John Forsyth, een 76-jarige amateurarcheoloog uit Lower Foyers, denkt dat meer dan 5.000 jaar geleden een grote steen op een heuvel aan Loch Ness door de bewoners van de Great Glen vallei als een leidraad gebruikt werd om zaai- en oogstperioden voor gewassen te bepalen. Forsyth, die zichzelf als een 'natuurlijke naturist' omschrijft, is er van overtuigd dat de vijf meter grote steen daar opzettelijk door prehistorische mensen is gepositioneerd en bewerkt, zodat de steen gebruikt kon worden om de lente- en herfstequinox te markeren.

Tijdens zijn onderzoek gebruikte Forsyth een gps om een andere steen in oostelijke richting en op dezelfde breedtegraad te lokaliseren. Deze tweede steen zou deel uit moeten maken van een alignement met de kalendersteen en de zon. De gepensioneerde leraar aardrijkskunde vatte op 20 maart laatstleden (lente-equinox) post op de heuvel en fotografeerde de zon om er zeker van te zijn dat zijn berekeningen correct waren.

John Forsyth: "Het was een spannende dag. Ik had geluk dat er op de dag van de lente-equinox geen wolkje aan de hemel was. Mijn ademhaling ging sneller naarmate de spanning steeg toen de zon langzaam onderging. Toen de zon begon te verdwijnen achter de heuvel kwam ze recht op de top van de grote steen terecht. Ik was opgetogen."

Forsyth heeft een levendige belangstelling voor archeologie. Hij gelooft dat de kalendersteen van Loch Ness in dezelfde periode werd geplaatst als de oprichting van Stonehenge en de Callanish Stones op de westkust van het eiland Leòdhas. Hoe mensen in die prehistorische tijden er in slaagden de stenen te positioneren is ook voor hem een antwoordloze vraag.

Ja Horus:
artikel:
Hoe mensen in die prehistorische tijden er in slaagden de stenen te positioneren is ook voor hem een antwoordloze vraag.

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=564
http://www.crystalinks.com/levitationtibet.html
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 17-05-2009 15:37:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: interessant!
Is op het net iets te vinden hierover?

Off-topic:

Ik wordt de hele tijd afgeleid door die mooie dame in dr strakke racepakkie....maar die reclame mag gewoon blijven hoor.
Valt onder de noemer; aangename afleiding
Carpe diem homo universalis
Op 17-05-2009 18:58:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden