en menig vrouw mocht willen dat ze zo een uitbundig groeiende bos als op de schaamstreek of onder de oksels op het hoofd hadden.

Het weghalen van lichaamsbeharing is al zo oud als de weg naar Rome. De oude Grieken en Romeinen deden het en natuurvolkeren zoals de Zuid-Amerikaanse Yanomani nemen er hun tijd voor door één voor één de haartjes eruit te trekken. Op wat voor manier u uw beharing te lijf gaat, het blijft water naar de zee dragen en de haarfetisjist spint er goed garen bij.

Voor de liefhebbers hieronder een ode aan het haar uit de gelijknamige musical 'Hair'.

Xavier: Hmmmmmmmmmm lekker
Op 12-04-2009 0:14:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Ik vind excessieve beharing bij vrouwen net zo mooi als bij mannen.Niet dus.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 12-04-2009 0:32:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 12-04-2009 13:48:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Ik vind dat een mens(m/v)gerust haar mag hebben op de plekken die Moeder Natuur daarvoor bestemd heeft, het zal niet voor niets zo zijn. Er zijn grenzen natuurlijk. Een zwaar behaarde man is minder, al kan de man in kwestie er niets aandoen dat hem dat is toebedeeld. Voor vrouwen geldt hetzelfde, natuurlijk.
Waarom moet je je schamen voor de diverse behaarde plekken? Als dat niet de bedoeling zou zijn, hadden we het ook niet gehad. Het is een teken van volwassenheid en daardoor een seintje naar de andere sekse dat we geslachtsrijp zijn met de bijbehorende geur.
Op 13-04-2009 21:06:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Die beharing is bedoeld om bepaalde geuren juist wat te remmen (die geuren zijn trouwens feromonen) het grappige is weer dat mensen die geuren dan direct maskeren met chemische middeltjes parfum welk zenuwgif bevatten dat je het even weet.

Tis grappig dat mensen denken dat mannen/vrouwen met okselhaar stinken, mischien te gewend aan nepgeurtjes. Ik scheer het niet kaal, knip het alleen kort, zelfde met de schaamstreek. Ik ben geen kind meer zeg. En haar op de borst is ook mannelijk. Al die kinderborstjes overal Als je het scheert is het toch de volgende dag meteen weer terug.
(bericht gewijzigd op 13-4-2009 22:17:34)
Op 13-04-2009 22:16:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden