Eén van de best gedocumenteerde gevallen van tastbaar en lichamelijk bewijsmateriaal van een UFO is het Falcon Lake UFO Incident.

Op 19 mei 1967 genoot Stephen Michalak, een handelaar in werktuigen, van zijn favoriete hobby: speuren naar zilverschatten. Die dag werd zijn favoriet tijdverdrijf grondig verstoord toen hij twee UFO's spotte. Bovendien zou hij één van de UFO's hebben kunnen aanraken. Daar hield hij zware brandwonden aan de borst aan over en moest hij voor aanhoudende misselijkheid in een ziekenhuis worden behandeld.

Michalak woont in Winnipeg, Canada, maar was voor een korte vakantie in het Whiteshell Provincial Park neergestreken. Hij kende de omgeving op zijn duimpje omdat hij er al verschillende malen op zoek geweest was naar zilver in de ondergrond. Hij had zich laten wijsmaken dat er in de onmiddellijke omgeving van het Falcon Lake kwartsaders te vinden waren. Op die bewuste dag was hij al heel vroeg in de morgen op ontdekkingstocht. Na enkele uren had hij gevonden wat hij zocht, pauzeerde eventjes voor een snelle lunch en hervatte de graafwerken.

Het was kort na het middaguur toen hij plots ganzen luid hoorde gakken. In een poging de ganzen te lokaliseren merkte hij tot zijn verbazing twee langwerpige objecten in de lucht met een gloeiende rode kleur die aan een daling bezig waren. Hoe meer de twee objecten hem naderden, hoe meer ze op een vliegende schotel leken. Terwijl hij met ontzag toekeek bleef één van de UFO's onbeweeglijk in de lucht hangen.

De andere UFO bleef zijn daling verder zetten tot hij uiteindelijk op een grote rots op zo'n 50 meter afstand van hem lande. De stil hangende UFO verwijderde zich terwijl de kleur veranderde van rood naar oranje en grijs alvorens hij in de wolken verdween. Ondertussen veranderden de kleuren van de gelande UFO op dezelfde wijze tot een grijze kleur, net als roestvrij staal.

Terwijl hij het rare object probeerde in te schatten zag hij plots uit openingen, van wat waarschijnlijk moest doorgaan als de voorkant, purperen lichten komen. Michalak droeg een zonnebril en die hielp hem zijn ogen te beschermen voor het felle licht. Hij kon ook onmiskenbaar de geur van zwavel ruiken. Hij hoorde nu ook een sissend geluid uit het object komen, een object dat zeker van een andere planeet moest gekomen zijn. Hij kon zijn nieuwsgierigheid nauwelijks in bedwang houden.

Michalak verroerde gedurende een half uur nauwelijks. Hij gebruikte de tijd om te bekomen van de eerste emoties en maakte een schets van het object. Toen verscheen er een opening in de UFO. Hij kon met gemak binnen in het voertuig kijken dat oplichtte als een kerstboom. Zijn nieuwsgierigheid won het van de twijfel en voorzichtig ging hij naar de UFO toe. Toen hij op circa 20 meter van het tuig was moest hij even diep ademhalen, maar hij besliste om dichterbij te komen.

Uiteindelijk stond hij aan de deur van de UFO en keek binnenin: een hele boel panelen met verschillende gekleurde lichten en lichtstralen die elkaar kruisten als laserstralen. De serie panelen deed hem denken aan een computerscherm. Er waren geen levende entiteiten te bespeuren en Michalak besloot om de buitenkant van de UFO te inspecteren. Iets wat leek op drie panelen sloot plotseling de deur van UFO.

Michalak raakte voorzichtig de buitenkant van de UFO aan. Hij beschreef het als hoog gepolijst, gekleurd glas, zonder onderbrekingen of naden over de hele oppervlakte. Michalak had nog maar pas de UFO aangeraakt toen de toppen van de vingers van zijn handschoen wegsmolten.

Op dat ogenblik bewoog er iets aan het tuig: hij kon een luchtgat zien van ongeveer 20 centimeter breed en 15 centimeter hoog. De hitte die uit het luchtgat kwam zette Michalak's shirt en ondershirt in brand. Hij voelde een enorme pijn aan de borst terwijl hij zijn bovenkledij van zijn lijf sleurde.

Ondertussen steeg de UFO op en voelde hij een heftige luchtstroom over zich heen gaan. Het belangrijkste voor hem was nu medische zorg. Voor hij de plaats verliet maakte hij een herkenningspunt met stenen, takken, afval en alles wat er in handbereik was. Hij kreeg zware hoofdpijn, rilde over zijn hele lichaam, kreeg koud zweet en begon te braken. Michalak geraakte uiteindelijk op eigen krachten in een ziekenhuis waar hij voor zware brandwonden op zijn borst en zijn aanhoudende misselijkheid werd behandeld.

Heeft Michalak deze ontmoeting werkelijk beleefd?

Er is geen enkele reden om te geloven dat Michalak zijn verhaal verzonnen heeft. Hij was gekend als een eerlijke en betrouwbare man die bovendien nooit eerder een verhaal verzonnen had. Hij betaalde al zijn uitgaven en kosten van de behandeling in de Mayo Clinic in Minnesota uit eigen zak. In de hoop een beetje van alle onkosten te kunnen recupereren schreef Michalak een kortverhaal over zijn wedervaren aan het Falcon Lake. Het boekje heeft hem uiteindelijk meer gekost dan het opbracht.

De plaats van Michalak' s ontmoeting met een UFO werd door de Royal Canadian Mounted Police, de Royal Canadian Air Force en andere gouvernementele en burgerlijke instellingen onderzocht. Ook het Condon Committee deed een onderzoek. Met uitzondering van zijn herkenningspunt was er niets te onderzoeken, maar er was ook niets dat zijn verhaal kon debunkeren.

Royal Canadian Mounted Police report
(Royal Canadian Mounted Police report; *klik* voor grotere weergave)

Michalak is één van de weinige mensen die verklaren verwondingen te hebben opgelopen door contact met een UFO. Zijn ontmoeting en wedervaren worden door een meerderheid van de instanties die betrokken waren bij het onderzoek als aanvaardbaar en gegrond beschouwd.

artofnemesis: Meer rapporten van de Royal Canadian Mountain Police (RCMP) rondom dit event (even naar beneden scrollen):
http://www.collectionscanada.gc.ca/ufo/002029-1300.01-e.html
Op 16-04-2009 14:17:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden