Nee, dit is geen grap, ook op deze eerste april van 2009 wordt er nog dagelijks aan u vrijheid en privacy getornd. Graag had ik u vandaag verteld dat wij u al bijna een jaar in het ootje nemen en dat het allemaal wel meevalt, maar dat zit er helaas nog niet in. Misschien volgend jaar beter?

Elke maand kunt u op GW nieuwe privacyschendende of -behoudende wetten en nieuws hieromtrent vinden.
We zijn nu april 2009, dus hierbij het rijtje zaken die ons in maart 2009 opvielen:

 • Google erkent privacylek in Google Docs - Google heeft als gevolg van een programmeerfout documenten van een aantal Google Docs-gebruikers zonder toestemming gedeeld met derden. Het zou gaan om 0,05 procent van het totale aantal documenten van Google Docs.
 • Security guide to customs-proofing your laptop - If you travel across national borders, it's time to customs-proof your laptop. Customs officials have been stepping up electronic searches of laptops at the border, where travelers enjoy little privacy and have no legal grounds to object. Laptops and other electronic devices can be seized without reason, their contents copied, and the hardware returned hours or even weeks later.
 • Australische politie mag mogelijk gaan hacken - Politie in Australië mag volgens een wetsvoorstel inbreken in computers van verdachten van misdrijven waarop tenminste zeven jaar cel staat. De eigenaars van de pc's kunnen hierover tot drie jaar in het ongewisse worden gehouden.
 • Ziekenhuis bewaart patiëntendossiers in onbeveiligde loods - De patiëntendossiers van de inwoners van Vlaardingen en Schiedam zijn zonder problemen voor iedereen toegankelijk. Door een tekort aan vloeroppervlak zag het ziekenhuis zich genoodzaakt om de patiëntendossiers in een onbeveiligde loods van een verhuisbedrijf op te slaan.
 • Google gaat gericht op gedrag adverteren - Google zal niet langer generieke advertenties uitserveren, maar zal reclame gaan toesnijden op de vermoedelijke interesses van websitebezoekers. Het zoek- en advertentiebedrijf volgt hiermee de strategie van concurrenten zoals Yahoo.
 • 'Datacenters UWV en Achmea Vitale onvoldoende beschermd' - UWV en Achmea Vitale verzuimen hun servers fysiek te beschermen. Dat meldt Webwereld dinsdag. Op die manier kunnen er gemakkelijk schijven worden gestolen en verbindingen worden afgeluisterd.
 • Google introduceert Street View in Nederland - Google heeft donderdag Street View in Nederland gelanceerd. Voorlopig bestrijkt de dienst alleen Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Onder andere huizensite Funda en restaurantsite Iens zullen de service in hun diensten integreren.
 • Privacywaakhond eist verbod op Google Docs - De Amerikaanse consumentenorganisatie Electronic Privacy Information Center (EPIC) eist een verbod op de clouddienst Google Docs.
 • 'Twaalf landen afgeschermd van internet' - Reporters without Borders heeft een lijst van twaalf 'vijanden van het internet' opgesteld. Volgens de organisatie plegen deze landen op grote schaal censuur en worden internetgebruikers om hun uitingen vervolgd.
 • Deze sites mogen Australiërs niet zien - De geheime lijst van geblokkeerde webpagina's in Australië is uitgelekt. De lijst verscheen op het internet. De zwarte lijst wordt bijgehouden door de Australian Communications and Media Authority (ACMA). Degene die de lijst heeft laten uitlekken kan, als hij betrapt wordt, rekenen op een celstraf van maximaal tien jaar.
 • Privacy-activist wil Google Street View aanpakken - De komst van Google Street View in Nederland zal maar weinigen ontgaan zijn. Inmiddels rijden de auto's van Google in negen landen rond en maken overal foto's van die online zijn te bekijken, tot groot ongenoegen van privacy-activisten.
 • Flitsfoto's offline na blunder politie - Bestuurders die tussen Alkmaar, Hoorn en Den Helder zijn geflitst kunnen de foto van hun overtreding niet meer bekijken op internet. De website waarop de foto's te zien zijn is van internet gehaald omdat ook onbevoegden de foto's konden zien.
 • 'Veel Britse databanken zijn in strijd met de wet' - Een onderzoek, dat is uitgevoerd door de Joseph Rowntree Reform Trust, heeft uitgewezen dat een groot deel van de Britse databanken in de publieke sector strijdig is met de Europese wetgeving op het gebied van privacy en burgerrechten.
 • Laptop met gegevens 60.000 patiënten gestolen - In Chicago lopen meer dan 60.000 mensen na diefstal van een laptop risico dat identiteitsdieven hun gegevens misbruiken. De machine bevatte de persoonlijke details van iedereen die met de ambulances van de brandweer is vervoerd.
 • Inlichtingendienst werkt aan artificiële neus - De Amerikaanse inlichtingendiensten werken momenteel aan een artificiële neus. Die zou de geur van angstzweet bij mogelijke terroristen moeten opsporen.
 • GhostNet-botnet bespioneerde computers in 103 landen - Volgens een rapport van een Canadese beveiligingsorganisatie zou een Chinees computernetwerk een groot aantal computers in ruim honderd landen aangevallen hebben. Met name pc's van Tibetaanse regeringsambtenaren zouden doelwit zijn.
 • Grootschalige pinpasfraude door Roemeense skimmers - Het aantal incidenten waarbij Roemeense criminelen skimapparatuur plaatsen om zo pinpassen te kopiëren is de afgelopen weken sterk gestegen. Woensdag 18 maart wist politie dankzij een oplettende getuige drie Roemenen aan te houden die bezig waren met het skimmen van pinpassen op het NS-station 't Harde.

Heeft u zelf iets gevonden? Aarzel dan niet om het in de reacties te droppen zodat we het kunnen meenemen in de update van volgende maand.


w.w.w.: Het begrip privacy is zo dood als de typemachine en staat gelijk aan hypocrisie. De website http://www.michelkraay.nl/ zou verplichte kost moeten zijn. Aan de hand van orginele documenten is te zien hoe er in de praktijk door de "grote jongens' word omgegaan met privacy. En wel zo !!!!!!!

Foute advocaat reikt helpende hand aan drugsbaron:
Zoals telefonisch besproken wens ik voor cliënt zo spoedig mogelijk te weten te komen of hij al dan niet door Interpol wordt gezocht en of hij al dan niet op de lijst van gezochte personen van Interpol voorkomt zoals die op onze luchthaven wordt aangehouden.
Hij wenst te weten of hij zonder gevaar op het vliegtuig kan stappen………Manuel Antonio Bernal Diaz geboren te Colombia….…………http://www.michelkraay.nl/michel-kraay-goderie-van-groen.php?Section=Diverseonderzoeken Klik document 14 aan voor vergroting.

Justitie heeft nimmer onderzoek ingesteld naar wie deze foute advocaat is. En tegen de opdrachtgever Goderie van Groen BV werd niet meer dan een proces verbaal opgemaakt.
http://www.michelkraay.nl/michel-kraay-goderie-van-groen.php?Section=Procesverbaal

Op 01-04-2009 0:22:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sint Joris: -Google slaat alle youtube filpjes op harde schijven op. (ergens in Groningen staat zo'n HD park geloof ik)
-Met gezichtsherkennings-software kun je die database scannen.
ergo: Google kan dus aan de hand van een foto (ID) alle filpmjes (en profiel-sites) waar jij in voorkomt naar voren halen. Met één druk op de knop. Dan laat ik de vele beveiligingscamera's die overal hangen nog buiten beschouwing..
It would have been better if Newton had contemplated how the apple got up there in the first place
Op 01-04-2009 13:01:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Sint Joris:

-Google slaat alle youtube filpjes op harde schijven op. (ergens in Groningen staat zo'n HD park geloof ik)
-Met gezichtsherkennings-software kun je die database scannen.
ergo: Google kan dus aan de hand van een foto (ID) alle filpmjes (en profiel-sites) waar jij in voorkomt naar voren halen. Met één druk op de knop. Dan laat ik de vele beveiligingscamera's die overal hangen nog buiten beschouwing..

in groningen, klopt helemaal (of dat park al werkzaam is durf ik niet zeker te zeggen)
kwam afgelopen week ook tegen dat youtube (en dus google) ook een soortgelijk filter heeft voor audio, elk stukje geluid kan daarmee gematched worden, daarom zijn er de laatste tijd zoveel muziekvideo's van youtube verdwenen. maar natuurlijk kan je dit ook weer gebruiken om andere zaken op te sporen...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 01-04-2009 20:49:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: Kom in actie NU: Europa gaat 5 mei stemmen om internet aan banden leggen!
Door Tessa Koop ⋅ April 22, 2009

Het Internet zoals we het kennen wordt bedreigd dankzij voorgestelde nieuwe EU-regels die 5 mei op tafel komen. Onder deze voorgestelde regels vallen bijvoorbeeld: breedbandaanbieders. Zij zullen wettelijke rechten hebben om het aantal websites dat je bezoekt te beperken en voor jou bepalen of je wel of niet gebruik mag maken van bepaalde website/services. Het zal gebracht worden als “nieuwe klanten opties” waar mensen uit kunnen kiezen. Je begrijpt dat dit absoluut niet mag gebeuren! Wil je ook in actie komen?

http://www.wanttoknow.nl/overige/kom-in-actie-nu-europa-gaat-5-mei-stemmen-om-internet-aan-banden-leggen/

name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]


(bericht gewijzigd op 23-4-2009 13:40:35)
Op 23-04-2009 13:33:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Het internet aan banden leggen is de eerste en belangrijkste stap om de hyperwereld te activeren, waarin iedereen altijd en overal met elkaar in contact is via mobiele apparatuur, het is logisch dat ze daar algehele controle over willen hebben.
Op 23-04-2009 13:53:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden