Hè, dat is lastig. Dacht men minstens 90% van het jonge vrouwenvolk in te enten met een baarmoederhalsvaccinatie waarvan op termijn de effecten (zowel positief als negatief) niet gekend zijn, komt een groot deel van de doelgroep niet opdagen. Bij het RIVM krabt men zich achter de oren en snappen maar niet hoe het kan dat de vaderlijke overheidsadviezen om vooral wel te vaccineren massaal in de wind worden geslagen. Gelukkig werden er al snel schuldigen gevonden. Websites zoals Grenswetenschap die louter onzin en bangmakerijen verspreiden zouden de meisjes angst aangejaagd hebben. Iedereen weet toch dat je het beste naar de overheid kan luisteren *kuch*.

Maar het RIVM laat het er niet bij zitten. Omdat jullie meisjes weigeren gehoor te geven aan de oproepen via de staats-TV gaat het RIVM jullie via de eigen kanalen bestoken. Over zes maanden begint een nieuwe beter uitgedachte propaganda campagne. Het gespecialiseerde communicatie- en reclamebureau Young Works zal jullie gaan indoctrineren voorlichten. Kortom, HPV komt naar je toe deze zomer!

maak je eigen keuze

"We weten nog niet alles over het vaccin. Zo is de beschermingsduur niet gekend. De gegevens gaan maar over een periode tot 5 jaar na vaccinatie." Bovendien zijn nog niet alle virustypes in het vaccin opgenomen. Dat betekent ook dat nog niet geweten is hoe die virustypes zullen evolueren: worden ze resistent of niet? (bron Belgisch centrum voor farmacotherapeutische informatie)

Het RIVM gaat groot inzetten. Buiten de agressieve campagne van de farmaceuten om hun rotzooi aan de man te brengen zal nu ook het RIVM alles uit de kast gaan halen. Jullie leraren en leraressen zullen de opdracht krijgen om 'goede 'voorlichting te geven en de GGD-medewerkers worden de straat op gestuurd. Via specifieke jongerenkanalen zal het reclamebureau daar de tere kinderzieltjes het laatste zetje richting inenting geven.

De invoering van de standaardvaccinatie van meisjes vanaf twaalf jaar tegen baarmoederhalskanker is niet zinvol. Dat schrijven artsen en onderzoekers van het Nederlands Kanker Instituut, het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum (bron).

Het RIVM krijgt in de media volledige aandacht om boehoe te doen over sinistere websites die roepen dat het HPV-vaccin misschien niet zo heel betrouwbaar is. Waar die verhalen vandaan komen wordt er niet bij verteld en zo ontstaat het beeld dat er fabels verspreid worden. Het is dus zaak dat we onze eigen campagne gaan voeren zodat jullie, de doelgroep, zelf de voor- en nadelen kunnen afwegen.

Volgens professor Wolter Oosterhuis van de Erasmus MC/Daniel den Hoed is baarmoederhalskanker een vermijdbare ziekte (bron).

In tegenstelling tot het RIVM gaan wij er vanuit dat jullie, de doelgroep, wel degelijk zelfstandig kunnen nadenken en wij zijn van mening dat jullie, de doelgroep, recht hebben om ook de andere kant van de medaille te zien. De tijd dat het volk klakkeloos slikt wat pastoor en regent zeggen is echt voorbij.

Medisch journalist Désirée L. Rover publiceert al jaren artikelen over de schadelijke invloed van vaccinaties. Download hier een lezenswaardig document met de titel "Antwoorden voor ouders en meisjes van 13 tot 16 jaar na de oproep voor het HPV-vaccin Cervarix".

Hierbij roepen we alle jongeren op om via MSN, SMS, Hyves, Twitter of gewoon door te kletsen op jullie favoriete hangout het onderwerp te bespreken. Het gaat tenslotte om jullie lichaam en natuurlijk om jullie eigen mening. Geloof ons niet, maar geloof ook zeker het RIVM niet. Onderzoek het zelf!

jongeren
(Keuzes maken doe je zelf!)

"Kennis over HPV-vaccinatie verontrustend laag" (bron NVKP).

Laat je niet in de luren leggen door mensen van het RIVM die zeggen dat de tegengeluiden uit de kokers van halfzachte complotdenkers komen. Mensen zoals de biochemicus Willhelm Godschalk hebben hun wetenschappelijke sporen ruimschoots verdiend en weten waarover zij spreken. Het is alleen zaak om er ook even naar te luisteren.

Het omstreden kankervaccin.
Vanaf volgend jaar worden alle twaalfjarige meisjes die dat willen tegen baarmoederhalskanker gevaccineerd. Maar het vaccin is omstreden. Volgens artsen en wetenschappers is niet bekend of het vaccin baarmoederhalskanker echt voorkomt of het ernstige bijwerkingen heeft en wat de effecten zijn bij twaalfjarige meisjes. Desondanks is nog nooit met zoveel snelheid een vaccin door de politiek geaccepteerd. De farmaceutische industrie heeft een stevige lobby gevoerd voor het vaccin. Bijvoorbeeld met het spotje 'Bescherm je dochter.nl' waarin ex-Dolly Dot Angela Groothuizen vertelt dat moeders hun dochter moeten beschermen tegen het risico van baarmoederhalskanker. Zembla over een groot medisch experiment met een kankervaccin (bron Zembla).

Toch vaccineren?

Ook prima, maar neem dan deze aansprakelijkheidsverklaring (PDF) mee. Vraag naar de verantwoordelijke arts op de priklocatie (die moet altijd aanwezig zijn) en laat hem het aansprakelijkheidsformulier ondertekenen. Op die manier wordt hij medeverantwoordelijk gehouden voor eventuele bijwerkingen die in de toekomst gaan optreden. Indien de artsen niet willen tekenen kunt u uw conclusies trekken.

Onderzoek en denk zelf

Hierbij roepen we alle jonge vrouwen op om actief deel te nemen aan de discussie. Vertel ons wat jouw redenen zijn om wel of juist niet te vaccineren.

ellen: Prima dit artikel! Heb hier niks aan toe te voegen en hoop dat dit door zoveel mogelijk meisjes gelezen wordt, ben alleen een beetje sceptisch over hoeveel er deze site bezoeken... Maakt eigenlijk niet uit, we moeten uitgaan van een sneeuwbaleffect. Heb net het woord "keizen" geleerd, kleine stappen voor een groot resultaat....
Op 16-04-2009 10:52:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Keurig weer... zouden er artsen zijn die EN de disclaimer tekenen EN vaccineren? Denk het niet... heeft iemand ervaring?

Verder... girls... uitstrijkje is net zo goed en 100% save.
Op 16-04-2009 11:22:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anneke Bleeker: Wij, Anneke en Irene zijn van "verontrustemoeders". Sinds twee maanden zijn wij zeer, maar dan ook zeer actief aan het waarschuwen, waarschuwen dat er meer informatie is dan men krijgt.
Wij hebben een eigen site: www.verontrustemoeders.nl waar van alles op verzameld is om te lezen, te overdenken en door te geven aan anderen. Wij stellen dat allemaal zeer zorgvuldig samen en zijn van mening dat een ieder uiteindelijk zelf moet beslissen wat goed is.
Maar onze slogan is: Verdiep je in elk geval in deze materie zodat je later niet kunt zeggen, ik wist het niet. Als ik het geweten had dat.... had ik het niet gedaan. Als je het vaccin hebt genomen kan het er niet meer uit, realiseer je dat.
Er is zoveel mis in dit hele verhaal en waar het allemaal om draait is: GELD, MACHT en EGO. DAAR gaat het om, en niet over hoe jij je later zal voelen.
Lezen maakt slim, dus lees wat er is aan informatie.
Wie een ruimte heeft en een groep mensen bij elkaar weet te krijgen die meer willen weten, dan kun je contact met ons opnemen. Wij hebben ook persoonlijk contact met o.a. Désirée L. Rover en samen kunnen wij ook lezingen verzorgen.
Op onze site staat ons mailadres, mail Anneke voor dergelijke zaken. Wij zijn bereid overal te komen spreken, want als het RIVM nu de scholen gaat belagen, moet er ook een mogelijkheid zijn om de andere kant goed te horen, DAN is het pas OBJECTIEF. Nu niet, het word je opgedrongen, en dat voelt bij ons verkeerd. En onthoud, wij worden NIET beloond door de industrie in dit gebeuren, de minister zal ons niet positief belonen, dus waarom doen wij dit dan? Uit passie, gevoel, diep gevoel van binnen dat veel mesen belazerd worden.
Dit kan en mag niet gebeuren. Meisjes zijn proefkonijn op deze wijze. Lees op onze site over het "onderzoek" dat nog gaande is in Nijmegen en Rotterdam. Het is nog niet afgerond en men spuit er kwistig op los.
Ik ben niet alleen verontruste moeder, maar ook een zeer BOZE moeder.
Meisjes laat je niet misbruiken. Een gratis advies!!!!!
Op 16-04-2009 0:51:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Ik kwam toevallig een van m'n buurmeisjes tegen gister. Die had zich net laten enten. Ik snap niet dat ouders alles kwakkeloos voor waar aannemen. En aan de andere kant, woont er hier een vrouw die voor haar 30ste baarmoederhalskanker kreeg, en die door een oplettende dokter die toch een uitstrijkje wilde erachter kwam. Veel mensen hier in de buurt die haar kennen gaan toch voor vaccineren. Baat het niet dan schaadt het niet schijnen ze te denken. 100% zekerheid krijg je nooit, maar er is nu gewoon nog helemaal niets over bekend.

Misschien een tip voor de redactie van GW (mochten jullie er nog niet aan gedacht hebben of gedaan). Gooi dit artikel op hyves, niet alleen in de blog, maar stuur het naar de leden. Er zitten VEEL jongeren op hyves.
Moeten is een keuze...
Op 16-04-2009 13:34:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
IkWilOokWatZegg: blijft iets mompelen over DES
Op 16-04-2009 15:39:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eversteegt: Op zich vind ik het ontzettend goed dat blogs zoals GW of stichtingen zoals "verontruste moeders" kritisch zijn tegenover een campagne van de overheid zijn en vooral de meisjes oproepen om niet je klakkeloos in te laten enten maar je ook goed te laten informeren en door middel van "lezen" je kennis op te doen...

MAAAAARRRRR.... ik stoor me soms wel een beetje aan de "jomanda-achtige" toon waarop dit soms gebeurt.... alsof de overheid er bewust op uit is om makkelijk beinvloedbare meisjes nu in te enten met iets waar de farmaceutische industrie in de toekomst misschien weer mooi aan kan verdienen of om ze verplicht als proefkonijnen te laten fungeren ofzo.....

aan het adres van GW en verontruste moeders: Hoe weten jullie zo zeker dat diezelfde meisjes als ze gaan googlen op redenen om zich niet te laten inenten of als ze jullie website bezoeken dan gegarandeerd de JUISTE informatie weten te vinden? Wat als sommige doemscenario's juist op complete onzin berusten? Of er een doorstuur-actie op Hyves komt gebaseerd op onzin feiten of nadelen van de vaccinatie die niet opwegen tegen de mogelijke ziekte waar ze voor behoed worden?

Let wel: Ik wil hier niet mee beweren dat wat jullie als voorlichting aan de meisjes geven dan complete onzin is en dat de overheid heilig is (in tegendeel zelfs), maar wees je er wel even van bewust wat voor informatie je ze geeft, zeker op deze leeftijd waarop ze beinvloedbaar zijn en ze sowieso niet vies zullen zijn van informatie waarop ze zich kunnen baseren om eens een keer geen antwoord te geven aan een oproep vanuit de overheid.

Uiteindelijk zijn ook veel artikels op wikipedia of op andere sites die makkelijk via Google te vinden zijn niet helemaal waar.... of wellicht alweer achterhaald door voortschrijdend inzicht.
Op 16-04-2009 15:59:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
eversteegt:

Op zich vind ik het ontzettend goed dat blogs zoals GW of stichtingen zoals "verontruste moeders" kritisch zijn tegenover een campagne van de overheid zijn en vooral de meisjes oproepen om niet je klakkeloos in te laten enten maar je ook goed te laten informeren en door middel van "lezen" je kennis op te doen...

MAAAAARRRRR.... ik stoor me soms wel een beetje aan de "jomanda-achtige" toon waarop dit soms gebeurt.... alsof de overheid er bewust op uit is om makkelijk beinvloedbare meisjes nu in te enten met iets waar de farmaceutische industrie in de toekomst misschien weer mooi aan kan verdienen of om ze verplicht als proefkonijnen te laten fungeren ofzo.....

aan het adres van GW en verontruste moeders: Hoe weten jullie zo zeker dat diezelfde meisjes als ze gaan googlen op redenen om zich niet te laten inenten of als ze jullie website bezoeken dan gegarandeerd de JUISTE informatie weten te vinden? Wat als sommige doemscenario's juist op complete onzin berusten? Of er een doorstuur-actie op Hyves komt gebaseerd op onzin feiten of nadelen van de vaccinatie die niet opwegen tegen de mogelijke ziekte waar ze voor behoed worden?

Let wel: Ik wil hier niet mee beweren dat wat jullie als voorlichting aan de meisjes geven dan complete onzin is en dat de overheid heilig is (in tegendeel zelfs), maar wees je er wel even van bewust wat voor informatie je ze geeft, zeker op deze leeftijd waarop ze beinvloedbaar zijn en ze sowieso niet vies zullen zijn van informatie waarop ze zich kunnen baseren om eens een keer geen antwoord te geven aan een oproep vanuit de overheid.

Uiteindelijk zijn ook veel artikels op wikipedia of op andere sites die makkelijk via Google te vinden zijn niet helemaal waar.... of wellicht alweer achterhaald door voortschrijdend inzicht.

Alles is geschreven vanuit een momentopname en een beperkte visie. Alles. Alles. Alles.

Neem dus nooit iets blind en voor 100% waar aan. Nooit. Nooit. Nooit.

United as one. Divided by zero.
Op 16-04-2009 16:33:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: En zo is dat. Er ontstaat dan echter een probleem: De keuzemogelijheid in aangeboden nieuws of artikelen etc., is nu zoveel groter geworden door internet dat je nog moeilijk zaken voor waar aan kunt nemen. Helemaal op internet. Dat heb je met de reguliere media ook, maar het is makkelijker kiezen uit 3 soorten tandpasta(die altijd al in de supermarkt hebben gestaan bij wijze van spreken) dan uit 20 soorten. Dus neem je het maar ter kennisgeving aan. En die parkeerplaats van ter kennisgeving wordt alleen maar groter en groter lijkt wel?
(bericht gewijzigd op 16-4-2009 17:26:17)
ech?
Op 16-04-2009 16:47:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Whyme: Keuzevrijheid is het probleem van de 21ste eeuw..
pluk de nacht, slapen kan altijd nog.
Op 16-04-2009 17:31:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Overigens: De 'voor- en tegens' in deze brei neigt sterk naar een ridicuul programma met dito achterliggende redenen(commercie=verkopen voor poen zonder ethiek in deze) om je wel te laten vaccineren. En dat lijkt me dus echt geen goed idee. Ook al ben ik geen meisje.
ech?
Op 16-04-2009 17:59:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
willeke: Het begon allemaal met indianenverhalen. Niet die op internet, bedoel ik natuurlijk. Nee, die van de geneesmiddelenindustrie. Nadat er een idee over een vaccin in verband met BMHK was ontstaan moest de reclamecampagne starten. Want je moet die troep wel verkopen, natuurlijk. Nu mag reclame normaal gesproken niet voor geneesmiddelen maar daar was iets op gevonden: je maakt reclame voor...de ziekte. Dus werd een angstgolf veroorzaakt door VIP's, tijdschriften, pers en op scholen. BMHK is inderdaad een beroerde ziekte maar door het bevolkingsonderzoek in een vroeg stadium goed op te sporen. En met een gunstige prognose: de meeste doden waarmee het RIVM zijn propaganda ondersteunt komt doordat vrouwen niet, of niet op tijd voor hun uitstrijkje komen. (De terechte vrees is nu dat door al dat HPV-geprik veel vrouwen juist niet meer voor hun controle gaan komen.) Maar die angstgolf dus, er werden belangrijke autoriteiten ingeschakeld (en die doen dat uiteraard gratis!) om het voor de bevolking aanvaardbaar te maken en een instituut als het RIVM is daar in Nederland ideaal voor: zelf tot over de oren in vaccinproductie, registratie, controle en registratie van bijwerkingen, het kan niet mooier. Een minister die het ook met de waarheid niet zo nauw neemt (beweert dat het vaccin 100% beschermt, terwijl het maar op een deel van de oorzaken afgestemd is en de werking nog niet eens bewezen!) en een stel GGD's die iedere opdracht braaf uitvoeren. Zoals na het overlijden van Freek Hagoort, kort na de vaccinatie, meteen beginnen met roepen dat het door alles behalve het vaccin kan komen. Zonder dat er enig onderzoek is gedaan, dus heel betrouwbaar! Maar goed, het vaccin was er, een paar jaar proefdraaien en dan op de markt. Terwijl het over een ziekte gaat die zich in tien tot twintig jaar ontwikkelt. En alle bezorgde ouders en kritische wetenschappers werden voor gek verklaard. Maar inmiddels is het allemaal duidelijker: Het project is grotendeels mislukt, en dat lijkt mij gezond
Op 16-04-2009 18:17:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anneke Bleeker: Beste Willeke,
ik ken je niet, denk ik... het kan zomaar zo zijn van wel, maar deze naam dan niet in elk geval... Maar je praat naar mijn hart.
dit is wat verontruste moeders nu ook precies allemaal vertellen en bedoelen.
Het hele plaatje is in werkelijkheid totaal anders dan men de bevolking doet geloven, er instampt... kun je beter zeggen.
wij mogen niet op scholen vertellen hoe wij het zien, zij veretellen dat de prik juist moet. Het is geen voorlichten, het is bangmakerij, meisjes opjutten.
Maar iets anders. Het is voor meisjes tot 16 jaar gratis, wel, gratis bestaat niet, de belastingbetaler die betaald deze expeditie en zo ook de aandacht extra op de scholen... wat gaat dat kosten?
Maar... wat als iemand in de bijstand zit en een dochter van 17 heeft? Niets gratis krijgt, maar wel dit vaccin wil, maar helaas pindakaas...Dat kan niet, niet volgens de regels der wet....
Wat is dan het antwoord van alle mensen die nu op het gevoel van de ouders spelen? ik hoorde gisteravond een GGD arts zo mooi op het gevoel van de mensen spelen, met de vraag... Hoe zult u zich als ouders voelen als over 15 of 20 jaar u dochter komt met de mededeling dat zij BMHK heeft en dan met de vinger naar u wijzen zal dat zij het vaccin niet heeft gehad?
Mijn wedervraag was: En hoe zult u als ouders zich voelen als u dochter op dat moment gaat vertellen onvruchtbaar te zijn en wel het vaccin heeft gehad? Denken we dan aan dit vaccin als eventueel gevolg? We weten nog niet wat het op langere termijn voor schade gaat aanrichten. Denk aan DES in de jaren 60 vorige eeuw. Was ook niet gevaarlijk, ZEI MEN... hoor de verhalen nu vele jaren later, lees op onze site het verhaal van Rinske uit Leeuwarden.
Het is nog lang niet duidelijk wat het werkelijk doet met je lichaam, je hebt er maar eentje.
Kijk op onze site en lees meer wat wij hebben gevonden en aangereikt gekregen.www.verontrustemoeders.nl Enne willeke, met jou kunnen we praten, je krijgt een denkbeeldig bloemetje van mij.
Op 16-04-2009 18:45:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
Mosselman:

En zo is dat. Er ontstaat dan echter een probleem: De keuzemogelijheid in aangeboden nieuws of artikelen etc., is nu zoveel groter geworden door internet dat je nog moeilijk zaken voor waar aan kunt nemen. Helemaal op internet. Dat heb je met de reguliere media ook, maar het is makkelijker kiezen uit 3 soorten tandpasta(die altijd al in de supermarkt hebben gestaan bij wijze van spreken) dan uit 20 soorten. Dus neem je het maar ter kennisgeving aan. En die parkeerplaats van ter kennisgeving wordt alleen maar groter en groter lijkt wel?

Tis mischien grappig of gek, maar ik heb geen keuze in de tandpasta hoor. Er is namelijk maar EEN merk dat geen fluoride heeft en dat is paradontax blauw, lekker met zeezout.
Op 16-04-2009 19:51:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Ivoryke^:

Misschien een tip voor de redactie van GW (mochten jullie er nog niet aan gedacht hebben of gedaan). Gooi dit artikel op hyves, niet alleen in de blog, maar stuur het naar de leden. Er zitten VEEL jongeren op hyves.


Wacht niet op anderen wat je zelf kunt doen.. je lijkt me een jonge meid met kanalen in hyves etc... go girl.
Op 16-04-2009 19:51:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
anton: Ik zeg, kijk naar de feiten: de Gezondheidsraad zegt in het advies aan de minister dat de effectiviteit pas op termijn zal blijken, dus
NU nog NIET bekend. Eveneens staat daar, de bijwerkingen (op lange termijn) zijn niet bekend, daarom moet er een monitoring programma opgezet worden. Berichten die iets anders suggereren zijn dus ONJUIST.
Indien de minister zegt dat het vaccin effectief en veilig is, zegt hij iets anders dan het rapport van de Gezondheidsraad. Waarom?
Heeft de minister het rapport wel gelezen?
Deze vraag geldt evenzeer voor het RIVM en de GGD's
Waarom zeggen zij iets anders dan het rapport van de Gezondheidsraad?

Meningen van deskundigen berusten voor een groot deel op gegevens die afkomstig zijn van de fabrikanten. Bovendien hebben verschillende leden en adviseurs van de Gezondheidsraadcommissie financiële banden met de fabrikant van het vaccin dat door de minister is gekozen.
In het programma Zembla (kijken!) een heel duidelijk antwoord van professor J. van der Noordaa van de Gezondheidsraad; hem wordt gevraagd "Hoe kun je er zeker van zijn, dat hij (de fabrikant) daar een eerlijk antwoord op geeft?"
Prof. van der Noordaa "Nee, dat kun je ook niet. Dat moet je dan maar hopen. Wij gaan ervan uit dat we te maken hebben met serieuze mensen. Maar dan heb je ook het dilemma dat er van alles en nog wat moet gebeuren om dat allemaal te bekostigen want het is natuurlijk een gigantisch duur onderzoek geweest. Maar ja, wij hebben maar AANGENOMEN dat wat zij ons hebben verteld, dat dat waar is."
Geven deze vaststellingen reden voor vertrouwen?
Eerdere medicijnen zoals het DES hormoon, Thalidomide (Softenon-baby's), Vioxx, Lipobay, Protelos werden evenzeer als veilig aan de bevolking gepresenteerd, terwijl later bleek, dat er zeer ernstige schadelijke gevolgen met heel veel menselijk leed te betreuren waren. Het risico is niet ondenkbaar dat dit vaccin in hetzelfde rijtje terechtkomt. Moeten wij onze meisjes aan dat risico blootstellen?
Op 16-04-2009 20:58:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broeikul: De laatste jaren wordt de gezondheidszorg door de overheid helaas alleen nog maar bedrijfsmatig benaderd, inclusief de alomgeroemde marktwerking. Dus gaat het vooral om kosten/baten.
Dat heeft dan als gevolg dat zo'n beetje alle vaccins in die in het rijksvaccinatieprogamma zitten, alleen nog maar ingekocht worden bij de industrie. De overheid (en dat zijn wij dus ook zelf, iedereen heeft het altijd maar heeft over 'die overheid', maar met zo'n 2.4 miljoen ambtenaren kunnen we dus zeggen dat de overheid voor een groot deel uit ons zelf bestaat...) heeft kennelijk geen geld meer over voor zelfstandige onafhankelijke vaccinontwikkeling. Als men een betere controle en transparantie zou willen m.b.t. vaccins zit, betekent dat de overheid (wijzelf dus...) er fors meer geld in zullen moeten steken. Het zou in ieder geval kunnen bijdragen tot het vertrouwen in vaccinaties.

Ondanks dit wordt er wel heel erg veel onzin rondgestrooid. Meest verbazingwekkend is dat vaccins, die na onderzoek van grote groepen wetenschappers en zeer strenge regelgeving uiteindelijk worden ingevoerd, even makkelijk worden afgesabeld. Maar commentaar van een andere willekeurige 'bekende wetenschapper' met een tegengestelde mening wordt vervolgens kritiekloos omarmd. En dat dan door individuen die dan ook weer beweren dat je nooit blind op de mening van wetenschappers moet afgaan ???

Jezelf kritisch informeren is altijd belangrijk, maar vandaag de dag is het kennelijk de trend om eerder complot theorieen te omarmen dan je uitgebreid te informeren. Vaccinatie is nog steeds vrijwillig, maar er is vast wel iemand te vinden die kan bewijzen dat we allemaal al via chemtrails ongezien worden gevaccineerd......
(bericht gewijzigd op 16-4-2009 23:24:10)
Op 16-04-2009 23:23:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Eén van de aller kwalijkste dingen in het hele vaccinatie verhaal vond ik een GGD die iPods(of wat was het) ging verloten (of was het uitdelen) onder de vrouwen die zich lieten vaccineren. En dat dit nog toegestaan ook vond ik helemaal erg.
Tevens het gelobby van de industrie in dit verhaal is helemaal te erg voor woorden. Politiek gezien zou dit(zeker in geval van gezondheid) niet toegestaan mogen worden. Als de politiek meer informatie nodig heeft of wil weten zou dit door één of meerdere onafhankelijke partijen(ja dit is moeilijk tegenwoordig) aangeleverd moeten worden. Tuurlijk vertelt de producent van een middel dat het goed is. Zeker met een massa vaccinatie is dit big business.
Ik heb me niet echt verdiept in hoe het onderzoek naar dit middel is gedaan en wat er allemaal precies getest is. Maar veel onderzoek door veel partijen lijk me niet onnodig. Stel dat straks een groot percentage van de vrouwen door dit virus onvruchtbaar worden. Dan, hoe erg het ook is, maar zonder vaccinatie een percentage wat kans heeft op baarmoederhalskanker. Welke bij vroegtijdige constatering in veel gevallen te genezen is, met wat voor consequenties dan ook. Zoals hier boven genoemd, DES...
Hoe zit het eigenlijk in andere landen, weet iemand dit?
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 16-04-2009 23:52:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen:
rudiev:

Eén van de aller kwalijkste dingen in het hele vaccinatie verhaal vond ik een GGD die iPods(of wat was het) ging verloten (of was het uitdelen) onder de vrouwen die zich lieten vaccineren. En dat dit nog toegestaan ook vond ik helemaal erg.
Tevens het gelobby van de industrie in dit verhaal is helemaal te erg voor woorden. Politiek gezien zou dit(zeker in geval van gezondheid) niet toegestaan mogen worden. Als de politiek meer informatie nodig heeft of wil weten zou dit door één of meerdere onafhankelijke partijen(ja dit is moeilijk tegenwoordig) aangeleverd moeten worden. Tuurlijk vertelt de producent van een middel dat het goed is. Zeker met een massa vaccinatie is dit big business.
Ik heb me niet echt verdiept in hoe het onderzoek naar dit middel is gedaan en wat er allemaal precies getest is. Maar veel onderzoek door veel partijen lijk me niet onnodig. Stel dat straks een groot percentage van de vrouwen door dit virus onvruchtbaar worden. Dan, hoe erg het ook is, maar zonder vaccinatie een percentage wat kans heeft op baarmoederhalskanker. Welke bij vroegtijdige constatering in veel gevallen te genezen is, met wat voor consequenties dan ook. Zoals hier boven genoemd, DES...
Hoe zit het eigenlijk in andere landen, weet iemand dit?

Om je vraag te beantwoorden hoe dit in andere landen geregeld is; hier in Frankrijk is er een grote campagne op gang gekomen (radio, tv, affiches) voor het onder de aandacht brengen van het belang om regelmatig uitstrijkjes te laten maken ter voorkoming van baarmoederhalskanker, dus zeker géén dure en omstreden vaccinatierondes! Gelezen op de site van verontrustemoeders.nl dat er zo'n 750 meisjes in Ndl zijn opgeroepen om mee te doen aan een "proefkonijnprogramma" om tegelijk met de HPV prik, zich ook in te laten enten met het Hepatitis B vaccin, als beloning krijgen ze hier 100! euro voor, 2x raden door wie dit betaald wordt...
Op 17-04-2009 10:23:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
ellen:

Om je vraag te beantwoorden hoe dit in andere landen geregeld is; hier in Frankrijk is er een grote campagne op gang gekomen (radio, tv, affiches) voor het onder de aandacht brengen van het belang om regelmatig uitstrijkjes te laten maken ter voorkoming van baarmoederhalskanker, dus zeker géén dure en omstreden vaccinatierondes! Gelezen op de site van verontrustemoeders.nl dat er zo'n 750 meisjes in Ndl zijn opgeroepen om mee te doen aan een "proefkonijnprogramma" om tegelijk met de HPV prik, zich ook in te laten enten met het Hepatitis B vaccin, als beloning krijgen ze hier 100! euro voor, 2x raden door wie dit betaald wordt...

Mijn gevoel zeg dat in vergelijking met deze vaccinatie regelmatig een uitstrijkje laten doen nog beter is. Maar dat is puur gevoel gezien de commotie om het vaccin, de tests daarvan en het sneller doordrukken van de vaccinatie. Maar dit is puur gevoel allemaal. En als man zit ik ook nog niet eens in de doelgroep natuurlijk, dus is het voor mij allemaal makkelijk.
Mjah, zo'n proefkonijnprogramma, die heb je in vele soorten natuurlijk. Ondanks dat er vanuit de producent veel onderzoek naar gedaan moet zijn en vele gevaren uitgesloten moeten zijn, blijft het hieraan meedoen een eigen keuze. Als je dit al niet wil moet je het niet doen, stukje gezond verstand mag ook wel. En bijvoorbeel het niet mogen meedoen zonder toestemming van een ouder. Maarja, 100 euro is ook wat weinig natuurlijk, stel dat het mis gaat met onvruchtbaarheid als gevolg of ontstekingen dat je baarmoerder er uit moet, ik noem maar even wat. Was dat die 100 euo waard, over het antwoord hoeft niemand na te denken natuurlijk, dat is geen enkel geld waard...
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 17-04-2009 0:24:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: Kijkje achter de schermen bij een vergadering van het RIVM:

(bericht gewijzigd op 17-4-2009 13:51:53)
Op 17-04-2009 13:51:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Nou ik heb me al laten inenten. Ik heb er eigenlijk geen spijt van en ik ben er ook niet bang voor. Ik laat het jullie wel weten als ik 'bijwerkingen' heb
Ita est :)
Op 17-04-2009 14:20:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anneke Bleeker:
rudiev:


Mijn gevoel zeg dat in vergelijking met deze vaccinatie regelmatig een uitstrijkje laten doen nog beter is. Maar dat is puur gevoel gezien de commotie om het vaccin, de tests daarvan en het sneller doordrukken van de vaccinatie. Maar dit is puur gevoel allemaal. En als man zit ik ook nog niet eens in de doelgroep natuurlijk, dus is het voor mij allemaal makkelijk.
Mjah, zo'n proefkonijnprogramma, die heb je in vele soorten natuurlijk. Ondanks dat er vanuit de producent veel onderzoek naar gedaan moet zijn en vele gevaren uitgesloten moeten zijn, blijft het hieraan meedoen een eigen keuze. Als je dit al niet wil moet je het niet doen, stukje gezond verstand mag ook wel. En bijvoorbeel het niet mogen meedoen zonder toestemming van een ouder. Maarja, 100 euro is ook wat weinig natuurlijk, stel dat het mis gaat met onvruchtbaarheid als gevolg of ontstekingen dat je baarmoerder er uit moet, ik noem maar even wat. Was dat die 100 euo waard, over het antwoord hoeft niemand na te denken natuurlijk, dat is geen enkel geld waard...
[/quote]
Die €100,- krijgen de meisjes verdeeld over de 5 keer dat ze naar Nijmegen of Rotterdam moeten. Dat is 3 keer om te prikken en 2 keer extra bloedafname voor onderzoek. Ze krijgen dus €20,- per keer en dat is inclusief reiskosten. Zullen de dames het dan echt doen om het geld? Als wij van Bergen NH naar Rotterdam moeten?
Of kan het zo zijn dat de ouders gedacht hebben, dit is een kans, want wie de ene prik heeft, HPV krijgt het Hepatitus B achteraf gratis erbij. Die groep is verdeeld in 3 groepen. De ene krijgt het ene vaccin, de andere groep het andere en de derde groep beiden tegelijk. En dan na afloop kun je welke je niet hebt gehad ook nog krijgen. Dit onderzoek is ook nog net afgerond, eind dit jaar en in 2010 pas de "resultaten" maar de fabrikant geeft geldelijke vergoeding aan beide ziekenhuizen. Is dit objectief? Dit onderwerp staat op onze site, kunt u het helemaal lezen. www.verontrustemoeders.nl
Op 17-04-2009 15:18:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anneke Bleeker: Ter aanvulling.
Er is iets misgegaan, maar de reactie hierboven is bedoeld als toelichting op rudiev. Stukje terug naar boven, samen met Ellen.
Excuus, was even niet zo handig bezig blijkbaar.
Op 17-04-2009 15:21:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
lotus:

Nou ik heb me al laten inenten. Ik heb er eigenlijk geen spijt van en ik ben er ook niet bang voor. Ik laat het jullie wel weten als ik 'bijwerkingen' heb

jammer om te horen, dat mensen die weten welk risico ze lopen nog steeds gewoon meegaan met de indoctrinatie van de farmaceutische industrie...

het weinige wat ik voor je kan hopen is dat je goed gegokt heb, en dat je de keuze zelf gemaakt heb ipv opgelegd hebt gekregen...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 17-04-2009 20:23:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
BTtje:

Kijkje achter de schermen bij een vergadering van het RIVM:misschien zit je er niet eens zoveel naast
HULDE
Op 18-04-2009 9:08:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anneke Bleeker: Vanmorgen, zaterdag 18 april een link gekregen van Cynthia Janak.
Zij stuurt dat direct naar ons en deze link komt op onze site: www.verontrustemoeders.nl maar hier zal ik hem nu ook plaatsen.Geef deze link ook maar weer door, en het gaat over Gardasil, maar of je nu door de hond of de kat gebeten gaat worden.....
En Gardasil is ook al wat langer op de markt, dus meer bekend ook wat betreft de gevolgen, dan Cervarix. Maar zal het veel uitmaken?
Op 18-04-2009 0:19:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anneke Bleeker: Wij dagen u uit...

Zonder gekheid, dit is serieus bedoeld. Het RIVM is van mening dat zij op scholen moeten gaan vertellen waarom de "prik" zo goed is.
Wij kunnen dat niet, mogen dat niet....
Maar wij kunnen wel op andere wijze ons verhaal laten horen, en dat wil zeggen gewoon vertellen waarom er nagedacht dient te worden, waarom men zich eerst wel moet verdiepen in het vaccinatie programma. Heeft wel iemand de bijsluiter gelezen? Nee? weet je ook niet dat als je last hebt van bloedklonteren je deze "prik"ABSOLUUT niet nemen moet, staat in de bijsluiter hoor, echt waar. Hebben wij ook gelezen.
Weet je van jezelf of je dochter dat ze daar gevoeilg voor is? Kom je achter als je de prik hebt gehad, maar dan kan het te laat zijn.
MAAR wat willen wij nu?
Dit soort zaken gewoon vertellen en mensen zelf laten kiezen of zij dan wel of niet de prik willen.
Maar daar hebben wij wel een ruimte voor nodig, gevuld met mensen... WEL DAAR KAN IEMAND ANDERS VOOR ZORGEN....
Neem contact met mij op en we bepraten hoe en wat, prikken (anders prikken is dit.. ), een datum, liefst op korte termijn, ik probeer een andere spreker mee te nemen en samen vertellen wij wat wij weten. Zonder dwang, wij zijn gewoon heel vriendelijk en toegangkelijk, dat durf ik wel van ons zelf te zeggen.
Wij zijn alleen maar ZEER verontrust, meer niet.
Mijn mailadres is: anneke@verontrustemoeders.nl
Met ons kun je ALLE kanten op, ook de GOEDE.....
Tot ziens!!!!!
Op 18-04-2009 14:32:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
fan: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/maasland/4827007/Tweede-prik-tegen-baarmoederhalskanker.ece?start=1&sort=asc#reakties
De rest van het artikel staat in een papieren krant die door iemand overgetypt is.

Moeten we die juf niet gaan aanschrijven en de GGD daar ook??????

De Gelderlander, vrijdag 17 april 2009

Opkomst Elzendaal weer bijna 100 procent

Gennep - 235 van de 248 opgeroepen meisjes van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gisteren kun tweede vaccinatie tegen baarmoederhalskanker gehaald. Dat blijk uit gegevens van de GGD Limburg-Noord, de instelling die de vaccinaties geeft. Daarmee zit de school dicht bij de score van 100 procent die de eerste keer werd gehaald. Volgens een woordvoerster van de GGD heeft een aantal van de dertien leerlingen die niet kwamen opdagen, de spuit in Boxmeer opgehaald. Ook meiden die niet op het Elzendaal zitten maar wel in de buurt wonen, konden gisteren hun tweede vaccinatie halen. De GGD is blij met de opkomst. "Het vaccineren op scholen zelf werkt goed, omdat leerlingen niet naar een andere locatie moeten en er weinig lesverstoring is."
Zie ook pagina 25

Pagina 25
VRIENDINNEN EN JUF HELPEN BIJ PRIK

Persoonlijke aanpak bij vaccinatie lijkt te werken in Gennep
door Lori Schulpen

De bewegwijzering is in ieder geval duidelijk: als je de hal van het Elzendaalcollege in Gennep instapt, zie je op de muur meteen een briefje hangen. 'Vaccinatie baarmoederhalskanker boven in de aula', staat erop, met een pijl naar boven. Gisteren was de tweede ronde van de in totaal drie te halen prikken. Bij de eerste vaccinatie haalden alle meiden die opgeroepen waren in de gemeente Gennep en Bergen hun prik bij het Elzendaal. Hoe komt de school aan zo'n goede score?
"Mijn vriendinnen hebben het ook gedaan", zegt Claudia Lachmann (16) na haar beurt. "Je motiveert elkaar. En je wilt gewoon geen kanker hebben, ook al krijg je het pas op je dertigste. Als je dan kinderen wilt krijgen, moet je dat heel snel doen." Voor Sanne Janssen (15) speelt nog iets anders mee: "Het is gratis en je krijgt kei snel kanker, dus komt bijna iedereen."
Bijna iedereen, maar toch niet alle leerlingen. Zo komt Bahar Liai (15) vandaag pas voor het eerste vaccin. "Ik durfde de eerste keer niet, omdat ik bang was dat het pijn deed. Ook hoorde je verhalen dat je er ziek van zou worden of gehandicapt. Maar vrienden deden het ook. En ik voelde de prik niet eens."
Volgens docente Lidian van Ophuizen (23) komt de school toch aan een score van 100 procent omdat er ook meisjes komen uit Beugen en Boxmeer die in Gennep naar school gaan. "De opkomst blijft hoe dan ook hoog. Ik ga zelf de meiden in de klas ophalen en zeg hen dat ik het jammer vind dat ik te oud ben voor de prik. Anders zou ik hem ook halen. Als ze twijfelen, vraag ik hen om mee te lopen en te kijken hoe het gaat. Soms stellen ze een persoonlijke vraag. Zo denken sommigen dat het vaccin niet werkt als ze als seks hebben gehad, maar dat is niet zo."
Carola Balkestein van de GGD Limburg-Noord denkt dat een persoonlijke aanpak werkt. "Op andere scholen moeten de leerlingen zelf op internet kijken wanneer ze aan de beurt zijn. Of ze moeten naar een sporthal buiten school. Dat werkt allemaal remmend. Bovendien is Lidian jong en staat ze dicht bij de meiden. Dat helpt ook." Ondertussen gaat het vaccineren door. "Aaaah, ik voel het helemaal mijn arm ingaan", zegt een van de opgeroepen meiden. Toch valt het mee: "Het deed minder pijn dan de eerste keer."

Mag en kan dit allemaal in dit land? Mag het onderwijs dit doen? Hoe zou u het vinden als dit bij uw kind op school gebeurde???

Gaan we straks ook een bezoekje brengen aan de politieke partij van de juf of aan de kerk/geloof van de juf want die vindt het zo belangrijk want een persoonlijke aanpak werkt?
Op 19-04-2009 0:32:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Iedereen die hier aan meewerkt is schuldig aan doodslag, simpel zat.
Op 19-04-2009 21:02:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 19-04-2009 21:06:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anneke Bleeker: Informatie avond vaccinatiecampagne met het HPV-vaccin Cervarix ter voorkoming van Baarmoederhalskanker.Op woensdag 6 mei wordt om 20.30 uur een informatie avond gehouden in Café ’t Libre Langeboomseweg 73 5451 JH Mill. We willen de bevolking in de gelegenheid stellen kennis te nemen van de voor en nadelen van vaccinatie met het HPV vaccin. Als gasten zijn uitgenodigd Anneke Bleeker van Verontrustemoeders en Désirée l. Röver schrijfster van het boek Baarmoederhalskanker. De avond is gratis toegankelijk voor iedereen.

U kunt zich aanmelden via tel 06-38547921 of via het emailadres: hpvvaccin@live.nlBegin maart is de HPV-inentingscampagne van het RIVM gestart. In totaal zijn ongeveer 390.000 meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar opgeroepen. In september zijn de meisjes van 12 jaar aan de beurt.Op 21-04-2009 0:36:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Boognish: Even allemaal een wake up call. Er is geen enkele wetenschappelijke basis voor de bewering dat vaccineren uberhaupt werkt. Voor geen enkel bestaand vaccin is er een wetenschappelijke vervolg studie bekend dan wel gedaan welke bewijst dmv van controle groepen dat er een significant verschil bestaat van infectierisico verschil bij (niet)inenting. de hele vaccinatie leugen is gebaseerd op kringredenatie dat het daadwerkelijk werkt. Vraag de inentingsarts maar eens of hij/zij bekend is met een valide studie hiernaar. Dat zou je toch verwachten als artsen worden opgeleid. Dat zou toch zeker verwachten van instanties als de FDA en onze eigen ministerie van VWS. Onthutsend om te moeten ontdekken dat er geen enkele wettelijke verplichting bestaat tot het doen van langer termijn onderzoek naar de mogelijke gezondheids risico's van deze vaccins. Gelukkig worden steeds meer mensen en wetenschappers wakker. In de VS loopt nu een rechtzaak van ouders van autistische kinderen tegen de de medische industrie. deze ouders wijzen vaccins aan als reden voor het autisme. Mij benieuwen wat dit boven water gaat brengen.
Op 22-04-2009 13:24:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
fan: http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2999352.ece/Farmaceut_in_de_fout_.html
“De producent van het kankervaccin Cervarix heeft de Geneesmiddelenwet overtreden bij de promotie van het middel. Het bedrijf heeft onder meer verboden reclame gemaakt bij verpleegkundigen en inkoopkortingen gegeven aan bedrijven die het vaccin wilden verkopen.”

Goh waarom zouden ze zoiets nou toch doen?
Een goed product verkoopt zichzelf dacht ik altijd?

“Eind maart worden de vaccinaties hervat. Er is een nieuwe voorlichtingscampagne opgezet”

Ouders overweeg of je je kind hieraan wilt blootstellen. Kijk naar de Mexicaanse griep. Paniek over de hele wereld gezaaid voor een griep die achteraf erg meeviel. Wel is er genoeg geïncasseerd door die bedrijven en heeft onze Ab een flinke prijs gewonnen. Dus paniek zaaien loont dat hebben we kunnen zien. Wat het HPV vaccin op de lang termijn doet en of het doet wat men zegt dat het moet doen daarover verschillen wetenschappers van mening. Dat kunt u zelf opzoeken op het internet. Dat men zo blijft pushen om dit vaccin te slijten aan jeugdigen en wellicht straks ook aan nog jongere kinderen is dat niet een teken aan de wand? Men doet wel hun best om het aan de man te brengen. Of is het leuren? De mensen zijn nu zo onderhand wel op de hoogte van dit middel en wie het perse wil die gaat het echt wel halen. Maar nu heeft men weer een nieuwe campagne gestart om de meisjes toch weer zover te krijgen? Beetje opdringerig van onze overheid of niet? Generaties zijn oud geworden met die virussen om zich heen en hadden mensen ook wisselende contacten. Het leven is echt niet gevaarlijker geworden wat virussen betreft. Loopt men met dit vaccin niet de kans dat meisjes gaan denken dat zij geen HPV infectie of BMHK kunnen krijgen terwijl zij die toch ook nog van andere zaken kunnen krijgen? Dan zou dit vaccin juist een schijnveiligheid kunnen geven. Zou dat niet veel gevaarlijker kunnen zijn omdat dan juist velen niet meer voor een uitstrijkje gaan waarbij afwijkingen al heel vroeg geconstateerd kunnen worden?
En mocht deze generatie over tig jaren BMHK krijgen, zouden er dan niet veel meer behandelingen en wellicht veel mildere middelen zijn ontdekt ter bestrijding van deze kankervorm?
kijk ook op de site verontrustemoeders.nl
Op 27-02-2010 15:17:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Graag wil ik deze discussie weer even openen gezien de komende hpv-vaccinatieronde die begin april van start gaat.

Postertje te downloaden op http://www.verontrustemoeders.nl/

Om uit te printen en massaal te verspreiden!
Op 08-03-2010 20:41:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: A.s. vrijdag staat er een discussie/dialoog aangekondigd met de FDA in de US en 5 vrouwen (w.o. Nederlandse Janny) die gedurende 3 jaar research hebben gedaan over de gevaren van het hpv-vaccin Gardasil/Cervarix (61 meisjes inmiddels overleden) en vergeet niet dat de EMEA en het RIVM hun beleid hierop baseren:

http://www.nujij.nl/vrouwen-ontmaskeren-gevaren-hpv-vaccins.8088285.lynkx

Op 09-03-2010 0:00:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
fan: werk aan de winkel voor Anneke.

kijk op haar site verontrustemoeders.nl
Op 10-03-2010 7:43:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Gister is er een open brief aan R. Coutinho uitgegaan (tegelijkertijd ook aan de pers, tv, tweede-kamerleden e.a.) waarin hij geconfronteerd wordt met geconstateerde pertinente onwaarheden in de folder “Prik en bescherm” van het RIVM. Onder het kopje “Vragenrondje” troffen wij o.m. de volgende vraag aan, “Zijn er mensen gestorven door de inenting”? Het antwoord luidde, “Nee, er is nooit iemand overleden door een HPV-inenting. Ook niet in het buitenland….”. Bij de brief bewijsmateriaal gevoegd over minstens 61 meisjes overleden en maar liefst 17.500 geconstateerde ernstige bijwerkingen (registratiesysteem VAERS). De FDA in Amerika heeft het dodental tengevolge van Gardasil-inentingen vastgesteld op ca 1 per maand!

Schrijven ondertekend door: http://www.verontrustemoeders.nl en http://www.verontrustevaders.nl

Wordt vervolgd…..
Op 12-03-2010 11:32:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Alles-in-één-filmpje over risico's HPV met getuigenissen van Slachtoffers!:

http://www.anarchiel.com/display/een_andere_kijk_op_de_hpv-vaccinatie

directe link naar video: http://vimeo.com/10567881
Op 31-03-2010 18:21:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Misschien moeten we stoppen met het onderzoek en ontwikkelingen van vaccinaties en iedereen gewoon lekker dood laten gaan aan wat ze oplopen.

Zo beter? Op dieren testen is geen optie meer, en als er op mensen getest word, of er zijn keerzijdes(maar hoe je het ziet) is het ook niet goed.

Altijd een mening hebben is makkelijk, maar een oplossing is moeilijker.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 31-03-2010 18:53:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aiem:
Realist:

Misschien moeten we stoppen met het onderzoek en ontwikkelingen van vaccinaties en iedereen gewoon lekker dood laten gaan aan wat ze oplopen.Je haalt me de woorden uit de mond.
Dom zijn is niet niet weten, maar niet weten dat je niet weet.
Op 31-03-2010 19:38:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
fan: @Realist,

Misschien moeten we gewoon weer leren op eigen lichaam te vertrouwen.

Kinkhoest kwam terug, Bof is terug onder Utrechtse studenten.
Vanwege antibiotica gebruik bij kippen zijn er nu mensen die niet meer behandeld kunnen worden. Gaan we lekker met dat geknutsel met de natuur!!!! Alles heeft een keerzijde maar de wetenschap kijkt die wel naar de keerzijde?? Waar liggen de grenzen??
Op 31-03-2010 19:45:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nemesis: Heb baarmoederkanker gehad 11 jaar geleden (zeldzame kankercellen /geen wisselende contacten btw.) en een jaar tevoren toevallig een uitstrijkje laten maken wat normaal was.
De dokter vertelde dat niet alle soorten kanker aan te tonen zijn in een uitsrijkje.(!?)
Maar.. ik zou me toch niet laten vaccineren omdat daarmee ook niet alles aan te tonen is.Ik vind het risico te groot.
Misschien is de grote troep in ons eten en verzorgingsspullen veel meer kankerverwekkend en zouden de bange mensen daar eens iets aan moeten doen! maar nee...vreet maar vol met aspartaam,fluoride,e nummers,smaakversterkers (zit overal in)gemodificeerd zetmeel.(zit overal in!)
Misschien is er over 10 jaar wel een grote onvruchtbaarheid, jammer voor die mensen ,goed voor de natuur.(eoi: weleda tandpasta!)
Op 01-04-2010 0:57:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 01-04-2010 0:14:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Starseed: Ik probeer zo veel mogelijk aspartaam en fluoride te ontwijken.
Op 02-04-2010 16:32:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Breaking news in India: hpv-vaccinatie stopgezet na overlijden van 4 meisjes...

Cancer vaccine programme suspended after 4 girls die

http://www.dnaindia.com/india/report_cancer-vaccine-programme-suspended-after-4-girls-die_1368681

Breaking News: Organizations in India successfully halt HPV vaccination program

http://www.examiner.com/x-40801-Vaccines-Examiner~y2010m4d7-Breaking-News-Organizations-in-India-successfully-halt-HPV-vaccination-program
Op 08-04-2010 9:21:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
fan: Triest! Ik heb er gewoon geen andere woorden voor.
Op 08-04-2010 19:07:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
fan: @ Ellen,

"Prof. H. Schellekens over het HPV-vaccin. Hij is lid van de commissie ter beoordeling van geneesmiddelen: “Zolang niet is vastgesteld of het vaccin kanker voorkomt en wat de werking en de bijwerkingen zijn, heb je het eigenlijk over een experiment.”

Ook Prof. van Leeuwen ( bekend van het DES onderzoek) zegt in Zembla dat zij geen voorstander is ( kijk Zembla uitzending over HPV oktober 200 http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1975.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=7459&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1974&cHash=92c8bcab92

“Prof. F. van Leeuwen van het Nederlands Kanker Instituut is het oneens met de snelle invoering van het vaccin: “We weten nog niet of het vaccin echt wel baarmoederhalskanker voorkomt, we weten niet of het vaccin ernstige bijwerkingen heeft en we weten ook niet of er herhaalvaccinaties nodig zijn.”
Experiment
Haar kritiek wordt gedeeld door Prof. H. Schellekens. Hij is lid van de commissie ter beoordeling van geneesmiddelen.

Dat het een experiment is, erkennen alle deskundigen. De groep 12-jarigen, die straks massaal wordt gevaccineerd, is nooit grootschalig wetenschappelijk onderzocht.”

Ellen, hoe rijmt dit met de rechten van het kind? Ik heb die eens nagelezen maar ik kan niks vinden. Je zou toch verwachten dat daarin staat dat kinderen gevrijwaard moeten blijven van experimenten?
Op 09-04-2010 8:55:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bassie22: Sommige ouders zijn zo geindoctrineerd en bang gemaakt, dat ze zo over de rechten van hun eigen kind heen stappen... en dat is niet alleen met de HPV vaccinaties.

Als je angstig bent, ben je beinvloedbaar en volgzaam. Dan laat je dus het denken aan anderen over.

Heel veel ouders denken en vinden dat kinderen hun 'eigendom' zijn, waarbij de angsten die de ouders hebben worden overgebracht op het kind... Het geeft macht aan de ouders. Ik zie zelfs ouders die hun eigen schaamte, schaamteloos overbrengen op hun kinderen. Hoezo onvoorwaardelijke liefde voor je eigen kind...???

Zolang mensen hun angst niet loslaten of onderzoeken, niet zelf gaan denken en dat aan de overheid, kranten, tv etc overlaten, blijft de geschiedenis zich herhalen...

Nieuw Bewust Zijn
Op 09-04-2010 10:06:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: PERSBERICHT

De Indiase Raad voor Medisch Onderzoek (ICMR) heeft de staten Andhra Pradesh en Gujarat opdracht gegeven om met ingang van heden (zie link 1 beneden) , onmiddellijk te stoppen met het HPV-baarmoederhalskanker controle vaccinatieprogramma voor meisjes in deze staten.

Aanleiding hiervoor is het feit dat tijdens het uitvoeren van een testprogramma bij 14.000 meisjes door de farmaceutische firma's Merk en Glaxosmithkline een heftige controverse is ontstaan naar aanleiding van het grote aantal gemelde ernstige gezondheidsklachten tengevolge van de inentingen.
Zo klaagden bv. honderdtwintig meisjes na de vaccinatie o.a. over maagstoornissen, epileptische aanvallen, ernstige hoofdpijn en vervroegde menstruatie.
Kortgeleden werd zelfs de dood van vier meisjes gemeld (zie link 2 beneden). Nadat een groot aantal publieke organisaties, waaronder gezondheidsnetwerken, medische professionals, mensenrechtgroepen en vrouwengroepen gezamenlijk een persconferentie georganiseerd hadden om protest aan te tekenen tegen het hun inziens geheel onethische HPV-vaccinatieproject in Gujarat en Andhra Pradesh, liet de directeur-generaal van de Indiase Medische Onderzoeksraad (ICMR) dhr. V.M. Katoch weten dat het project onmiddellijk is gestaakt in afwachting van nader onderzoek. De heer Katoch verklaarde: "Er kan geen compromis zijn indien ethische overwegingen geschonden zijn door een niet tot de overheid behorende organisatie of farmaceutische firma. De regering is er helemaal voor de mensen, en echt wezenlijke zaken moeten aangepakt worden."
De protesterende organisaties hebben ook een brief laten circuleren waarin documenten van de farmaceutische fima's worden geciteerd die duidelijk valse uitspraken doen over de veiligheid, doeltreffendheid en de duur van de werking van deze vaccins. Zo werd o.a. aan meisjes en moeders in de HPV-brochures die behoorden bij dit testprogramma verteld dat het vaccin levenslange immuniteit zou geven, dat er slechts geringe bijwerkingen zijn.
Op 09-04-2010 16:05:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Bovenstaand was een beetje té lange tekst, dus nog even wat aanvulling hierop. Dit persbericht is gisteren door Anneke Bleeker en Frides Laméris naar kamerleden en pers gestuurd nav de berichten uit India.

En Fan, ik zal ook eens gaan zoeken/navragen naar de Rechten v/h Kind ivm experimenten (mijn dochter werkt bij de Rechten v/d Mens in Brussel)...
Op 09-04-2010 16:08:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Heb alleen dit kunnen vinden in het Verdrag van Rechten v/h Kind (dus voor velerlei uitleg vatbaar):

de grootst mogelijke geneeskundige verzorging (art. 24-25)
Op 09-04-2010 16:13:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
fan: dank voor de moeite Ellen.
http://www.defenceforchildren.nl/images/20/895.pdf

Artikel 16 Privacy

Ieder kind heeft recht op privacy. De overheid beschermt het kind tegen inmenging in zijn of
haar privé- en gezinsleven, huis of post en respecteert zijn of haar eer en goede naam.


Aan de meisjes is ook een vragenlijst gestuurd met nogal zeer intieme vragen. Mijn vraag: hoe is dit te rijmen met kinderrechten? Mag het RIVM dat doen? Hebben zij met die vragen prive/ethische grenzen overschreden?
Ik weet wel dat ik woedend zou zijn als ik een dochter had die met zulke vragen benaderd zou worden!!!
Op 10-04-2010 7:23:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden